שיר השבוע
Head over feet

Jagged chaos

New member
שיר השבוע../images/Emo26.gifHead over feet

שם; Head over feet אלבום; Jagged little pill שנה; 1995
ע ו ב ד ו ת: #1 - Head over feet זה מן עיבוד אישי נחמד לפתגם Head over heel שמשמעותו - (מאוהבים...) "מכף רגל ועד ראש". #2 - שיר אהבה היחיד בכל Jagged little pill #3 - בהופעות היא נוהגת להקדיש את השיר למעריצים (ושרה you're the best listenrs) #4 - בהופעה בגרמניה ב-1996 אמרה: "this song called Head over feet, and i dedicate it to everyone who doesn't speak English and have no idea what i'm saying right now..."
#5 - לפי כמה תאוריות ורמזים, מסתמן שהשיר נכתב על טרי סשק (Terry Sawchuck) #6 - שעליו נכתב גם הבית השלישי ב-unsent #7 - היום היא אומרת "שאני שרה את head over feet אני לא מצליחה שלא לחשוב על ראיין..." #8 - בתחנת הרדיו האמריקאית Star98.7 הוא השיר המבוקש ביותר במקום ה-42 #9 - באוגוסט שוחרר לשיר קליפ וסינגל #10 - הקליפ צולם 12 פעמים, ושני גרסאות ממנו נשלחו לתחנות הטלויזיה. #11 - הגרסה השניה והפחות שכיחה היא גרסה שאלאניס צוחקת בה #12 - עוד גרסה לקליפ צולמה בסוף 1997 והיא בלונדון בבית ספר. #13 - הקליפ הראשון שאלאניס היתה שותפה להפקה שלו #14 - ב-1996 אחרי שסיימה לבצע את השיר בהופעות נהגה להמשיך לנגן עוד חצי דקה במפוחית ולשיר משהו "די לי לאו-או די לי לא-או...". #15 - ב-2005 VH1 עשה מצעד לעשרת הקליפים שהרעיון המרכזי שלהם זה קלוז אפ על האומן; head over feet זכה במקום הראשון #16 - ב-2005 היא נשאלה למה head over feet הוא מהשירים הבודדים שהיא מנגנת על גיטרה בהופעות, ענתה "הוא הכי קל
.." #17 - עד שקראה במגזין Rolling stone שהדביקו עליה תדמית ש"angry white female" היא לא היתה מודעת לזה שאנשים חושבים שהיא זועמת, שראתה את הכותרת היא אמרה לעצמה: "מה עם שירים כמו you learn? כמו head over feet?
.." #18 - I'm not used to liking that you ask how my day was. אלאניס התכוונה ל"פעם לא אהבתי את זה, אתה שואל איך עובר עליי היום" ולא- "פעם לא אהבתי ששאלת איך עובר עליי היום..". בשביל להבהיר את זה, בהופעות היא מוסיפה and you ask how my day was #19 - swallow me whole; פתגם שמשמעותו- "משאיר אותי עם אמונה בלי ספקות" #20 - lip service; פתגם משמעותו - "לאמר דברים כדי לצאת מידי חובה" #21 - בהופעות ובאנפלאגד היא מוסיפה בבית האחרון משפט - I like to think I am aware now #22 - בגרסת הדמו, היא לא שרה את שני הפזמונים האחרונים, ומנגנת דקה וחצי על מפוחית #23 - באוקטובר 1996 השיר צעד שבועיים ברצף במקום הראשון במצעד השבועי של גל"צ. #24 - המקומות שלו בארה"ב מקום ראשון ב-Adult Top40 מקום ראשון ב-TOP40 במיינסטרים מקום 25 במצעד הרוק מקום 27 במצעד ה-Adult cotemporary מקום ראשון במשך שמונה שבועות ב-TOP40 האמריקאי (איירוניק היה 9 שבועות). #25 - הגרסה הרגילה של הקליפ היתה הטייק ה-9, הגרסה של הצחוק היה ה-12 והאחרונה.
ש א ל ו ת מה השורה האהובה\\הקטע האהוב עליכם בשיר? מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? האם השיר מתאים לאופי הדיסק? רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? HEAD OVER FEET מילים: אלאניס מוריסט לחן: אלאניס מוריסט וגלן באלרד הפקה: גלן באלרד I had no choice but to hear you You stated your case time and again I thought about it You treat me like I'm a princess I'm not used to liking that You ask how my day was You've already won me over in spite of me And don't be alarmed if I fall head over feet Don't be surprised if I love you for all that you are I couldn't help it It's all your fault Your love is thick and it swallowed me whole You're so much braver than I gave you credit for That's not lip service You've already won me over in spite of me And don't be alarmed if I fall head over feet Don't be surprised if I love you for all that you are I couldn't help it It's all your fault You are the bearer of unconditional things You held your breath and the door for me Thanks for your patience You're the best listener that I've ever met You're my best friend Best friend with benefits What took me so long I've never felt this healthy before I've never wanted something rational I am aware now I am aware now You've already won me over in spite of me And don't be alarmed if I fall head over feet Don't be surprised if I love you for all that you are I couldn't help it

