שיר חובה

Tostim

New member
שיר חובה

שלום לכולם, תהיה שעלתה במוחי במהלך הסופ"ש ורציתי לשתף, אפשר?
אגב נעים מאד, שירי. חדשה-ישנה בתפוז ומתרגשת לחזור

ביום חמישי בערב, ישבנו חברה טובה שלי (
) ואני באוטו שלה, ועל רקע השיר Bohemian Rhapsody של Queen, יצא חבר שלישי מהאוטו כשהוא זורק "מה זה השיר הזה?".

אז אחרי שחזרנו לדבר איתו איימנו עליו באמצעים שונים שיקשיב לשיר, כי איך יכול להיות שהוא לא מכיר את Bohemian Rhapsody?!

ומה שנורא מציק לי הוא למה?
מה הופך שיר לשיר חובה? הוא צריך להיות שיר טוב? אני יכולה לחשוב על שירים טובים בהרבה מ-Let it Be. הוא צריך להיות קליט במידה מסוימת? כי Shine on לא עומד בקטגוריה הזאת. או שהוא פשוט צריך להיות מספיק מוכר או פשוט לעורר רגש או סתם להיות אחד מהם?

איזה שירים אתם הייתם מגדירים כשירי חובה, שמצדיקים השלכה של חבר רחוק מספיק מרכב נוסע?

®NuLy®

New member
איך אפשר?!

איך אפשר לא להכיר את בוהמיין רפסודי!?

אני חושבת שמה שהופך שיר לשיר חובה זה קודם כל המדיה והרבה יחסי ציבור. כדי ששיר יהיה חביב על הרבה אנשים וקהלים שונים הוא צריך להיות מושמע בהרבה מקומות - אם זה רדיו, טלוויזיה, פסקולים, פרסומות, מסעדות וכו' וכו'.

דבר שני, צריך לעבור זמן. בוהמיין רפסודי יצא בשנות ה-80. ואני בטוחה שעם כמה שהוא הושמע אז וגם בכמה שנים אחריו הוא עוד לא הפך להיות בקטגורית "שירי החובה".
דבר שלישי זה צריך להיות מעמדה של הלהקה - אם מדובר על קווין או על הביטלס הם נתפסים כאגדות של אגדות הרוק וגם זה חלק.

ובורכה הבאה שירי. את ממש מוכרת, וגם הסיטואציה שתיארת

shaharEB

New member
ברוכה הבאה

שיר חובה ..הממ

יש הרבה דרכים להפוך שיר לאחד כזה..

יש שירים חרושים (אבל ששווים את זה ) כמו wonderwall של oasis
יש שירים אגדיים כמו dont stop me now של קווין או fix you של קולדפליי

שירים שמופיעים בכל מקום, שירים ישנים, שירי פרסומות.
שירים פשוט טובים.
וואו לא יודעת

®NuLy®

New member
לא חושבת ששיר חרוש זה הכוונה ל"שיר חובה"

אפשר לקרוא לזה לשיר שהוא מאסטר-פיס?
כי אם אנחנו מדברים על שירים חרושים בואו נכניס גם לקטגוריה את גנגם סטייל (הופ! הופ!).

לא Wonderwall ולא Fix You (בלי קשר לרגשותיי כלפי קולדפליי) הם לא מאסטר-פיס, לפחות לא כרגע. אולי בעוד 10-20 שנה.
אני גם לא חושבת ששיר ישן הופך להיות שיר כזה, כי גם Welcome To The Jungle של גאנז שהוא ישן הוא לדעתי ממש לא שיר כזה.

זאת באמת שאלה קשה לענות עליה, מה הופך שיר לשיר כזה. וגם התשובה הפשוטה ביותר "שירים טובים" היא לא נכונה. כי לקווין, לביטלס, לד זפלין, פינק פלויד ועוד ועוד יש שירים הרבה יותר טובים מ-Bohemian Raphsody, Let It Be, Stairway To Heaven, Wish You Were Here - אבל בכל זאת הם הכי מוכרים. ומעבר לזה שהם מוכרים אני חושבת שכל אדם שמגדיר את עצמו כ"אוהב מוזיקה", וגם לא צריך ברמה מטורפת צריך להכיר את השירים האלה (או לפחות את השניים הראשונים)

shaharEB

New member
Enjoy the silence
זה שיר חובה, אבל

בלי שום קשר, אני חושבת שFIX YOU הוא בהחלט מאסטר-פיס גם כרגע..

אם השיר חרוש, הוא כנראה חרוש מסיבה כלשהי..
לא חרוש כי הוא חופר כמו טיק טוק של קאשה
חרוש כי הוא טוב, כי אתה שומע אותו ואתה מתמלא....לא יודעת

®NuLy®

New member
את באמת חושבת ככה?

