שיר השבוע; Right through you

Jagged chaos

New member
שיר השבוע; Right through you

שם:Right through you אלבום: Jagged little pill שנה: 1995
ע ו ב ד ו ת:
#1-ידוע על שלושה עיבודים שונים לשיר – גרסת הדמו (בלי גיטרה אקוסטית, מקצב שונה) והגרסה הפסיכודאלית מהופעה בודדת אחת מ-1998.
#2-הגרסה הפסיכודאלית אורכת 7 דקות והמון צרחות מאולתרות, ובפזמון רק בליווי בס.
#3-בגרסת הדמו, אחרי הפזמון הראשון היא מסננת "fuck you mother-fucker"
#4-למי שתהה, ה-woo שאחרי הבית השני; לא מאולתר. הוא נשמע גם בגרסת הדמו.
#5-בהופעות היא לא חוזרת על ה-woo הזה.
#6-גם הגיחוך השקט ב-Ironic לא מאולתר.
#7-אבל אותו היא כן עשתה בהופעות O_O (עד סוף 1996)
#8-עד 2003, right through you, בוצע כמעט בכל הופעה.
#9-בהופעות שלה בארץ, היא ביצעה אותו רק בראשון לציון. בקיסריה היא ביצעה במקום את הביצוע לייב האחרון של would not come.
#10-זה השיר השני שלה שהיא רומזת שהיא מפנקת במין אוראלי.
#11-הראשון היה you oughta know.
#12-היא הזכירה בעבר שהשיר נכתב על אותו סטריוטיפ שאומר שבכל מקום אתה צריך סקס בשביל שיקשיבו לך.
#13-אחת ההשערות שהשיר נכתב על מי שהיה המנהל והמפיק של אלאניס עד 1993 - לאסלי מורגן, זה נרמז בשירים אחרים שלה.
#14-ולאסלי מורגן לא מופיע בקרטידים שלה.
#15-למרות שבשיר היא משלווה את עצמה למיליונרית עם מעמד, היא לא חשבה ש-Jagged little pill יגיע למכירות של 200 אלף.
#16-בשיר היא מזכירה לחיצת יד "כמו דג", אלה שעוסקים בשפות גוף הכתירו את הלחיצה הספציפית הזאת בשם הזה, זה סימן לאדם מכופף וחלש אופי.
#17-אנשים נוטים להגות את השם שלה בצורה שגויה
, VH1 לדוגמא פעם כתבו Alanis Morrisette, את אותה טעות עשו גם ה-K's choice, בצורה הזאת היא כתובה ברשימת תודות שלהם.
#18-היא אפילו צחקה פעם על זה שהשם שלה מסובך, ב-VH1 storytellers מישהי מספרת לה איך ב-1995 היא שמעה את Jagged little pill בחנות תקליטים והמוכר סיפר לה על אלאניס, היא אמרה "הוא בטח אמר Atlantis Morrison..."
#19-היא סיפרה שהיו לה מאות פגישות עם מפיקים, מנהלים ויחצני מוזיקה מרושעים עד שפגשה את גלן.
#20-ושהיא שמעה המון פסילות על המוזיקה שלה עד שמאבריק עלו עליה.
#21-הקטע של "אלאניס הבדיחה" הוזכר גם ב-you oughta know.
#23-ככה בבדיקות שעשיתי Right through you lyrics בגוגל, מסתבר שלN'sync יש שיר בשם see right through you
ש א ל ו ת:
מה הגרסה האהובה עליכם? מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? האם השיר מתאים לאופי הדיסק? רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר- אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר?
Right through you
Wait a minute man You mispronounced my name You didn't wait for all the information Before you turned me away Wait a minute sir You kind of hurt my feelings You see me as a sweet back-loaded puppet And you've got meal ticket taste I see right through you I know right through you I feel right through you I walk right through you You took me for a joke You took me for a child You took a long hard look at my ass And then played golf for a while Your shake is like a fish You pat me on the head You took me out to wine dine 69 me But didn't hear a damn word I said I see right through you I know right through you I feel right through you I walk right through you Hello Mr. Man You didn't think I'd come back You didn't think I'd show up with my army And this ammunition on my back Now that I'm Miss Thing Now that I'm a zillionaire You scan the credits for your name And wonder why it's not there I see right through you I know right through you I feel right through you I walk right through you

