שיר השבוע: after a year like this

Jagged chaos

New member
שיר השבוע: after a year like this

שם: After a year like this one אלבום: -------------------- שנה: 1996 עובדות: 1#- לפי מילותיה של אלאניס, לשיר קוראים "I don't know" 2#- זה היה אבל שם זמני – היא אמרה "אין לי עוד כותרת לשיר, אז לבנתיים זה אני לא יודעת" 3#- את אותו המקרה ואותו נאום אמרה גם על השיר Weekends 4#- מה עוד משותף לשניהם...? שניהם נכתבו כמה שעות לפני שבוצעו לראשונה בלייב. 5#- After a year like this one בוצע בלייב 24 שעות אחרי שנכתב. 6#- השיר נכתב בבית מלון ברומא. 7#- השיר בוצע לראשונה ב-11 ביוני 1996 ברומא, איטליה – כשנה לאחר שחרורו של Jagged 8#- השיר בוצע פעמיים בלייב, ולא פעם אחת כמו שנהוג לחשוב. 9#- הפעם השניה היתה באוגוסט 1996 בקנדה. 10#- After a year like this one, That I would be good ו- are you still mad הם השירים היחדים של אלאניס ללא פזמון שכל שורה בשיר נאמר שם השיר עצמו. 11#-After a year like this one I'll need a good whole 16 months alone זאת הפעם הראשונה שאלאניס מרמזת על הפסקה כלשהי. 12#- חצי שנה לאחר שנכתב השיר, ב-14 בדצמבר, בהופעתה האחרונה בסיבוב הופעות היא לקחה שנה ו-10 חודשים לבד
13#- עוד איזו לירקה של נבואה
= I want you to choose the restaurant סתאאם לא.... אבל מזכיר את הבית השני של I was hoping. 14#- ב-1996 אלאניס פירסמה 6 שירים חדשים שאותם ביצעה בהופעות שלה – death of Cinderella, weekend, after a year like this one, can't not, king of intimidation, no pressure over cappuccino 15#- רק Can't Not קיבל גרסת סטודיו. כמה שאלות
...
מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? האם השיר מתאים לאופי הדיסק? רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר- אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? After a year like this one מילים - אלאניס מוריסט לחן - (כנראה) אלאניס מוריסט ו-sexual chocolate (הלהקה שלה דאז) After a year like this one I'm surprised I did not hate your guts And after a year like this one I'm surprised I still love music just as much After a year like this one I'm surprised I did not eat my own nail After a year like this one I'm sorry if I'm not according to everyone Chorus: La la la la la la la la la lee...After a year like this one I'm surprised I'm convinced at all And after a year like this one I do not roll my eyes in disgust when they call me After a year like this one I can't help but wonder how they've been And after a year like this one I think I'll lease it all to my next of kin Repeat chorus After a year like this one I'm surprised we're not all leaving drunks And after a year like this one I want you to choose the restraunt And after a year like this one I'll need a good whole sixteen months alone After a year like this one I think I'll make the west coast beaches my new home .

Jagged chaos

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif סאמקקקקקקקקק

כתבתי פירוש לכל השיר משהו סבבה לגמרי.. והגעתי לסוף שלו.... ואז זה נמחק
בעעעעעעעע

Rוית

New member
היא שרה אותו פעמיים?!

ויש להשיג את זה?
התשובות לבנתיים: מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? After a year like this one I think I'll make the west coast beaches my new home בגלל הצורה שהיא שרה את זה ואיך שהלחן מפסיק טיפה, ובכלל את ה"לה לה לה לה" בפזמון, זה חמוד
מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) אני ממש אוהבת אותו.. הוא קליל, חמוד, אבל עדין עם ניחוח ג'אגד טיפה.. מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] למרות שאני לא שומעת אותו הרבה, אני מאוד אוהבת אותו. הוא גם כייפי לנגינה! זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- הממ.. אנערף, מרלין מנסון.. זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: JEM. לא יודעת למה, זה מה שעלה לי בראש.. יכול להיות נחמד.. שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? After a year like this one טיפה יותר מתאים מI don't know..
האם השיר מתאים לאופי הדיסק? מתאים לאופי ההופעה החיה שבו היא מבצעת אותו
רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר- ממ רגעים קלילים, לא משהו מיוחד.. אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? אולי לתת לו שם נורמלי? חוץ מזה הוא סבבה
במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? קליפ מהופעה חיה של אלאניס בתקופת ג'אגד שרה את השיר נראה לי מתאים.. לא עולה לי סצינה מיוחדת לשיר.. רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? ממ השיר צריך יותר כבוד! וזהו, בהזדמנות פירוש.. אה, ואמיל, תמיד רושמים קודם בוורד או משהו ורק אז מעתיקים, אל תסמך על האינטרנט שישמור לך את זה..

