שיר השבוע:Wunderkind

Jagged chaos

New member
שיר השבוע:Wunderkind../images/Emo36.gif

שם:Wunderkind אלבום: The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe OST שנה:2005 עובדות
:
#1-השיר המקורי היחיד שאלאניס שיחררה ב-2005. #2-Crazy לא מקורי.. #3-השיר אינו אוטוביוגרפי ונכתב על לוסי, הילדה הקטנה בסרט נרניה. #4-בעבר אמרה על Uninvited ועל כל העסק הזה שלכתוב שיר לסרט: "יש לי קושי גדול לכתוב על משהו שלא אני חוויתי ולרשום שיר ביוגרפי למישהו אחר, אך כל עוד יש לי הזדהות עם הדמות, הדמות עצמה יכולה להוביל אותי לזה" #5- הפסקול הרביעי שאלאניס תומרת את שיריה אליו - "עיר של מלאכים" (1998), "דוגמה" (1999)ו-"די-לובלי" (2004) היו לפניו. #6- זהו השיר השני שאלאניס מועמדת בזכותו לגלובוס הזהב. #7- Uninvited היה הראשון ב-1998 והפסיד. #8- את השיר אלאניס ביצעה אצל ג'יי לנו בהופעתה ה-9 בתוכנית שלו. #9- חברת ההפצה של אלאניס בדרך כלל היא warner brothers, הפעם היתה זאת disney שהפיצה. #10- יומיים אחרי שכתבה את השיר, הוא כבר היה מוקלט. #11- המפיק הרביעי שאלאניס שיתפה איתו פעולה (גלן, בוב קאבלו וג'ון שאנקס היו לפניו) - מייק אליזנו (פיונה אפל, אמינם, דק' דרה) #12|-כאשר הודיעו לאלאניס שהיא מועמדת עם השיר לגלובוס הזהב הגיבה ""something must be wrong, somebody must be hurt." #13- ואחר כך בצורה יותר רצינית אמרה
: "I'm really excited. This song really touches me deeply, and so I'm excited that some light is being shown on it." (אני מתרגשת מאוד. השיר הזה נוגע בי בעומקיות, לכן אני שמחה שנשפך עליו קצת אור..). #14- בפסקול של הסרט, wunderkind הוא רצועה 15. #15- והוא השיר השני שמופיע בקרטיד
#16-Blink disbelieving eyes chilled to the bone to the bone פעם שניה שאלאניס משתמשת בביטוי הזה, הפעם הראשונה היתה עם sister blister "you and me are competitive to the bone". הוא בא להגדיר את שם העצם כמה הוא שורשי ויסודי ("את ואני תחרותיות בנשמה!" , "עיניים המומות מצומררות עד העצם") #17- take this foot to virgin snow virgin snow, הכוונה היא לא ל-"שלג בתול"
, אלה לשלג שלעולם לא נמס (השלג באנטרטיקה הוא virgin snow
) #18- Wunderkind, אין לו בדיוק פירוש בעברית, המילה הכי טובה שיכולה לתאר את זה, זה "ילד פלא". (wunderkind = extremely successful young person; wonder child, child prodigy) #19- I am a princess on the way to my throne כל משפחת המלוכה בלירקה של אלאניס
.. ב-head over feet היא לא נהגה לאהוב את היחס שהוא נתן לה ב-that i would be good היא מבקשת להשאר שפויה גם כאשר לא תשאר עוד מלכה
יש לה שני מלכים.. מלך הכאב ומלך הכפייה. ואם האבא שלה יאהב אותה היא תנהג לחשוב שנסיכים אוהבים זה דבר מובן מאליו..
מה שאלאניס אמרה עליו:
"כתבתי את השיר ביום שישי והקלטתי אותו בשבת וגמרתי אותו יום אחרי". Wunderkind מילים ולחן: אלאניס מוריסט הפקה: מייק אליזונדו ואלאניס מוריסט Oh perilous place Walk backwards toward you Blink disbelieving eyes chilled to the bone Most visibly brave No apprehended bloom First to take this foot to virgin snow I am a magnet for all kinds of deeper wonderment I am a wunderkind oh I live the envelope pushed far enough to believe this I am a princess on the way to my throne destined to serve destined to roam Oh ominous place Spellbound and un-childproofed My least favorite chill to bear alone compatriots in place they’d cringe if I told you our best back pocket secret: our bond full blown I am a magnet for all kinds of deeper wonderment I am a wunderkind oh I am a pioneer naןve enough to believe this I am a princess on the way to my throne destined to seek destined to know most beautiful place Reborn and blown off roof My view: about face weather, great will be done I am a magnet for all kinds of deeper wonderment I am a wunderkind oh I am a groundbreaker naןve enough to believe this I am a princess on the way to my throne I am a magnet for all kinds of deeper wonderment I am a wunderkind oh I am a joan of arc and smart enough to believe this I am a princess on the way to my throne destined to reign, destined to roam destined to reign….destined to roam…