Twisted Shadows

New member
אניאני

מה השורה האהובה\\הקטע האהוב עליכם בשיר?I had no choice but to hear you מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן)לא אוהב את השיר..
שיר פופ קיטשי, לא מתאים
מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.]למטה.. זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן-אבריל לאבין
זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: סופי אליס בקסטור..היה יכול להיות נחמד להפוך את השיר הזה לדאנס..חח שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? אני הכרתי את השיר בשם won me over..זה יותר מתאים לדעתי האם השיר מתאים לאופי הדיסק?לא. רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר כשממש ממש ממש אין לי מה לשמוע
אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? הייתי מוסיף איזה בית שיהפוך את זה למשהו שהוא לא שיר אהבה. חח אני פשוט ממש לא אוהב את השיר הזה, לדעתי הוא בין הגרועים שלה.

Jagged chaos

New member
בנאדם זה השיר אהבה הכי פחות קיטש...

...שאני מכיר, היא מתחילה את השיר עם "אין לי ברירה אלה לשמוע אותך...".
ממשיכה אם השנאה שלה ליחס המלכותי שהוא נותן לה
היא אומרת שהקשר שלהם הוא ביזאר "אף פעם לא רציתי משהו רציונל...". ואז בסוף היא באה בגישה "כוסאמק! אין לי שליטה בזה! אתה אשם בהכל!"
איך מתאים לה להאשים אפילו בנאדם שגרם לה להתאהב
.. ועכשיו ברצינות; תארים דרמטיים וכבדים כמו soulmate ו-my heart וכל מה שבאמת קיטש אין פה, רוב התארים פה הם עדיין בפרופורציה כמו "אתה החבר הכי טוב שלי ויוצא לי מזה משהו", "תודות לסבלנות שלך" בלה בלה בלה... השיר הזה הוא השיר אהבה הכי פחות פלצני ששמעתי... ודווקא מכל השירים של אלאניס, את head over feet הכי מתאים לאבריל לאבין לחדש...

Twisted Shadows

New member
אני יודע שהוא הכי מתאים לאבריל

ובדיוק בגלל זה אני לא רוצה שהיא תחדש אותו..חח לדעתי לאבריל יהיה יותר יפה לעשות את Forgiven (אל תחסמו אותי, טוב?
). ולא התכוונתי שזה שיר אהבה קיטשי בכלליות, אבל לא יודע.. לא מתאים לאלאניס לשיר שירים כאלו..חח..זה קיטשי יחסית אליה. לא יודע להסביר

O r a c l e

New member
אווריל את פורגיוון?

אתה עד כדי כך שונא את השיר המדהים הזה! שהבלונדה-לובשת-העניבות-הקטנה הזאת לא תתקרב אליו או שכל הפורום הזה עולה על מטוס לארה"ב וקורע אותה במכות! לא מתעסקים עם שלמות!

o0Invisible0o

New member
תשובות.../images/Emo98.gif

מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? כל השיר גאוני אבל בעיקר
You are the bearer of unconditional things You held your breath and the door for me Thanks for your patience​
מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) מילים.
והלחן, קליל וחביב. מפוחית שליטה.
מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] אה, ראשון.
ואם אין לי מצברוח לאהבה, אז בין הראשונים..אבל בעקרון..ראשון!
זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- אממ..מדונה. הייתה הורסת את האינטימיות והכנות שבשיר המדהים הזה.
זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: האמת, מתאים לאבריל..אבל היא הייתה הורסת אותו גם.
נמנ..נו דאוט? כן!
שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר?אחלה שם, אבל אולי נהיה יצירתיים? אז את won me over כבר לקחו לי..אולי best friends?
השם של אלאניס הכי טוב.^^ האם השיר מתאים לאופי הדיסק? האמת, שרוב הדיסק הוא רוק וזעם על החיים/בחורים/משפחה/חברה.
והוא שיר אופטימי שמח. אבל אני לא מרגישה שהוא לא קשור.>< נו כי בלה.
רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר כמעט בכל מצב רוח. אלא אם בן/זכר/מין שני ממש עצבן אותי וגרם לי להטיל ספק שקיים מישהו שבלה, ראוי שיכתב עליו שיר כזה.
אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? לא לגעת בו!
במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? אחד הקליפים היותר טובים של אלאניס.
רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? שיר שולט, גאוני, מדהים.
אלאניס במיטבה!

