שיר השבוע (Black dove (January girl

פלוטו24

New member
שיר השבוע (Black dove (January girl

איזה חודש אנחנו ? תזכירו לי? אה, כן! נכון! ינואר! ואיזה שיר מתאים יותר לפינת שיר השבוע אם לא: Black-dove January girl ולמה הוא חודש כל כך מיוחד בעיניי? (תנחשו לבד
) מעט פרטים:
*רצועה מס' 3 מתוך האלבום המופתי: from the choirgirl hotel *לא שוחרר כסינגל *בניגוד למה שחושבים, או מה שהועלה כאן מזמן בפורום, שרה מקלכ'קלן לא מבצעת את קולות הרקע בחלקים מהשיר, זו טורי. (למרות שזה מאד מזכיר את שרה ברגעים מסויימים). *שיר שרובו ככולו מתאר למעשה סיוט שמבוסס שוב (לצערנו) על התעללות מינית שקשורה לעבר של טורי(פרטים בהמשך). *אחד השירים האפלים והעצובים ביותר באלבום, מבחינה לירית ומוזיקלית. (טוב, זה לא פרט עובדתי, זו סתם דעתי האישית
) מה טורי מספרת:
טורי אומרת שלרוב בשנתה היא חווה סיוטים (נכון לשנת 1998 – לא יודע מה קורה היום). וכך, גם השיר עצמו ברובו ממחיש סיוט מסויים שהיה לטורי אותו היא זוכרת במעורפל: "אני רואה יונה, יונה שחורה, היונה שקופה כאילו עשויה מקרח. אני רואה את היד שלי דרכה. מקדח עובר דרך היונה והיא מדממת מים." טורי מספרת שבכדי להמחיש למוזיקאים שעבדו איתה את האטמוספירה שהיא רוצה שתנכח בשיר היא תיארה להם סצנה מתוך הסרט: "פארגו" (שלמי שעוד לא ראה אני ממליץ בחום באופן אישי. סרט ספק אימה – ספק קומדיה של האחים כהן שמגולל בתוכו פרשת רצח מסתורית וגיבורה שוטרת שמנסה לפענח אותה. סרט מעולה!). בסצנה יש רכב שמגיע ממרחקים ונע לאט אל כיוון המצלמה. "אתה יודע שהוא יגיע בעוד מס' רגעים ובתוך תוכך אינך רוצה שזה באמת יקרה" (אולי מפחד הלא נודע). טורי מספרת שהסיוטים שלה כ"כ נוראיים שהרבה פעמים היא מסרבת ללכת לראות סרטי אימה עם חברים, מפני שלדעתה ממילא הסיוטים שהיא חווה כל לילה הם תחליף די והותר לסרטי אימה. (אהבתי את התירוץ השנון
). ועכשיו קצת רצינות: טורי מגלה שהסיוטים מייסרים אותה עוד משהייתה ילדה קטנה וסבלה מהתעללות מינית ע"י חבר משפחה (כמה נורא, לא מספיק האונס שעברה ). היא חושבת שהסיוטים מנסים לומר לה מה שהיא צריכה לדעת והיא מנסה להבין את פשרם וכך אולי תלמד באמצעותם יותר על הנפש שלה. פרשנות (שלי) לשיר:
She was a January girl She never let on how insane it was in that tiny kinda scary house by the woods, by the woods, by the woods, by the woods היא הייתה ילידת חודש ינואר, היא מעולם לא תהתה עד כמה הייתה לא שפויה. בבית הקטן והמפחיד ההוא, ליד היערות. *
חודש ינואר מסמל יותר מהכל את גנרל חורף שמכה באכזריות בכפור בכל מקום. רמז לדמות הילדה שבשיר שאולי מסמלת את טורי ואת עובדת היותה ילדה שנפשה מצולקת וחסרת כל רגש וחום (בעקבות ההתעללות). העובדה שטורי ילידת אוגוסט לא מעידה בהכרח שהכוונה היא לכך שהדמות בשיר היא ילידת ינואר, אלא לחודש שמסמל יותר מהכל את הקור והאכזריות שטמונה בתוכו. אותה ילדה שהפכה לאישה לא הבינה בדיעבד עד כמה היא הייתה מעורערת נפשית באותו זמן בשל מה שעברה. במקום