שיר ותרגומו

הזהוב

New member
שיר ותרגומו

תכננתי להשמיע לכם שיר מסוים אך לפתע הגיע לידי השיר החדש ששר נוטיס ספקיאנאקיס בדיסק האחרון שלו. כשתקשיבו לו בקשב תבינו מדוע לא יכולתי להתאפק מלהשמיע אותו מיידית לכם במקום השיר האחר. שם השיר : Gia Mena (בגללי) שר : נוטיס ספקיאנאקיס מילים ולחן : יורגוס מוקידיס תרגום : אנג'לו רפאל ΓΙΑ MΕΝΑ Σ’ είδα στον ύπνο μου χθες βράδυ Και ήσουνα σαν ζωγραφιά Αυτές που κάνουν τα παιδιά Και μίλαγες μες στο σκοτάδι Μου ‘πες μου έλειψες και μένα Και ήτανε σαν μαχαιριά Ρώτησες τάχα τι να έχουν Τα μάτια μου κι είναι υγρά Δεν κλαίω για ‘σένα Και για κανένα Δεν θέλω να ‘ρθεις Καλά είμαι εγώ Δεν κλαίω για ‘σένα Και για κανένα Κλαίω για μένα Που σ’ αγαπώ Το πρόσωπό σου δεν γελάει Και έχεις στο όνειρο χαθεί Αυτή η αγάπη τυραννάει Κι ακόμα αντέχει, ακόμα ζει Αργεί να ξημερώσει η μέρα Και εμείς δεν είμαστε μαζί Αυτή η αγάπη να θυμάσαι Μόνα στα όνειρα θα ζει בגללי חלמתי עליך אמש והיית כמו ציור כמו אלו שילדים מציירים ודיברת אלי בחושך ואמרת לי שגם אני חסר לך וזה היה כמו דקירת סכין שאלת מה קרה לעיניי והן כה לחות איני בוכה בגללך ולא בגלל אף אחד אחר איני רוצה שתבואי, אני בסדר כאן איני בוכה בגללך ולא בגלל אף אחד אחר אני בוכה בגללי שאני כה אוהב אותך פניך אינן צוחקות ונעלמת בתוך החלום אהבה זו מייסרת ומחזיקה מעמד, עדיין חייה ואנו איננו יחדיו זכרי, אהבה זו תתקיים רק בחלומות מקווה שתהנו שלכם הזהוב. הקישור

תמנונה

New member
../images/Emo68.gifלזהוב מהזהובה....../images/Emo39.gif

ראיתי אותך ככה למעלה ואז חיוך מסויים התפשט על פני...... ואיזו קונטוציה הדבר עורר במוחי הפרוע?......אז ככה: לאור מה שקרה וקורה שם למטה נזכרתי בסרט המדהים שעדיין יש לו השלכות במצבים מסויימים והוא "התפוז המכני". הסרט הזה עוסק באלימות פיזית אבל אלימות מילולית לא פחות מזיקה. תחילתו של הסרט המדהים הוא במוסיקה והוא הולך ככה מלמעלה למטה.... והמוסיקה .....אוח.....איזה בחירה התשיעית של ביטהובן...... המוסיקה מרחפת מעל כשלמטה אלימות,שבאותם ימים לא נראתה בקולנוע. אז תמשיך להיות למעלה תשמיע שירים.... כמובן ביוונית....... בוקר טוב ישראל............................

לזהוב היקר, כל הכבוד, על השיר ועל

התרגום, פשוט כמו כל פעם אתה מעשיר אותנו, והטעם שלך משהו משהו...תודה תודה... לכל מי שיכול לתמלל את השיר אנגלו/יוונית יבוא על הברכה, שנוכל לזמזם את השיר בהתאם למילותיו הנכונות...תודה מראש...

אנגלו יוונית

בתקוה שהמחשב שלי לא ישבוק חיים... YA MENA S IDA STO IPO MU CHTES VRADI KI ISUNA SAN ZOGRAFYA AFTES PU CHENUN TA PEDYA KI MILEIS MES STO SKUTADI MU MES MU ELIPSES KI MENA KI ITANE SAN MACHERYA POTISES TACHA TI NA ECHUN TA MATYA MU KI ENA HIGRA DEN KLEO YA SENA KI YA KANENA DEN TELO NARFIS KALA IME EGO DEN KLEO YASENA KI YA KANENA KLEO KI YA MENA PU SE AGAPO

ל-emc2המקורית, אין עלייך, תודה רבה

וכבר לבטח שמעת כמובן על המושג "שליחי מצווה אינן ניזוקין", וכל עוד תעשי כך, אני מבטיחך ששום נזק לא ייגרם לא לך ולא לקנייניך...שוב תודה על התמליל של השיר באנגלו/יווני...

