שיר השבוע; All I Really Want

Jagged chaos

New member
שיר השבוע; All I Really Want../images/Emo191.gif

שם-All I really want אלבום-Jagged little pill שנה-1995 ע ו ב ד ו ת:
#1 - הוא אחד השירים האחרונים שנכתבו לאלבום. #2 - כל הופעה ב-Jagged little pill tour ובבכל הופעה ב-2003 נפתחה עם השיר הזה. #3 - היה הסינגל השישי והאחרון ששוחרר מ- Jagged (שוחרר רק לרדיו). #4 - מיקומו במצעד הבילאבורד - #22. #5 - גם הסינגל הבא אחריו יצא לרדיו בלבד (Uninvited) #6 - וגם Joining you. #7 - לשיר שני עיבודים אקוסטים שונים (Jagged acoustic 2005, והביצוע ב-school bridge benefit 1997) #8 - אחד האלבומים האהובים על אלאניס הוא Blue של ג'וני מיטשל, שבאופן מוזר אותו פותחת רצועה בשם - All I want. #9 - ג'וני מיטשל היתה הדיסק שאלאניס שמעה בסיטואציה ההיפוטתית של Your House. #10 - לפני ש-Jagged שוחרר אלאניס עברה שוד מזוין ע"י כנופיה בלוס אנג'לס, יש שמקשרים את הלירקה "there i go jumping before the gunshut has gone off slap me with a splintered ruler, and it would knock me to the floor if i wasn't ther already..." לזה. #11 - צייד #12 - I'm like Estella, I like to reel it in and then spit it out. אסטלה היא דמות מהספר Great expections של צ'ארלס דיקנס.
היא היתה שוברת ת'לבבות של הגברים שחייה באכזריות. #13 - דמות ספרותית נוספת שאלאניס מזכירה - פוליאנה. מתוך הספר "פוליאנה" של אלינור ה. פורטר מ-1913. #14 - "what are you so petrified of silence". החל מ-1999 אלאניס שינתה את זה ל- why am i so..., השינוי מתחרש גם ב-Jagged acoustic. #15 - בפעם השניה שאלאניס עושה את המשחק של הפסקת נגינה ואז מתייחסת לזה כשקט היתה ב-Mary jane, (יש שניה של שקט ואלאניס אומרת "אז קחי את הרגע הזה".). #16 - כל מה שאלאניס רוצה - סבלנות שתרגיע את הזעם, ישועה, חבר נפש, איש שוחר שלום, מכנה משותף, משהו נוח שיוריד את האזיקים, צדק. #17 - בנוסף, היא רוצה - לרוץ ערומה ברחובות, לזמן כמה בלאגנים שלא יחשבו שהיא תוכל, לעוף באויר ולזרוק את המגבלות (אבל יש לה נעליים
)
ש א ל ו ת
מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? האם השיר מתאים לאופי הדיסק? רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר?
ALL I REALLY WANT
מילים- אלאניס מוריסט לחן - אלאניס מוריסט וגלן באלרד הפקה - גלן באלרד Do I stress you out My sweater is on backwards and inside out And you say how appropriate I don't want to dissect everything today I don't mean to pick you apart you see But I can't help it There I go jumping before the gunshot has gone off Slap me with a splintered ruler And it would knock me to the floor if I wasn't there already If only I could hunt the hunter And all I really want is some patience a way to calm the angry voice And all I really want is deliverance Do I wear you out You must wonder why I'm relentless and all strung out I'm consumed by the chill of solitary I'm like Estella I like to reel it in and then spit it out I'm frustrated by your apathy And I am frightened by the corrupted ways of this land If only I could meet the maker And I am fascinated by the spiritual man I am humbled by his humble nature What I wouldn't give to find a soulmate Someone else to catch this drift And what I wouldn't give to meet a kindred Enough about me, let's talk about you for a minute Enough about you, let's talk about life for a while The conflicts, the craziness and the sound of pretenses Falling all around.... all around Why are you so petrified of silence Here can you handle this? Did you think about you bills, your ex, your deadlines Or when you think you're going to die Or did you long for the next distraction And all I need now is the intellectual intercourse A soul to dig the hole much deeper And I have no concept of time other than it is flying If only I could kill the killer All I really want is some peace man A place to find a common ground And all I really want is a wavelength All I really want is some comfort A way to get my hands untied And all I really want is some justice.....

