שיר הקטר.

מצב
הנושא נעול.

צחקן

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

ת'שמע יא
אחי היקר:
תגיד להם שנהג בשם ברמן לא עבד מעולם ברכבת-ישראל ! אני חושב שחיים חפר היקר התבלבל עם מאפיית ברמן בירושלים כי באותו זמן הסיקו גם את המאפייה בקיטור !!!

shapira meir

New member
אז כעת יש לי אתגר בשבילך:

ת'שמע יא
אחי היקר:
תגיד להם שנהג בשם ברמן לא עבד מעולם ברכבת-ישראל ! אני חושב שחיים חפר היקר התבלבל עם מאפיית ברמן בירושלים כי באותו זמן הסיקו גם את המאפייה בקיטור !!!
כדי שהתיקון שאכתוב יהיה שלם: מי היה הנהג של 70513 ? ומי זה עמי מבאר שבע? ומי היה המסיק? ומי הנהג והילד בסרט?

הנהג היה סתם נהג רגיל ולא שחקן !

כדי שהתיקון שאכתוב יהיה שלם: מי היה הנהג של 70513 ? ומי זה עמי מבאר שבע? ומי היה המסיק? ומי הנהג והילד בסרט?
הילד הוא שחקן בסרט ושמו לא זכור לי. פעם ראיינו אותו בטלויזיה והוא סיפר על "ברמן" שלא היה ולא נברא ! אותי מעניין הקטר והמיכלולים שלו ולא הנהג או הילד !!! דרך-אגב: הקטר היה רק בן 18 כאשר הוצא מהשירות !!! מעיו לא היו חלודים ומצבו המכני היה מעולה לאחר ניקוי הבויילר בקישון. הוא הוצא משירות כדי שרכבת-ישראל תקבל קטרים מהשילומים ומהתקציב האמריקאי ! היה קשה לתחזק את קטרי הקיטור והיה צריך 3 שעות בבוקר כדי להניעם ולהכינם לנסיעה ! אבל כמובן שהיתה זו טעות. גם כיום - 2005, יכול היה 70414 לנסוע בגאווה ובכבוד רב ללא תקלות בקו חיפה - תל-אביב !!!

ronatd

New member
לפעמים נחמד שיש מיתוסים

הילד הוא שחקן בסרט ושמו לא זכור לי. פעם ראיינו אותו בטלויזיה והוא סיפר על "ברמן" שלא היה ולא נברא ! אותי מעניין הקטר והמיכלולים שלו ולא הנהג או הילד !!! דרך-אגב: הקטר היה רק בן 18 כאשר הוצא מהשירות !!! מעיו לא היו חלודים ומצבו המכני היה מעולה לאחר ניקוי הבויילר בקישון. הוא הוצא משירות כדי שרכבת-ישראל תקבל קטרים מהשילומים ומהתקציב האמריקאי ! היה קשה לתחזק את קטרי הקיטור והיה צריך 3 שעות בבוקר כדי להניעם ולהכינם לנסיעה ! אבל כמובן שהיתה זו טעות. גם כיום - 2005, יכול היה 70414 לנסוע בגאווה ובכבוד רב ללא תקלות בקו חיפה - תל-אביב !!!
לפעמים נחמד שיש מיתוסים
לפעמים נחמד שיש מיתוסים. זה מזכיר לי כל פעם שאני נוסע לירושלים, כל מדריך אומר משהו אחר. אז שמעתי שהכותל המערבי בכלל לא היה הכותל המערבי של בית המקדש, אלא קיר תמך. וגם המקום שנקרא "יד אבשלום" אין לו שום קשר לסיפור המקראי על דוד המלך ובנו אבשלום. ובריכות שלמה לא נבנו ע"י שלמה המלך, אלא ע"י הורדוס. וכך אפשר להמשיך. והיה לי מדריך שאמר שירושלים האמיתית היא ירושלים של הסבתות. ואגב, המלה "מסיק" קצת מבלבלת. אין הכוונה למסיק זיתים (כמו בציר ענבים) אלא למסיק מלשון "הסקה".