Jagged chaos

New member
ילדת-הפלא; חלק 1

Oh perilous place Walk backwards toward you Blink disbelieving eyes chilled to the bone או מקום מסוכן הולכת הפוך לעברך מצמוץ עיניים סקפטיות מצומרר מהשורש מקום זר, לא ניתן להגדיר אם הוא מדהים או מזעזע, מה שכן - הוא גורם לצופה בו להיות המום ולחטוף צמרמורת. כל העסק הזה גורם לבלבול, זה מה שגרם אולי לאלאניס להגיד toward(שבדרך כלל הכוונה שלו זה "קדימה". בדרך כלל הליכה ישירה עם ביטחון לעבר משהו) עם backwards, הולכת עם הגב - לא מודעת, חוששת אחרי הכל. Most visibly brave No apprehended bloom First to take this foot to virgin snow האמיצה הידועה ביותר חסרת כל פריחה מפוחדת הראשונה לשים רגלה על השלג הנצחי למרות כל הזיוני שכל על הבלבול והחששות - עכשיו מדובר על ילדה סקרנית ביותר. הסקרנות שלה גדולה שלא משאירה בה שום פחד - וזה מה שבולט אצלה בעיקר. אני המגנט לכל סוגי ההתשאות העמוקים אני ילדת הפלא אני חייתי את המעטפה שנזרקה מספיק רחוק בשביל שתאמין לזה אני הנסיכה בדרך על הכס-המלכות שנועדה לשרת שנועדה לשוטט
כל מי שראה את הסרט, יודע, שלוסי היא זאת שגילתה את נרניה והיא זאת שהביאה את האחים שלה לשם. היא זאת ש"משכה" (כמו מגנט) את האחים שלה לשם. האחים שלה מוכנים על ידי אלאניס "הפלא העמוק יותר" - אולי משום שביולוגית, הם גדולים כולם יותר מלוסי. יש משהו בלוסי הזאת שהוא מושך באמת
היא הקטנה מכולם, היא האופטימית תמיד, היא הנאיבית, היא החמודה. האחים שלה לדעתה הם "מורכבים ומשעממים" (עמוקים..). הנסיכה שנועדה לשוטט - שוב, מראה את הסקרנות של לוסי שחייבת הרפתקאות.

Crazy Figgy

New member
רק כמה הערות:

virgin snow הוא שלג שכף רגל עוד לא נגעה בו, שלג עליו לא דרך עוד אף אדם. עוד ביטוי, "push the envelope" אומר בעיקרון למתוח את הגבולות, לצאת מהקופסא, לחשוב/לפעול/להתנהג בצורה שונה מהנורמה, בצורה חדשנית יותר.

