שיר השבוע
Unprodigal daughter

Jagged chaos

New member
שיר השבוע../images/Emo26.gifUnprodigal daughter

שם:Unprodigal daughter אלבום: feast on scraps , hands clean I שנה: 2002
ע ו ב ד ו ת:
-
כמו עוד כמה שירים שלה- השימוש ב-Un כשלילה הוא טעות לשונית. זה היה גם ב-unsexy ו-ungood. #2
-
Prodigal זה "בזבזן". אבל כשזה נאמר ב-the prodigal daughter הכוונה היא לילדה שהיא ידועה כ"ילדה הרעה של הבית" שעושה שטויות ואז חזרה למוטב ולדרכים הצנועות. #3
-
ולכן מה אלאניס אומרת בעצם? "הילדה הדפוקה שנשארה דפוקה...". #4
-
בהופעות של 2001 אלאניס שרה אותו כשיר פותח. #5
-
השיר למרות ששוחרר ואולי נכתב בסביבות שנות ה-2000-2001, הוא למעשה נכתב על התקופה של אלאניס ב-1993-1994 במעבר מקנדה לארה"ב. #6
-
היא אמרה פעם שגם you learn ו-hand in my pocket הם כתוצאה עקיפה מהמעבר הגאוגרפי שלה. #7
-
יש אתר עם הרבה אודיו ו-ווידאו בשם השיר (אנפרודיגלאלאניס. למה להכנס לקטנות..
).
ש א ל ו ת- מה השורה האהובה\\הקטע האהוב עליכם בשיר? מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? האם השיר מתאים לאופי הדיסק? רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר?
Unprodigal daughter
מילים, לחן והפקה- אלאניס מוריסט I had disengaged to avoid being totaled I would run away and say good riddance, soon enough I had grown disgusted by your small-minded ceiling To imagine myself bolting had not been difficult Soon be my life Soon be my pace Soon be my choice of which you'll have no part of Unprodigial daughter and I'm heading for the west Disenchanted daughter and this plane cannot fly fast enough Unencumbered daughter hit the ground running at last I'd invite you but I'm busy being unoppressed I hit the ground running although I know not what toward I hit the town reeling forgetting all that came before I felt primed and ready once surrounded by the palms I felt culture shocked but dissuaded I was not This is my town This is my voice This is my taste of which you've have no part of Unprodigial daughter and I'm heading for the west Disenchanted daughter and this plane cannot fly fast enough Unencumbered daughter hit the ground running at last I'd invite you but I'm busy being unoppressed One day I'll saddle back and speak of foreign adventures One day I'll double back and tell you about these unfettered years One day I'll look back and feel something other than relieved Glad that I left when I did before "no dear you can't" got the best of me I'd speak of artistry you would roll your eyes skyward When I'd speak of spirituality you would label it absurd When I spoke of possibility you would frown and shake your head If I had stayed much longer, I'd have surely imploded These are my words This is my house These are my friends of which you've had no part Unprodigial daughter and I'm heading for the west Disenchanted daughter and this plane cannot fly fast enough Unencumbered daughter hit the ground running at last I'd invite you but I'm busy being unoppressed Unprodigial daughter and I'm heading for the west Disenchanted daughter and this plane cannot fly fast enough Unencumbered daughter hit the ground running at last I'd invite you but I'm busy being unoppressed

Jagged chaos

New member
::תשובות:: ../images/Emo69.gif

המדגישמוטיק הזה כלי רצח
מה השורה האהובה\\הקטע האהוב עליכם בשיר? Glad that I left when I did before "no dear you can't" got the best of me
מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) בינוני מדי. עם היה יותר רעיון אלקטרוני בקטע של הבאס ועיבוד לגיטרה, היה טוב. ועוד עניין- אני לא סובל את האפקט הזה שהיא עושה בפזמונים. היא נשמעת כמו מפלצת.
מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] נמוך. בהופעות זה שיר טוב.
זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- טורי אימוס
זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: Garbage
שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר?
האם השיר מתאים לאופי הדיסק?
רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר שהוא בלייב.
אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? כתבתי כבר
איפשהו למעלה.
רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? שתיהיה בריאה האומה

O r a c l e

New member
איזה מגניב

לגבי הביצועים ענינו אותו דבר... ואפילו לא קראתי את שלך לפני שעניתי.

