"שיר החובש"

"שיר החובש"

השירים של יום הזיכרון הם השירים העבריים היפים ביותר, לדעתי. חריג מביניהם: "שיר החובש" ששמעתי כרגע. בכל פעם שאני שומעת אותו, אני מזדעזעת מה"הירואיות" ומהפאתוס. "היום הוא יום מותי" - ענה לו החובש. כאילו, דא??

מוגג

New member
אפרופו, הוא לא ידע את שמה.

מה שם הגיבורה בשיר "פמלה"?

נץ666

New member
כמה נרטיבים מכוננים

בשיר לאומני מבחיל במיוחד. למשל: המוות קודם לחיים היחד קודם ליחיד הקורבניות כערך המלחמה כמייצרת שיאים "אנושיים" התפקיד מגדיר את האדם ומוחק את אנושיותו ברררררררררררררר

ממש לא נכון - השיר הזה חף מכל מוטיב

לאומני. בשיר ישנם שניים - החובש והפצוע, והמוטיב היחידי בו הוא הרעות שבין שניהם. אין שם מילה על הארץ, העם, ירושלים, או כל משהו לאומני אחר.

נץ666

New member
ההקשר, ההקשר הוא שם המשחק

אבל אתה תראה בו את שאתה רוצה ואני אראה בו את שאני רוצה. הולך?

נץ666

New member
למה ומדוע "ממש לא נכון":

אתה כאילו נותן לי ציון?

נץ666

New member
ואחרי מחשבה נוספת

יש שמות לדמויות? איך הן מזוהות? חובש - פצוע איפה זה קורה? למה זה קורה? א"ב של קריאת טקסט מניפולטיבי מהסוג הזה.

יחסית לשירי נופלים אחרים

הסיטואציה בשיר הזה מנותקת לחוטין מהקשר "פטריוטי" - אין שם לאירושליים, לא גבורה, לא הקרבה למען האומה, רק רגע שבין החובש והפצוע. מצד שני, ההקשר שבו שר את זה יהורם גאון - סמל הקונצנזוס הגולדאי, בפסטיבל הזמר העברי, בירושלים המשוחררת, יוצר אכן את התחושות שאתה מדבר עליהן. לדעתי הן אינן קיימות בשיר עצמו.

נץ666

New member
אבל אתה לא יכול לנתק את השיר מהקשרו

ועכשיו אני שומע את היהורם הזה ברדיו שר עוד שיר קינה בפאתוס מבחיל.

shellyland

New member
ולכן

שיר יום הזיכרון שהכי "עושה לי את זה" (עד כמה שהביטוי לא שייך כאן) הוא פרי גנך, שמביא איזשהו קול אלטרנטיבי לנרטיב הזה.

renjintso

New member
כן, וגם גבעת התחמושת

אני תמיד חושבת שלא יכוליות שמישהו כתב אותם על אמת. מסתבר שהם הקומיק רליף של יום הזיכרון, שלא יהיה לנו קשה מדי.

shellyland

New member
דוקא גבעת התחמושת

מדבר על אנטי-הירואיות: זה שקיבל צל"ש שלח אל מותו חייל אחר ומודה שפעל מתוך מטרה מאוד ארצית. וכן, הוא מבוסס על סיפור אמיתי. כמי שגדלה על גבעת התחמושת, שמעתי את הסיפור על ההוא שלא היסס לרגע מיליוני מעפמים. אפילו אני יכולה להראות לך בדיוק איפה הוא שלח אותו, איפה הוא רץ ואיפה הוא נפל.

למעלה