Jagged chaos

New member
ילדת הפלא; חלק 2

או מקום אימתני מרתק ולא חסין מילדים הצמרמורת הפחות מועדפת שעליי לשאת לבד עוד פעם יש כאן שילוב של דברים שלא אמורים להתערבב ביחד: מקום מפחיד שמזמין עליו ילדים. המקום מרתק אבל מביא לה צמרמורת.
|!?WTF| חוץ מלהראות שוב פעם כמה המקום הזה אמביוולנטי . תושבי המקום הם יתכווצו אם אגיד לך שהקלף המנצח שלנו: האחיזה שלנו בשיא פריחתה "best back pocket secret" - סוד הכיס האחורי. נכון תמיד בסרטים המצוירים תמיד שזה נראה שהרעים כל כך קרובים לנצח, החבר'ה הטובים משתמשים ב"נשק" הסודי ומנצחים והכל טוב ויפה
..?
לוסי כביכול אומרת לאחים שלה לפני שהם יוצאים למלחמה שהנשק הסודי והמנצח שלהם זה האחדות שלהם כאחים. כשהם ביחד וצוות - הם יתגברו על הכל (קיטש לרצח
). אני המגנט לכל סוגי ההשתאות העמוקים אני ילדת הפלא אני הפירצת הדרך הנאיבית מספיק בשביל שתאמין שאני נסיכה בדרך לכס-המלכות שנועדה לחקור שנועדה לדעת השינוי היחיד בין הפזמונים שבעצם מתאר למה לוסי כל כך סקרנית ופורצת דרך - היא נאיבית ונחושה. יש לה את השריטה הזאת (הנחישות הנאיבית) שבזכותה היא תשלוט. המקום היפה מכולם כמו לידה מחודשת וגג מתנופף בטווח הראיה שלי: הולכת להתמודד עם תהפוכות הגורל, הטוב ביותר ייעשה שוב האמביולנטיות - המקום היפה - אבל אין לו גג (לא בטוח). מקווה שהיה סבבה

Crazy Figgy

New member
עוד כמה מילים...../images/Emo3.gif

"הצמרמורת הפחות מועדפת שעליי לשאת לבד"
היא לא אומרת shelter? =מחסה. (My least favorite shelter bear alone) נראה לי יותר הגיוני שהמשפט יהיה: "המחסה ההכי פחות מועדף עלי נושא לבד" משפט עילג לחלוטין בעברית ולא נראה לי הכי נכון מבחינה דקדוקית
... Compatriots in face עמיתיי/חבריי our bond full blown הקשר שלנו חשוף (כמו שהכיסוי שלך נהרס blow a cover, המשמעות של full blown היא הרס הדיסקרטיות/חשאיות. שמשהו סודי או אישי התגלה, ע"ע bond=קשר) בזאת סיימתי ולא אטריד שוב

AlanisJunkie

New member
אמיל, סחטיין עליך!

איזו השקעה. גמעתי כמעט כל מילה (בכל זאת ניסיתי להתעלם מהספויילרים, עדיין אל צפיתי בסרט!) לדעתי זה שיר טוב! אני אוהב אותו, גם אם הוא לא ברמה של אנאינוייטד, הוא עדיין מוצלח יותר מהאלבום האחרון כולו.

A l a n i s

New member
לא לא לא לא לראות את הסרט!!!!

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=360&msgid=69458956 מנצלים בו בעלי חיים, בבקשה אל תקנו כרטיסים ותעזרו לסרט להצליח

A l a n i s

New member
בכלל לא התעללו,

רק עשו מהם מעיל פרווה! לתת לינק לאיך עושים מעיל פרווה?

