שיר לאח שלי

poet2006

New member
שיר לאח שלי

אני רוצה להקדיש שיר, לאח שלי שנמצא בצפון. קוראים לו אחמד והוא פליט. אשתו והבת שלו נהרגו בהפגזה של כוחות צה"ל בלבנון. אני רוצה להקדיש שיר, לאח שלי שנמצא בצפון. הוא ברח מצידון לכיוון סוריה, אחרי שטיל ריסק לו את הבית והפך אותו לאלמן ואב שכול. אני רוצה להקדיש שיר לאח שלי שנמצא בצפון, אני רוצה להקדיש שיר לאח שלי שנמצא בצפון.

תגיד לאחמד שיילחם למען הדמוקרטיה

של לבנון.... תגיד לאחמד אחיך שיילחם נגד החיזבאללה ונג הטרוריסטים הרצחניים שרוצחים וטובחים בתושבי לבנון יום יום שעה שעה תגיד לאחמד אחיך שלא קל להקים מדינה ומדינה לא ניתנת על מגש של כסף.אם אפשר להאשים את כל העולם בצרות של מדינות ערב. לפעמים צריך להלחם גם באחים שלך על מנת להביא לשקט ולגריעה באיזור. תגיד לאחמד שצה"ל הוא הצבא המוסרי ביותר בעולם אי פעם.לא היה ולא יהיה מוסרי מהצבא הזה גם בעוד מיליון שנה. תגיד לאחמד לנתק את הקשר עם איראן וסוריה ולשלב יידיים לקראת המערב ולהיות חלק ממשפחת העמים. תגיד לאחמד שיגיד לך שחיים רק פעם אחת ולכן את הפעם הזאת צריך לנצל לא על מנת להרוס ולרצוח ולקלל ולהחריב ולחיות על דין של מוות אלא על דין של חיים ושל השכלה ושל קידמה ואהבת הזולת ודרך ארץ והקמת משפחה וחיים טובים. תגיד לאחמד שאנחנו כאן לנצח ונשאר כאן לנצח.

sela v

New member
דווקא הפלסטינאים

והלבנונים כן דמוקרטים יחסית. היו שם בחירות. מה לעשות שאנו לא מרוצים מהתוצאות. האם שבחרו פה את אריאל שרון גם אז אמרת שזה לא דמוקרטיה? הצבא הכי מוסרי בעולם? יש איזה כלים לבחון זאת? איזה מוסר לא זכור לי שלבנונים הרגו חיילי או"ם והפלא ופלא צה"ל הרג 4 אתמול.

ההגדרה שלך לדמוקרטיה חלשה במקצת

גם את היטלר בחרו באופן דמוקרטי, אז בעצם גרמניה הנאצית מבחינתך היא דמוקרטיה לכל דבר ועניין? לא כל מנהיג או מפלגה שנחברים ע"י רב הציבור נחשבים כאילו נבחרו בצורה דמוקרטית ומיידית מדינתם הופכת לדמוקרטיה. החמאס הינו ארגון טרור (הוכר ככזה ע"י ארצות העולם) ויש לו זרוע צבאית משלו, אותו דבר לגבי החיזבאללה (לגביו יש אפילו החלטת או"ם שהוא ארגון טרור וחייבים לפרקו). העובדה שהעם בחר ב"מפלגות" הללו לא אומרת שום דבר, בחירתו של טרוריסט לא מנקה אותו ממעשיו ובחירתו של גוף חמוש לשלטון היא לא דמוקרטית ולכן כל ההליך בעצם פסול. הריגת חיילי האו"ם אינה קשוה למוסר, זו הייתה טעות מודיעינית. אתמול לאחר מותם של תשעה מחיילינו ופציעתם של רבים, הופיע אלוף פיקוד הצפון והסביר שלא ניתן היה להפציץ את בינת ג'ביל לפני כניסת הכוחות משום שנותרו בה עוד מספר אזרחים. אתה יכול בבקשה לתת לי דוגמה נוספת לצבא שלפני שתקף הזהיר את כל התושבים שוב ושוב לצאת מהעיר, ולא רק שביקש בצינורות המקובלים אלא גם שלח פתקים מהאוויר והתקשר טלפונית לאנשים. אתה מכיר עוד צבא שאחרי שביקש ובכל זאת לא נענו לו, במקום להפציץ את העיר ולטחון אותה כמו שמקובל בכל הצבאות בעולם (ראה הלחימה האחרונה בעירק, לחימת הרוסים בצ'צ'נים ועוד), החליט להכניס כוחות רגליים וסיכן את חייהם. אתה מכיר עוד צבא שאחרי שסיכן לוחמיו וזה עלה לא בחיים רבים, אחד מבכירי הקצינים בו העז להתראיין לתקשורת ולהסביר שהסיבה שחיילים שלנו מתים היא שלא רצינו לפגוע בכמה אזרחים שסירבו לצאת מבתיהם למרות ההזהרות? כל צבא אחר היה מתחיל בהפצצה מסיבית, ממשיך בהפצצה עם פצצות חודרות בונקרים ורק לבסוף מכניס כוח רגלי לנקות את מה שנשאר, ללא שום התחשבות באזרחים החיים באזור.

