שיר חדש להורדה.

da^Lord

New member
ניר - איזה אולפן?

איכות של מיקרופון בשקל על טייפ מקרטע. כן כן אני לא מגזים. ואני אישית רוצה שתהיה פה רמה מינימלית של איכות, אבל המינימום פה הוא נמוך. למשל -שמעטה.. זה מתחת למינימום.. אבל מה שיצא עכשיו זה סבבה. אנחנו כאן כמו משפחה אחת גדולה, ולדעתי זה בסדר.

DJ JuVi

New member
נו זה מה שהם שרו עליו ב"המשחק"

אי אפשר להשוות את זה למשהו שמשחררים כאן, זה ממש לא אותו הדבר! אני מניח שמה שהוקלט אז היה לצורך הפריסטייל או האימון, ולא מעבר לזה. ובכלל אז לא היה פה אף אחד שיקלוט את זה ויפיק את זה, ואלה היו ההקלטות הראשונות (לא ככה?) אז זה ממש שונה ולא לעניין. היום אייייןןןן מישהו שיקליט על טייפ מקרטע ומיקרופון בקשל כי המחירים והתנאים שונים לגמרי. ובקשר לקטע עצמו - הלוואי עליי להשיג את זה...סחתיין דה´לורד.

da^Lord

New member
תיקון קטן

אז לא היה אף אחד שיקטול . מבין? אהבנו הכל, אפילו מה שהוקלט דרך דיבורית של סלקום באיזור ללא קליטה.

DJ$upreme

New member
שטויות

למיטב זכרוני וזכרוני איננו כה גרוע, היה גם היה מי שיקטול - אפילו יותר מהיום. כמות הדיסקים שאני קיבלתי עוד בימי הפלאנט הארלם והמסגר 1, כולל הקלטות ראשוניות של ביג אס, אם סי מני, והתאקט, היתה אינסופית. את "לא פוחד" קיבלתי מסאב קצת אחרי הסשנים של "ישראלים עצבנים", וניגנתי כל מסיבה. היתה שם השקעה מינימלית, אבל תוצאה מקסימלית. גם מישראלים עצבנים לא היססתי לנגן כלום. לעומת זאת, הקטעים שקיבלתי מה"ילדים", כמו שצ´ולו קרא לזה, נחלקו לשניים - ראויים ולא ראויים להשמעה. צ´ולו בעצמו ביקש ממני ובצדק לא להשמיע כל סקיצה כי זה לא טוב לאמנים עצמם. למשל, פאר מהפכה של מני היה בהחלט ראוי להשמעה ואף הושמע.

DJ JuVi

New member
פששש...אתה יכול בבקשה לספר עוד?????

למען אנשים שלא היו בימים ההם (כמוני למשל) ואני ממש לא מכיר את המועדונים האלה אבל אני באמת רוצה לדעת עוד אליהם ועל כל התקופה וההתחלה- תוכל לספר עוד? זה פשוט הכל במין ערפל כזה.. אני אישית מת לדעת מה היה בימים ההם. כל שנות התשעים כשהכל התחיל...ההרוקסן והכל!!!!!! אם הוותיקים (לדוגמא לירון "מוקה" וסופרים "עסקן") יוכלו לספר ולשתף את הפורום זה יהיה מצויין...

ליב Liv

New member
פלאנט הארלם... אחחחח.. היו ימים

כולי מלאה בגעגועים לפלאנט.. למרות שכיום יש יותר מודעות לראפ ויותר מועדונים, עדיין אין על התקופה של הפלאנט..

KEiN

New member
אני אישית עבדתי שעתיים עם עוז

אבל האולפן בבית שלו, הוא ערך את הביט 24\7 במשך שבועיים לפחות אבל זה ריב אדיוטי, כאילו, אתה משווה שתיי נערים בני 16 למומי לוי, יש גבול............

or001

New member
הוא לא השווה אתכם למומי לוי

הוא השווה אתכם לנערים ונערות פחות או יותר בגילכם, שעבדו עם האולפן של מומי. אני מבין שזה לא נעים שמעלים שיר ראשון ורוב הביקורות לא ממש תומכות, אבל זה רק עוזר לשפר את השיר ולהפוך אותו לטוב יותר...