Jagged chaos

New member
../images/Emo191.gif

מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? בסוף שהיא מתחרפנת עם ה- and all i really want is some justice ah-hay-yai-yai לירקה - i consumed by the chill of solitary, "אני נאכלת מהצמרמורת של הבדידות
קריפי
מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) ההפקה לא טובה במיוחד, ב-JLPA ההפקה עושה אותו טוב יותר (רק ששם כל האנרגיות הלכו לה
, היו צריכים למצוא ת'שילוב) מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] לא מהאהובים. בלייב הוא הרבה יותר טוב. זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- קרן אן. הקול שלה עדין מידי לזה
זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: טורי אימוס
, משום מה השיר הזה מזכיר לי את Crucify עם הקולות ברקע. שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? קצת בנאלי, אבל חפיף
האם השיר מתאים לאופי הדיסק? AIRW הרצועה שהתחברתי אליה הכי פחות. בכל זאת - כן, מתאים. רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר כמוזיקת רקע ובעצבים לשמוע אותו בלייב. אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? את הסולו מפוחית שישמע יותר נורמאלי ומגביר ת'טמפו.. במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים?
רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? אני אוהב לשמוע את השיר בכל גרסה חוץ מהסטודיו.

O r a c l e

New member
AIRW

מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? There I go jumping before the gunshot has gone off Slap me with a splintered ruler And it would knock me to the floor if I wasn't there already If only I could hunt the hunter אני מת על החלק הזה! הקול של אלאניס שמה מטפס למעלה בכזאת קלות.. זה נורא חסר לי ב-JLPA...
מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) מצויין מצויין מצויין!!! שיר מושלם (בגרסת JLP כמובן)
מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] בפסגה. אחד האהובים עליי.
זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- להקות רוק כבדות למיניהן.. בעצם בכלל נראה לי שביצוע של גבר לשיר הזה יהיה רע...
זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: פינק- זה נשמע רע אבל אני חושב שזה יכול לעבוד.. האמת שגם ביצוע צרוד ומחוספס של מייסי גריי יכול לעבוד. אותי זה די מסקרן לשמוע
שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? מתאים מאוד!
האם השיר מתאים לאופי הדיסק? בהחלט בהחלט בהחלט! (שמתם לב שיש לי את הדחף לכתוב הכל פעמיים או שלוש?)
רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר whenever. אני שמח נהנה ממנו- הוא מעודד כשאני בחרא מצב רוח והוא כיפי כשאני במצב רוח טוב. זה מן שיר כזה שמצליח להתאים את עצמו למצב איכשהו אצלי. אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? נדה נדה זילץ'!
במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? יש לו קליפ.. לא קליפ מצויין אבל חביב... הייתי שמח אם בקליפ הקיים היו יותר קטעים משוגעים שכאלה ופחות טייקים מ-YOK ו-HIMP...
רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? על החלון ישבתי ומחשבה חשבתי האם סיפור לכתוב? לא... כבר כתבתי בפעם הקודמת.. האם למסור ד"ש? לא... זה כבר נדוש אז החלטתי לזיין את השכל עם שטויות חסרות תכלית. הינה הצליח לי! שרפתי לכם 5 שניות מהחיים- נכון שזה נחמד מצידי?

a 90s Noah

New member
בקשר לסעיף 14 ..

לא שמתי לב...יפה
אבל בגרסה המקורית זה עדין why are you ולא what נכון?