Jagged chaos

New member
../images/Emo151.gif../images/Emo151.gif../images/Emo213.gif

מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? after a year like this one i'm sorry if i'm not cordial to everyone גישה טולרנטית ומכבדת ל-"אני שמה עליכם זין
" שורה של הרבה מודעות וחשבון נפש
מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) אחד השירים הסבבה ביותר לנגן
אחלה אקורדים
. יפה שהמילים מראות הרבה כאב, לחץ ובלבול והלחן נותן מקום לאופטימיות וה-לה לה לה שלה הזה - אני אוהב'תו
מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] ממש אוהב, מפציץ עם האופטימיות והמודעות העצמית שלה זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- נירוונה... מישהו באמת רוצה לשמוע את קורט קוביין עושה "לה לה לה לה"
זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: טרייסי צ'פמן, כי לא דווקא מתאים לעשות "לה לה לה לה לי" האם השיר מתאים לאופי הדיסק? לא
, לא מתאים לא ל-jagged, לא ל-supposed, ולא להופעות של 1996. למרות שאם השיר הזה היה שיר סיום של ההופעה זה יכל היה להיות נחמד
רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר- כמו המילים של השיר - נראה לי יהיה מגניב להיות באיזה חוף בארה"ב לבד עם ערסל ולשמוע את after ...
אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? אם היה לזה גרסת סטודיו - אולי אולי הייתי מנסה להוסיף מפוחית ודגש על הבאס
במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? לפני חודש השיר הזה נתן לי השראה לעשות בלוג
יצא לי אחד הדברים הכי מגניבים ואמיתיים שיצאו לי..אנשים היו מופתעים מהרמת כנות שהוצאתי http://israblog.nana.co.il/blogread.asp?blog=148358&blogcode=3150437

Lotzifer

New member
נמממממ

ל-are you still mad יש "פזמון"... (אוף כורס יו אר.....) חוץ מזה- יש פה הרבה דברים שלא ידעתי! תודה אמיל!

אני אוהב את השיר הזה

במיוחד את "לה לה לה לה". זה שיר שמראה בדיוק איך אלאניס הרגישה לקרת סוף סיבוב ההופעות של jlp במיוחד השורה After a year like this one I'm surprised I still love music just as much

O r a c l e

New member
כל הכבוד אמיל על ההשקעה!

אין לי מה לענות כי לא שמעתי את השיר מעולם... אולי יותר מאוחר אני אמצא אותו ואענה. :)

Rוית

New member
התירגום שלי לשיר..