Jagged chaos

New member
../images/Emo63.gifRight through you

הרעיון:מישהו אפסי ביותר שעושה מאלאניס צחוק. היא מגיבה בעצבים שלה.
בספר הביוגרפי שלה, death of Cinderella, נכתב שזה על מישהו מעולם העסקים של המוזיקה שעשה לאלאניס קריזות.
ראשון: חכה דקה, גבר הגת את שמי לא נכון לא חכית לכל האינפורמציה לפניי שהעפת אותי להגות שם בצורה שגויה, הצורה הכי מטאפורית להגיד שהוא אדיש ושם עליה זין. אינפורמציה = שירים(?).
שני: חכה דקה, אדוני אתה קצת פוגע לי ברגשות אתה רואה בי כבובה-מתוקה-נטענת ואתה מקבל הזמנה לארוחה אדוני ומשם מבינים שמדובר במישהו עם סטטוס חברתי מכובד. נראה שאלאניס מבקרת את עצמה על שהיתה תמימה מידי ו"הזמינה אותו לארוחה" גם אחרי שהוא ראה בה כבובה מתוקה על בטריות, בבית השלישי היא מזכירה את הקטע של הארוחה עם סקס...אז אולי הכל מטאפורי.
את הפזמון יש בעיה קשה לתרגם עם עברית, אז בהכי סלאנג: I see right through you אני לא רואה אותך בעיניים I know right through you אתה לא מה שמלמד אותי, לא הוספת כלום לידע שלי I feel right through youאני לא חשה אותך שאתה לידי I walk right through youאני יכולה ללכת ולהתקע בך כי לא שמתי לב אלייך ובהכי זריז - אתה בשבילי אוויר (שאוויר מקבל את הסימליות של כלום)
שלישי: ראית בי בדיחה ראית בי ילדה רק זלזול דפקת מבט רציני על התחת שלי ואז שיחקת גולף לרגע יש לי איזו השקפה מה זה אומר "לשחק גולף" אחרי שמסתכלים על תחת של אישה, אבל יש מצב שאני טועה בענק, אז אני אחסוך ממכם
בכל מקרה, אם הסטריוטיפ על כדורגל זה שהשחקנים שלו הם טיפשים שיוצאים עם דוגמניות ושבכדורסל יש רק כושים ענקיים, אז הקטע בגולף זה שזה של עשירים. |הגדש| הלחיצה שלך היא כמו דג השם הפורמלי הוא "לחיצת דג מת", דג הוא חלקלק, כמו היד שלו. וחלקלק זה ערמומי ומניפולטיבי. אתה מגופף אותי מהראש יצאת איתי לארוחה, ליין, ל-69 ולא שמעת למילה דפוקה אחת שאמרתי wine dine, ביטוי לארוחה טובה כביכול. Jagged little pill, live רישמי, ואלאניס הפיקה אותו, אני מאמין שהיא בחנה קצת את הsubtitle שמופיעות בו, ומה שמופיע זה פסיקים בין מילה למילה בין ה-wine dine 69, בניגוד לאלבום. אלאניס שוב נאיבית או סתם דפוקה שמודעת שמנצלים אותה אבל היא מקריבה הכל בשביל השאיפה שלה. ארוחה = דייט. יין =
יין שמוביל ל
69 = ...חתיכת סקס כשהוא משתמע כסתם חפוז מהשיר. ועם כל זה, הוא עדיין שם עליה זין
פזמון וכאן האשליה של אלאניס, מה שהיא רואה כאידיאל, המון נקמה בכך שהוא יודע מה הוא הפסיד
האירוניה היא שאלאניס לא ציפתה ש-Jagged little pill הולך למכור יותר מ-200 אלף עותקים, המציאות עלתה על השאיפה שלה פי 150 וJagged little pill מכר 30 מיליון. שלום אדון גבר, לא חשבת שאחזור לא חשבת שאופיע עם הצבא שלי והתחמושת הזאת על הגב עכשיו שאני גברת.משהו עכשיו אני מיליונרית חיפשת את השם שלך בקרטיד ולא הבנת למה הוא לא שם
רק שימו לב להדרגה הלא ברורה הזאת של 'גבר' (הכי שכונה), 'אדוני' (הכי רישמיות) ו-אדון.גבר (הכי לא מובן)

Rוית

New member
בקשר לגולף-

לדעתי הכוונה היא ברמה הפשוטה ביותר של פשוט לרגע הוא נותן לה תשומת לב אבל שניה אחרי זה חוזר לעיסוקים שלו, שהם אפילו לא חשובים אלא סתם משחק גולף (שלדעתי אתה צודק, זה מראה שהוא כן באיזה סטטוס של עשירים פלצנים שמשחקים גולף). בגדול, לדעתי, הבתים של השיר (חוץ מהאחרון) מדברים על איך שהתיחסו אליה כאוויר (או יותר נכון לא התייחסו אליה ברצינות שהיא רצתה והיתה צריכה) והפזמון של השיר מדבר על איך היא התייחסה לאותם אנשים כאוויר בעצם, עד שמגיע הבית האחרון שדי אומר ש'היי, תראו אחרי הכל מי היה זה שכן הצליח' ובעצם צוחק מי שצוחק אחרון
אחלה תירגום! ואגב, זה שיר השבוע 60
מרשים ביותר לדעתי