Jagged chaos

New member
ניתוח;All I Really Want I

בגדול - שיר על מערכת יחסים מחורבנת שהובילה את אלאניס להרבה תסכולים, דכאונות וזעם. היא יוצאת בסרקזם על האקס, על החברה, על עצמה, על אלוהים ועל החיים עצמם. "אני מטריפה אותך? הסוודר שלי הפוך ומהופך ואתה אומר 'כמה הולם'.." בשביל להבהיר את הסיבוך - הפיתקית של הבגד אמורה לגעת בגב, במקרה שלה - היא בכיוון הבטן והחולצה הפוכה (י'עני הפיתקית מקדימה ורואים אותה). מה זה בא להראות? שהיא מכירה בעצמה כמפורזת,מבולגנת, שונה, אנטיקונפורמיסטית. ומה שאומר הבחור "מתאים לך" אולי כי הוא אפאתי או שהוא גם מבולגן בעצמו. אני לא רוצה לדבר על הכל היום אני לא מתכוונת שאני קורעת אותך לגזרים, אתה רואה, אבל אין לי שליטה בזה שוב הביקורת שלה פועלת על הבחור ועל עצמה. מצד הבחור - הוא כל כך דורש שיקרעו וידרכו עליו. מצד עצמה - היא חסרת סבלנות ומודעת שפוגעת בו. היא רוצה לשנות את הגישה שלה בעצמה ע"י כך שהיא תתן לבחור את השליטה- וכשאקפוץ לפני הירייה תורה, הכה אותי עם סרגל חד נותנת לו רשות לתקן אותה ולהפוך אותה להיות "ישרה כמו סרגל" בצורה אפילו ברוטלית (שפיטה וביקורתיות, הסרגל אמור לייצג את החינוך של 'החזרה למוטב', העובדה שהוא חד - 'בכל דרך כלשהי'). הקטע של הירייה - בכל פעם שהיא "לא תספור עד עשר" ותגיב בפזיזות בדרכים שלה (שהבנו שהם עוקצניות). וזה יעיף אותי לרצפה (במקרה שלא היית בא כבר) החינוך של הבחור יוריד לה את הביטחון המועט שנשאר לה. לו רק יכולתי לצוד את הצייד הרצון שלה לגבור בצורה פרדוקסלית ומשעשעת על מי שעד עכשיו שלט\צד אותה.
וכל מה שאני באמת רוצה זו סבלנות
(מן תבנית כזאת בכל הפזמונים, שורה שניה מסבירה למה בדיוק היא כל כך רוצה את זה
"כי זאת..")דרך שתשתיק את הקול הזועם הזעם נובע מהתסכולים, הדיכאונות והכעסים שיש לה. ברגע שתיהיה לה סבלנות מספיק בשביל לא לעורר כל פעם ת'זעם היא גם לא תיהיה רגישה בשביל לקחת את הדברים האלה ברצינות. וכל מה שאני באמת רוצה זו ישועה (**חוץ מהעובדה שיש ציידים, לתמונה אין קשר לשיר)

מממ

"וזה יעיף אותי לרצפה (במקרה שלא היית בא כבר)" זה לא אמור להיות "וזה יעיף אותי לרצפה (במקרה שלא הייתי שם כבר)" "And it would knock me to the floor if I wasn't there already" וה"וכשאקפוץ לפני הירייה תורה" זה לא "הנה אני קופצת לפני שהייריה נורתה"? "There I go jumping before the gunshot has gone off" וזה לא שאלות בשביל לעצבן או להיתפס לקטנות, אני באמת רוצה לדעת ... אבל אם כבר, אז הנה תיקון מעצבן (שלום, אני הדר ואני מתקנת אנשים, "אנחנו אוהבים אותך הדר") אי אפשר להגיד 'בכל דרך כלשהי' ברגע שאמרת "בכל" אי אפשר להגיד "כלשהי" אז זה או "בכל דרך שהיא" או "בדרך כלשהי". עמכם הסליחה.

Jagged chaos

New member
............/images/Emo151.gif

1 - שגיאת כתיב שלי
. *בא=בה. ואז - "במקרה שלה היית בה כבר". ואז זה אותו רעיון ת'כלס של ה-"במקרה שלא הייתי שם כבר". 2 - לא נראה לי, כי זה משפט של שאלה תאורטית (לא זוכר איך קוראים לזה..נראה לי משפט התנייה?
).. זה כאילו "אם אני אקפוץ - אז תכה אותי". יש גם מספר פעלים, שאחריהם, כאשר יהיה פועל הוא יקבל ING גם אם הזמן הוא לא הווה. אי אפשר להגיד go to jump, או go to swim.. (אלה-go swimming..go jumping)

ממ ... לא נראה לי שהבנתי

כאילו, היא אומר there i go jumping before כאילו, הנה אני הולכת וקופצת לפני, לא? לא הבנתי איך הבנת שזה כש..

Jagged chaos

New member
מה...נראה לי איבדת כיוון.....