ההוא, בבית קטן ומפחיד בלב היער (שמסמל מקום לא בטוח ומבודד, בית שבו אולי התבצעה ההתעללות). Black-dove, black-dove you’re not a helicopter you’re not a cop-out either, honey black-dove, black-dove you don’t need a space ship they don’t know you’ve already lived on the other side of the galaxy יונה שחורה, את לא הליקופטר את גם לא חמקנית , מותק. יונה שחורה, את לא זקוקה לחללית הם לא יודעים שאת כבר חיה בצד השני של הגלקסיה. *כאן מופיעה היונה שטורי רואה בסיוטיה. אותה יונה שבאנלוגיה לטורי לא מצליחה לעוף ולברוח מהמעשים הנוראיים שמתבצעים בה. אותה ילדה שנאלצת לברוח לא בכוחות פיסיים אלא במחשבות ובנפש לעולם אחר, "גלקסיה אחרת" כדי לנסות ולהתמודד עם מה שהיא עוברת, אולי אפילו להתכחש. she had a January world so many storms not right somehow how a lion becomes a mouse by the woods, by the woods, by the woods, by the woods היה לה עולם ינואר, איכשהו כל כך הרבה סופות לא נכונות. איך אריה הופך לעכבר, ליד היערות. *עולם ינואר כדימוי לתקופה הנוראית הזו, הרגעים הכל כך לא נכונים והכל כך לא הוגנים שלא כל ילד עובר והיא למרבה הצער נאלצה לעבור. תיאור האריה שהופך לעכבר הוא אולי מטאפורה לחוסן הנפשי שלה שהדרדר בעקבות ההתעללות ומילדה חזקה עם בטחון עצמי, היא הפכה לילדה מופנמת עם בטחון מעורער. but I have to get to TEXAS said I have to get to TEXAS and I’ll give away my blue, blue dress my blue dress אבל אני חייבת להגיע לטקסס, אני אומרת שאני חייבת להגיע לטקסס, ואני אתן את השמלה הכחולה שלי. *דימוי לדורותי מהסיפור: "הקוסם מארץ עוץ" שמחפשת את הדרך לחזור הביתה לטקסס ולבושה שמלה כחולה. כך גם הילדה הקטנה בשיר (טורי) רוצה לחזור אל הבית, לברוח מהמתעלל, אל חיק הוריה, אל התמיכה שהיא כה זקוקה לה. היא אף מוכנה למסור את השמלה שלה היקרה לה רגשית (שמלה שאולי הוכתמה במעשה הנפשע) ובלבד שתוכל לחזור הבייתה. because cowboy the snakes they are my kin are my kin בגלל שקאובוי, הנחשים הם קרובי המשפחה שלי, קרובי משפחתי. *הנחשים הם אולי דימוי לקרובי המשפחה שמעדיפים להעלים עין ממצבה ולא מתעניינים בה או במה שעובר עליה. ומצד שני זה יכול להיות דימוי לאדם המתעלל עצמו שכחבר משפחה קרוב, במקום לתת לה יחס של כבוד וחום, מתעלל בה ומשחק בה כנחש ערמומי. she had a January girl she never let on how insane it was in that tiny kinda scary house by the woods, by the woods, by the woods, by the woods black-dove הייתה לה ילדת ינואר היא מעולם לא תהתה עד כמה לא שפויה הייתה בבית הקטן המפחיד ההוא ליד היערות יונה שחורה. * היא הייתה ילדה, עכשיו היא אישה.היא מעולם לא הצליחה להתמודד עם נפשה הפצועה. שבאה בהתגלמות סיוטיה עד עצם היום הזה. דוגמת היונה השחורה.
לסיכומו של עניין: שיר מצמרר! שמעביר חוויה קשה בהחלט באמצעות דימויים חזקים שלקוחים מתוך סיוט. סיוט שיכול לעבור כל אחד. עד כאן, הערות, תוספות, בקשות, טענות, מענות יתקבלו בברכה!
רן.