InDaHouse

New member
דמוקרטיה היא רעיון יפה

אך בלתי ישים. דמוקרטיה אפשר להטות. בסופו של דבר אנו צופים בעולם עובר מדמוקרטיה לקורפופאשיזם (שלטון ללא מצרים של התאגידים). זה שצבאות אחרים בעולם כותשים אוכלוסיות שיבושם להם. אנחנו עם שעבר שואה. החלטנו שהמדינת ישראל יהיה בטוח יותר לעם היהודי ובינתיים כל מה שיש כאן זה מוות ממלחמות מוות מתאונות דרכים ומוות מזיהום. אם היטלר היה יודע שזה יהיה ככה הוא היה חוסך הרבה כסף ונותן לנו מדינה. תקרא טוב טוב ותרשום, שלא תגיד לא אמרו לי, אף מדינה ואף משטר לא עושה שום דבר כי הוא נחמד. אוקיי? אף גוף שלטוני-כלכלי אינו עושה דבר משום שהוא הומאני יותר מאחרים. כל מעשה של אירגון היררכי מיועד אך ורק להשגת מטרה. אני מנחש שיש גם מניע של יעילות ברור מאוד באי הריגת אזרחים. כמה סיבות: 1 - הריגת אזרחים = גינוי עולמי (זה נכון שכולם מניאקים אבל בספר של מי כתוב עם נבחר?! חתמת, שילמת!) 2 - הריגת אזרחים = עידוד והצדקה של החזבאללה - "הנה אתם רואים, הם לא יותר טובים מהנאצים וכולכם צריכים לעזור לי להשמיד אותם" 3 - הריגת אזרחים = בזבוז של כסף, תחמושת ודלק. חיי אדם לא שווים כלום. גופה שווה בארץ 30,000 שקל. מי שלא מאמין לי שיבדוק. זה שווי החיים של כולנו על פי חוק. כמה עולה פצצה?! סליחה שאני חריף ובוטה אבל זו המציאות וחבל שכל כך הרבה מתקשים לראות אותה.

sela v

New member
קונה את התעמולה הישראלית?

מאיפה לך שהם לא משקרים? כנראה האו"ם משקר אותו או"ם שעליו אתה מסתמך משפט אחד מעל המשפט שבו אתה אומר שישראל צודקת. אז אתה תחליט אתה תומך באו"ם או נגדו או שאתה תומך רק שזה מחזק את דעותיך? לגבי מדינת ישראל גם היא לא דמוקרטיה אמיתית. קודם יהודית אח"כ אם זה מסתדר אז דמוקרטית.

קונה כל מה שקופי אומר?