Jagged chaos

New member
והשאלות... ../images/Emo122.gif

למי שאין הרבה מה להגיד או שסתם למי שבא, מתבקש לענות על השאלות האלה: מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? i am the magnet for all kind of deeper wonderment מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) מילים קצת מעאפנות (blink disbelieving eyes to the bones
) הלחן שלו יותר נורמאלי ממה שהיא הביאה בשנתיים האחרונות, אבל חסר משהו בהגשה של השיר הזה.. אין בו עוצמתיות מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] לא גבוה זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- בריטני ספירס, ואני בדרך כלל לא נותן תשובות כאלה צפויות, אבל כזה מתאים לה לעשות במבטא פקצה "i am the wunderkind oh woow wow"
זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: קווין
שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? מתאים
האם השיר מתאים לאופי הדיסק? אנילאיודע
רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר- אחרי שאני מסיים לסדר את החדר אחרי יום מעייף
אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? הייתי מוריד את ה-oh woow wow שהיא עושה בפזמון, מוסיף גיטרה חשמלית, מבליט את התזמורת ונותן לאלאניס לעשות אוטרו עם חליל..בלה בלה בלה.. במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? לוקח קליפ זול עם חלקים מהסרט
רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? נרניה - סרט לא כזה מדהים..

AlanisJunkie

New member
דווקא את קווין היית רוצה לשמוע

מבצעים את השיר הזה? האמת שכמה שאנסה לדמיין, ובאמת שאני מתאמץ, אני לא מצליח לדמיין את קווין שרים את זה.
זה לא שיר עוצמתי שמתאים לקווין, אלא שיר יותר ברגוע כזה. ואנשים, מה נסגר איתכם? שיר השבוע
תתחילו להגיב ואל תהיו עצלנים.

Jagged chaos

New member
דווקא בגלל שאין עוצמה מתאים לקווין.

שיכניסו לשיר הזה... שאני חושב על חידוש..אני לא מדמיין את זה נשמע אותו דבר.. אלה שקווין יקחו את השיר לכיוון שלהם ויעבדו אותו לשיר סגנון קווין... מרלין מנסון יודע לעשות את זה טוב..
לקח את sweet dreams ונתן לו עיבוד רוק מעולה (לא עולה על יורית'מיקס) אותו דבר כמו שעשה עם tainted love ודפש מוד..

O r a c l e

New member
Wunderkind

מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? I am a joan of arc and smart enough to believe this I am a princess on the way to my throne destined to reign, destined to roam מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) מילים יפות- מאוד אהבתי אותן- אלאניס במיטבה לדעתי... הלחן- טיפה פופי וקצת משעמם האמת. דרמטיות בשיר הזה הייתה משתלבת מאוד (בערך ברמה של Uninvited) וחבל שאין.. אולי באיזה ביצוע לייב מתישהו.. מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] כשהוא רק יצא- מאוד גבוה. כיום- איפשהו באמצע זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- לפי דבריו של אמיל: "בריטני ספירס, ואני בדרך כלל לא נותן תשובות כאלה צפויות, אבל כזה מתאים לה לעשות במבטא פקצה "i am the wunderkind oh woow wow" " זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: בת' אורטון אם מישהו מכיר... זמרת נהדרת וזה שיר שמאוד מתאים לה לשיר. שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? מתאים האם השיר מתאים לאופי הדיסק? לא שמעתי את הפסקול של נרניה (עדיין). אבל אני אגיד שוונדרקיינד צריך להיכנס לאיזה אלבום של אלאניס לדעתי (בניגוד לשירי פסקול קודמים). רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר- אין זמן מוגדר- כשזה בא זה בא... אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? הייתי מוסיך קצת דרמטיות לשיר- בין אם זה במוסיקת רקע או בביצוע של אלאניס.. משהו שקצת ישקף את הסרט ואת המילים. במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? קליפ קלאסי של פסקול- אלאניס בנרניה שרה לה, אולי אפילו כמלכת הקרח, ומידי פעם קטעים נבחרים מהסרט. רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? נרניה- סרט יפה ויזואלית, סיפור אינפנטילי לחלוטין... מומלץ לגילאי 13 ומטה.

Rוית

New member
אני עם ליאור מילה במילה!