DJ$upreme

New member
לא, אני משווה אתכם

לנערים בני 16 מלפני 4-5 שנים כמו דאבל אימפקט, סאב, אמ סי מני, וגם מתחילים עכשווים כמו הארכיון, סנאגל והברנש, מסיקה ודנידין, סינדרום ועומר, וכו´. כל האנשים האלה, בגילאים דומים לשלכם, פלוס מינוס, הוציאו החוצה מבחינה טכנית דברים יותר מושקעים, או לחילופין שמרו על שתיקה עד שהיה להם משהו ברמת השמעה סבירה. כל מה שאני אומר זה שזה לא לטובתכם להוציא שיר שעבדתם עליו חמש שעות, יוצא לכם שם רע בלי שזה יהיה מוצדק. ונראה לי שחלק מהתגובות בשירשור הזה מוכיחות את זה. מומלץ להתחיל בהופעות של אופן מייק, ולפני שמוציאים משהו החוצה, לעבוד עליו ולעגל אותו ככה שהוא ייצג את מה שאתם באמת. אבל היי, אם אתה חושב שזה עושה לכם טוב שלא מבינים חצי ממה שאתם אומרים, או שאתם נשמעים מתקרבים ומתרחקים מהמיקרופון וכו´, אז סבבה. בהצלחה.

multi

New member
זוית ראיה אחרת

תחשבו ששיר כזה בהפקה ביתית הוא הצגת היכולת אף אחד לא מצפה שישמיעו את המפ3 שלו ברדיו אבל זה מציג את היכולות שלך בתור ראפר, את הרעיונות שלך, את האיכות שלך גם בתור מפיק. ברור שהאמצעים מועטים, אבל זה בשביל להראות פוטנציאל ורמה. צריך להתחיל מאיפשהו.

KEiN

New member
טוב, קחו פרופורציה ../images/Emo184.gif

שיר ראשון, הייתי מצפה יותר לביקורת על החצי המלא של הכוס, אבל חפיף... יש לנו רשימה ארוכה של הפקות, שמחכות להקלטות - שירים עוד יבואו (ואני יכול להבטיח שברמה יותר גבוה ומקורית)... תחכו לשמוע... תודה על הביקורות הבונה (עלק בונה
) נלמד לפעם הבאה

אני הייתי מזכיר גם

את הסקיצות הראשוניות שעשיתם לפני שזה היה בכלל שיר ונימרוד מה עם הגראפיטי?

KEiN

New member
אתה צריך להסתכל על הקירות הנכונים

ואז תקבל תשובה
ואין מה לדבר על השיר עבדנו חודש מינימום, אישית הקלטתי שעתיים. אבל חפיף...

volatile

New member
אני די מסכים עם ניר בכללי

לדעתי חוץ מבעיית האיכות למרות חוסר ההשקעה יצא פה משהו שכן אפשר לקלוט בו איזה פונטנציאל. אבל בתור מישהו שסקיצות שלו מסתובבות חופשי ברשת (רק כי הוא ברוב טיפשותו שלח אותם לכמה אנשים) באיכות גרוע, ברמה גרועה ועם ליריקס לא משוייפים (היתה לי פעם נטייה לנסות להקליט סקיצה ישר אחרי כתיבה כדי לא לשכוח את הפרייזינג שרציתי שיהיה). אני יכול להסכים שזה רק פוגע באומן ולא נותן אומדן מדוייק של היכולות (לכן היום גם שירי אולפן על ביטים של מפיקים מחו"ל שלי אי אפשר לשמוע עד שאני יהיה שלם במאה אחוז עם התוצאה וטוב שכך). פלג.

D.O.D

New member
לא קטלתי אותך אחי.

דיברתי על ההשקעה, לא על איכות השיר. לא על ההפקה והמילים. על האיכות של התוצאה הסופית מבין? מוזיקה זה עבודה לכל דבר. כמו שאתה רוצה לפתוח עסק ואתה צריך הלוואות כדי לפתוח את העסק ואתה לוקח סיכון שאולי העסק לא יצליח, אותו דבר במוזיקה אתה צריך להשקיע כסף וזמן ומשאבים כדי להוציא כמה שירים. תבין שחלק מרושם על זמר כלשהו נוצר גם בגלל האיכות של השיר. אתה מבין? אם תביא שיר שכבר בהתחלה אפשר לשמוע שהוא מקצועי זה יציג אותך באור הרבה יותר חיובי והרבה יותר רציני. זה פחות או יותר מה שסופרים ניסה להגיד תקנו אותי אם אני טועה

בלי שום כעס תקשיבו...

