שיר בעברית

דובושכ

New member
שיר בעברית

שלום, אני אורח מהפורום של תחבורה ציבורית. שאלתי - בקשתי אליכם ואל גלי כי שמתי לב שיש הרבה מידע בנושא בפורום הזה. ובכן אני מחפש את המילים בעברית של השיר "שיריקי טיקיטי טין" את השיר תירגם דידי מנוסי ושר אריק לביא בשנות ה-60 . השיר, בנוסח בלדה אירית, מספר על עלמה שחיסלה את כל בני משפחתה. (זו בעצם פרודיה - כפי שתום לרר אהב לכתוב) את השיר המקורי THE IRISH BALLAD כתב ושר תום לרר (TOM LEHRER)ב 1959. מצורף קטע. תודה.

גלי®

New member
שלום רב לך , אורח ...

לצערי , לא מצאתי את המילים המתורגמות של השיר ... יש לך מושג , האם הופיע באחד מתקליטיו של אריק לביא ? על כל פנים , בהחלט יתכן שבפורום "זיהוי שירים" יוכלו לעזור לך קצת יותר ...

דובושכ

New member
תודה

גלי, ב"זיהוי שירים" כבר ניסיתי. משם נודע לי שאת השיר תירגם דידי מנוסי. לגבי הקלטה, למיטב ידיעתי, השיר לא נמצא על אף אחד מתקליטיו של אריק לביא בין השאר מהסיבה שהוא נאסר לשידור בגלל תוכנו, כמו השיר "הסלע האדום".

גלי®

New member
יודע מה ? אפשר לנסות בפורום "שאלה

קטנה" ... יושבים שם כמה תותחים רציניים למדי ... :)))

גלי®

New member
ואם משם לא תבוא הישועה , יש גם

את זיהוי שירים בYNET .... בכל מקרה , מאחר ואיני מכירה את השיר , אשמח מאד (במידה וזה לא מהווה בעיה עבורך) , אם תשוב עם התוצאות ...

דובושכ

New member
קיבלתי 2 תשובות מצוינות:

1. משקדי מהפורום:מוזיקה עברית ישנה וחדשה, 18:10 12/09 : על בת חמודות כאן הזמר יושרו שירים טיקיטים טיקיטים על בת חמודות כאן הזמר יושר שאת כל בני ביתה היא רצחה בדם קר שאת כל בני ביתה היא רצחה בדם קר ומאז הם בעצם מתים תים תים את אבא שלה היא זרקה לנהר ומאז יש למים שם טעם מוזר וזאת הסיבה שכל בני הכפר יום וליל שותים הם רק ג'ין את סבתא שלה היא חתכה לשלוש ועל עץ בסביבה היא תלתה את הראש וזאת הסיבה שכל בני הכפר פוחדים תחת עץ להשתין את אמא שלה היא רצתה לסלק ולכן היא שמה לה רעל בסטייק האם גססה בחיוך מרתק וביד עוד החזיקה סכין היה לה אח קטן וחמוד את האח הקטן היא צלתה על שיפוד וערכה מסיבה והגישה כיבוד והזמינה את כל השכנים וכשבאו שוטרים וקראו לה לצאת מיד היא סיפרה רק את כל האמת מתמיד היא חונכה שהשקר הוא חטא ובכלל היא שונאת שקרנים............. שקדי 2. פיי מהפורום "שאלה קטנה- לדעתי זה צ'ירי קיטירי קי טיםו פ י י ו 18:00 | 12/09 יו, הזכרת לי נשכחות. פעם היכרתי את השיר הזה... ניסיתי לדלות מזכרוני את המילים שאני זוכרת, וזה מה הצלחתי: (אמנם לא מושלם, אבל גם זה משהו). על בת חמודות פה הזמר יושר צ'ירי קיטירי קי טים על בת חמודות פה הזמר יושר שאת כל משפחתה היא רצחה בדם קר את כל משפחתה היא רצחה בדם קר ומאז הם בעצם מתים (תים, תים, תים) ומאז הם בעצם מתים. את אבא שלה היא זרקה לנהר צ'ירי קיטירי קי טים את אבא שלה היא זרקה לנהר ומאז יש למים קצת טעם מוזר וזאת הסיבה שכל בני הכפר שותים יום וליל רק ג'ין (ג'ין, ג'ין, ג'ין) שותים יום וליל רק ג'ין את אמא שלה היא חתכה לשלוש צ'ירי קיטירי קי טים את אמא שלה היא חתכה לשלוש ועל עץ בגבעה היא תלתה את הראש ? ? וכשבאו שוטרים וקראו לה לצאת צ'ירי קיטירי קי טים כשבאו שוטרים וקראו לה לצאת היא יצאה וסיפרה להם את כל האמת כי ידעה מתמיד שהשקר הוא חטא ובכלל, היא שונאת שקרנים (נים נים נים) ובכלל, היא שונאת שקרנים.