אז, השיר נכתב ביוני 96, קצת אחרי היומהולדת של אלאניס. מה הקשר? לא בטוח שיש, סתם עוד עובדה, שתהייה :) השיר מדבר על מה קורה עם אלאניס אחרי השנה הזאת שעברה עליה. וב"שנה הזאת" הכוונה לשנה המטורפת של ג'אגד שהביאה את אלאניס לטירוף מהמון סוגים. לאורך השיר אלאניס מדברת על דברים שקורים לה, דברים שהיא מרגישה, שחלק מהם אפילו מפתיעים אותה (או לחילופין, מפתיעה אותה מה שהיא לא מרגישה) here we go: After a year like this one I'm surprised I did not hate your guts אחרי שנה כמו זאת, אני מופתעת שאני לא מתעבת אותך And after a year like this one I'm surprised I still love music just as much ואחרי שנה כמו זאת, אני מופתעת שאני עדין אוהבת מוזיקה באותה מידה After a year like this one I'm suprised I did not eat my arm אחרי שנה כמו זאת, אני מופתעת שלא אכלתי את הזרוע שלי After a year like this one I'm sorry if I'm not cordial to every one אחרי שנה כמו זאת, אני מצטערת שאני לא לבבית לכולם אז פה יש שלושה דברים שמפתיעים את אלאניס והתנצלות אחת (די צינית) מפיה. מה מפתיע את אלאניס? דבר ראשון היא מתארת רגש שנאה למישהו. אבל מצד שני היא מפתיעה את עצמה בכך שהרגש שנאה הזה הוא לא עצום כמו שהיא חשבה שהוא יהיה. "hate your guts" זה מעין ביטוי שהביטוי המילולי שלו הוא ל"שנוא את (עד) המעיים" במילים אחרות לתעב את האדם הזה. מי זה אותו אדם? וואלה, אין לי מושג.. השערה נחמדה שעברה לי בראש - אותו מושא כעס שעליו היא שרה בג'אגד (אם זה אדם בודד סטייל you oughta know, או אם זה קבוצה קולקטיבית סטייל חברות תקליטים בright through you) אולי כל כך הביא לה הצלחה ובעצם אולי היא הגיעה איתו ל'קלוזר' שהיא היתה צריכה והיי, היא לא שונאת אותו כמו שהיא ציפתה שהיא תשנא. שני, אלאניס מופתעת שהיא עדין אוהבת מוזיקה באותה מידה. ועם כמה שזה משפט הגיוני (ולא נראה לי צריך להסביר למה הטירוף של עשיית דיסק וקידומו, במיוחד דיסק בקליבר של ג'אגד, זה דבר מעייף שיכול לגרום לסלידה) אלאניס לדעתי איפשהו יודעת שהיא לא באמת יכולה פתאום להפסיק לאהוב את המוזיקה כי זה משהו שמאז ומעולם היה בה. ושלישית, אלאניס מתפלאת שהיא לא אכלה את הזרוע שלה. כמובן שזה הכל מטאפורי, אבל זאת מטאפורה שמסמלת עצבנות, תסכול, יאוש, מצב שבו היא כבר לא יודעת מה לעשות שמעצבים היא כבר מוכנה ללעוס לעצמה את הזרוע עד העצם. כמובן, ששוב, זה מטאפורית, אבל עדין אלאניס איפשהו מרימה גבה חיובית כלפי עצמה שאומרת ש-וואלה, שרדתי. ולסיום ההתנצלות הסמי צינית לדעתי שאומרת שהיא מצטערת שהיא לא היתה נחמדה לאנשים. ברור שהיא מצטערת, אבל מצד שני היי - היא כרגע אמרה שהיא כמעט אכלה לעצמה את היד מעצבים, באמת נראה לכם שהיא שמה לב למתי היא נחמדה ומתי לא?!
אגב אמיל, במילים שאתה שמת פה בשורה השלישית זה "I'm surprised I did not eat my own nail" והשורה האחרונה שרשומה היא: "I'm sorry if I'm not according to everyone", לדעתי זאת טעות (ולכן רשמתי את זה כמו שאני מכירה את זה) אבל מצד שני אין מילים רישמיות לשיר ככה שמי יודע
Chorus: La La La La La La La La De Di De Di La La La La Li La La La La La La La La De Di De Di La La Li Li Li La La La La La La La La De Di De Di La Di Da Di Di La La la de di wo oh oh o... סלחו לי אם לא אפרש את זה
, אבל גם את הפזמון רשמתי כי איפשהו, עם כמה שאני לא חושבת שאלאניס בכלל חשבה על זה כשהיא החליטה לעשות קולות במקום לשיר פזמון (בלי לזלזל בקולות, אוהבת אותם!), לדעתי זה שהפזמון כן עליז ושמח יחסית לזה שאלאניס מספרת כמה שהיא היתה במצב קשה גם מראה איפשהו שאלאניס עברה את זה והיא מסוגלת להסתכל על זה אחרת כבר. כבר לה לה לה ממשיך.....

Rוית

New member
לה לה לה המשך שך שך ...

