שיר ליום- can't buy me love

100police

New member
שיר ליום- can't buy me love

גירסא 1.1, את הגרסא הראשונה נא למחוק.
ראה אור ב: cant buy me love/You cant do that, hard days night, the beatles- 1962-1966, antologhy 1
כותב עיקרי: פול
טייק נבחר: 4.
השיר גם היה בסרט hard days night, והקליפ לא ישכח עד היום.
השיר נכתב דווקא ב... פריז.
לאחר מחקר קצר, היום (ה-9 למאי) השיר חגג את השבוע השישי שלו בטופ 30. לצערי, זה כל מה שהצלחתי לגלות על השיר החביב הזה. אני מקווה שזה מספיק, והציון: 4.8

Another Girl

New member
גררר! ../images/Emo46.gif

משגעים את בתיה היום??
ראה אור ב-Can't Buy Me Love/You Can't Do That ב-16 (US) וב-20 (UK) במרץ, 1964. A Hard Day's Night ב-26 ביוני(US)וב-1 ביולי(UK)שנת 1964. The Beatles' Million Sellers ב-6 בדצמבר,1965. (UK EP) A Collection Of Beatles Oldies ב-9 בדצמבר,1966.(UK) Hey Jude ב-26 בפברואר,1970. (US) 1962-1966 ב-2 באפריל,1973. Live At The BBC ב-30 בנובמבר,1994. Anthology 1 ב-21 בנובמבר,1995. The Beatles 1 ב-14 בנובמבר,2000.
הוקלט בתאריכים: 29 בינואר,25 ו-28 בפברואר,10 ו-31 במרץ,1 במאי 1964. הטייק הנבחר: 4. אורך השיר: 2:11 דקות.
השיר הוקלט בפריז יחד עם Komm, Gib Mir Diene Hand ו-Sie Liebt Dich, וזו ההקלטה היחידה שלהם שהתבצעה מחוץ לבריטניה.
השיר נכתב בחדר שלו במלון. ייתכן והושפע מהמשמעות של השיר "Money" שחתם את אלבומם הקודם,וייתכן שמחיי המותרות, שכללו שהייה במלונות פאר,שהחלו לאפיין את חיי הלהקה.
האמריקאים חשבו בזמנו שנושא השיר הוא...זנות. פול בעצמו אמר כי הוא בעד שכל אחד יפרש את מה שהוא רוצה ככל העולה על רוחו, אך כשמפרשים את המושג Can't buy me love כזנות- יש למתוח את הקו שכן זה מרחיק לכת. עם זאת האמריקאים המשיכו לרטון על כך בפומבי במשך חודשים ארוכים.
בשל העובדה שרינגו היה בצילומי הסרט באותה תקופה, בחלק מההקלטות מנגן מתופף אחר מהאולפנים שהוסף במיקס.
הגירסה המופיעה ב-Anthology 1 כוללת גם קולות רקע שהושמטו מהגירסה הסופית. הממ...למרות שהשיר נהיה מאוס משהו,הוא נצחי.4.6.

דקלה9

New member
זה השיר היחיד של הביטלס

שאני ממש לא סובלת. זה שיר מעצבן- 2.5 בקושי.

גרמה

New member
../images/Emo12.gif...?..:)

הפתעת אותי... אבל זכותך..:) 4.8...שיר בהחלט ניצחי לדעתי. שיר מגניב גם אחרי הרבה שנים.

פיצקי3

New member
לדעתי זה שיר נחמד, לא יותר.

יש להם שירים בהרבההההה יותר יפים...

RealBlackShadow

New member
5

כמו שכמה כבר כתבו פה, השיר הזה נצחי. אחד מהשירים הקצביים הטובים יותר של הביטלס...

למעלה