שיר ילדים

שיר ילדים

אל תצחקו.. אני הולכת לכתוב פה שיר ילדים בלאדינו כמו ששמעתי אותו, גם אם זה יהיה משובש לחלוטין. מי שיצליח לפענח - אודה לו מאד... אז זה הולך ככה: לה תורה, לה תורה (שם הילד) לה דירה קון אל פה ני אל קזו אל ליבריקו אנ אל פג'ו אל חכם לה חרוורה לה רוביסה לס קפרה לה דרה אונה פרה קסה מלקה דה חלווה זהו.... ועוד בקשה - אם למישו מכם יש את הנוסח המלא של "י-ה ריבון" בלדינו - זה יהיה נהדר. תודה

Sarika

New member
שלום רחל וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

למה שנצחק?... זהו שיר ילדים המוכר כמעט לכולם כאן בפורום, תרשי לי כמה תיקונים - לה תוריקה לה תורה (שם הילד).. אלה סקולה קון אל פאן אי אל קיזו אל ליב'ריקו אן אל פיצ'ו אל חכם לו חרב'ארה לה רוביסה לו סקאפרה לי דארה אונה פארה קי סימרקי דה חלבה. והתרגום - התורה התורה (שם הילד) לבית הספר עם לחם וגבינה והספר מוצמד לחזה (או יותר מדיוק פיצ'ו=פיטמה) החכם(מורה) יכה אותו הרבנית תגמור אותו תתן לו כסף שיקנה לו חלבה.

תודה!!

ההורים של בעלי, מתורכיה, שרו את השיר הזה לתינוקה שלנו כשהיו כאן בביקור, וגם הם לא היו סגורים על המשמעות... האמת?.. שיר נורא!...
בכל אופן, תודה. ומישו מכיר את השיר של י-ה ריבון? אני רק יודעת את המשפט של הבית האחרון: "אין ירושלם (משהו..) אל מוזורה" - (בירושלים, עיר היופי)

Sarika

New member
ישנה עוד גירסא לשיר...

זאת גירסא שאימי שרה לי ולאחר מכן לילדי ואנוכי שרתי לנכדתי. לתורה לתורה (שם הילד) אה לה סקולה קון אל פאן אי אל קיזו אל ליב'ריקו אל פיצ'ו אונדי טי ב'אס איזו דל דיו (לאן תלך בן האלוהים) אה אמביזאר לה ליי דל דיו (ללמוד את תורת האל) אל דיו קי סטי קון טי (יהי האל עמך) אי קון טו סיניור (ואם עם אדונך/אביך) אי קון טו קומאדרי (ואם מילדתך) קי טי אריסיביו (שקיבלה/יילדה אותך)

עוד עזרה בבקשה-גם שירים

אם אפשר עזרה גם לפענוח שיר, היו שרים אותו הרבה בילדות כדי שנלך לישון.. זה הולך נראה לי אם אני לא טועה עם המילים האלה בהתחלה, את שאר המילים אני לי זוכרת אני מזמזמת,אודה לכם אם תוכלו לעזור לי... השיר- אסטילי דסטילי דאסטנה.... ועוד שיר שסבא שלי היה נוהג לשיר הרבה אני גם לא זוכרת את המילים וגם אמא מסתבר, אני זוכרת איזה 5 מילים מהשיר ואת המנגינה, זה שיר אהבה המילים מתוכו, אסטה אס און אמור קה נו איי.... זהו בערך, אם מישהו מזהה פחות או יותר ויודע את השם של השיר אני אשמח לקבל וסליחה אם אני לא כותבת את זה ברור כל כך... תודה רבה

רחילו

New member
ילדונת את השיר הראשוןאני לא מזהה

אבל השיר השני הוא la istoria de una amor של להקה שנקראה לוס פאראגוואיוס.

Sarika

New member
גם אני חשבתי "לה הסטוריה די אונה

אמור" הסטוריה די און אמור יה נו סטאס מאס אה מי לאדו קוראסון אי אל אלמה סולו טיינגו סולידאד אי סי יו נו פואידו ב'ירטי אס קי אל דיו מאיזו קיריארטי פרה אזיר מי סופ'ריר מאל. אס לה הסטוריה די און אמור קומו אי אוטרו איגואל קי מי איזו קומפרנדיר טודו אל בייאן, טודו אל מאל קי לדיו לוז אה מי ב'ידה אפאגאנדולה דיספואיז איי קי ב'ידה טאנטו סקורה סין טו אמור נו ביב'ירי

למעלה