Woodstock99

New member
השיר האהוב עלי!

מה השורה האהובה\\הקטע האהוב עליכם בשיר? You treat me like I'm a princess I'm not used to liking that שובר כל קונבנציה של שירי אהבה! מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) הכותרת של ההודעה אומרת הכל מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] כנ"ל זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- מריה קארי, כי היא תהפוך את זה לקיטש בלתי נסבל זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: מרילין מנסון, נראה לי שהוא יכול לעשות את זה מגניב שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? מתאים האם השיר מתאים לאופי הדיסק? הוא שובר יפה את הרצף של השירים הכועסים, אז כן רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר תמיד תמיד תמיד אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? nothing! רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? איך אפשר לא לאהוב אותו?!?!?!

o0Invisible0o

New member
כמה דברים קטנים.../images/Emo3.gif

*שתי גרסאות. גרסא אחת, שתי גרסאות. עברית נו.
|מתה| You treat me like I'm a princess I'm not used to liking that You ask how my day was תמיד חשבתי שזה - אתה מתייחס אלי כמו נסיכה, אני לא רגילה לאהוב את זה. שאלת איך היה היום שלי. אבל עכשיו גרמת לי להסתכל על זה הפוך לגמרי.
אבלאבל..גם זה עובד לא? מתאים לאלאניס לא להתלהב מזה שמתייחסים אליה כמו נסיכה ומפנקים אותה.>< ואז הוא סתם היה חביב ושאל על היום שלה. שיט נכוויתי וכואב לי באצבע.
|לאקשורה| תודה אמיל!
*הולכת לשטוף את האצבע.
*

Jagged chaos

New member
נו...זו הדרך שצריך לראות.....

מבחינת התוכן- היא לא רגילה לאהוב את היחס המלכותי הזה ובלי קשר - הוא מתעניין בלדעת איך היום עבר לה.
.

Jagged chaos

New member
Head over feet

מה השורה האהובה\\הקטע האהוב עליכם בשיר? I've never wanted something rational; יכול להיות הצדקה לכל מעשה בחיים. הקטע - המפוחית. מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) כולם מגדירים אותו פופ-רוק; אף אחד לא חושב שבבתים יש מקצב רגה?
מילים מבריקות, מתארות בצורה לא בנאלית מה שכולם ביטאו בצורה הכי קיטשית מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] מהגבוהים זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- לני קרביץ
כמה רע הוא יוכל לעשות לשיר הזה זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: הקורס, כי כינורות במקום הגיטרה יוכלו להיות מגניבות, ובמקום המפוחית החליל
שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? מתאים, יש לי מן השקפה למה השם הזה מבדיל אותה מבנאליות ומכל מה שלא אינדוידואלי
האם השיר מתאים לאופי הדיסק? לא, מתאים יותר ל-under rug swept רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר כמעט בכל רגע, בעיקר בשבת ובבוקר. אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? לא לגעת במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? הקליפ של הבית ספר הרבה יותר טוב. רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? חפרתי על הסיפור הזה כבר מאה אלף פעם... היתה שיחה עם מישהי שהיתה אמורה להיות ידידה אפלטונית, והשיחה זרמה והייתי צריך לאלתר משהו בשביל שמשהו לא אפלטוני ייקרה, והמילים לא באו לי; אז גנבתי לאלאניס את כל המשפטים של השיר
... זה דפוק שחוץ ממכם וממני שחושבים שאני פתטי רצח, היא וכל החברות שלה חושבות שאני "יודע להגיד ת'מילה הנכונה"... פאק...איזה שיר תותח

o0Invisible0o

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

והידידה שלך לא מכירה את השירים של אלאניס? בושה.
סתם נו.