אם הבנתי אותך אז את חושבת שהיא אומרת "אני הולכת וקופצת לפני שהירייה תורה" - י'עני את חושבת כאילו שהיא הולכת, מסתובבת, קופצת משתוללת, ואז שימשהו יורה היא נופלת לרצפה?
היא מדמה את זה למרוצים. שהרצנים מתחילים לנטר\לרוץ מתי שהירייה נורת. על פי החוק - אם אדם יצא לפני הירייה - פסול. אם היא תתחיל לרוץ לפני הירייה - שירביץ לה.

AliceW

New member
בחירה מצויינת של שיר../images/Emo45.gif

כלכבוד אמיל, אהבתי אהבתי אהבתי

Jagged chaos

New member
ניתוח; All I Really Want II

אני מעייפת אותך? אתה חייב להבין למה אני קשוחה ומתוחה בכל דבר אני נאכלת מצמרמרותה של הבדידות סביר להניח שכולם רואים את זה כמודעות של אלאניס לעובדה שהיא מקרצצת תלותית וחשדנית בלי סוף במאהב שלה והיא מסבירה את זה ב-"אני מפחדת מבדידות, לכן אני יושבת לך על הצוואר, סליחה אם זה מעייף אותך". אני רואה את זה שהיא מסבירה לו שהניסיון חיים שלה (שממולא בבדידות ודיכאון) הפך אותה לכלבה קשוחה. אני כמו אסטלה אני אוהבת לגלגל את זה ואז לירוק את זה החוצה (=סמוחטה) אני מסותכל מהאדישות שלך אז אסטלה היא האישה הכלבה האימתנית שהיתה מנצלת את הגברים בחייה בזמן שהיא עצמה היתה מנוצלת ע"י בעלה. אז כמו אסטלה - אלאניס היתה נכסת למערכות יחסים שברור שאין להם עתיד טוב (שומרת על הרוק...) ואז לזרוק את הבחור (...ואז יורקת אותו). על הבעיות מהתסכול של הבחור אפשר להבין יותר ב-wake up. ואני חרדה מהדרכים המושחתות שעל אדמה זאת השחיתות בחברה היא שורשית ועמוקה. מפחדת להיות חלק מהחברה שמלמדת כל אדם ש"אדם לאדם זאב" וכל הקטע הקלישאתי של עוצמה נמדדת בכוח, כסף ומעמד. לו רק יכלתי להכיר את הבורא (ולדסקס איתו על כל השחיתות) ואני מהופנטת מהאיש הרוחני, אני מושפלת מהטבע העלוב שלו מרגישה פתטית שבנאדם שמוסרית אמור להיות בדרגה גבוהה, ומעמדית - בדרגה נמוכה פצצות מוריד לה ת'ביטחון. ומה לא אתן בשביל למצוא חבר-נפש מישהו לשתף איתו את כל הזבל ומה לא אתן בשביל למצוא מישהו קרוב

O r a c l e

New member
משהו קטן

ואני מהופנטת מהאיש הרוחני, אני מושפלת מהטבע העלוב שלו מרגישה פתטית שבנאדם שמוסרית אמור להיות בדרגה גבוהה, ומעמדית - בדרגה נמוכה פצצות מוריד לה ת'ביטחון. humble פירושו צנוע ועניו- ולא חסר ביטחון... לכן נראה לי שהכוונה שאלאניס נהיית יותר צנועה וענווה כתוצאה מהפגישה עם אותו בורא צנוע ועניו.

Jagged chaos

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif

Humble - זה באמת צנוע\עיניו. אבל Humbled זה מושפל. ובגלל שזה שיר מחאה וכעס על העולם ועל האקס ובגלל שנשמע מוזר שבנאדם יהיה מושפל מצניעות (או כל דבר "חיובי" אחר) צריך להבין את ה-Humble באור שלילי ולא סימפטי. "הטבע העלוב\הדל\הריקני הזה..". ככה אני רואה את זה.

שיר מעולה! אי אפשר לא להיכנס ממנו

לאקסטזה. יש בו כל כך הרבה עוצמתיות וכעס! לא ידעתי שהוא שוחרר כסינגל ואני לא זוכר שהשמיעו אותו ברדיו אי פעם, תקנו אותי אם אני טועה, לפחות לא בארץ. נכון?

