שיר בפרסית עזרה

zxcvbnm22

New member
שיר בפרסית עזרה

יש שיר מפורסם דיי ישן ששרה ילדה אולי תוכלו לומר לי את שם השיר תודה.

niya

New member
קודם כל, ברוך הבא zxcvbnm22 ../images/Emo24.gif

לפורום שלנו... אני חושבת שכדאי שתתן קצת יותר פרטים על השיר כדי להקל על המומחים שלנו לענייני מוסיקה פרסית לאתר עבורך אותו
חוצמזה, ספר משהו על עצמך, שתף אותנו
מאיפה אתה / המשפחה? מה אתה אוהב לאכול (צ'יד בוכרותה?)איך שמעת על הפורום שלנו?

פרויז1

New member
../images/Emo13.gifנייה, בוקר טוב !

(צ'יד בוכרותה?) זה באסבאונית. איך זיהית את החבר החדש בתור כזה? חושים חדים לך נייה !!!

niya

New member
בוקר מצויין../images/Emo140.gif

צ'יד בוכורתה זה כנראה באסבאונית...

zxcvbnm22

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

אני לא פרסי , אך כשהייתי קטן היום אני בן 33 היה לי חבר ממוצא פרסי שאימו תמיד השמע לנו שיר שילדה שרה שיר דיי ישן ושקט ,שהוא ניצרב בזיכרוני עד שליפני חודשיים ראיתי סרט פרסי (אני לא זוכר את שם הסרט
) והשיר היתנגן שם היקלטתי חלקית מהשיר ואני יכל לעלות לאתר את הקובץ , אני לא בתוח שניתן לשמוע אך אני ינסה בכל זאת, http://media-convert.com/he/?xid=7-vhvzwpqp , ודרך הגב אני מאוד אוהב את המאכל שהוא מרק שכולו ירק קצת חמצמץ גם פה אני לא זוכר את השם , תודה על הרצון הטוב לעזור ושיהיה שבוע טוב לכל דיירי הפורום, בברכה אסף.

niya

New member
כמובן, הסרטים הפרסיים../images/Emo140.gif

המדהימים... המאכל שאתה אוהב נקרא רורמה סבזי (רורמה= תבשיל; סבזי= ירק) מבשלים אותו עם לימון פרסי (עומאני) שהוא ליים מיובש. אפשר למצוא שפע של מתכונים ברשת, בספר הבישול המעולה של השף גידעון כלימיאן, אצל אהרוני וכו'... וגם כאן בפורום. הקישור שהעלית למה שהקלטת מהסרט מעלה את האתר של המרת הקבצים. אם אתה יכול להזכר בשמו של הסרט או למצוא אותו איכשהו, זה הכי יעזור למצוא לך את השיר

פעם אמא שלי הייתה שרה את זה!!!!!!!

כשהיא תחזור הביתה, אשאל אותה. היא בטוח מכירה את זה.

../images/Emo41.gif פרטי השיר -

הסרט המדובר הוא سلطان قلبها - "מלך הלבבות"... סרט הפתיחה של קריירה מפוארת ל"לילה פורוהר" - עוד בתור ילדה קטנה שיחקה בסרט הזה, וכיום זמרת מצליחה! http://tablu.files.wordpress.com/2007/08/leilaforuhar1.jpg העלילה מדברת על זוג אוהבים שעוברים תאונת דרכים - כולם חושבים שהבעל מת... והכלה נזרקת מבית חמותה בזמן שהיא בהריון. לאחר 9 חודשים, האישה יולדת את הבת (לילה פורוהר - אותה הילדה ששרה את השיר המסוים הזה) והאם מתעוורת. האם והילדה מקבצים נדבות ברחוב - הילדה רוקדת, והאם שרה את שיר האהבים שלה על בעלה (שכולם חושבים שהוא נפטר). באחד מההופעות שלהן, הילדה פוגשת בגבר עשיר שלוקח אותה למסעדות, לבילויים ומפנק אותה. הילדה והגבר נקשרים עד למאד... ולימים, כשהילדה מבקשה ממנו כסף לניתוח עיניים בשביל אמא שלה - הוא עוזר לה. ביום הניתוח של האם - הראיה חוזרת אליה, אבל במקביל - אותו גבר עשיר מיועד להיכנס לחופתו עם אישה עשירה אחרת. כשהאם והילדה שרות, בפעם האחרונה ברחוב - הגבר העשיר שומע את השיר אהבים שפעם אישתו לשעבר הייתה שרה לו... ובדיעבד מתברר שהגבר העשיר הזה הוא אותו הבעל שכולם חשבו שהוא מת מתאונת הדרכים!!! האם קיבלה בחזרה את עיניה, הגבר קיבל בחזרה את אישתו לשעבר - והילדה זכתה בזוג הורים מאושר ושמח. השיר שדיברת עליו - הוא שיר האהבים ששרה אותה האם העיוורת לבעלה ש"נפטר"... http://www.youtube.com/watch?v=HmdjqqjUVU0