ידוע שיש לי אנטי לקולדפליי, אבל אני לא עיוורת, אני מודעת איך נתפסים קולדפליי בעולם - אם זה ההשפעה, הלהיטים, ההופעות. אבל את באמת חושבת שקולדפליי נתפסת כהלקה שהיא אגדת רוק? שמייצרת כאלה להיטים? אני לא חושבת שזה שהיא להקה מצליחה כיום הופך אותה לכזאת. קולדפליי לא השפיעו ולא פורצי דרך בשום דבר שקשור למוזיקה (ואני לא חושבת שיש היום להקה כזאת בכלל שהיא פורצת דרך) כמו שלהקות אחרות עשו פעם - אם זה הביטלס, אלביס פרסלי בתחילת עדין הרוק. פינק פלויד ולד זפלין במלודיות והליריקה המדהימה. דיוויד בואי, קווין וקיס מבחינת הופעות ושואו.
אולי בין הלהקות היחידות שקמו בשנות ה-90 שאפשר להגיד שהיא פורצת דרך היא נירוונה, וגם זה חצי כוח (וגם זאת להקה שאני לא מסמפטת במיוחד).

דפש מוד, קולדפליי, רד הוט צ'ילי פפרס, מרון 5, הקירלס ועוד ועוד להקות שבשנים האחרונות (חוץ מרד הוט שהיא משנות ה-80) הן טובות, אהובות, מייצרות להיטים בקצב מסחרר, ממלאות הופעות ואיצטדיונים עד אפס מקום זה טוב ויפה. אבל לא אגדות רוק. ממש לא. לפחות לא עכשיו. ואי אפשר להגיד ששירים שלהם ה-MUST או מאסטר-פיס.

shaharEB

New member
אני חושבת שיש הבדל בין להיות להקה

שהיא אגדת רוק לבין ליצור שירים שנחשבים כמאסטר-פיס.

אני כמוך חושבת שמוקדם עדיין להגדיר את קולדפליי כאגדת רוק (למרות שהם באמת לא רחוקים מזה ).ואפשר פשוט להגיד שיש להם שירים שלא ישכחו. כמו פיקס יו בעיניי..

אולי העניין בשירים ולהקות אגדיות הוא הוותק.

®NuLy®

New member
נראה לי שבאמת קשה לי עם כל העניין

כשמדובר בקולדפליי.
אז אני פשוט אפסיק להגיב

Tostim

New member
ברוכים הנמצאים

אז יכול להיות שמדובר בשיר שנשאר מספיק מוכר לאורך מספיק זמן?

®NuLy®

New member
חלק מזה

כי יש הרבה שירים שהם ישנים ונשארים מווכרים הרבה זמן, נגיד כל שיר של The Doors, אלטון ג'ון.
מוכרים, אבל לא שירי MUST

שירי, שאלת שאלה יותר מדי קשה. למה לא לשאול באיזה צד זורחת השמש??

MyLennon

New member
שירי חובה מאד מתחברים לספורט

ואיך הגעתי לזה ? נכון אני חובב ספורט מושבע ויש לי קבוצות שאני אוהד בדיוק כמו להקות וזמרים במוזיקה שאני מעריץ ...

אבל תשאלו אותי ? יש חוט מקשר לדיון שבשירשור הזה ? ברוור שכן queen כמובן ברגע שדיברתם כאן על Bohemian Rhapsody כ-MUST
כמובן ש.... קווין הביאו אותי ל... we will rock you ול- we are the champions . תרצו או לא תרצו אלו שירים שהם למעשה הימנוני ספורט של מאות מליוני אנשים בעולם
ובלי בכלל להתווכח עלזה ברור שהם שירי חובה על איכותם וטיבם של שירים אלו זה כבר דיון אחר ...

ומה שיר החובה שלי ? לא תאמינו זה Eye Of The Tiger אפשר להאזין לו אינסוף פעמים אז הנה הקישור בבקשה :-

http://www.youtube.com/watch?v=btPJPFnesV4

®NuLy®

New member
בדיוק היה לפני כמה דקות בגלגל"צ

לא חושבת אם רק ספורט. אבלכמו שאמרתי בתגובה שלי. זה פשוט צריך להשמע בהמון המון סיבות ולהיחשף לקהלים שונים - ספורט הוא אחד מהם.
דווקא שני השירים שכתבת של קווין הם בין הפחות אהובים עליי - כל כך לא מראים את היכולות של קווין ושל פרדי בפרט.

שיר חובה זה לדעתי קלאסיקה

זה לא אומר שהשיר טוב, זה אומר שהוא ידוע, פופולרי, מפרוסם, חרוש. והשיר הזה שהזכרת בהחלט כזה. אני אישית לא מתה על השיר הזה (שוט מי!), הוא עושה חור בראש.

למעלה