שיר השירים:

שיר השירים:

אֲנִי יְשֵׁנָה וְלִבִּי עֵר; קוֹל דּוֹדִי דוֹפֵק, פִּתְחִי לִי אֲחֹתִי רַעְיָתִי יוֹנָתִי תַמָּתִי שֶׁרֹּאשִׁי נִמְלָא טָל, קְוֻצּוֹתַי רְסִיסֵי לָיְלָה. פָּשַׁטְתִּי אֶת כֻּתָּנְתִּי, אֵיכָכָה אֶלְבָּשֶׁנָּה; רָחַצְתִּי אֶת רַגְלַי, אֵיכָכָה אֲטַנְּפֵם. דּוֹדִי שָׁלַח יָדוֹ מִן הַחֹר וּמֵעַי הָמוּ עָלָיו. קַמְתִּי אֲנִי לִפְתֹּחַ לְדוֹדִי; וְיָדַי נָטְפוּ מוֹר, וְאֶצְבְּעֹתַי מוֹר עֹבֵר, עַל כַּפּוֹת הַמַּנְעוּל. פָּתַחְתִּי אֲנִי לְדוֹדִי, וְדוֹדִי חָמַק עָבָר; נַפְשִׁי, יָצְאָה בְדַבְּרוֹ בִּקַּשְׁתִּיהוּ וְלֹא מְצָאתִיהוּ, קְרָאתִיו וְלֹא עָנָנִי. מְצָאֻנִי הַשֹּׁמְרִים הַסֹּבְבִים בָּעִיר, הִכּוּנִי פְצָעוּנִי; נָשְׂאוּ אֶת רְדִידִי מֵעָלַי, שֹׁמְרֵי הַחֹמוֹת.

באהבה1

New member
../images/Emo12.gifלמה???

למה "פָּתַחְתִּי אֲנִי לְדוֹדִי, וְדוֹדִי חָמַק עָבָר"??? למה עזב ה' אחרי שפתחה הדלת? כי "פָּתַחְתִּי אֲנִי"!!! פירוש: גאווה! אני ואני ואני! רק אחרי שהתחנן, פתחה הדלת! אבל בהתחלה אמרה: "פָּשַׁטְתִּי אֶת כֻּתָּנְתִּי, אֵיכָכָה אֶלְבָּשֶׁנָּה; רָחַצְתִּי אֶת רַגְלַי, אֵיכָכָה אֲטַנְּפֵם"!!! ה' אומר על השוויצר: "אין אני והוא יכולין לדור בעולם"! אין מקום לשנינו... ולכן "אין דבר יותר שלם מלב שבור!!!"

SupermanZW

Well-known member
שלמה היה משורר אירוטי

יש הרבה שירים אירוטים בשה"ש. רק דבר אחד לא ברור, מדוע הוא כתב בשמה של הבחורה.

neko

New member
אפשר לחשוב שהיום אין משוררים

שרושמים בשם אחרים, כולל בני המין השני...

לא, הוא לא.

זו פרשנות מאוחרת שנועדה לתרץ כיצד הוכנסו שירי אהבה ארוטיים אל תוך כתבי הקודש. יש עוד ספרים בתנ"ך כגון ספר קהלת וספר איוב שמציאותם בתוך המקרא מצריכה הסברים דחוקים למדי. למעשה ידעו חכמינו הקדמונים להעריך ספרות טובה גם כאשר מקורה חילוני ואפילו זר, ומצאו דרך לשמר אותה בתוך הקנון הדתי.

באהבה1

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo186.gif../images/Emo2.gifתסבירו לי דבר אחד!!!!!!!!

כמה פעמים תחזרו על זה? "כן נכון" "לא נכון" לנצח? "שומר החומות" אומר את "דעת התורה" בענין! ואתם אומרים "לא נכון! זה לא ככה!" וחוזר חלילה! לא שייך פה "נכון או לא"!!! אתם פשוט לא מקבלים את התורה! ולכן הויכוח הוא: "אם התורה היא אמת או לא!!!" וזאת אפשר לברר בסמינר "ערכים" לאקדמאים!!! או בסמינר הפשוט יותר!

dinarzi

New member
לא

בתורה לא כתוב ששיר השירים הוא משל על אהבה בין הקב"ה לעם ישראל. את זה חכמי התורה אמרו. לכן המרכאות ששמת סביב המילים "דעת התורה" מוצדקות בהחלט... למה שלא תביא בפנינו כאן בפורום את ההוכחות והברורים שיש בסמינר, ונדון בהם כאן? הבא אותם אחת אחת בבקשה.

תשובה ל"מדוע הוא כתב בשמה..."

א. זו לא עובדה שהוא כתב. ב. זו לא עובדה ש"הוא" היה. שיר השירים הוא קובץ שירים נחמד ביותר (לדעתי), שאיכשהו השתרבב ל"ספר הקדוש", ודתיינו המסכנים נאלצים "להסביר" שבמקום שכתוב A, הכוונה היא דווקא ל-B
פעם נסעתי באוטובוס. מקום הישיבה היחידי היה בסוף, ליד בחור דתי שישב ממש בפינה וקרא בשקיקה ספר עם אותיות גדולות ומנוקדות. ליכסנתי מבט וראיתי שהוא קורא בשיר השירים. הוא קלט את מבטי והעביר בחיפזון למקום אחר בספר. מדוע הוא נבהל? מה רע באהבת אלוהים וכנסת ישראל?

אין ספק כי התיאורים

המתוארים בספר "שיר השירים" מעלים סומק בפני לא מעט אנשים. גם לי היה פעם קצת קשה עם תיאורים אלו עד ששיניתי את ההשקפה שלי. תלוי מאד מה מושך אדם לקרוא את הספר, הבושה נובעת מהקורא המוציא דברים מהקשרם ולא מהדברים הכתובים שבהררי קדש יסודם.

למעלה