לפני הלחימה קופי גם אמר שחייליו עושים את כמו שצריך העבודה בדרום לבנון, שבוע אחר כך הוא כבר נאלץ להודות בכישלון טוטאלי. זו לא פעם ראשונה שחיילי יוניפי"ל מעורבים בלחימה- זכור לנו עוד מאז החטיפה הקודמת של שלושה חיילי הנדסה איך סייעו חייליו של קופי לחיזבאללה על ידי הברחת גופות החטופים באמצעות רכבים של הארגון. זו גם לא הפעם הראשונה שחייליו נותנים לחיזבאללה לפעול מקרבת העמדות שלהם מבלי לעשות דבר אלא להתלונן כנגד תגובת האש הישראלית. תבחר אתה למי יש כאן אינטרס לשקר- ישראל, שמודה שפגעה בטעות(כן, זו מלחמה), או האו"ם שמסרב להודות בכישלון הטוטאלי שלו. לגבי הדמוקרטיה הישראלית הייתי מציע לך פחות לזלזל, כי בניגוד ללבנון שם הדמוקרטיה 'פורחת' בצורה כזאת שחיזבאללה עושה שם מה בזין שלו, כאן בארץ מאפשרים לאנשים להפגין כנגד המדינה וכנגד המלחמה כאוות נפשם. הכל עניין של יחסיות- מערב אירופה יותר דמוקרטית מישראל, אבל ישראל יותר דמוקרטית מכל מדינה אחרת במזרח התיכון ובמידה ניכרת, דבר מרשים כשלעצמו בהתחשב שזו מדינה בקו עימות וגם מדינה שהיא בית לאומי(עד כמה שאתה סולד מכך). בקשר למה שindahouse כותב, אני מסכים בהחלט שכל אזרח לבנוני הרוג פועל כנגד האינטרס הישראלי ובעד החיזבאללה. הגענו למצב שחיזבאללה 'שותל' מצבורי טילים מתחת ובתוך בתי אזרחים ומאלץ את צה"ל להשמיד אותם גם במחיר של אזרחים לבנונים הרוגים. מה אכפת לו לנאסראללה? ביירות לא תפעל כנגדו והוא ימשיך בטקטיקה הזו כל עוד יש לו אישור לכך מדמשק, וכבר ראינו טילי זילזאל מתפוצצים בתוך שכונות צפופות בדחייה... בקשר להיטלר... אני לא מסכים. היפנים רצו לרכז את היהודים במנצ'וריה כדי לנצל את המוח היהודי, אבל היטלר רצה 'לנקות' את העולם מיהודים, פשוו כמשמעו, הוא אפילו דחה את הרעיונות לשלוח את היהודים לאיים נידחים כמו מדגסקר כי ראה בהם את האויב הגדול ביותר של האנושות(כשם שאחמדינג'אד רואה את הציונות). כשהבין שכוחותיו עומדים לאבד את פולין הוא הורה להשמיד בזריזו את כל יהודי הונגריה(300 אלף שכלל לא הוכנסו לתאי הגזים אלא נזרקו לבורות של אש), ככה שאי אפשר לפרש את השנאה שלו אחרת. האם צה"ל צריך להיות עקב כך מוסרי ברמות שאפילו אירופה תצדיע לו? אם היינו מדינה בתוך מערב אירופה הייתי מסכים, אבל אנחנו במזרח התיכון שהוא פשוט שכונה של ביריונים, זה שצה"ל נהפך להיות הביריון הכי חזק לא משנה את העובדה שאפילו בהשוואה למדינות האירופאיות הוא נותר ביריון הומני בצורה חרגיה לאיזור האלים בו הוא פועל. לשם השוואה- במלחמת קוסובו נהרגו מעל 2000 אזרחים סרבים בחודשיים של קרבות מהפצצות חילות האויר של נאטו כשלכוחות נאטו היו רק 2 טייסים הרוגים, והצבא הסרבי כלל לא התעבב באוכלוסיה כשם שעושה חיזבאללה. כוחות נאטו אפילו הפציצו כוחות או"ם ופליטים אלבנים אלבנים בטעות, בעוד שאף טיל או רקטה לא נחתו בשום מדינה מחוץ לסרביה. אז על מה בוכים כאן האירופאים? על היחס של 1 ל10 של ישראל מול לבנון? כמה זה יחס 'פרופורציונאלי'? 1 ל1000? צביעות שאין כדוגמתה. למחות ולמתוח ביקורת על הפצצות ישראליות יש להם בהחלט כוח, אבל כשמדובר על התערבות ושליחת כוחות פתאום מקבלים כולם פיק ברכיים... אני אישית חושב שכל המלחמה בלבנון איננה אפקטיבית ולא תשיג אף מטרה לטווח הארוך כל עוד סוריה ממשיכה לתמוך ולתת גב לנאסראללה, אפילו חיסול שלו רק יוליד מחליף אחר שיתפוס את מקומו במהירות. חייבים לאותת לאסד שאנחנו לא נסבול את הסיוע שלו לנאסראללה. למה מפוצצים את משאיות האספקה רק כשהן בתוך לבנון? למה לא לפוצץ אותן יחד עם הימ"חים הסוריים שמעמיסים עליהן תחמושת?