רוב המיתוסים אינם נכונים. נתקלתי

לפעמים נחמד שיש מיתוסים
לפעמים נחמד שיש מיתוסים. זה מזכיר לי כל פעם שאני נוסע לירושלים, כל מדריך אומר משהו אחר. אז שמעתי שהכותל המערבי בכלל לא היה הכותל המערבי של בית המקדש, אלא קיר תמך. וגם המקום שנקרא "יד אבשלום" אין לו שום קשר לסיפור המקראי על דוד המלך ובנו אבשלום. ובריכות שלמה לא נבנו ע"י שלמה המלך, אלא ע"י הורדוס. וכך אפשר להמשיך. והיה לי מדריך שאמר שירושלים האמיתית היא ירושלים של הסבתות. ואגב, המלה "מסיק" קצת מבלבלת. אין הכוונה למסיק זיתים (כמו בציר ענבים) אלא למסיק מלשון "הסקה".
רבות בהרבה סיפורים יפים אך לא נכונים. זה כנראה טיבו של העולם. המילה "מסיק" הפכה עם השנים ל-"עוזר נהג" עקב הבלבול אותו אתה ממחיש ובצדק. תודה. אביה.

ronatd

New member
נכון, זה טיבם של מיתוסים.

רבות בהרבה סיפורים יפים אך לא נכונים. זה כנראה טיבו של העולם. המילה "מסיק" הפכה עם השנים ל-"עוזר נהג" עקב הבלבול אותו אתה ממחיש ובצדק. תודה. אביה.
נכון, זה טיבם של מיתוסים.
הם אינם נכונים בד"כ. אגב, מה הסיפור על נהג הקטר שהופך להיות משגיח הכשרות בקרון המסעדה? דוד

ronatd

New member
את הסיפור שמעתי

כן,מה זה באמת
את הסיפור שמעתי
את הסיפור על נהג הקטר שהופך להיות משגיח שמעתי באיזה תכנית בטלויזיה, אינני זוכר, אולי תכנית על יהדות, או על המנטליות הישראלית. אני חושב שזה נאמר בצורה מטאפורית. אח"כ נדמה לי ששמעתי את פרופ' אביעזר רביצקי משתמש באותו משל.

ronatd

New member
ועוד שאלה

ת'שמע יא
אחי היקר:
ועוד שאלה
באחד מהבתים נאמר: "הקטר לא חלם שזה עתיד לקרות... 550 ו- 903. מה המספרים האלה? מה זה 550 ומה זה 903?

פרטים מלאים אודות קטרים אלה יראו

ועוד שאלה
באחד מהבתים נאמר: "הקטר לא חלם שזה עתיד לקרות... 550 ו- 903. מה המספרים האלה? מה זה 550 ומה זה 903?
פרטים מלאים אודות קטרים אלה יראו
אור כאשר אפרסם את הסי.די. רום שלי ואשחרר אותו למכירה בשנת 2006. מטבע הדברים, אינני יכול לשחרר יותר מדי מידע כעת כי לא יהיו לי קליינטים לדיסק היחודי. גם ככה, הפרטים שאני נותן הם על קצה המזלג. היות ויש לי שותף לעבודה, הוא לא בדיוק מתלהב ממסירת הפרטים כאן. לכן, אני מתנצל מראש.

קטרי קיטור שהוצאו מהשירות

ועוד שאלה
המספרים 550 ו-903 שמוזכרים בשיר הם מספריהם של שני קטרי קיטור שהוצאו באותה תקופה מהשירות ועמדו בתקופת הצילומים בחצר סדנאות הקישון (ובסרט באמת רואים את תאי הנהג של אותם שני קטרים, עם המספרים עליהם). קטר 903 היה אחד מהקטרים מתוצרת Baldwin (סידור גלגלים 0-6-4) שהיו ה-'G12' של רכבת המנדט (מבחינת כמות, חשיבות וורסטיליות). קטרים אלו הגיעו לארץ לקראת סוף מלחמת העולם הראשונה, ואחד מהם היה קטר הקיטור האחרון שנסע אי-פעם בארץ. קטר 550 היה אחד מקטרי הקיטור שנפלו שלל בידי רכבת ישראל בעקבות מבצע 'קדש' בשנת 1956. לפי הספר של פול קוטרל, הוא היה קטר בעל סידור גלגלים של 0-6-2 שנבנה על-ידי חברת North British בשנת 1928.