טוב אז ככה בתור אחד שמתעסק עם זה אני יכול להגיד לך ולכל שאר האמנים שעושים את זה להקליט זה חשוב ולא משנה איפה!!! אבל מה שכן סופרים צודק במה שהוא אומר מפני שבקלטה הזו למשל מי שמקשיב פעם ראשונה אומר "מה זה לעזאזל" כי אין מה לעשות אבל לא מבינים כלום וזה לא רק בשיר הזה אני כבר שמעתי המון המון MC´S שמקליטים בבית אני למעשה מקליט בבית אבל אתה לא תמצא את זה על הפורום או בשום מקום אחר מהסיבה היחידה שמה אנשים שצריכים לשמוע זה לא הקלטה ראשונה או באיכות כמו זו מפני שזה קובע את הרושם הראשוני.קחו למשל את שלוש לראש הם פרסמו שיר שהוקלט בבית באיכות גרועה בלי קוצ´ינג ובלי נסיון. היום אחרי נראה לי שנתיים מאז שהשיר הזה התפרסם מי שישמע אותם לא יאמין שאלה אותם חבר´ה שעשו את אותו שיר ואני לא מדבר על מיק למק´ 2 אלא על הדברים החדשים שעוד לא יצאו להם.זו הטעות שאני וסופרים מדברים עליה (אני גם בטוח שחלק מהאנשים כאן חושבים כך גם כן). קח את זה עכשיו כדוגמא:יש בשבת מסיבה בג´י ספוט(מניאק מי לא בא) סוף הערב יש אופן מייק´ אתם תרצו לעלות ומשהו יגיד שאלה ההם שעשו את השיר שהיה בפורום לא מזמן ודבר ראשון שאנשים יחשבו זה על האיכות של השיר ועל איך שהוא יצא,וזה חבל כי זה רושם ראשוני רע. אף אחד גם לא חייב אותכם להכנס ליאגא יש גם אולפנים נוספים יותר זולים כמובן שזו לא האיכות של יאגא אבל זה יותר טוב מהקלטה ביתית. אז לסיכום הקלטות זה חשוב כי זה מקנה נסיון בייחוד הקלטות בבית שמכתיבות את הצורה שבה נוח להקליט אבל אלו לא הדברים שצריכים להתפרסם אלו סקיצות שפירושם דוגמאות .אתם לא תראו אף אומן שמציג את הדוגמאות שלו. אה...דבר אחרון כמעט שכחתי שרציתי להגיד לכל אלה שיורדים כאן על אנשים בצורה בוטה וחסרת התחשבות,זו טעות לעשות את זה וזה גם מאוד קשה לאלה שנמצאים בצד השני תנו ביקורת אל תקטלו אנשים באמת מתאמצים בשביל זה.

baduist

New member
למי שמוכן להשקיע

ולהתעסק בחלק הטכני אתם מוזמנים להכנס לפורום "איך עושים היפ-הופ?" ולקרוא על הקלטות ביתיות. מנסיון, אפשר להוציא תוצאות מעולות ממחשב ממוצע, השקעה כספית נמוכה אבל המון השקעה, ברמת סקיצות כמובן. (פרטים במגזין ראפ שם) (נא לקרוא את הכללים בכניסה, בבקשה) ואני דווקא מסכים עם סופרים, מי שאוהב מוסיקה חייב להשקיע בה, זמן\כסף\וכל מה שאפשר. במחיר של חולצת הוקי (או באגיז, מה שתעדיפו:) אחת אפשר להשיג כמה שעות טובות באולפן, מה שמספיק בהחלט לסקיצה.

baduist

New member
למי שמוכן להשקיע

ולהתעסק בחלק הטכני אתם מוזמנים להכנס לפורום "איך עושים היפ-הופ?" ולקרוא על הקלטות ביתיות. מנסיון, אפשר להוציא תוצאות מעולות ממחשב ממוצע, השקעה כספית נמוכה אבל המון השקעה, ברמת סקיצות כמובן. (פרטים במגזין ראפ שם) (נא לקרוא את הכללים בכניסה, בבקשה) ואני דווקא מסכים עם סופרים, מי שאוהב מוסיקה חייב להשקיע בה, זמן\כסף\וכל מה שאפשר. במחיר של חולצת הוקי (או באגיז, מה שתעדיפו:) אחת אפשר להשיג כמה שעות טובות באולפן, מה שמספיק בהחלט לסקיצה.

jokeman

New member
תגובה

אוקיי מבחינת מאסטרינג כמו שאמרו פה זה הורס את השיר. תנסו לעשות מאסטרינג פעם הבאה כדי שישמע יותר טוב כי זה לא נשמע טוב מהבחינה הזאת. הראפ - השני שר טוב ורואים שיש לו נסיון וגם המילים טובות לפי מה ששמעתי. אבל הראשון שר לא טוב. שומעים שיש לו פחות נסיון וזה יוצר חוסר איזון בשיר. אולי יש לשניכם אותו נסיון ואני סתם חושב ככה אבל לפי דעתי יש הבדל. המוזיקה זו הנקודה הכי טובה בשיר (בהנחה שהיא שלכם מקורית) והיא הדברק היחיד שלא צריך שיפור. בקיצור, אתם עוד רחוקים מלהגיע לרמה טובה אבל עם הרבה הרבה הרבה אימונים ותשומת לב לדברים הקטנים, תוכלו עוד כמה שנים להיות טובים מאד אם תתמידו. בהצלחה!!

למעלה