שיר השבוע ...

שיר השבוע ...

זוכרים שפעם עשינו את זה, התחלנו עם You oughta know וגמרנו עם That I would be good (ולא היה שום דבר באמצע
). אז במיוחד עכשיו, שאפילו באתר הרשמי של אלאניס יש את "שיר השבוע", לא הגיע הזמן שנחזור לזה? מה דעתכם ששיר השבוע יהיה : Unsent

kerry cordano

New member
תמיד רציתי לדעת

מי זה כל האנשים שמוזכרים בשיר? כל אחד ואחד.. אני יודעת מי זה טרנס שהיא נרדמה אצלו על הספה וזהו. הצעות

dear Matthews

בית ראשון, נכתב על דייב מתיוס, סולן להקת dave matthews band. אלאניס והוא יצאו בתחילת 1998, היא נתנה לו קולות רקע ב- don't drink the water ו- spoon. הרמזים לזה - "מתי שכתבת את השיר הראשון שלך..." = אז הבנאדם כותב שירים בקליפ רואים את רופוס ווינריט שמגלם אותו, זמר קנדי, שאלאניס אוהבת.

UnprodigalSon

New member
זה נכתב בקודים?

כלומר, תמיד חשבתי שהשיר הזה הוא הדרך הכי ישירה שהיא ניסתה כדי להגיד לאנשים שאין לה את האומץ לדבר איתם פנים אל פנים מה שהיא תמיד רצתה להגיד. תמיד הנחתי שכשמישהו שומע את השיר הוא יודע בדיוק אם השיר כוון אליו או לא. בגלל זה נשמע לי מוזר שהיא תגיד מת'יו, במקום דייב. או שככה קוראים לו?

Rוית

New member
בקשר לשמות-

היא בכוונה שינתה את השמות של האנשים כדי לשמור על הפרטיות שלהם.. אבל כל מי שבית ספציפי נכתב עליו יודע את זה, אלאניס דיברה איתו לפני.. אגב, בגירסה המקורית היו עוד שני בתים אם אני לא טועה (אם לא הייתי חצי רדומה עכשיו הייתי שומעת ורושמת, בהיזדמנות
)

kerry cordano

New member
../images/Emo24.gifטוף. זה שיר שאני מה זה אוהבת

אלאניס מספרת שלפני שהיא הוציאה את SFIJ היא התקשרה לכל אחד ואחד מהאנשים ודיברה איתם ועשתה לסיפורים "סיום". ושכולם קיבלו את הכל בהבנה. וגם בשיר יש 5 בחורים ובגירסה המקורית היו הרבה יותר (35 אולי, לא זוכרת) ושהיא בחרה את המשמעותיים ביותר. dear matthew I like you a lot I realize you're in a relationship with someone right now and I respect that I would like you to know that if you're ever single in the future and you want to come visit me in california I would be open to spending time with you and finding out how old you were when you wrote your first song dear jonathan I liked you too much I used to be attracted to boys who would lie to me and think solely about themselves and you were plenty self-destructive for my taste at the time I used to say the more tragic the better the truth is whenever I think of the early 90's your face comes up with a vengeance like it was yesterday dear terrance I love you muchly you've been nothing but open hearted and emotionally available and supportive and nurturing and consummately there for me I kept drawing you in and pushing you away I remember how beautiful it was to fall asleep on your couch and cry in front of you for the first time you were the best platform from which to jump beyond myself what was wrong with me dear marcus you rocked my world you had a charismatic way about you with the women and you got me seriously thinking about spirituality and you wouldn't let me get away with kicking my own ass but I could never really feel relaxed and looked out for around you though and that stopped us from going any further than we did and it's kinda too bad becasue we could've had much more fun dear lou we learned so much I realize we won't be able to talk for some time and I understand that as I do you the long distance thing was the hardest and we did as well as we could we were together during a very tumultuous time in our lives I will always have your back and be curious about you about your career about your whereabouts

זה שיר שלוקח זמן לאהוב אותו...

כי מבחינה מוסיקלית הוא די קשה לעיכול. אבל למדתי לאהוב את השיר. אני רואה שלאלאניס אף פעם לא היה מחסור בגברים... היא ממש החליפה אותם כמו גרביים.

o0Invisible0o

New member
הוא דווקא היה בין השירים הראשונים

שמשכו את תשומת ליבי כשהאזנתי לראשונה לSFIJ..
ו*אומנות השרשור*

הסיפור מאוחרי השיר.

- מת'יוס = דייב מתיוס - טראנס = טרי סשקו (חבר טוב של אלאניס, שרשום ב"תודות" של JLP, רואים אותו מדבר אליה ב- BEHIND THE MUSIC. - טיילור = טיילור האקינס, המתופף של אלאניס ב- JLP TOUR. יצאו במשך כמה שבועות וגמרו עם זה. * Unsent, היה השיר האחרון שנכתב ל- Supposed, נכתב כחודשיים לפניי שחרור האלבום, קיץ 1998. * היא לא כתבה מכתב בהתחלה לדייב, היא לא ציפתה שייצא מזה שיר, היא הבינה כמה טוב וסוג של טרפיה זה לכתוב למישהו מכתב במצב של "זרימה של מודעות" (זורקת את הכל הדף, ללא צנזורה), בגלל זה בשיר אין חרוזים. * אחרי שכתבה את המכתב היא עשתה רשימה של 50 אנשים שהיא צריכה לכתוב להם מכתב, בסלקציה הראשונה היא הורידה ל- 7 אנשים, בסופו של דבר היא שרה על 5 אנשים. * ההכרה שבאה אליה לאחר כתיבת השיר לא הניחה לה לישון ולהפסיק לבכות - ולכן היא התקשרה לכל האנשים ושאלה אם הם מרשים לה לשיר את המילים. * הקליפ של Unsent שוחרר בפברואר 1999. * והוא לא כל כך הצליח לה.. * היא הפיקה אותו לבד, וזכתה על ההפקה שלו על "במאי השנה" בג'ונו 1999. * האדם שמגלם את דייב בקליפ הוא רופוס ווינרייט (זמר בפני עצמו)

Unsent...