גלי®

New member
נהדר .... ובכל זאת , אתה מוזמן לשוב

ולבקר גם כאן ...

דרדרית

New member
היי - גדלתי על השירים האלה בצופים..

לא ידעתי שלזה התכוונו פה כי חלק מהשיר זוכרת בעל פה

ליילנד

New member
../images/Emo5.gifמה זה השיר הזה../images/Emo35.gif

לא זכור לי ששמעתי שיר כזה אי פעם, או ששמעתי ולא רציתי לזכור, גם "דני בוי" שיר אירי מזעזע ברררררררר
מה יש להם? כנראה זה ה
שעולה להם לראש. והבלדות שלהם מאוד יפות אם לא מבינים את המילים.

דרדרית

New member
אירי ומזעזע? הולך יחד?? לא בבית שלי

שנים הבן שלי מנסה ללמדני לאהוב מוסיקה אירית והאמת- די נחמד כשמתרגלים. אגב - הבירה שלהם משו משו אבל אם יש משהו שיפה יותר ממוסיקה באירלנד- זה הנופים המרהיבים עם כל הירוק הזה והמים. חוצמזה - זה שיר שלמדנו בצופים מהבוגרים. אולי לא היינו באותו שבט

ליילנד

New member
שלא יהיו אי הבנות

אני
מוסיקה אירית, ולפי הסרטים זו ארץ מהממת, ונכון בטוח שלא היינו באותו שבט כי אני הייתי ב"שומר הצעיר"... אבל השיר הספציפי הזה ו"דני בוי" ממש אכזריים ומצמררים.

../images/Emo4.gifהשיר הבוטה הזה ממש לא מסתדר לי

עם המוזיקה האירית היפהפיה שאני כה אוהבת .

B T1

New member
ומה פסול בהרבה בירה?....

המרווה צמאון ומעורר את הדמיון.

דרדרית

New member
אגב השיר "סימן שאתה צעיר" - אירי ו-

מדבר על שודדים ורוצחים. ... הוא גנב לו כסף, אשתו בגדה בו... והיו המון רציחות אכזריות. כל פזמון מסתיים בשורות ש.."עדיין יש ויסקי בכד" כן- גם זה שיר אירי.

גלי®

New member
לפי האירים , הגרמנים ועוד כמה עמים,

מסתבר שכלום ... :))) אבל אם כבר , אז : 10 דרכים לדעת שאתה שיכור : 1. אתה מתווכח עם מנורת השולחן , ומפסיד . 2. אתה צריך לאחוז חזק בדשא כדי לא ליפול מכדור הארץ. 3. העבודה מפריעה לך לשתות. 4. הרופא מוצא שרידי דם במחזור האלכוהול שלך. 5. המושב של האסלה מרביץ לראש שלך. 6. אתה מאמין שאלכוהול הוא קבוצת המזון החמישית. 7. אתה יכול להתמקד יותר טוב עם עין אחת עצומה. 8. נראה שמגרש החנייה עבר מקום בזמן שהיית בבר. 9. יתושים מתמסטלים מלעקוץ אותך. 10. כולם בבר אומרים "היי" כשאתה נכנס לבר.

דובושכ

New member
בלדה אירית

לצערי יש בלבול של הבנה בשרשור הזה של הבלדה האירית. כבר כתבתי בהתחלה ששיר זה הוא פרודיה על ז'נר שירי העם והבלדות האיריות. את השיר כתב כפרודיה תום לרר האמריקאי בשנת 1959 שכל שיריו הם סטירות חברתיות ופרודיות. לכן זה "הפוך על הפוך" לשירים האירים הנהדרים-הליריים השקטים ומלאי הרוך והאהבה. אירלנד באמת נפלאה-האנשים , הנוף, השקט, המוזיקה והבירה. בקרתי מספר פעמים באירלנד ואמשיך לבקר בכל הזדמנות.

ליילנד

New member
טוב, השיר הזה פרודיה

ומה השיר "דני בוי" והשיר שממנו לקחו את "סימן שאתה צעיר"
זו רק ה
שמדברת מהשירים הללו. זה בקטגורית שירי שיכורים שקיימים בהרבה שפות. בעיקרון המוסיקה האירית מהממת ביופיה.

למעלה