שיר הסנונית

ThaGaPa

New member
שיר הסנונית

אתמול בתכנית של פרנס הושלם הסיפור של השיר "שיר הסנונית" ובצורה מעניינת ומרתקת וטוב שכך יש עוד כמה שירים על סנונית מאחר ויש קשר חזק בין הסנונית לבין החופש אני מביאה שיר של שני יוצרים חשובים ה משורר Leuterhs Papadopoulos ומנוס לואיזוס השיר נקרא "סנונית שלי" מנוס לואיזוס כתב בתקופת משטר הקולונלים ביוון שירים פוליטיים שהושמעו בסתר כי היו אסורים להשמעה מן הסתם

F a d i

New member
תודה רבה עדינה

שיר מהיפים ביותר אגב "לואיזוס" מאוד פוליטי בשיריו (אחד הדיסקים הכי פוליטיים בדיסקוגרפיה היוונית נקרא TA TRAGOUDIA MAS עם "יורגוס דאלאראס" והכל מלחניו של "לואיזוס" (יש לך...))...וכשמחבר כמו ל"פתריס פאפאדופולו" מצטרף ליצירה..אז אין מה להוסיף! אגב,אולי יש פה מישהו שיכול לספר קצת על "לואיזוס" והשירים האלה שהיו אסורים להשמעה?! זה מעניין...! יום טוב

ThaGaPa

New member
קראתי הקדשה

למנוס לואיזוס מקולגה שלו וזה מאמר יפה מאוד אני אשלח לך בדואר ותקרא בעצמך כי לי אין זמן להעלות זאת על הכתב.

קריפטון

New member
helidoni=סנונית????

המתרגם טעה.הציפור הינה דרור.וכל הקשר לחופש ברור מאיליו. קריפטון

קריפטון

New member
שלום רב שובך ציפורה נחמדת

לאן נעלמת?חורפת? או חולפת? המחשב תקין? שמח לראותך שוב! קריפטון

12אניהיא

New member
חחחחחחח קריפטון

כניראה שניכנסתי לשנת החורף שלי. כי אחרי שהמחשב תוקן חטפתי שפעת רצינית. טוב נו לפחות אני עדיין בחופש ויכולה לכתוב כאן בכלל.

ThaGaPa

New member
את התשובה נתת כבר

ביוונית זו רק סנונית אבל בעברית זה יהיה דרור? הבנת את זה קריפי?

קריפטון

New member
דרור וח פ ש

בשירו של דלארס מופיעה השורה izoi edo telioni ipsihi san helidoni fevii apta chilimu החיים כאן ניגמרים, הנפש כסנונית, עוזבת דרך שפתי . קריפטון

למעלה