שיר השבוע (Black dove (January girl

Blood Roses

New member
חברה של טורי.

היא מוזכרת בJackie’s Strength. הרץ חיפוש בטוריפורייה(yessaid) ותדע עוד.

Blood Roses

New member
אני לא מדויקת../images/Emo122.gif

שמה הוא קארן בינס. והיא ביני שמופיעה בכמה וכמה שירים. היא גם מופיעה בקליפ של Cornflake Girl(בחולצה האדומה).

JaneGrey

New member
הסבר ביני

ביני היא חברתה הטובה ביותר של טורי שבילדותה התעללו בה מינית וכתוצאה מכך יש לה מחלה נפשית אני חושבת שזה פיצול אישיות אבל לא סגורה על זה. היא מוזכרת בהרבה שירים והרבה פעמים בספר וגם השיר bells for her נכתב עליה. הן קוראות כל אחת לשניה ביני כשם חיבה בגלל איזה משפט מצחיק כזה באנגלית שיש בו משהו עם beans . אם יהיה לי זמן אני אחפש את כל מה שאני לא זוכרת אבל אין לי כרגע, סורי....

פלוטו24

New member
תודה בכל מקרה ../images/Emo13.gif אם בעתיד תוכלי

לחפש ולהסביר את מה שלא זכרת אני אשמח.

רות אן

New member
ילדת ינואר

פלוטו חמוד... תודה רבה על ילדת ינואר. הרבה זמן לא ביקרתי פה... הדבר הראשון שעיניי רואות הוא שיר השבוע... חידשת לי והנעמת לי מאוד. התעללות מינית? לא ידעתי.. תמיד כשחושבים שיודעים הכל על טורי ועל שיריה, מגלים שבעצם לא יודעים כלום... אולי השמלה הכחולה היא הנשיות שלה. היא נותנת את הנשיות שלה. אולי היא מרגישה שהנשיות נלקחה ממנה ע"י המעשה האכזרי אז אין לה צורך כבר בשמלה נשית ועצובה..

Bells For Her

New member
וואו, פלוטו.

זה אחד השירים שתמיד יותר סקרנו אותי, ואף פעם לא ידעתי איך להתייחס אליו בדיוק. רק יכולתי להחבר לצמרור שבו, ולא למשהו מפורש. תודה רבה לך. בהחלט תרמת. ממש תודה

פלוטו24

New member
../images/Emo92.gif ../images/Emo13.gifואם כבר, מסקרן אותי

לדעת... מה גורם לכם כך כל להתחבר לשיר? מה זה עושה לכם שאתם מקשיבים לו?

beeyourself

New member
מושלם!

סיימתי לקרוא! ארוך ומדוייק לדעתי! כל הכבוד פלוטו כרגיל על פרשנויות ומחקרים מופלאים ועל כתיבה נהדרת! הרבה זמן לא שמעתי את השיר הזה והוא באמת אהוב עלי. במיוחד הקטע של by the woods בגלל הפסנתר שברקע. שיר מהמהמם!
תודה רבה פלוטו

