שיר לאמצע השבוע

הזהוב

New member
שיר לאמצע השבוע

מוקדש לכם ידידי. היו בריאים ותיהנו. ממני הזהוב. ארוטיקו מילים: אלקיס אלקאוס לחן: תאנוס מיקרוציקוס שרה: חאריס אלכסיו תרגום: אנג'לו רפאל על סירת אינדיאנים קטנה אתה מפליג ומסתובב בעולם בשעות שהגשם מתגבר. אל אדמות עמים זרים אתה מפליג ונשבה בקיסמי הגינות התלויות של העולם אך את כנפיך אתה מנסר לאיטך. רוח ים מלוחה כיסתה את גופך ואני הבאתי לך מים מלוחים, מי המעיינות של דלפי. אמרתי לי שקולך לשניים ישבר ולפני שהתכחשתי לך שלוש פעמים החליד המפתח לגן העדן. אורחת גמלים שועטת לתוך האבק ורודפת אחר צילך המטורף. איך אפשר להרגיע את המוח בתיאטרון הצלליות, איך אפשר לקשור את הים התיכון בחבלים ? אהובה שקראו לך אנטיגונה. איזו מקהלה לילית גנבה את אורך ? באיזה שביל חלב אחפשך ? כאן זו אטיקה, מחצבת האבנים של אלוהים, מקום הדומה למטווח זול בו מתאמנים ומקללים חיילים זרים.

תודה הזהוב ביצוע חבל הזמן

אמנם שמעתי לא פעם את הביצוע של חרולה שהוא מופלא אבל תמיד השיר הזה מתחבר לי לביצוע של דאלארס ששר אותו הרבה פעמים בהופעות ופעם ראשונה אני קורא את תרגום מילות השיר אני לא יודע מתי הוא חובר אבל תמיד הוא נשמע לי כמו שיר שחובר והושר בזמן משטר הקולונלים תודה ויום טוב.בועז

GLGGM

New member
Erotiko

מתוך הדיסק של THANOS MIKROUTSIKOS בשם EMBARGO שבו הוא הלחין שירים של המשורר הייוני הבין ימינו ALKIS ALKAIOS השיר יצא ב-1982 את השיר במקור שר MANOLIS MITSIAS והביצוע שלו מרגש ביותר. השיר הוא מדבר על יוון ותלאותיה בעיניו של דור ילדי סוף שנות נ-40 תחילת ה-50 שנעוריהם הוחתמו ע"י האירועים והתהפוכות של שנות ה-60 וה-70 הן העולם בכלל והן ביוון בפרט. כמובן שDALARAS שלא הותיר חלקה טובה במוזיקה היוונית שלא נגע בה (יאמר לזכותו בצורה מיקצועית תמיד אבל חסרת מעוף בהרבה מיקרים) לא יכל לפסוח על הצלחה כבירה זאת. חפשו את המקור כי תוכן השיר חייב קול מחוספס יותר, כל שיכול להביע את הכאב של חלום שמתנפץ.

הזהוב

New member
עוד ביצוע עבורכם

כפי שהעיר אנג'לו נכון, השיר הושר במקור ע"י מנוליס מיציאס וכדי להשלים את המצווה הרי השיר בביצועו המקורי. תיהנו, למה לא ???

ThaGaPa

New member
תודה לכם

בזכותכם עשיתי מעשה לדיסק של מנוליס בו הוא מבצע שירים מפורסמים (בהופעה) באופן המיוחד לו. בשבת בבוקר בשעה 12 ברדיו יאסו תוכלו לשמוע אותם !!!

ThaGaPa

New member
חיפשתי קצת איזה שביב מידע עליו

ולא מצאתי הרבה זמר ששר ליוונים כבר 30 שנה ואת הדיסק האחרון שלו הוציא בשנת 2001 משירי יורגו זמבטס

למעלה