קראתי את מה שרשמת והגעתי למסקנה שהייתי עונה את אותן תשובות! (גאוני לרשום את בת' אורטון! הקול שלה מתאים פיקס לשיר!
) התשובה היחידה ששונה היא המסר לאומה כי אני לא ראיתי את הסרט, אז המסר שלי לאומה הוא.. מממ.. שיהיה לכם אחלה סופ"ש!
(וזה כן בקשר לשיר! השיר קשור לסרט->בסרט יש הרבה שלג->שלג זה חורף->חורף זה המזג אוויר עכשיו בחוץ! רואים שזה מתקשר?!
)

O r a c l e

New member
אוי שלג...

אני פתאום מתגעגע לפראג... למה אין שלג בתל אביב אף פעם???

Jagged chaos

New member
בקשר לפסקולים... ../images/Emo3.gif

למשפט הזה "אבל אני אגיד שוונדרקיינד צריך להיכנס לאיזה אלבום של אלאניס לדעתי (בניגוד לשירי פסקול קודמים)." לפי דעתי אם Uninvited היה נכנס ל-supposed, היה הופך את האלבום הזה לטוב יותר. אבל אלאניס עקרונית לא יכלה לשים את השיר באלבום... uninvited הוא שיר על פחד מהתאהבות שאלאניס הרגישה ב-1997 (היא האמינה שאחרי JLP היא בחיים לא תמצא אהבת אמת, ואנשים ינצלו אותה), so pure זה ההחלמה מ"הפצע" הזה.. שם האלבום הוא ההחלמה שלה מ-uninvited בעצם ..
אבל, עדיין - חבל שהשיר לא נמצא איפשהו..
גם Still היה מוסיף הרבה אם הוא היה נכנס ל-URS
קיצור...
לי יש השקפה שונה..

O r a c l e

New member
לא הבנת אותי נכון...

זה לא שאני חושב שוונדרקיינד צריך להיכנס לאלבום והאחרים לא- אלא שהוא צריך להיכנס לאלבום בעוד שהשירים האחרים לא נכנסו (גם אותם הייתי רוצה לראות באלבום חוץ מהאוסף...).

Jagged chaos

New member
Joan of arc.