forgiven dreams

New member
שני הסנט שלי,

בתור התחלה, עבודה נהדרת על השיר. רק רציתי להעלות שתי נקודות התייחסות; הראשונה בנוגע ל- she never let on how insane it was, הצירוף let on פירושו באנגלית מדוברת הוא להודות\לגלות\להראות משהו למישהו, כלומר, לגלות - מידע, סוד וכדומה - במשמעות של, בד"כ, לרמוז\לשתף כאשר התרגום המדויק ביותר וודאי יהיה באזור של "להסגיר מידע". אז אני חושבת שבטקסט, הכוונה היא שהילדה אף פעם לא הסגירה, במובן של "היא אף פעם לא נתנה לזה לברוח החוצה", כמה שזה לא-שפוי להיות ילדת ינואר, עם כל מה שכרוך בכך [הטראומות, האשמה, הבדידות, הסיוטים, הבריחה לגלקסיה וכו']. היא שמרה את זה לעצמה. אפשר לייחס את זה, מעבר לכך שהיא לא סיפרה ובחרה להדחיק את מה שערער אותה [אני חושבת שזו הייתה הכוונה באריה שהופך לעכבר, בביטול העצמי או החיצוני של מה שהיא עברה, אם ניקח את התקיפה, האונס, ההפלה-התגובות מסביב מול ההתמודדות האישית שלה], אולי גם כרמז מטרים לכך שבסוף השיר היא תהיה אישה אבל הילדה ההיא עדיין נשארה איתה בגלל הבריחה וחוסר ההתמודדות. שנית, מעניינת מאוד, הטעות הזאת שפלוטו עשה בין טקסס וקנזס כי עכשיו יש לי הזדמנות לבחון השערה שהייתה לי. אני חושבת שאיפשהו, אולי, הבחירה דווקא בטקסס משמשת פה כהתכתבות מסוימת עם קנזס כאשר טקסס היא מעין קנזס הפוכה ומעוותת. העניין הוא שבנוסף לדמיון הפונטי, טורי שתלה שני רמזים עבים מכדי שנוכל להתעלם, השמלה הכחולה [של דורותי*] וכמובן-"אבל אני חייבת לחזור לטקסס": כל הדחיפות והייאוש בבנייה המוזיקלית בפזמון תמיד גרמה לי לראות בזה כ- "אני חייבת לצאת מכאן. מהר.", ברמת הטקסט, מהבית הקטן והמפחיד ליד העצים, מההוויה הינוארית הזאת, מהסופות, מההתחמקות. וברמת המציאות, גם "אני חייבת להתעורר", מעולם הסיוטים, מהטראומה, מחוסר התמיכה והיכולת להתמודד. מכל זה. ואיפשהו שם בירכתי הצעקה, אני לא יכולה שלא לשמוע "אני רוצה לחזור הביתה" - לקנזס, איפה שהכל יהיה שוב טוב, ונורמלי ושלו ו- there's no place like home. אבל כאן, בספירה שהיא כולה מסוייטת, קנזס היא בעצם טקסס. עכשיו, אני לא יודעת מה איתכם, אבל יש איזשהו עולם אסוציאציות שבא יד ביד עם "טקסס" [ולא שיש לי משהו נגד טקסס, אני מדברת על השפעת התרבות הפופולרית, סרטים, קומיקס- דברים שהם בעיקר ייצוג ויזואלי], מין סימבוליזם דורסני קפיטליסטי שכזה; נפט, בוקרים [הקאובוי אכן מופיע בהקשר די חשוד], אכזריות, נצלנות, משום מה אני חושבת גם על בשר נא. קראתי גם פעם באיזה מאמר ש"טקסס מסמלת את כל מה ששגוי בארה"ב, חברה שאוהבת את כל מה שבזבזבני ורועש, ביתה של העיר בה עודף המשקל הוא הגבוה ביותר באמריקה [כלומר, בעולם], יוסטון. מבין המדינות צורכות האנרגיה הרבה ביותר ומדורגת במקומות נמוכים ברוב הסטטיסטיקות הסוציאליות". אוקיי, או שפשוט צפיתי ביותר מידי שידורים חוזרים של דאלאס. אה כן, ואם כבר הזכרתי את דאלאס, אז שם גם נרצח קנדי: עוד אלמנט של טראומה [גם לאומית, וגם אנחנו יודעים שלטורי היו סנטימנטים לרצח (Jackie's strength מישהו?)] וניפוץ אשליות של נורמליות ואופטימיות. כלומר, הבית נתפש כמשהו שלילי, וזה בדיוק מחזיר אותנו להתחלה, הבית הקטן והמפחיד ביער - יש מעגליות, כלומר, חוסר מוצא ויאוש, נקודת ההתחלה היא בבית המפחיד והיעד הוא אולי מקום שאליו הילדה רוצה להגיד, מעין מסווה של הקלה, אבל גם הוא חולני כמו הבית. אפשר לפרש את זה בהמון רבדים, בהקשר של הסיוטים, אולי הכוונה כאן שגם אם אתה מתעורר מסיוט, אתה בעצם גם מתעורר לסיוט, והסיוטים שבמציאות יכולים להיות גרועים כמו אלה שבשינה, מציאות של הפלה למשל, ואולי טורי מתכוונת לאירוניה הטראגית של סביבה שאמורה לתמוך ולטפח, אבל בפועל היא הורסת. היונה לא לבנה, היא שחורה, הילדה מרגישה שהנחשים הם שאר-הבשר שלה וחלק ממנה, היא צריכה לוותר על השמלה - העולם של black dove הוא עולם שבו הכל הפוך ולא כמו שהוא צריך להיות, ואפילו הדברים שאמורים מטבעם להיות רעים לא מתנהגים כדרכם ולראייה הסופות הלא נכונות. כמו סיפור אגדה שהועבר על דעתו, יש המון אלמנטים של ילדות אבל אפילו בבגרות היא לא יכולה לברוח מהבית הקטנטן והקירות הסוגרים עליה. ** השמלה הכחולה וטקסס-קנזס קצת מזכירים לי מהצד גם איך שאליס בארץ הפלאות מתבלבלת בדקלום השירים, כאשר שיבוש שירי ילדים, שאמורים להיות מוכרים לכל ילד במאה ה-19, מסמל את אבדן הזהות והילדות, היא לא בטוחה יותר במילות השיר, היא לא בטוחה יותר בכלום ושום דבר לא בטוח. [הו, וסליחה על כאב הראש ד"א]

