שיר השבוע; Precious illusions

Jagged chaos

New member
שיר השבוע; Precious illusions../images/Emo15.gif

שם:Precious illusions אלבום: Under rug swept שנה: 2002
: http://www.youtube.com/watch?v=vYoWE-Xp1l8
ע ו ב ד ו ת:
#1-את הסינגל השני של precious illusion קידמו שלושה גרסאות שונות של קליפים.
#2-הראשונה היתה בהופעה מאיטליה. http://www.youtube.com/watch?v=gtEuMvYv148
#3-אחריה הגיעה הגרסה הראשונה לביצוע מהדיסק שמורכבת מלקט הופעות ומאחורי הקלעים.
#4-ורק במאי 2002 שוחררה הגרסה המוכרת.
#5-וכמה חודשים שוחררה גרסה נוספת בשם Experience, לקט תמונות סוריאליזטיות. http://www.youtube.com/watch?v=yvmrX2zrVUw
#6-אחרי ההצלחה הגדולה של hands clean, פרשס כסינגל שני איכזב; מקום 16 בבילאבורד.
#7-הביצוע הראשון שלו בהופעה היה ב-11 ביוני 2001 בפריז.
#8-אחרי Preicous illusion היא היתה אמורה לשחרר כסינגל את so unsexy (נתנה אפילו הודעה רשמית לזה) ובסוף ויתרה על זה.
#9-השחקן שבקליפ הוא שחקן-דוגמן ברזילאי.
#10-שהוא שאל אותה בקליפ "will you marry me" היא אמרה "maybe" (חה חה חה o_O..)
#11-מפיק הקליפ הוא פרנסיס לורן, אותו אחד שהפיק לה את hands clean.
#12-בשלושה שירים עד עתה היא אומרת את המילה שמזוהה איתה- Pill. (ב-you learn ו-crazy בנוסף)
#13-
#14-ב-2005 היה אמור לצאת ה-Vancouver session, אלבום עם ביצועים אקוסטיים לשירים שלה, precious illusions היה ברשימה.
#15-אבל האלבום בוטל לטובת Jagged little pill acoustic.
#16-Offer, Bent for you ו-Hands clean האקוסטי היו יכולים לשמע לראשונה בסינגל של precious illusions, שיצא 8 חודשים לפני feast on scraps.
#17-ביוני 2002 ביצעה את השיר אצל ג'יי לנו.
#18-בסיבוב ההופעות שלה מ-2002 ועד 2003 היה ציור ענק של אלאניס והשחקן של הקליפ ברקע.
אלאניס על Precious illusions:
#1-כשגדלתי והתבגרתי הרבה דברים שחשבתי שהם אמיתיים בצעירותי נראו לי אחרת. ה"שינוי מחשבה" היה סוג של הרגשת אבדה והתאבלות כמו כל פעם שאני עוברת ממודעות אחת לאחרת. #2-(On "Precious Illusions") "There's a lyric in the middle of the song that says, 'I want to decide between survival and bliss.' Basically I'm talking about the difference between really being alive and really embracing the reason why I'm here on this earth versus my just being asleep and sleep walking and accepting the status quo and accepting somewhat of a suffering mentality to being here. It really is my responsibility to distinguish the difference between the two and choose which one I want. It's so easy for me to want to not take responsibility for my life and relinquish it and look outside of myself for the answers that I know very well are within me. It's so scary to be silent and it's so scary to go within, until I do it. And once I'm doing it, I just wonder why I wasn't doing this all the time. So that decision to be fully alive is one that is preceded by some pretty intense decisions and some choices and responsibility-taking that at times can be very intimidating, again, before I do it."
ש א ל ו ת:
מה הגרסה האהובה עליכם? מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? האם השיר מתאים לאופי הדיסק? רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר- אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר?
PRECIOUS ILLUSIONS
: מילים, לחן, הפקה:
אלאניס מוריסט you'll rescue me right? in the exact same way they never did.. I'll be happy right? when your healing powers kick in you'll complete me right? then my life can finally begin I'll be worthy right? only when you realize the gem I am? but this won't work now the way it once did and I won't keep it up even though I would love to once I know who I'm not then I'll know who I am but I know I won't keep on playing the victim these precious illusions in my head did not let me down when I was defenseless and parting with them is like parting with invisible best friends this ring will me yet as will you knight in shining armor this pill will help me yet as will these boys gone through like water but this won't work as well as the way it once did cuz I want to decide between survival and bliss and though I know who I'm not I still don't know who I am but I know I won't keep on playing the victim these precious illusions in my head did not let me down when I was a kid and parting with them is like parting with a childhood best friend I've spent so long firmly looking outside me I've spent so much time living in survival mode

Jagged chaos

New member
../images/Emo69.gifאשליות...

אתה תושיע אותי, נכון? בדיוק באותה הדרך שהם לא אני איהיה מאושרת, נכון? ברגע שכוחות הריפוי שלך ייכנסו אתה תשלים אותי, נכון? אז החיים שלי יוכלו להתחיל איהיה שוות זכויות, נכון? רק מתי שתקלוט את האבן חן שאני בהשערה: מדברת אל מישהו, מודעת לזה שהיא חיה באשליות ופנטזיות, ומקווה שהוא יכניס אותה למציאות. בנתיים כל האשליות שלה אידיאליות בשבילה - מישהו מושיע שיעשה אותה מאושרת וישלים אותה מטאפורית ואתן לה זכויות. אבל עכשיו זה לא יעבוד בדרך שזה פעם היה ואני לא אשמור על זה למרות שהייתי רוצה פעם אחת אני יודעת מה אני לא אחר כך אני מגלה את עצמי - היא מגלה את עצמה דרך שלילת הדברים, לא הדרך למודעות עצמית... אבל אני יודעת שאפסיק לשחק את הקורבן האשליות היקרות שבראש לא אכזבו אותי כשלא הייתי מוגנת וזמן איתם זה כמו לבלות עם החבר הדיומני הכי טוב o_O כמה בנאלי... הטבעת תעזור לי ברגע שתבוא לבוש במגנים נוצצים - טבעת - חתונה. לבוש בלבוש של אביר עם המגנים. הגלולה הזאת תעזור לי ברגע שהבנים האלה יעלמו כמו מים אבל זה לא יעבוד בדרך של פעם כי אני רוצה להחליט בין השרדות לאושר ולמרות שאני יודעת מה אני לא, אני לא יודעת מה אני אבל אני יודעת שאפסיק לשחק את הקורבן האשליות היקרות שבראש לא אכזבו אותי שהייתי ילדה וזמן איתן זה כמו לבלות עם חברי הילדות הטובים ביותר בזבזתי כל כך הרבה על מבטים נחושים מחוצה לי בזבזתי כל כך הרבה זמן לחיות במצב של השרדות

Rוית

New member
אחת השורות היותר לא מובנות-

"this pill will help me yet as will these boys gone through like water " יש לך רעיון אמיל? מעולם לא הבנתי את השורה הזאת

mor670

New member
אמממ אולי המשפט אומר ש...

הגלולה היא תחליף לבנים ובנים כמו מים סופם לזרום למקום אחר... אז כאילו שעשוע זמני..

AlanisJunkie

New member
כן, גם אני חושב משהו בסגנון

הגלולה עוזרת לה להתמודד עם מצבים מרגיזים, עצובים, וכו', שגורמים לה אותם בנים בחייה שחולפים להם כמו מים זורמים...

למעלה