לדעתי Unsent הוא אחד השירים הטובים של אלאניס. השירה שלה מרגשת למרות שאין שימוש בחרוזים ולא באוקטבות מרשימות, הקול שלה נקי ומעביר את הנשמה של שיר בצורה הכי טובה לדעתי. כמו כל Supposed, יש בלחן ובהפקה הרבה שילובים מוזיקאליים - יש את האקוסטיקה בלי חרוזים, שמזכירה ג'וני מיטשל ויש את השילוב האלקטרוני של הסינטיזייר והדיסטורשיינים הקטנים קטנים שיש בפזמון. השילוב של המוזיקה ושל אלאניס נותנת לדעתי קצת תוצאה טיפה מלנכולית וצובטת - אבל לא כזאת שחותכים ורידים ממנה. המפוחית שבשיר לדעתי למרות שזה הסולו מפוחית הכי קצר של אלאניס, הוא הכי מרגש והיא יפה, הכניסה שלו באה טוב, והעלייה בטונים של המפוחית לקראת הסוף ב- fade out (שהשיר נגמר בזה שהוא נעלם ולא נגמר בבת אחת או עם צליל מסיים)

לכבוד מתיו

מכתב שלא נשלח ראשון למתיו, אני אוהבת אותך מאוד. אני מבינה שאתה בקשר עכשיו עם מישהי ואני מכבדת את זה אשמח שתדע שאם תיהיה פנוי שוב בעתיד ותרצה לבקר אותי בקליפורניה אני ארצה לבלות איתך את הזמן בגילויים מתי כתבת את השיר הראשון שלך.

לכבוד ג'ונתן

מכתב שלא נשלח שני לג'ונתן,אהבתי אותך יותר ממה שצריך נהגתי להמשך לגברים שהיו משקרים לי וחושבים אך ורק על עצמם והיית "מתכון להרס עצמי" בשבילי באותם זמנים שנהגתי לחשוב שטרגדיות גדולות עדיפות והאמת, שכל פעם שאני חושבת על תחילת ה-90 פנייך מעלות נקמניות כאילו הכל קרה אתמול נשמע כאילו על דייב קוילר..
. המשיכה לדברים נצלנים ומרוכזים בעצמם, התנסות ראשונה, זמנים שהיא נהגה לחשוב "שצער זה טוב" תחילת ה- 90, זעם ונקמה כאילו הקשר היה אתמול. לא נשמע על האקס של Jagged little pill? dear jonathan I liked you too much I used to be attracted to boys who would lie to me and think solely about themselves and you were plenty self-destructive for my taste at the time I used to say the more tragic the better the truth is whenever I think of the early 90's your face comes up with a vengeance like it was yesterday dear terrance I love you muchly you've been nothing but open hearted and emotionally available and supportive and nurturing and consummately there for me I kept drawing you in and pushing you away I remember how beautiful it was to fall asleep on your couch and cry in front of you for the first time you were the best platform from which to jump beyond myself what was wrong with me dear marcus you rocked my world you had a charismatic way about you with the women and you got me seriously thinking about spirituality and you wouldn't let me get away with kicking my own ass but I could never really feel and it's kinda too bad because we could've had much more fun dear lou we learned so much I realize we won't be able to talk for some time and I understand that as I do you the long distance thing was the hardest and we did as well as we could we were together during a very tumultuous time in our lives I will always have your back and be curious about you and your career your whereabouts

לכבוד טראנס

מכתב שלא נשלח שלישי לטראנס,אני ממש אוהבת אותך
אין לך דבר מלבד לב פתוח, פעיל אמוציונלית,תומך, מטפח וכזה שבצורה מושלמת נמצא שם בשבילי. המשכתי למשוך אותך פנימה ולתת לה דחיפה נפשית. אני זוכר את היופי של ההרדמות בספה שלך והבכי לפנייך בפעם הראשונה

Rוית

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif חסרה לך שורה -

"you were the best platform from which to jump beyond myself what was wrong with me " "אתה היית הבמה הכי טובה לקפוץ ממנה מעבר לעצמי (באנגלית זה נשמע יותר טוב), מה היה לא בסדר איתי?" נראה לי אלאניס שואלת מה לא היה בסדר איתה במובן של למה היא לא נכנסה איתו לקשר, או בכלל, למה היא לא שמרה איתו על קשר מסויים, מה עבר עליה שהיא לא ראתה דברים מסויימים בצורה מסויימת.. זו דעתי.. אבל מה אני יודעת, אני רושמת את זה כבר בעיניים עצומות.. לילה טוב!

למעלה