Blood Roses

New member
תודה!

and I’ll give away my blue, blue dress הכפילות של המילה "blue" אולי מרמזת שהשמלה לא הייתה רק כחולה אלא גם עגומה. היא - כמו שאמרת - "הוכתמה במעשה הנפשע". She never let on how insane it was they don’t know you’ve already lived on the other side of the galaxy אני רואה בשיר גם התייחסות לתמימות של הילדה - היא הייתה תמימה, היא לא ידעה כמה מטורף ומסוכן זה היה. המעשה ההוא לקח אותה למקום אחר, בלי צורך בהליקופטר או חללית - שבמידה מסוימת אצל ילדים מסמלים אפשרות רחוקה ולא אפשרית להגיע למקום אחר. והמקום האחר התברר כנוראי, הפוך מזה שרצתה להיות בו. התמימות נגזלה ממנה. השיר בהחלט עשוי בצורה קודרת שמעבירה את ההרגשה של הסיוט. ושוב, תודה רבה! הוספת המון!

פלוטו24

New member
אוי אני כזה נפגר! את צודקת!

אני לפעמים לא שם לב מספיק לדברים לפני שאני כותב אותם. She never let on how insane it was לא מייחס ל"היא לא שמה לב כמה לא שפויה היא הייתה" כפי שכתבתי, אלא הפירוש שלך נכון מאד! אני מתנצל על הטעות הנפשעת
, זו תוצאה של עייפות לימודים ועבודה (למרות שזה לא תירוץ...). בכל מקרה תודה על הפידבק!

פלוטו24

New member
יופי, המצאתי מילה חדשה: נפגר, חחח

התכוונתי מפגר. או טיפש... (מפגר זה לא פוליטקלי קורקט).

פלוטו היקר - המון תודות!!!

ורק הערה קטנה אם אפשר: דורותי מהקוסם מארץ עוץ רצתה לחזור לקנזס, לא לטקסס
גדול, גדול אתה! תודה! "סבתא" אור

פלוטו24

New member
אפילו את היצירה הספרותית הזו הצלחתי

לקלקל בפרשנות מוטעית
את צודקת, זה טקסס, לא קנזס. מאיפה בא לי הרעיון הטפשי הזה?!! אלוהים, אני זקוק להרבה יותר שעות שינה... סליחה.

יצור קסום שכמוך!!!

מספיק עם הריגשי! די! תרומתך לפורום לא תסולא בפז! גם לא בפלטינה! יאללה, לחייך, אחרת סבתא אור הופכת לספתא זפטה ורודפת אחריך עם מערוך! [לא יכולה לראות פלוטואים בוכים]...
ענק ו
אור

Blood Roses

New member
זה בסדר../images/Emo3.gif(טעות נפשעת../images/Emo6.gif?).

דוקא בכל הפעמים הקודמות לא היה לי מה להוסיף בפינה הזו מלבד גיבוב עילג כלשהו

תומקלה

New member
נפלא כתבת פלוטו.

באופן כללי הפינה הזו מעולה, איך לפעמים משפטים שנדמים סתומים (ממשמעות) בעיני מקבלים כאן עומק וחיות. תודה.

פלוטו24

New member
מחקר אקדמי מעמיק ../images/Emo8.gif סתם, פשוט

קראתי בכמה אתרים ונתתי לדמיון שלי דרור (אולי חופשי מידי).

nogaBR

New member
אתה בטוח במה שכתבת?

לא זכור לי שאי פעם קראתי שהיא עברה התעללות מינית, כן זכור לי שהשיר מבוסס על סיוט שקשור לחברה שלה (אני לא בטוחה אם מדובר בביני או לא) אני חושבת שיש פה טעות, אם תוכל להביא לי את הקטע שהיא מספרת בו את זה אני אשמח.

nogaBR

New member
אוקיי לוקחת בחזרה

קראתי עכשיו על התעעלות, זה ממש הזוי פעם ראשונה שאני נתקלת בזה, אין על זה שום הרחבה כמעט במקום אחר. קראתי את זה בyessaid, משם לקחת את זה?

פלוטו24

New member
אכן כן, וגם אני הופתעתי מהמידע הזה

מצד שני זה לא מפליא כי הרי טורי הקימה את הארגון שמסייע לנפגעי תקיפה והתעללות מינית. היא עברה מספיק דברים קשים בחייה. מסכנה... העיקר שהמוזיקה הייתה המרפא והיא המשיכה הלאה בחייה וגם תורמת למען הנושא.

JaneGrey

New member
אני חושבת שבכל זאת

זה על ביני, לפחות ממה שכתוב בספר

למעלה