פלוטו24

New member
תודה רבה, זה היה מרתק!

וגם גרמת לי להרגיש יותר טוב עם העובדה שהזכרתי את קנזס לא לחינם! באמת יש קשר! טורי הזו גאונה!

forgiven dreams

New member
בהחלט גאונה,

ו-אוי, אני שמחה
אני יכולה לדבר על שירי טורי בלי הפסקה - לראשונה, לא צעקו עליי. עוד סנט קטן על המעגליות ב-black dove: החזרה התמטית הזאת בין בית-בית תורמת למעין הרגשה תנועתית, בשיר בכלל יש המון תנועה ובפרט אזכורים של כלי הרכב הליקופטר וספינת חלל. תמיד ראיתי כאן מין מסע בריחה כלשהו, יש קפיצות גיאוגרפיות שממש מתבטאות במוסיקה. אנחנו מתחילים בבית בין העצים וקיימת אווירה של ניסיון בריחה [הערת שוליים: החזרה על by the woods מעצבת את היער כסמיך וסבוך - שוב, חוסר מוצא. יש אוירה קלאוסטרופבית] , אני מניחה שהיונה נתפשת במשמעות המסורתית כאופציה של מילוט, "לפרוש כנפיים", ישועה, תקווה. אבל כאן, למרות שבגשר של black dove, יש מין הרגשה של ריחוף, כלומר, מהבית הקטן והדחוס, לסוג של חלל מאוורר יותר, יש איזושהי תחושה של שמיים, אבל משהו שם עקום. לא רק שהיונה שחורה, וניגודית למה שהיונה הלבנה מייצגת, היא מוסיפה לתחושת הייאוש. "את לא.." היא לא תהיה הצלה. ה-cop out [אדם שמתחמק מאחריות, פתרון שטחי וכו'] קצת בעייתי, אני חושבת שבחלק הזה בעצם יש זהות בין הילדה ליונה, מין הכרה שהן מאותו הסוג, היא והיונה [מבחינת מה שמצפים ממנה והבעייתיות בחוסר היכולת שלה לעמוד בציפיות], והיא בעצם פונה לעצמה ומנסה להגיד לעצמה שהיא לא הסוג שמתחמק מהתמודדות, אבל מצד שני, אין בה כל כוח להתעלות מעל הקשיים בצורה שהיא לא בריחה "היא לא הליקופטר". או אז נכנסת ההמראה המטורפת, כמעט פסיכית, של "הצד האחר של הגלקסיה", שהתחילה בהתרוממות העדינה והאפלה של היונה- והישר למחוזות המעורערים והלא-שפויים. ואחרי זה הנחיתה, והחזרה להתחלה ושוב לטקסס, עוד ניסיון בריחה נואש שעולה למעלה [מבחינת הקרשנדו גם]. אבל הבריחה ליעד טקסס גם היא לא משמשת כפתח מילוט, להיפך, הוויתור על השמלה והנחשים. וחוזר חלילה, ובסוף היא שוב בבית הקטן והמפחיד. אגב, היי, אני יעל

Blood Roses

New member
תודה רבה.

באמת מרתק. גרמת לי לשים לב לרבדים נוספים בשיר. וכמובן, ברוכה הבאה
.

פלוטו24

New member
כאן בפורום לא צועקים, רק מרביצים../images/Emo8.gif

סתם, סתם! ברוכה הבאה!

למעלה