שיר אהבה שלכן

אנשים יש בעולם

"אנשים בעולם, יש בתי הטובה נושאים הם איתם חלומות ותקווה עוד יאיר לך היום, עוד תאיר לך השמש למה זה ילדתי, את עודך עצובה?" יונה אליאן שרה לבת שלה בסרט נורית.. עדיין לא בדיוק מה שאת מחפשת אבל השיר הזה אדיר בלי שום קשר!!

dify

New member
יווווווווווווווו

אין לך מושג כמה אני אוהבת את הסרט הזה, ובגלל השיר הזה ספציפית (עושה לי טעם של בשר על האש בפה :) משום מה הוא מתקשר לי ליום העצמאות... מעניין איך זה קרה...) המון זמן חיפשתי את השיר הזה (ועכשיו בזכותך גיליתי שבשירונט יש קטגוריית סרטים ושם מצאתי אותו!) שיר מקסים, סרט קיטשי נפלא :) אבל שוב, אמנם הפניה לבת (המסכנה והדלה...) אבל, פניה מלאה אהבה (אני יכולה להבין למה צירפת את השיר) אבל... זה לא מדבר על כמה הילדה היא מוצלחת. אבל מה שבטוח, שלחת אותי לישון עם טעם טוב (תרתי משמע
)

התחייבות

את המילים כתב אהוד מנור, את הלחן שי זורניצר, שגם שר. נכון שזה שיר אהבה של גבר לאישה, אבל הוא עדיין מקסים. הפזמון: שוב אני מוכן לומר לך את המילים המקרבות, מוכן להסתכן שוב במילים המחייבות רוצה להשאר לצידך איתך הלב הזה נפתח, ועולה צרוף מילים שכבר נשכח אני אוהב אותך. הבעיה עם הרבה מאוד שירי אהבה (לפחות בעברית) היא שרבים מהם, למעשה, אינם שירי אהבה כלל. יש הרבה שירים שאנחנו מתייחסות אליהם כאל שירי אהבה, אני חושבת שזה בעיקר הבגלל הלחן. כי כשאני קוראת את המילים, הרבה פעמים מתברר שזה שיר געגועים, או פרידה, או משהו מחריד כמו השירים של אלתרמן שביד אחת מביא פרחים וביד השניה שורף לך את הבית... ובכל זאת, אי אפשר לא לאהוב אותם. למשל את "לא ידעתי שתלכי ממני", למרות שהוא שיר הכי לא אהבה בעולם ("את היית דבר כל כך בטוח, כמו קפה בבוקר כמו שינה"- לקחת אותה כמובן מאליו ואתה מתפלא שהיא עזבה?!)

סויאן

זהו שיר של מתי כספי לביתו נכון שהוא שר לה כשהיא בת 4 אבל השיר עדיין יפה

למעלה