שיר : המלחמה להלחמה

thesurvivor

New member
שיר : המלחמה להלחמה

לא יכולתי לספר לו , את כל האמת , כי אף אדם אינו יודע מהיא האמת , האמת האחרת , האמת הלא מסופרת , על המלחמה שהתרחשה , על הקרבות שנערכו , על הנצחונות שהיו , ועל המפלות שבהם הובסנו. רצינו כל-כך להצליח , לזכור ולא לשכוח , לספר ולא לומר , לומר ולסדר את האי-בדר , לתקן את העוול , לדעת שיש חוט אריאנדה למשיכה . מהמלחמה בדרך להחלמה .

עליסה

New member
...(2)

וואו..... אולי תרחיב קצת...על איזו מלחמה מדובר? מי אתה? אם אני אדע את זה יהיה לי קל להגיב...

thesurvivor

New member
שיחרור נוסעים מקו -300

אני נפגעתי בשנת 1984 בעת מבצע חילוץ של החטופים בקו 300 . המבצע הצליח וכל הנוסעים שוחררו. אך עבר עלי ליל אימים לא הצלחתי לתפקד . התפקיד שלי היה למנוע כניסה של גורמים עויינים בקירבה של האוטובוס . המפקד שלי הוריד אותי במחסום וללא תידרוך השאיר אותי כל הלילה . לא בדיוק ידע מה מתרחש באוטובוס פרט לשמועות שהגיעו למחסום בו הייתי מוצב. תפקידי היה למנוע כניסה של פלסטינאים לשטח ושל עיתונאים . המצב הזה היה בלתי אפשרי . ברגע שנכנס ערבי לשט לא יכולתי לראות אחרת הייתי הורג את אחד מחיילינו. לא הסתתי לא יריתי . לא היה מכשיר קשר ברשותי ולא ידעתי מה מתרחש בסביבה האוטובוס . הגיע בסביבות 12 בלילה אל``מ רון בן ישי מפקד גלי -צה``ל החלטתי למנוע את כניסתו לשטח . הוא התווכח איתי והחליט שיש לו זכות להכינס לשטח. מכיוון שלא יכולתי לברר את העיניין . אני נתתי לו להיכנס לתוך השטח . הלילה היה לילה חשוך ללא ירח . פסי -הרכבת עברו בקירבת מקום מקום . אך שנים שליד דיר -אך באלח הרכבת אינה עוברת . בבוקר לקראת ארבע בבוקר , באשמורת הלילה החל מבצע השיחרור . ראיתי הזקי אור צהובים יוצאים מן האוטובוס .שמעתי קולות פיצוץ . פחדתישמישהו מחברי או מכוחותיטנו נהרג . אני לא קיבלית ידיעות אמינות עד לשעה שש בבוקר . הייתי במשך 2 שעות . באימה ובאי-וודאות . אני לא ידעתי מה מתרחש . אך זכור לי היטב את תמונה המחבל המת שמביט עליי עד היום בלילות .שראשו נשמט מגופו כשכל הראש נופל על הגה האוטובוס . מוחו נשפך מגולגלתו . המפקדים הושיבו אותנו ליד הגופה ואמרו לנו בתיאבון . לא הייתי מסוגל לאכול . שני חיילים לא מיומנים ומפוחדים בעצמם פינו בזמן ארוחת הבוקר את חלקי - הגופה . חשתי שאני רוצה להקיא . הפגיעה התעצמה במהלך חודשי האינתיפאדה בעת שירותי בכלא קציעות . the survivor

למעלה