אלאניס אומרת "אני היא ה-joan of arc וחכמה מספיק בשביל שתאמין בזה". את ההודעה כתב shy 999 שהוא חבר בתפוז ונראה לי מנהל פורום ג'ואן מרקדיה. הסיכום שלו היה טוב מספיק שכנראה האתר - וויקלופדיה, החליט להשתמש בו. ההיסטוריה הצרפתית מספרת לנו על מנהיגה אמיצה וקצת מטורפת ששמה היה Jeanne d´Arc או באנגלית: joan of arc או בעברית:ז´אן דארק. ז´אן ד´ארק (1412 - 1431) היא גיבורה לאומית של צרפת וקדושה של הכנסייה הקתולית. היא מילאה תפקיד מפתח בתהליך שחרור צרפת מעול הכיבוש האנגלי בזמן מלחמת מאה השנים במאה ה-15 אז הוליכה את צבאות צרפת במלחמה ולבסוף נתפסה והוצאה להורג. ז´אן דארק ידועה גם בכינוי הבתולה מאורליאן. צרפת היתה ללא מלך מוכתר מאז תום שלטונו של שארל השישי מצרפת ב-1422. אמנם לשארל הששי היה יורש עצר, הדופין שארל השביעי מצרפת, אך זה לא הוכתר למלך בשל חוזה טרויה בין צרפת ואנגליה. חוזה זה נחתם בשנת 1420 בין שארל השישי מצרפת והנרי החמישי מאנגליה, כדי לנסות ולסיים את מלחמת מאה השנה שגרמה לאבדות כבדות בנפש, במיוחד בקרב אז´ינקור. כתר צרפת עבר על פי החוזה למלך הילד הנרי השישי מאנגליה, שהיה בנו של הנרי החמישי וקתרין ביתו של שארל השישי. באופן זה היו אמורות ממלכות צרפת ואנגליה להתאחד. ז´אן דארק נולדה בכפר דומרמי בחבל לוריין למשפחת איכרים במהלך מלחמת מאה השנים בין צרפת לאנגליה. צפון צרפת היתה תחת כיבוש אנגליה,כאשר האנגלים היו בעלי ברית של הבורגונדים. בגיל 12 החלה ז´אן, לטענתה, לשמוע את קולו של הקדושים מיכאל שר המלאכים, סנטה קתרינה וסנטה מרגרט. שהודיעה לה שנבחרה לשחרר את ארצה מהכיבוש האנגלי ולסייע לדופין לרשת את כתר צרפת. בגיל 16 ניסתה להתגייס לצבאו של הדופין אך נדחתה. שנה לאחר דחייתה, ז´אן קצצה את שיערה, לבשה בגדי גבר ויצאה שנית מכפרה למחבואו של שארל השביעי. היא שכנעה אותו, וקיבלה על כך אישור של תיאולוגים, שהוטל עליה משמיים להציל את צרפת. שארל נתן לה שריון של איש צבא, חרב ודגל לבן. ז´אן דארק רכובה על גבי סוס הוליכה את הצבא הצרפתי. במאי 1429 הובילה ז´אן את החיילים לניצחון על האנגלים בעיר אורליאן. בעקבות ניצחון זה קיבלה ז´אן מעמד מיסטי בקרב החיילים. חודשיים אחר כך נמשח שארל למלך, בעיר ריימס כשז´אן לצידו. למרות שז´אן איחדה את הצרפתים מאחורי שארל , סרב זב לבצע פעולות התקפיות נוספות נגד האנגלים. לכן היה זה ללא הסכמת המלך כאשר ז´אן הוליכה בשנת 1430 מערכה נגד האנגלים ביער קומפיין שליד פריס.שריונה הנוצץ משך את אש האנגלים; היא נפצעה קשה, נשבתה על ידי הבורגונדים , ונמכרה לאנגלים בכסף רב – 16,000 פרנקים. לאחר תקופת סבל של שבי מלווה בעלבונות וחרפות הועמדה לדין בעיר רואן באשמת כישוף וכפירה. לאחר 14 חודשי חקירה הואשמה ז´אן דארק בשתי אשמות חמורות : לבישת בגדי גבר וכפירה בכך שחשבה עצמה ככפופה ישירות לאלוהים ולא לכנסיה הקתולית. בית המשפט דן אותה למוות אך היא היא הודתה באשמה והסכימה ללבוש בגדי אישה. וגזר דינה הומר למאסר עולם. שלושה ימים אחר כך היא חזרה בה מדבריה. ב-30 במאי 1431, והיא עוד לא בת 20 בלבד, הובאה ז´אן דארק אל כיכר השוק של רואן (צפון מערב מפריז בקרבת התעלה), שם הועלתה על המוקד. 25 שנים לאחר מותה , זוכתה ז´אן דארק מכל אשמה ובשנת 1920 הוכרזה קדושה. ז´אן דארק הונצחה באופן נרחב בספרות ובאומנות. פסל מוזהב של ז´אן דארק ניצב בפריס - ברחוב ריבולי מול הקצה הפתוח של ארמון הלובר. דוגמאות נוספות היא פסלו של פרנסואה רוד במוזיאון לוקסמבורג בפריס, ופסלה של אנה הנטינגטון בניו יורק. הדרמטורג הגרמני פרידריך פון שילר הקדיש לה את מחזהו הבתולה מאורליאן , ג´ורג´ ברנרד שו כתב את סיינט ג´ואן, הפילוסוף וולטר כתב את הפואמה הבתולה מאורליאן והסופר האמריקני מארק טוויין כתב את זכרונותיה האישיים של ז´אן דארק ניתן למצוא המון מידע על ז´אן ד´ארק באינטרנט ובספרי היסטוריה אבל נניח את זה בכך שהיא הייתה מנהיגה מדהימה ואמיצה ומה לעשות מטורפת לחלוטין שחשבה שאלוהים מדבר איתה. (ועוד בצרפתית!)

למעלה