Jagged chaos

New member
../images/Emo69.gif

מה הגרסה האהובה עליכם? זאת ה-7 דקות מ-1998. מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? שורה- you scan the credits for your name and wonder why it's not there מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) הכי בועט שלה, הכי פחות אהוב מ-Jagged little pill. גרסת הדמו נשמעת יותר סבבה מהרישמית. מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] יש את הנמוכים-אהובים-בכל-זאת שהם right through you, mary jane ויש את השפל הגרוע שזה out is through, not all me... רייט טרו יו רמה אחת מעליהם
(שבשיא המוזרות המחושבת נגיד שיש פער מטורף בין הרמות האלה) זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- איה כורם במבטא ישראלי שתשיר you כמו שאומרים U2 ולא yow..
זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: מרלין מנסון, ארוסמית, דפש מוד (יכול לצאת מפתיע) שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? אין משהו מתאים =\....אם אלאניס היתה זמרת אנדרגראונד זנוחה שבודדים היו מכירים, היה מגניב אם סתם היו קוראים לשיר Men האם השיר מתאים לאופי הדיסק? רק ל-Jagged little pill רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר- השיר הכי בנזונה להופעות... אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? מוחק הכל, ממליץ לללניס ללכת על להקליט אותו בגרסה הפסיכידאלית של השיר במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? right thourgh you הוא שיר צעקני ופרובקטיבי, קליפ לשיר הזה צורח תשומת לב רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? היא בחיים לא ניסתה את זה, אבל לדעתי זה השיר הכי טוב שלה שהיא יכולה לסגור איתו הופעות.

ofirshai

New member
תשובות

מה הגרסה האהובה עליכם? בעיקרון גירסת הדיסק, אבל גם בהופעות הוא נשמע משהו בנזונה. מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? You took me out to wine dine 69 me But didn't hear a damn word I said שורה חזקה. מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) מילים בועטות, לחן אופייני (לא שיש לי משהו נגד זה) מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] די גבוה, לאחרונה אני חורש על השיר הזה. זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- מדונה, ביורק, גוון סטפאני/נו דאוט. זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: כמו שאמיל אמר, אולי לדפש מוד יצא משהו נחמד. גם אוונסנס יכולים לשחק עם זה ולהוציא משהו נחמד. שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? מתאים מאוד. האם השיר מתאים לאופי הדיסק? כן. רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר- כל פעם שאני שומע את JLP, ולפעמים אני מדליק את הMP במיוחד בשביל לשמוע אותו. אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? לא. אבל אולי הייתי מוסיף יותר קללות (כמו בדמו) במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? אולי קליפ כמו hands clean , אבל הרבה יותר כועס, וגם יותר מושקע. רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? כן, עוד מעט תקבלו את הפירוש שלי לשיר (נשבע לכם שלא קראתי את של אמיל לפני שפירשתי)