After a year like this one I'm surprised I am convinced at all and אחרי שנה כמו זאת, אני מופתעת שאני בכלל משוכנעת ו- After a year like this one I do not roll my eyes at the cynical אחרי שנה כמו זאת, אני לא מגלגלת את עיני בציניות After a year like this one I can't help but wonder how they've been and אחרי שנה כמו זאת, אני לא יכולה שלא לתהות מה שלומם ו- After a year like this one I think I'll leave it all to my next of kin... אחרי שנה כמו זאת אני חושבת שאני אשאיר את הכל לקרובי אני אוהבת את הבית הזה
אלאניס מופתעת שהיא בכלל משוכנעת. משוכנעת במה? לא ממש ברור, זה גם לא ממש קריטי. (אוח הפסיכומטרי משפיע עלי, למדתי לא לחפש מעבר ולהסתפק במידע המועט שיש לי
) זה לא משנה שאלאניס משוכנעת לעשות משהו, הנקודה היא שהיא משוכנעת כשהיא חשבה שהיא כבר לא תשתכנע לעולם, כלומר שהיא התייאשה ממשהו. כנראה איפשהו היא באה להגיד שהיא מופתעת קצת מעצמה, ואולי אפילו לטובה. במשפט השני, שהוא פייביריטי שלי לא פחות, אלאניס מציינת שהיא כבר לא מגלגלת את העיניים בציניות למשמע משהו (ושוב, לא קריטי מה). מה זה בא להגיד לנו? ממ אלאניס נהפכה ליותר רצינית, מקשיבה, לא מפטירה דברים בגלגול עיניים ציני. פה כבר אלאניס רואה את היתרונות של מה שעבר עליה (לעומת הבית הקודם שדיבר יותר על החסרונות) ומציינת שהיא כן גדלה והתפתחה והתבגרה ולמדה הרבה. אלאניס תוהה על שלומם של אנשים מסויימים. לדעתי הכוונה למשפחה ולחברים הקרובים שלה. אלאניס כל כך הרבה מסתובבת בעולם ומופיעה ועובדת שהיא אולי אפילו לא מוצאת את הזמן של לשמוע מה שלום האנשים שהיא אוהבת. ובסוף אלאניס אומרת משפט שבו היא חוזרת לציניות הרגילה שלה (לדעתי) אחרי בית שבו היא היתה קצת יותר רצינית והיא מציינת שהיא רוצה להשאיר את כל מה שישאר אחריה לקרוביה. במילים אחרות אלאניס מציינת כבדרך אגב שהיא הולכת למות (מטאפורית כבר אמרתי?) מכל הלחץ הזה שיש עליה אז כשזה יקרה שיתנו את רכושה לקרוביה. ושוב רק רוצה לציין שהשורה "I do not roll my eyes at less than another" לעניות דעתי היא כמו שרשמתי אותה פה ולא כמו שנרשם בהודעה הראשית.. Repeat Chorus ועוד קצת לה לה לה לה לה פזמוניים
After a year like this one I'm surprised we're all not weeping drunks and אחרי שנה כמו זאת, אני מופתעת שאנחנו לא שיכורים בכיינים ו- After a year like this one I want you to choose the restaurant and then אחרי שנה כזאת אני רוצה שאתה תבחר את המסעדה After a year like this one I'll need a good whole 16 months alone and אחרי שנה כמו זאת, אני רוצה 16 חודשים טובים לבדי ו- After a year like this one I think I'll make the west coast beaches my new home. אחרי שנה כמו זאת, אני חושבת שאהפוך את חופי הים המערביים לביתי החדש
אז מה היה לנו? אלאניס מתפלאת ש'הם' לא שיכוריים בכיינים. מי זה הם? לדעתי הלהקה שלה. באמת צריך להסביר את זה?
שנית, אלאניס אומרת לאדם כלשהו שהיא רוצה שהוא יבחר את המסעדה. האם קריטי מי הבחור? ניחשתם יפה ונכון - לא. לאלאניס, ברגע שהיא נהייתה מפורסמת, אני רק יכולה לנחש שנהיו לה אנשי כן. במילים אחרות היא אמרה לקפוץ הם שאלה לאיזה גובה. למה? כי היא הגיע לסטטוס חדש (עם הרבה חסרונות כמו שכבר דובר) של כוכבות. אבל אלאניס היא סה"כ אלאניס ובאמת שהיא רוצה שכבר יפסיקו לתת לה את הזכות בחירה ואת המילה הראשונה והאחרונה. אז פעם אחת שמישהו אחר יבחר כי ממש, אבל ממש לא משנה לה
לאחר מכן, אלאניס מציינת שאחרי שנה כזאת עמוסה וקדחנית היא רוצה 16 חודשים לעצמה. העצמה פה לאו דווקא מדבר על בידוד מוחלט אלה פשוט לא את הטירוף שהיא חוותה באותה תקופה ובעצם, בזמן כתיבת השיר זמנו, היא עדין חוותה את זה. לדעתי הכוונה ללבד סטייל ה'בידוד' שהביא לנו את SFIJ. (לבד טוב
) ולבסוף אלאניס מציינת שהיא תהפוך את הווסט קוסט לבית החדש שלה. אני לא מכירה את אותו המקום והנוף, אבל אני מניחה שזה מתקשר לאותו לבד שהיא ציינה שורה לפני, ואין כמו לבד בבית על חוף הים ברצועה גדה מערבית. (תודו שזה נשמע פסטורלי
). ושוב רק אציין, המשפט "I think I'll thank the west coast beaches I came home." הוחלף למשפט שאותו אני חושבת שהיא באמת אמרה.
זהו, האמת לא שיר ממש קשה, אבל הוא עדין חביב ואני אוהבת אותו

