יותר מכל הפלאות ...
בס"ד בר"ה יותר מכל הפלאות! והפתק זה התחלת הגאלה! נ נח, זה לא ידענו מזה, זה סוד. לא נתגלה בשום מקום רק בהפתק. זה פלא, פלא גדול אי אפשר להבין את זה, איך הוא נכנס הפתק בהספר ואיך אני פתחתי את הספר והוא היה שמה איפה שפתחתי. אני ראיתי תיכף את הניר, ומזה הניר נעשה מה שנעשה. זה דבר פלא כזה שאי אפשר.. יותר מכל הפלאות! זה לא רק פלא שהיה, הפתק הוא נמצא, הוא לא נפסק! נ נח יכולים כל העולם לשיר ולומר ולהגיד, נ נח. היה באמריקה כושית שהיה חברה באום. אז היא רצתה לראות את הבן שלה, היא הייתה מגורשת. והבן שלה, היא רצתה לראות אותו ולא היה אפשר, לא היה אפשרות. אז אמרו לה שתגיד נ נח, אז היא אמרה. זה היה בעתון באמריקה, היא אמרה נ נח.. והוא בא. מחר, מחֳרתים הוא בא! גם הוא מגלה שהוא זה השיר! השיר הזה: פשוט, כפול, משלש, מרבע, זה אני בעצמי, נחמן! איזה נחמן? מאומן! הוא זה השיר פשוט, כפול, משלש, מרבע. וזה חתיכת ניר. מה זה, מאיפה בא? יש כמה אנשים ששואלים: "הוא ירד מן השמים? הפתק, איזה גון היה לו? היה לחות, איזה גון?" יש לו כל הגונין! זה פלא כזה שלא היה מעולם, דבר כזה… הוא כבר נפטר והוא מדבר אתי: "תלמידי היקר". ככה קבלתי במכתב! הפתק בכל יום אהיה חדש! לא כמו שהוא בא כבר תשעים שנה, הוא אהיה חדש בכל יום. הפתק בכל יום אהיה חדש…