Jagged chaos

New member
פירוש; unprodigal daughter I

בגדול-
השיר הוא על המעבר שלה מקנדה לארה"ב. יש דיבורים פה ושם על הקריירה הכושלת בקנדה, התגובות של אחרים, הלחץ מהעולם ואיך השינוי ההתנהגותי והקוגנטיבי שלה בא לידי ביטוי.
בית ראשון מהווה מן הקדמה. למה היא רוצה לעבור לארה"ב? מה הקדים אותה לפני? אני השתחררתי (פיזית, כאילו "להתשחרר מאזיקים") בשביל להמנע מלהיות מסוכמת ב-1992, מוריסט מוציאה אלבום שני. אלבום נכשל. ביקורות קטלו אותה ואמרו שהקריירה שלה מתה. אז עליה לברוח ("להשתחרר") מהסביבה בשביל לא להיות מתה מקצועית. אני אברח ואגיד 'ברוך שפטרנו, הגיע הזמן' אברח- בריחה גאוגרפית. 'ברוך שפטרנו'- מהלחץ, מהכישלונות, מהמנהל שהתגלה כלא אמין, מהתדמית. אני חונכתי בהרגשת גועל תחת קורת הגג הצרת אופקים שלכם ביקורת רצינית וכועסת על מה שחינך אותה. זה אולי ההורים שדחפו בלי פשרות אותה להיות כוכבת או אולי המנהל (לסלי מורגן , למי ששכח) שעיצב אותה בצורה שמגעילה אותה היום (ב-UR היא אומרת שעיצבו אותה בזהות מזויפת). לדמיין את עצמי בורחת לא היתה קושי בקטעים האלו, מוריסט מחזירה להורים/מנהל שלה מן יציאה על ההתערבות האין סופית בחיים שלה וההחלטות שביצעו בשבילה. בקרוב חיי יהיו בקרוב הקצב שלי יהיה- היא תפעל לפי המוזה, ולא לפי דדליין מסוים לכתוב משהו או לבצע אותו. בקרוב ההחלטה שלי שלכם לא תיהיה חלק בה - היא תתפתח למשהו עצמאי. אז the prodigal daughter משמע- הילדה שלא חוזרת הביתה, הילדה שלא חזרה למוטב. איך אתם רוצים לתרגם את זה שזה ייצא טוב..? ילדה כופרת ואני בדרכי למערב מערב- לוס אנג'לס. ילדה מפוכחת והפלנטה הזאת לא עפה מהר מספיק אולי החוסר סבלנות שהיה לאלאניס לפצוח בקאמבק ולהוכיח לכולם שהעריכו אותה מעט מידי. ילדה משוחררת מזעזעת סופסוף את השטח encumbered זה מישהו שעוכב ושהקשו והכבידו עליו את הדרך עליו את הדרך. ברגע שהיא unecumbered היא משוחררת וספונטנית. hit the ground, לא בטוח מה זה. אבל אני בטוח שזה ביטוי. נראה לי הכוונה ללעשות הלם, רעש ותשומת לב תקשורתי/סביבתי. אז מה הכוונה? משפט המשך של זמן למשפט השני בפזמון, הרגע התחיל, הסבלנות תמה - ועכשיו היא מצליחה להוכיח ולהצליח. היית מזמינה אתכם אבל אני עסוקה בלעשות חיים נקמה סרקזטית
, מן הגישה של right through you וה"חיפשת בקרטיד את השם שלך, הוא לא שם
". מן תרוץ רשע ל'אלאניס, למה לא שמרת על קשר?'. "סליחה, הייתי עסוקה בלעשות חיים..
".

O r a c l e

New member
יש לי הערה קטנה

לגבי השורה this plane cannot fly fast enough כתבת: "והפלנטה הזאת לא עפה מהר מספיק" ולדעתי הפירוש הוא- "והמטוס הזה לא יכול לעוף מספיק מהר" plane = מטוס (Planet = פלנטה). הרעיון פה הוא שכמו שאומרים- you couldn't have come soon enough- גם אם היית מגיע במהירות האור זה לא היה מספיק מהר, ככה גם המטוס- אלאניס כל כך נואשת להתרחק שהמטוס לא יכול לעוף מספיק מהר לטעמה. אני מקווה שהסברתי את עצמי כמו שצריך.

O r a c l e

New member
../images/Emo176.gifUnprodigal Daughter../images/Emo176.gif

מה השורה האהובה\\הקטע האהוב עליכם בשיר? When I'd speak of artistry you would roll your eyes skyward When I'd speak of spirituality you would label it absurd לא יצא לכם לפעמים להרגיש או אפילו לראות שאתם נכנסים לנושא עמוק (אומנות או רוחניות לדוגמא)- ואותו אדם שאתם מדברים אליו מגלגל עיניים בשעמום?
מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) אני אוהב אותו... הוזכר מספר לא מבוטל של פעמים שעיבוד רוק כבד יותר היה מתאים לו ואני מסכים.
מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] אמצע פחות או יותר
זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- בת' אורטון- הקול שלה יותר מידי עדין לשיר הזה. אני מניח שגם טורי איימוס יכולה להיכנס בקטגוריה הזאת.
זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: גארבאג'!!!!
שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? מאוד מאוד מתאים
האם השיר מתאים לאופי הדיסק? ל-FOS מתאים, וגם לג'אגד היה מתאים לדעתי...
רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר אין זמנים מסויימים- במצב רוח הכולל של FOS.
אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? עיבוד רוקיסטי הרבה יותר, להוריד את הקול המתכתי (כמו שיש בנרקיסיסט) מהשורה: These are my friends of which you've had no part, ואולי גם איזה ביצוע אקוסטי נחמד בשביל הכיף (כי זה שיר שאקוסטי יכול להתאים לו).
במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? משהו בסגנון מחזה שייקספיר של אילוף הסוררת. מן קליפ ימי ביניימי שכזה עם אלאניס בתפקיד הראשי כמובן. יכול להיות מגניב.
רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? סופ"ש נחמד לכולם! אהה בקשר לשיר? נאדה.... יחי המדגישומטיק!