ofirshai

New member
הפירוש שלי לRTY

אז לא יודע איך הפירוש של אמיל כי עוד לא קראתי אותו, אבל אני אנסה לפרש את השיר מנקודת מבט של אלאניס כבנאדם שעומד בסיטואציה, ולא ככותבת (למרות שזה כמעט אותו דבר) Wait a minute man
You mispronounced my name יענו לא יותר מדי השקעת בלהסתכל ב"תעודת אומן" שלי, ולכן לא הגית נכון את שמי. רמיזה מס' 1 לזלזול You didn't wait for all the information Before you turned me away אני מתאר מצב שבו הוא אומר לה "יש לי השבוע ריליס של מדונה באירופה, ובעוד שבועיים ריליס של נירוונה (אני לא יודע מתי היא כתבה, לכן אני אסתכן ונגיד שקורט קוביין עדיין היה חי אז), אז יש לך 3 דקות להגיד לי מה לעזאזל את רוצה". Wait a minute sir You kind of hurt my feelings שימו לב שפה היא קוראת לו sir, שהיא עוד איכשהו מכבדת אותו טיפה. You see me as a sweet back-loaded puppet, and you've got meal ticket taste אני לא בטוח, אבל sweet back-loaded puppet זה לדעתי בובה על חוטים/קפיץ. מה שהוא פה זה בעצם תהיה יפה ותשתקי
כי ל יש פאקינגי ארוחה לנצל. I see right through you = אתה בנאדם שקוף, אפשר לחזות את המהלכים שלך/ אתה לא קיים בשבילי I know right through you = שוב, אפשר לחזות את המהלכים שלך I feel right through you = אתה בנאדם שקוף, אין לך רגשות מורכבות/ אתה לא קיים בשבילי I walk right through you = אתה לא קיים בשבילי אפשר לראות פירוט של המשפט your shake is like a fish מבוא לבית השני: פה רואים שאלאניס כבר הרבה יותר כועסת מאשר בבית הראשון You took me for a joke You took me for a child אתה לקחתי אותי כבדיחה, לא חשבת שאני באמת אתפרסם, שאני לא אצליח עם המוזיקה שלי, שאני בעצם ילדה קטנה, ואני צריכה להתבגר You took a long hard look at my ass And then played golf for a while ושבעצם שכבר הצלחת להקדיש לי זמן, כל מה שעשית זה להסתכל לי על הפאקינג תחת שלי. Your shake is like a fish You pat me on the head SILAF מזמז בעצם על שפת גוף של בנאדם מסכן. You took me out to wine dine 69 me But didn't hear a damn word I said ואז שהתקדמנו עוד שלב, וכבר יצאנו לארוחה של "יחסי עבודה בלבד", ואפילו הזמנת לי יין מבציר 69, לא שמעת פאקינג מילה אחת שאמרתי לך חתיכת בן ז**ה I see right through you I know right through you I feel right through you I walk right through you כבר פירשתי Hello Mr. Man You didn't think I'd come back פה היא כבר קוראת לו man, ולא sir. יענו קלטתי אותך, ואתה חארה של בנאדם. לא חשבת שאני אחזור (יש פה שורות בשיר שאני תוהה מה היה קורה עם היא לא הייתה מצליחה חס וחלילה עם JLP) You didn't think I'd show up with my army ארמי יכול להתפרש כשני דברים: 1. המעריצים שלי 2. הכוח האדיר שהביא לי הפרסום, ההשפעה And this ammunition on my back מוכנה להשיב מלחמה, שוב עם שני פירושים 1. המעריצים שלי 2. ההשפעה שלי בעקבות הפרסום Now that I'm Miss Thing הthing שפה מביע את הזלזול שלו בה. הוא כנראה לא קרא לה בתור אומנית, אלא בתור סתם thing Now that I'm a zillionaire אותו קטע כמו ב i was hoping: אני מליונרית, אני יכולה לקנות את חברת התקליטים שלך ולהעיף אותך לאימאימ שלך, ואפילו להשפיע על חברות תקליטים אחרות שלא יסחרו אותך. שוב, מעניין מה היא חשבה שהיא כתבה את השורה הזאת (הרי היא לא הייתה זיליונרית אז) You scan the credits for your name And wonder why it's not there בקרדיטים השם שלו לא מופיע I see right through you I know right through you I feel right through you I walk right through you אני יודע שבטח יש פה הרבה חורים, פירושים לא נכונים, ואני מבקש להיות עדינים ולא לקטול אותי. חשוב לזכור שזה רק פירוש ראשון שלי.

Rוית

New member
אל תתבייש, פירוש טוב! ../images/Emo13.gif

שני דברים שיש בהם טעות זה הנושא של ה69 (בפירוש של אמיל הוא מוגדר נכון) והקטע של Miss Thing שהיא דווקא די מחמיאה לעצמה פה ולא במובן שהוא מזלזל בה.. יש אפילו בוטלג ואתר עליה עם השמות Miss Thing, המעריצים די אהבו את זה בהקשר אליה.. חוץ מזה אחלה פירוש, נורא דומה לזה של אמיל.. אהבתי את הזוית שלך לגבי הצבא והתחמושת שהם גם במובן של מעריצים, לא חשבתי על זה ככה, רעיון לא רע בכלל
אל תבייש להעלות פרושים או משהו כזה, בזמנו זה היה נורא פופולארי בפורום ואנשים היו מפרסמים פירושים גם בלי קשר למשהו קשור שקורה בפורום. תמיד טוב לקרוא דעות של אנשים בנושא..

כל כך אלאניס 1995

שיר חזק כואב וכועס ומעולה להופעות. המון רמיזות וקריצות יש בשיר הזה מה שהופך אותו ליותר מהנה

Rוית

New member
בקשר לגירסה של ה7 דקות

האם יש איפשהו את המילים שהיא אומרת באמצע? גם את אילו שהיא צועקת, וגם את אלו שהיא חצי מדקלמת חצי שרה..? גירסה אדירה

למעלה