שיר חדש...

leka27

New member
שיר חדש...

כמו תמיד אלעד עמדי הוא הראשון להשמיע את השיר החדש של עמיר (ולדעתי הפעם הוא גם יהיה היחיד שישמיע אותו). השיר עצמו הוא שיר מחאה, בד"כ אני לא נבהלת משירים מסוג כזה, רק שהפעם השיר באמת קשה לשמיעה והוא די בוטה. הוא מדבר בעיקר על השחיטות השלטונית וכל מילה בו היא אמת, אבל לי אישית יש קצת הסתייגות ממנו...

לא הבנתי אותך כל כך........

אם "כל מילה בו היא אמת"....ממה בדיוק את מסתייגת? השיר קשה......בוטה.....אבל לצערי/נו היא זו רק ה"תמונה" של המצב במדינה..רק שנוסף פה לחן ..סתכלי מה קורה פה במדינה זה אחד לאחד...

leka27

New member
אני ינסה להסביר...

אני חושבת שיש מקום למחאה, גם היא קשה, ואפילו יש חובה לכך, אבל מצד שני נראה לי שמלבד אלו שנמצאים בשלטון כולם מודעים למצב הקשה שאנו נמצאים בו, ולכן במיוחד בימים אלה (ימי בין המצרים) אולי עדיף לדבר על הטוב בעמ"י ולא להוסיף קיטרוגים. זו דעתי, אני לא בטוחה שהיא נכונה ולכן אמרתי שאני מסתייגת. אין לי מושג איך קוראים לשיר ואם הוא אמור להיכנס לדיסק...

היחידה22

New member
קוראים לשיר "לא כחול, לא לבן"

והוא לא אמור להיות חלק מהדיסק החדש. שיר מעולה לדעתי. טקסט חזק ביותר.

AviHayun

New member
אז כולם מודעים למצב הקשה. זו סיבה לשתוק?

להבדיל אלף אלפי הבדלות, הרמח"ל ,זכר צדיק וקדוש לברכה, כותב בהקדמתו ל"מסילת ישרים": "החבור הזה לא חיברתיו ללמד לבני האדם את אשר לא ידעו, אלא להזכירם את הידוע להם ומפורסם אצלם פרסום גדול..." הרב זצ"ל ממשיך ובעצם אומר שדווקא בגלל שדבריו מפורסמים וידועים לכל - כך גם היעלמם מזכרונינו שכיח מאוד. זהו טבע האדם. אם לא "חופרים" לו טוב טוב בשכל - הוא לא מבין. ואם הוא חושב שהוא מבין - אז הוא עוד יותר לא מבין. אני חושב שעמיר בניון יודע שהוא לא מחדש לאף אחד כלום. הוא לא מגלה את אמריקה. הוא רק מקווה שהאסימון יפול באיזשהו שלב.... הרי הוא עצמו אמר "אל תאמר נואש ואל תשכח אמונתך, האל ישמור עלייך אם תמשיך..." אז שימשיך וימשיך וימשיך....

leka27

New member
צודק...

כמובן שאני לא חולקת על דברי רמח"ל, ואני יכולה רק לחזק את עניין חובת המחאה (שציינתי קודם)- "אף כי בלב דוי. אבל לא בלב נואש, אנו מביטים על הדלדול הנורא הרוחני העומד לעיננו בתור איזו כחות המשתתפים עמנו בבנין החמרי של העם והארץ. אבל מפני זה ודוקא מפני זה אנו מוצאים בעצמנו כח וחובה, לעמוד נגד הפרצות, ולמחות בכל עוז נגד ההריסות הנותנות אותנו לחרפה ושממו. והמבלעות את כל מעשינו" (הראי"ה) אולי באמת טעיתי בקשר למודעות, אבל עדיין עיקר ההסתייגות שלי הייתה על העיתוי של פירסום השיר. ושוב, אולי אני טועה...

יש מצב להעלות את המילים

אם מישו יודע או זוכר אפילו חלק? אם יהיה אםשר להשיג את השיר עצמו אז עדיך כמובן.

למעלה