Jagged chaos

New member
פירוש; unprodigal daughter II

בבית שני היא כבר בשלב שהיא עושה כסף ומפורסמת. זעזעתי את העיר, מסוחררת, ושוכחת את כל מה שהיה לפני זעזעתי את העיר - ההצלחה. מסוחררת- ההרגשה של מוריסט. reel הכוונה לסחרור של הלם או הפתעה. שוכחת את מה שהיה לפני- את התדמית, האנשים, הביקורות, החוסר ביטחון. חשתי מסופקת וכשרה ברגע שהייתי מוקפת ידיים- ההצלחה כביכול מספקת אותה בגלל הנקמה והטיפשיות שיוצאת מכל אלה שדחו אותה דאז. הכוונה למצב הזה היא סיטואציה של שיא ההצלחה, כזאת שהיא הולכת ויש המון מעריצים וידיים שנוגעות בה, שמבקשות חתימה ובלה בלה בלה זה ימחיש בערך את התמונה שלה
היה לי הלם תרבותי אבל זה לא מה שהניא אותי הניא (עם א', כן) - להוריד למישהו את המוטיבציה. זאת העיר שלי זה הקול שלי זה הטעם שלי שלכם לא יהיה בו חלק עוד פעם ההצהרה כמה היא לא תתן לאף אחד עכשיו להחליט לה ולהתערב לה בחיים. היא תעשה מה שבא לה ("הטעם שלי"). הקטע שהיא אומרת "זה הקול שלי שלא יהיה לכם בו חלק" מראה כמה כפופה היא היתה. ועכשיו- הגשר. שהוא תמיד הנקודת מפנה או ההתבגרות שאלאניס מפגינה. כאן יש שתי דרכים לראות את זה, והפירוש מתפצל: 1- הוא עדיין בגישת הרצון להוכיח לכולם את הטעות והנקמה 2- הקריירה והזמן ממשיך לתקופת supposed junkie (כי היא כבר הוכיחה מה היא שווה, אז מה הטעם בלחזור אחורה בזמן?...). הגשר והבית השני כמעט משלימים את הרעיון הזה. יום יבוא ואחזור ואדבר על הרפתקאות זרות 1- הרפתקאות זרות בהתאם שהיא מדברת על לוס אנג'לס. 2- הרפתקאות זרות בהתאם של הודו. יום יבוא ואכה שנית ואספר לכם על השנים המשוחררות 1-השנים המשוחררות: 1993-1995. 2-השנים המשוחררות: 1997-1998 והשלווה הרוחנית שלה. יום יבוא וארגיש משהו אחר מהקלה 1-
2- ההקלה שלה היא הטינה שהיא היתה צריכה לממש. יום יבוא, היא תמצא רוגע- הטינות לכל הספקטיים ירדו והיא לא תרגיש כבר את ההקלה של "הנקמה". מאושרת שעזבתי כברגע ש"לא יקירתי, את לא יכולה
" הוציא ממני את המיטב
. ואני תמיד חשבתי שמישהו אומר לה "לא יקרתי, את לא תקבלי ממני את המיטב". והמרכאות קובעות את זה ככה. מה הרעיון?.. שכל פעם שהיא שמעה ממישהו שאין לה יכולות ומסוגלות לבצע את "החלום" זה נתן לה יותר שאיפה ומוטיבציה. היא שמחה שהיא הלכה ספונטנית בלי לחשוב יותר מידי ולהתבאס מכל הלחץ. והנה הבית שלדעתי מרמז על תקופת Junkie- שאדבר על אומנות אתם תגלגלו עיניים - סקפטים כשאדבר על רוחניות אתם תתייגו את זה כמגוחך כשאדבר על אפשרויות אתם תקמצו מצח ונענעו ראשכם - ומי שלא הבין את התיאור - זה "לא". אם אשאר עוד קצת אני בטוח אקרוס 1. השארות בקנדה. 2. השארות במצב של נקמה וכל מהש-1996 היתה. אלו המילים שלי זה הבית שלי אלו החברים שלי שלכם לא יהיה לכם חלק

למעלה