בחירות לבדם

אינם מעידות על דמוקרטיה, לגבי הפלשתינים זה ש"אנחנו לא מרוצים", נבחר שם אירגון טרור, זה הרבה הרבה מעבר ל"מרוצים או לא מרוצים", אני יודע שהמושג אירגון טרור הפך עבורך למשהו קלוש וטריביאלי, עבור אחרים, נגיד כמוני זה עדיין יותר חמור מכל דבר אחר. אריאל שרון הוא לא חמאס, אפילו כ"ך היא לא חמאס, רוצה להשוות חמאס אך תשווה את אל קעידה, חיזבאללה, השירות החשאי של סטאלין שהעלים מיליוני אנשים והSS הגרמני. אין כאן "הצד שני חושב ש...", יש כאן עובדה, עובדה שבלתי ניתן להשוות שום דבר לחמאס פרט לאירגונים מהסוג שהזכרתי (בטוח שיש עוד כמה...). צה"ל עשה טעות, במלחמה יש טעויות במיוחד כאשר בסיס יוניפל נמצא בקיני צרעות ומטומטם מספיק כדי להשאר שם. הטעויות קורות גם כנגד האויב, גם כנגד כוחות "נייטרלים" וגם בתוך הצבא עצמו, למשל ירי של כוחותינו על כוחותינו. את כל האשמה יש להטיל באופן חד צדדי ובאופן לחלוטין לא מאוזן על החיזבאללה ותומכיהם. אין כאן שני צדדים "טובים ורעים באותה מידה" זה גיחשה תומכת טרור ומצצדת טרור, יש כאן צד אחד בלבד שהוא בעייתי. החיזבאללה מאחסן את הנשקים שלו באיזורים מיושבים כשיטה סדורה, הוא יורה מתוך אוכלוסיה אזרחית כשיטה סדורה, לכן אזרחים נהרגים, וגם אם הפצצה שהרגה היא ממטוס ישראלי ונהרגו עשרות אזרחים, הטייס נקי מאשמה וגם מקבלי ההחלטות, זה מגוחך לחלוטין להעמיד את הצבא שאמור להגן עליך, ימות העולם, הוא חייב להגן עליך בדילמה, או קטיושה על נהריה או בית מגורים הרוס בצור, הדילמה הזאת לא קיימת ואסור שתהיה, מטרת הצבא היא לא להגן על על אזרחי המדינה במגבלות המוסר או החוק הבינלאומי, מטרת הצבא היא להגן על אזרחי המדינה. נקודה, בלי "אבל" ובלי סייגים, להגן נקודה, היכן שיש מטרה, להוריד אותה, בלי ועם אזרחים. ברגע שתהיה דילמה, תהיה התמהמהות, יהיו היסוסים, יחפשו אלטרנטיבות פחות טובות, ישמשו בשיטות יותר מסוכנות לחיילים, כולם פתחים לניצול מושלם של אירגוני טרור, זה מה שאירגוני טרור עושים, מנצלים חולשות, הם יודעים שהם חלשים יותר צבאית, אז הם ינצלו פרצות, הגבלות לטובתם.

הרזבם

New member
כן, אנחנו יודעים שאתם אחים!

ותמימי דעים לגבי גורלינו הרצוי... אתם אויבים בני מות!

גאוני, פשוט גאוני

חוץ מניגון זול ביותר על הרגש (אוי מסכן אחמד הפליט). יש כאן משהו יותר רציני? אוי הסבל האנושי... זה יכול להפסק עכשיו, כל מה שצריך שחיזבאללה תתפרק... זה בטח לא מעניין לא אותך ובטח לא את ערביי ישראל, הם רוצים "פשוט" הפסקת אש אכן "פשוט" מאד, ומחר החיזבאללה יהיה על הגדר, הוא יקבל קטיושות חדשות, ישתקם, וגם אן נשחרר רוצחים כמו סמיר קונטר, בעוד שנה עוד פעם...מעניין שלזה פשוט אין התייחסות אצל ערביי ישראל....מישהו התבכיין קיפוח? מעניין באמת למה!!!

5EDEN50

New member
POET יש כאן אחים הבוכים

הבוכים על אחיהם וילדהם שמתו בשואה שמתו באוטובוס של מתאבד ויש אחים הבוכים על קובנות מלחמות ישראל הנלחמת על קיומה! ובוכים על העירה המופגזת בשדרות ובקרית שמונה משך כל השנים... ובוכה האח על כל המופגזים בצפון ועל הפליטים הנודדים למרכז כי עם ישראל הוא העם היחיד שקיומו דורש קורבנות . וכשתבכה על אחיך תזכור : אם רוצים לחיות חייבים להבין גם את סבלו של העם היהודי ובעיקר להשלים עם קיומו.

למעלה