Jagged chaos

New member
פירוש; head over feet

אין הרבה מה לנתח, רק כמה דברים שהופכים את השיר הזה למבריק ולא שיר אהבה מעאפן, מה אלאניס עושה שהופך את השיר לאינדוידואלי ואיפה היא עושה משחק מילים. טרי סשק, החשוד העיקרי לכתיבת השיר
"אין לי ברירה אלה לשמוע אותך הצהרת את ה"סיפור" שלך פעם אחר פעם חשבתי על זה..." היא מכירה מישהו. המישהו הזה טורח להזכיר לה כל פעם כמה הוא מעונין בה, היא מראה לו אדישות ("אין לי ברירה אלה לשמוע.."), בסופו של דבר היא חושבת מה התועלת שיכולה לבוא לה.
"אתה מתייחס אליי כאל נסיכה אני לא רגילה לאהוב את זה אתה שואל איך היום עבר עליי..." המשיכה שלו בה גורמת לו לסקרנות וזה עושה לה טוב (ב-princes familiar ו-21 דברים היא מבקשת שהבנזוג האידאלי יהיה סקרן..) וליחס מלכותי מבחינתה - דבר שהיא רגילה לשנוא, אבל היא לא מצליחה הפעם לדחות את זה.
"האהבה שלך גדושה והיא בלעה את כולי אתה הרבה יותר אמיץ- לכן הבאתי לך על זה פידבקים זהו אינו מס'-שפתיים..." משחק מילים ראשון בנתיים הוא ה-swallow me whole, שבצורה ההגיונית נשמע שהאהבה שלו בלעה אותה, מבחינה יותר עמוקה מדובר בפתגם שהכוונה שלו הופכת להיות שהאהבה הגדולה שלו "מורידה ממנה ספקות".
"אתה הדובר של הדברים הלא מותנאים אתה עוצר (גם מחזיק) את נשימתך ואת השער בשבילי תודות לסבלנות שלך..." מהו תפקידו של "דובר הדברים הלא מותנאים"
להגיד ולמסור לאלאניס את האהבה הגדולה שלו שתבוא בכל מצב ודרך (היא תמיד באה - אין לה תנאים..) hold your breath - מישהו עצור נשימה, נדהם. head over feet היה מהשירים האחרונים שנכתבו לאלבום, ונכתב אחרי כל השנאה לגברים ב-wake up ו- you oughta know, אז אלאניס ברגע כתיבת השיר עוד פגועה, חסרת ביטחון ושבורת לב; ובכל זאת הבנזוג מחכה בסבלנות שתאושש, ועד אז הוא פתח לה דלת לחיים חיוביים יותר עם מערכת יחסים בריאה. הוא מבין שאמורה להיות לה בעיה ישר לקפוץ למערכת יחסים במצב שלה - ולכן הוא מחזיק לה את הדלת עד שתחלים.
"אתה המאזין הכי טוב שהכרתי אתה החבר הכי טוב שלי; חבר טוב עם תועלת מה לקח לי כל כך הרבה זמן..." ב-princes familiar היא מבקשת פעמיים שהאבא יקשיב (hear) וישמע (listen) כי הבנזוג האידאלי יהיה קשוב (attentive) וסקרון (curious). הוא החבר הכי טוב שלה ורק דברים טובים היא רואה ממנו, לכן התועלת.
"אף פעם לא הרגשתי ככה בעבר אף פעם לא רציתי משהו רציונל אני מודעת עכשיוֻ (אני אוהבת לחשוב שאני...) אני מודעת עכשיו..." למה היא מודעת
לאהבה שהיא לא ידעה מה היא עד לפניו. עכשיו פזמון עם הסבר למה הוא הופך את השיר לציני ואישי- "כבר כבשת את דעתי למרות שלא רציתי משחק מילים שני שלה- won x over זה מבחינה מילונית "לשכנע", מצד שני זה נשמע גם "לכבוש/לנצח" (לה את הלב..).

Jagged chaos

New member
המשך-

עכשיו פזמון עם הסבר למה הוא הופך את השיר לציני ואישי- "כבר כבשת את דעתי למרות שלא רציתי... משחק מילים שני שלה- won x over זה מבחינה מילונית "לשכנע", מצד שני זה נשמע גם "לכבוש/לנצח" (לה את הלב..). "אל תבהל אם אתאהב מכף רגל ועד ראש... fall - גם "ליפול", גם "להתאהב". והנה כל עניין האינדוידואל, כי הפתגם האמיתי להגיד אמור ללכת "head over heel" - ואין שוני מהותי בין heel (עקב) ל-feet (כף רגל), אלה עקרוני. ומה הסיבות העקרוניות שלה לצאת מהזרם הקונפורמיסטי?... -כי היא לא רוצה להיות "בנאלית" (בפעם ה723848 "בנאלי"..). -כי היא צינית -כי היא בגישה של "כולם הם head over heels, אנחנו - head over feet" "ואל תופתע אם אאהב בך בזכות מה שאתה... אין לי שליטה בזה... במשיכה, באהבה אליו ...אתה אשם בהכל!" הציניות במטיבה, מאשימה כביכול אל זה שהוא גרם לה להתאהב.

o0Invisible0o

New member
אני דווקא חשבתי על השינוי מעקבים

לרגליים בגלל שזה כזה אלאניס. למה מראש ועד עקב? הרבה יותר אמיתי זה ראש עד כף רגל, למה..אישה חייבת להיות בעקבים?
אבל זה רק מה שאני חשבתי..

Jagged chaos

New member
../images/Emo11.gif

עקב- heel
נהנה מכל שניה שאני מתקן את איילת (
סתאם נו...
)

למעלה