Jagged chaos

New member
ועוד קצת ../images/Emo3.gif

אחרי שנה כמו אחת כזאת אני מופתעת שאני עוד משוכנעת לדעתי - משוכנעת להמשיך במוזיקה או בסיבוב הופעות. בדרך כלל סיבובי הופעות מתחילים בקיץ ונגמרים בקיץ, ואלאניס עשתה סיבוב הופעות מטורף של שנה וחצי רק עם הפסקה אחת
(הפסקה של חודש, נראה לי שהיא לא הופיעה בחודש מאי 1996). אחרי שנה כמו אחת כזאת אני חושבת שאשאיר הכל לשכיר-הראשון-הבא next-of-kind זה נגיד: אני צריך דחוף למכור את הבית שלי, אז אני לא אחכה לראות כל אחד ואחד, אני אמכור אותו לראשון שיבוא לי, ל-next-of-kin, זה פתגם. איך אני ראיתי את זה
הראשון שיציע כביכול לקחת את "הכל" (הכל = את החיים שלה? את ההצלחה שלה?) בלי שום היסוס היא תתן לו את זה. רוית, הקטע עם המסעדה
איך אלאניס יישמה את המילים של אלאניס
שמתם לב איך אלאניס מציגה את עצמה ומה היא משדרת בקליפים של - hand in my pokcet, you learn
מן אדישות, Coolness, "אני-שמה-זין", לא מחייכת לעומת זאת, מה היא משדרת ב-head over feet
חוצמזה שלא נראה לי שמישהו ציפה ממנה דאז דווקא להוציא את השיר האהבה היחיד באלבום הזה שכל כך לא אפיין את מה שראו אצלה, היא גם סופסוף מחייכת, צוחקת, לא קפואה. ו....זהו
רוית פאקניג מגניבה

Rוית

New member
בקשר לnext-of-kind

דווקא ממש שאני יודעת אז זה ביטוי שמדבר על קרוב משפחה. "שאר בשר" אם תרצה את המילים המפוצצות
בכל מקרה העיקרון נשאר פחות או יותר זהה.. ותודה, מי אני שאתווכח. מגניבים לא מתווכחים

Rוית

New member
אוי ושכחתי להוסיף בקשר לבלוג שלך-

מקסים..!
כל מילה שאוסיף רק תהרוס אז אשאר עם מקסים.

Jagged chaos

New member
../images/Emo45.gif גם אני מוסיף ../images/Emo3.gif

אגב רוית, גם אני שמתי לב שאלה לא המילים הלא נכונות
שיהיה. after a year like this one זה עוד שיר שאלאניס כתבה על התשישות המנטלית והפיזית בעקבות ההצלחה של Jagged little pill שהביאה לה את הסיבוב הופעות הארוך, לחצים, צפייה, פחדים, פרסים, שיאים ווטאבר... הנושא הזה התחיל עם Can't not וה"אני לא יכולה להמשיך עוד!" זרם ל-after a year like this one שמתאר את החיים שלה ריקניים ועמוסים - ובכל זאת משאיר רמז לאופטימיות ("לה לה לה לה לה לי") והמשיך עם הוידויים של one, וההחלמה עם thank u. אחרי שנה כמו אחת כזאת אני מופתעת שאני לא מתעבת אותך יש תאוריה בפסיכולוגיה שטוענת שכאשר מתייגים אותך לפי משהו שאתה לא לקחת אותו ברצינות כל כך רבה, בצורה לפעמים לא מודעת - אתה הולך לכיוון השני של הצפיה. אני חושב שזה על המניאק של you oughta know, אנשים רצו ואהבו את אלאניס שונאת גברים, הצפייה הזאת הרבה לה את המומנטום לשנוא אותו בקטע של "אוף כוסאמק..מה אתם עושים מזה עניין, עכשיו אני כבר לא מצליחה לשנוא אותו מרוב שלא ראיתם את זה נכון". אחרי שנה כמו אחת כזאת אני מופתעת שלא אכלתי את זרועותיי ב-1996 אלאניס היתה מעשנת וגוססת ציפורניים - תגובה להתמודדות עם לחץ. מרוב כל הלחץ היא מופתעת שהיא לא גססה כבר את כל הציפרוניים שלה והמשיכה לזרועות. אחלה מטאפורה
אחרי שנה כמו אחת כזאת אני מצטערת שאני לא לבבית לכולם תמיד ראיתי את זה אחרת
מן תגובה לכל אלה ששרדו את ה"אלאניסמאניה" ולא התחברו למה שהיא, וכאילו "סליחה, מצטערת, שהקסם שלי עבד על מיליונים ואליכם לא..שיהיה.." אבל כנראה אני טועה

למעלה