אני חייבת להדפיס בחלקים

ולפי שמיעה זה לוקח לי הרבה זמן... ואז... המחשב שלי, עמוס בוירוסים ובאגים עושה מה שבא לו...

המשך...

YA MENA S IDA STO IPO MU CHTES VRADI KI ISUNA SAN ZOGRAFYA AFTES PU CHENUN TA PEDYA KI MILEIS MES STO SKUTADI MU MES MU ELIPSES KI MENA KI ITANE SAN MACHERYA POTISES TACHA TI NA ECHUN TA MATYA MU KI ENA HIGRA DEN KLEO YA SENA KI YA KANENA DEN TELO NARFIS KALA IME EGO DEN KLEO YASENA KI YA KANENA KLEO KI YA MENA PU SE AGAPO TO PROSOPO SU DEN GALAI KI ECHIS STO ONIRO CHATI AVTI H AGAPI TIRANNAI KI AKUMA ANTACHI AKUMAZI ARCHI NA XSIMEROSI HI MERA KI EMIS DEN IMASTE MAZI AVTI AGAPI NA TIMASI MANA STA ONIRA TI ZI

F a d i

New member
יאסו לזהוב שלנו....שיר יפה ועיבוד

עדין...מתאים לקול של נוטיס תודה וסופשבוע נעים

ל-F a d i , אני משתכניע מיום ליום

שיש לנו כאן זמר "נוטיס ספאקינאקיס" כשרוני באופן בלתי רגיל, עם המון שירי אהבה בלתי רגילים,וקול חם שיודע להוציא מעצמו את המיטב...פשוט נפלא, כמובן תודה על הזהוב שבוחר עבורינו כל שבוע את המיטב שח השירה היוונית על כל גווניה...

תיקונים:

פאדי שלח לי תיקונים, ועד שאתישב מחדש על זה קבלו עבודה חלקית: "נק´ אומרות שאחריהם או לפניהם נכון ושימי לב שלא כתבתי את כל השיר) בית ראשון מהשורה השלישית: AFTES POU KANOUN TA PAIDIA .....KAI MILAYES MOU´PES KAI MOU ELIPSES .....RWTISEIS IGRA..... בית שני (פזמון)-שורה שלישית: DEN THELW NA´RTHEIS 7+8 KLEO YA MENA POU S´AGAPW בית שלישי: YELAY..... KHATHEI.... (כי CH=ש ו-KH=כ) ....AFTI KI AKOMA ANDEKHEI,AKOMA ZEI ARGEI AFTI I AGAPI NA THIMASAI MONO STA ONEIRA THA ZEI

תיקון אחרון!!!

עשיתי תיקונים בטעויות הדפסה וגם בטקסט אבל: אני, בניגוד לאחרים (שיודעים יותר ממני!) כותבת אנגלו יוונית ב'אנגלית' ולא 'אנגלית חצי יוונית': W אצלי זה לא O ...ואני לא מוסיפה A כשאני שומעת I ... לא מוסיפה 0 ל MU... וכו' עוד המון דוגמאות. אני כותבת כפי שישראלי ממוצע ישיר את זה ללא שום ידע ביוונית... ולכן זה נראה קצת משונה ליוונים אבל ברור יותר לישראלים... כבר בקשתי בעבר לכתוב בצורה זאת אבל המומחים כנראה לא מקבלים את הצעותי ועדין כותבים את זה באנגלית לא פונטית תרצו תאכלו...חחחה אבל קחו את התיקונים של פאדי ושאר המומחים לתשומת ליבכם...בכל זאת חשוב שתדעו מה נכון... YA MENA S IDA STO IPO MU CHTES VRADI KI ISUNA SAN ZOGRAFYA AFTES PU KANOUN TA PEDYA KI MILEYS MES STO SKUTADI MU PES KI MU ELIPSES KI MENA KI ITANE SAN MACHERYA ROTISEIS TACHA TI NA ECHUN TA MATYA MU KI ENA IGRA DEN KLEO YA SENA KI YA KANENA DEN THELO NARTIS KALA IME EGO DEN KLEO YA SENA KI YA KANENA KLEO KI YA MENA PU SE AGAPO TO PROSOPO SU DEN YALAI KI ECHIS STO ONIRO CHATEI AVTI HI AGAPI TIRANNAI KI AKUMA ANDECHI AKUMA ZI ARCHI NA XSIMEROSI HI MERA KI EMIS DEN IMASTE MAZI AVTI HI AGAPI NA TIMASI MONO STA ONIRA TA ZI

ל-emc2המקורית, יופי של תימלול כל

הכבוד, כך ראוי לראות/לכתוב את המילים האנגלו/יוונית...שוב תודה...

למעלה