zxcvbnm22

New member
שומע בלופ....

|Looking4CoolName וואו, עשית לי את היום. זה מה שנקרא נוסטלגיה אמיתית. ממש החזרת אותי אחורה יש סרט ישראלי בשם "נורית" עם השחקנים יונה אליאן וששי קשת אני מבין שהם העתיקו את פורמט הסרט הפרסי תודה גדולה על האינפורמציה, תודה בשמי לאימך
ולniya תודה על הנכונות לעזור. ושיהיה יום טוב ונהדר לכולם, אסף.

niya

New member
והנה הקטע בסרט

בו ההוא עומד להתחתן ומוצא את אשתו-אלמנתו

niya

New member
דיסוננס../images/Emo152.gif

פרסי חתיך????
ראיתם איזה חתיך השחקן בסרט? (חוץ מהגבות המחוברות?)

shirinak

New member
הסרט

סרט יפה שעדיין בתחנות טלויזה איראני משדרים לא ידעתי שאפשר לראות גם ב you tube לנייה כל הכבוד

יש הרבה גרסאות לשיר הזה.

לא יודע איזו מהן הייתה ראשונה. אבל הבחור שאל על סרט שבו הילדה הקטנה שרה את השיר הזה. והבאתי לו את השיר, וסצנה מהסרט.

פרויז1

New member
זה עוד סיפור מבית אבא :

כשהיינו כבר 2-3 שנים בישראל, היינו הולכים לסרטים פרסיים שהיו ממלאים את אולם הקולנוע במגדיאל. שם ראיתי את הסרט הזה בתחילת המחצית השניה של שנות ה- 60 בממאה הקודמת..
היינו גרים בשכון יוספ טל בכפר סבא. שכונת עולים. בשבת אחר הצהריים היינו מתחילים ללכת ברגל בכבישים, שבילי עפר, בינות הפרדסים - והכל ברגל - ואחרי הסרט, היינו עושים אותו מסלול ברגל !!! הכל היה חוויה עולמית, חיי חברה, חוויות בלתי נשכחות. עולמיות - אחחח.. איפה הם הימים ההם שבשביל סרט של 1.5 שעות הלכנו 1.5 שעות ברגל - לכל כיוון. ילדי השמנת ודור ההייטק ! קוראים? אלו החים הגשמיים!!!

פרויז בסוף סוף אולי בילדות ראינו אחד השני כי

אני עליתי וגרנו ביוספטל בכפר סבא בשנת 65 גרנו בסריפים

פרויז1

New member
../images/Emo2.gifוויי !!! היינו שכנים???../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif../images/Emo82.gif../images/Emo82.gif

אנחנו גרנו, ככה : כשבאים מכפר סבא, מגיעים לכביש הראשי של יוספ טל, תחנה ראשונה, יורדים ואחרי 2-3 מטרים פונים פעמיים ימינה - בפנים בצד שמאל. ןאיך הייתם אתם מגיעים הביתה? איפה גרתם? בניווט !!!

למעלה