Jagged chaos

New member
ניתוח; All I Really Want III

בבתים הקודמים אלאניס פחות ישירה עם הביקורת אל האקס, ויותר גלויה בביקורת לעצמה (קשוחה, מתוחה, בודדה, אכזרית, קשה שמנצלת את הרכריכות של הבחור). בבית השלישי ובקטע מעבר (שתמיד הוא הנקודת מפנה בשירים) היא כועסת ושופטת רק את האקס. עזוב אותי, בוא נדבר עלייך לדקה. עזוב אותך, בוא נדבר לרגע על החיים (בוא נדבר לרגע על...)הקונפליקטים, הטירוף וצליל המסכות שנופלות מסביב...מסביב.. pretenses - כל העמדות פנים, הצביעות והאי אמיתיות שהוא מראה בעצמו יפלו משיחת עומק רצינית אחת שממנה תלקח כל האחריות רק על אלאניס. למה אתה כל כך מתאבן/פוחד משקט? הנה אתה יכול להתמודד עם זה?
|--שקט--|. קטע ענק
. מה השורה הזאת מראה לי? שפעם אלאניס הרגישה שהיא אכזרית אליו והצטערה ולקחה על זה אחריות, עכשיו בזין שלה - היא נוקמת בו. בתחילת השיר אלאניס מתארת שהיא מפוזרת עם הסוודר שלה, עכשיו היא מחזירה לו- חשבת על החשבונות, האקסית, הדדליינים ומתי אתה חושב שאתה הולך למות או כמה קרוב אתה לדבר המפריע הבא? דדליינים - זה היה יוצא מכוער מידי אם זה היה מתורגם לעברית. deadline - מועד אחרון (לשלם חוב, להגשת עבודה...). יוצאת עליו על ההתנתקות שלו מהמציאות - הוא לא חושב על דברים חיצוניים במציאות שיכולים לחזור אליו (**מתאפק לא להגיד "כמו בומרנג"
) ולהכאיב לו ולהוציא אותו מהבועה שלו. עכשיו היא עוקצת אותו בזה שהוא לא חכם במיוחד
וכל מה שאני צריכה עכשיו זה מגע אינטלקטואלי כי איתו לא היה לה. לא היה לה שיחות עומק ושום דבר ללמוד ממנו. (וכל מה שאני צריכה עכשיו..)נשמה שתחפור את הבור עמוק יותר רואה את זה ככה- הכאב שלה מגברים\חיים\לא משנה מה הפך לשגרה משעממת והכאב הוא בור, שכל תסכול נוסף רק חפר אותו עמוק יותר. אבל עכשיו שהיא בודדה כבר לא אכפת לה להכיר עוד מישהו שעוד פעם יפגע בה - כי הכאב הזה פחות מייסר מהבדידות. ואין לי שום פתרון, אלה אם זו התעופפות רק הבריחות עוזרות לה להתמודד עם הבעיות שלה. יכול להיות שמדובר בהתעופפות פיזית - והיא מתכוונת "אין לי דרך לפתור את הבדידות הזאת, אלה אם אחזור הביתה לקנדה". או שהבחירה היא אלכוהול\סמים שמעופפים אותה לשמיים אנע ערף
. לו יכלתי לרצוח את הרוצח (הרוצח= האקס, שהרג אותה מנטלית). וכל מה שאני באמת רוצה זה איש שוחר-שלום אדם מאוזן, סלבני, לא קיצוני, מחושב. (וכל מה שאני באמת רוצה זה)מקום למצוא מכנה משותף וכל מה שאני באמת רוצה זה שמישהו יישדר על אותו הגל (=wavelenght - מכנה משותף). וכל מה שאני באמת רוצה זו קצת נוחות וכל מה שאני באמת רוצה זו דרך להתיר את האזיקים מידיי וכל מה שאני באמת רוצה זה קצת צדק

Jagged chaos

New member
תגידו...../images/Emo12.gif....

השורה - and i have no concept of time other than it's flying, גם לכם נשמעה בעבר כאילו אלאניס אומרת- "בלה בלה בלה לך תזדיין.."
אבל זה נשמע בדיוק ככה- תז-die-יין
...רק אני...?
........

למעלה