תיקונים ותוספות לקטר מס' 550 ילד:

המספרים 550 ו-903 שמוזכרים בשיר הם מספריהם של שני קטרי קיטור שהוצאו באותה תקופה מהשירות ועמדו בתקופת הצילומים בחצר סדנאות הקישון (ובסרט באמת רואים את תאי הנהג של אותם שני קטרים, עם המספרים עליהם). קטר 903 היה אחד מהקטרים מתוצרת Baldwin (סידור גלגלים 0-6-4) שהיו ה-'G12' של רכבת המנדט (מבחינת כמות, חשיבות וורסטיליות). קטרים אלו הגיעו לארץ לקראת סוף מלחמת העולם הראשונה, ואחד מהם היה קטר הקיטור האחרון שנסע אי-פעם בארץ. קטר 550 היה אחד מקטרי הקיטור שנפלו שלל בידי רכבת ישראל בעקבות מבצע 'קדש' בשנת 1956. לפי הספר של פול קוטרל, הוא היה קטר בעל סידור גלגלים של 0-6-2 שנבנה על-ידי חברת North British בשנת 1928.
תיקונים ותוספות לקטר מס' 550 ילד:
בעת שקטר מס' 550 דחף קרון ריק למסילה מס' 10 בשלוחת בסיס אספקה בצריפין ובהגיע הקטר למרחק של כ- 40 מ' לפני שער השלוחה, נשמטו מהמסילה 2 הגלגלים הקדמיים של טנדר הקטר. תאונה זו התרחשה ביום 30.12.1958 (מברק תאונה מס' 609-12/58), (אסמכתא: תיק יומן הנדסה ינואר 1959, מכתב אל מהנדס מחוז הדרום מאת מ"מ המהנדס הראשי, 09.01.1959). מכתב זה הינו ההוכחה היחידה להפעלתו של קטר קיטור זה שנלקח שלל בנובמבר 1956 ממצריים.

תיקונים ותוספות:

תיקונים ותוספות:
שכחת לציין את מס' היצרן של קטר מס' 550: המס' הוא כמובן: 23687 !!!

צחקן

New member
אני אוהב אותך ! אתה לא *****!.

אני יודע שאני "מנייק" שמקלקל
להרבה ממכם את האגדה על 70414 אבל אתם צריכים לדעת את האמת היחידה וזו בלדה על 70513 !!!!!
אני אוהב אותך ! אתה לא *****!.
ב"ה כמו שאתה חושב!. ודובר על כך בפורום בעבר. אתה לא מגלה את זה כי כבר גלית קודם. אבל יש כאלה שרק עכשיו הצטרפו ואז עוד לא היו (הם לא כמוני, שאני כבר נדמה לי שנתיים). אז בשבליהם לדברך אתה *****. ואני לא אחזור על זה... . לצמה לטמא את המרקלדת והמסך שלכם במילים לא יפות?

צחקן

New member
אתה יכול לתת לי גם ו../images/Emo51.gif מ../images/Emo140.gif?

אני צילמתי במצלמה שלי במוזיאון
צריך לברר עם פול אם מותר להעביר הלאה, כי אז אין לי בעיה לצרוב לך אותו, זה בערך 12 דקות של השיר עם התוספות על רקע הסרט של המסע האחרון של ה-70414 (ונאמר שבסרט הוא איננו המקורי כי המקורי היה במוסך)
אתה יכול לתת לי גם ו
מ
?

A-T

New member
הצעה למר גינת:

צר לי אך גינת הרס את השיר. זה נשמע
איום ונורא. השיר המקורי נותן לך לחוש את רוח התקופה ואורכו 12:02 דקות. גינת הוא בחור מאוד נחמד אך עדיף שישיר שיר על הדאבל-דק בהתאם לרוח התקופה.
הצעה למר גינת:
"ואיח איח אח הצרכן רתח וריח ריח רח הקבלן ברח ואז זה לזה הצופים אמרו: גינת, שישאר בכלבוטק - זהו!"

מצב
הנושא נעול.
למעלה