שיר אהבה שלכן

dify

New member
שיר אהבה שלכן

הריני כאן עשתה לי חשק לגעת בשירים...
אז מה שיר האהבה שלכן?
האם יש לכן שיר אהבה של אישה לאישה (או משתמע מהמילים)?
ובכלל, מסקרן אותי, אתן מכירות שיר של אמא שאומרת לבת כמה היא מוצלחת (כמו יוסי ילד שלי מוצלח או חיימקה שלי, שירים של אמא לבן מוצלח) בבקשה אל תוסיפו את מילות השירים במלואן כי זה אסור על פי כללי תפוז (מחקו לי שיר שפרסמתי בפורום אחר...), אבל אני אשמח אם תתנו את שמו השירים או ציטוטים של קטעים שנוגעים :)

dify

New member
רחל תמיד נגעה בי, זה מדהים

(ובשיר הזה... נגעה... מילת המפתח
) יש בה משהו כל כך נשי, כל כך מחובר חזק (אני מתחילה להשתפך כמו אמצע שיעור ספרות :):):):)) אי אפשר שלא להיזדהות איתה, הא? :)

רחל, רחל..

תמיד דובר על איזה סוד גדול שהיא הסתירה.. רוב הסברות גרסו כי מדובר ברומן עם גבר נשוי.. בכל השירים שלה יש רמזים, קטנים, דקיקים.. באחד האתרים מוצגים המכתבים האחרונים שלה למטפלת שלה, בהם היא מתחננת עד מוות לראות אותה שוב לפני מותה - מדוע זה היה כ"כ חשוב ומדוע המטפלת לא הסכימה?? בכל מקרה - למה התכוונה המשוררת בזה:- "נמשכות ידי מאליהן אל תפארת אודם וברקת" לא בדיוק מתאר משיכה לגבר הלא כן? היתכן?..

dify

New member
אמנם

אני כל כך אוהבת את הכתיבה של רחל שפירא (כמו צמח בר, אדבר איתך, אנשי הגשם... אני בטוחה כל מי שאי פעם היתה בדיכאון או מאוהבת הזדהתה עם שיריה) אבל השיר שהכי מדבר אהבה אלי הוא "את תלכי בשדה" של לאה גולדברג גם בגלל הנוכחות הנשית שכל כך מתקיימת בו גם בגלל המשפט האלמותי: "ופשוטים, ופשוטים הדברים, וחיים, ומותר בם לנגוע ומותר לאהוב, ומותר ומותר לאהוב" וגם בגלל שזה השיר שבדיוק בגללו אני ויקירתי היום יחד. כך שבהיסטוריה הלסבית האישית שלנו, זה ללא ספק שיר אהבה לסבי :)

dify

New member
זה שיר מדהים!

אני לא מכירה את המבצעת (אישית אני נמסה לכל שיר של חוה אלברשטיין) אבל אני חייבת להגיד שככל שאני מתוודעת יותר ויותר לאלתרמן... כמה שקשה לי איתו... אותו אחד שכתב את זמר שלושת התשובות וניגון עתיק... קריפי.

רונית רולנד היא זמרת מצויינת

לצערי היא לא ממש ידועה, וחבל. ממליצה על הביצוע. יש קליפים שלה ביוטיוב, שווה להקשיב ולהתרשם.

פרח7

New member
חיימקה לא היה הילד הכי מוצלח

וגם יוסי לא מי יודע מה הצטיין... אבל יש את השיר של שלמה ארצי "מלך העולם" שהוא באמת שיר של אמא לבן שיר של חיזוקים אני כאמא לשני בנים מזדהה לגמרי עם השיר אבל אני מסכימה איתך שאין שירי העצמה לבנות וחושבת שיפה יהיה אם מישהו יכתוב את השיר הזה מחדש כך שיהיה שיר העצמה גם לבנות. לפי בקשתך רק חלק ממילות השיר מתוך שירונט- בשבילה אתה מלך העולם ביצוע: שלמה ארצי מילים: שלמה ארצי לחן: מישורים לבנים ... קום תהיה כל מה שבא לך כי בשבילה אתה תמיד מלך העולם. בשבילה אתה מלך השירים בשבילה אתה יכול להיות, מה שבא לך לראש, למשל, מלך החיות או מלך ההרים, אם תטפס אי שם, קום תהיה כל מה שבא לך כי בשבילה אתה תמיד מלך העולם, מלך העולם.

dify

New member
יופי, יש עוד אחד...

נכון שהם לא היו יותר מידי מוצלחים... אבל על זה הרי השירים... הילד שלי, לא משנה מה הוא, תמיד הכי טוב בעיני... ופתאום הבנתי שאין כאלו שירים לבנות, וזה אולי משקף מציאות? היום שמעתי בחור שאומר שבנות תמיד רבות עם האמא, וחשבתי לעצמי שזה אולי כי אימהות מצפות מהבנות שלהן ליותר... אם הבן בן ה20+ יבשל ארוחת צהרים זה יהיה "כל הכבוד" אם הבת בת ה24 הנשואה לא תדע לבשל, אז היא עקרת בית לא משהו... כאילו מבנות יש הרבה יותר ציפיות (לפחות בתחומים מסוימים) ובכל זאת, העובדה שלא מצאתי אפילו שיר פופוליסטי אחד מהסוג הזה (ואני ממש מתמצאית במוסיקה ישראלית) זה קצת עצוב, לא? ובכל זאת, מה שיר האהבה שלך?

פרח7

New member
יש עוד שירים ששרים לבנים

"בן נסה אם תוכל והבן שאמא ואבא רוצים כבר ללכת לישון..." - מתי כספי שירים שנזכרתי ששרה אמא לבת נומי נומי ילדתי... ועוד שיר ששרה חוה אלברשטיין, שיר קורע, על אמא ששואלת את בתה שאלות על הגרוש שלה וחברתו. שיר אהבה אחד? זה משתנה אצלי כל פעם שיר אחר אני אוהבת במיוחד אבל בחרתי שיר אחד להיום של גידי גוב שאני אוהבת את המילים והלחן ציטוט מילות השיר מתוך אתר שירונט (העתקתי רק את חלקו הראשון בהתאם לבקשתך) טוב שבאת ביצוע: גידי גוב מילים: עלי מוהר לחן: יוני רכטר כייף - ככה ללכת יחף גל את החוף מלטף כל היום. כייף - גם אם זה רגע חולף בא ומיד מתעופף כמו חלום. את איתי כלום לא איכפת לי אם את איתי ועוד מעט את תגידי לי בוא אלי. את איתי גל מתנפץ בי אם את איתי ילד קופץ בי כשאת איתי בחיי...

עוד שיר לבת

אבל לא עברי, אלא אנגלי. שיר של אלאניס מוריסט. אבל גם הוא, למרבה הצער, לא אומר כמה הבת מוצלחת. להיפך, זה שיר של הורים שמנסים לחיות את הכשלונות שלהם דרך הילדים- שהבת תגשים את כל מה שאמה נכשלה בו... ממש מייאש לנסות למצוא שיר חיובי של אמא (או אבא) לבת. נומי נומי אכן חיובי, אבל הוא ממש לפעוטה, והוא לא מחזק אותה על התכונות שלה, אלא מרגיע שאבא עוד מעט יחזור (?)

colourful

New member
קבלי 3 שירים לבנות:

1. שיר לשירה / יונתן גפן ביצוע מקורי קורין אלעל (יש עוד הרבה ביצועים) 2. תשני ילדה שלי / נוגה אלגום, ביצוע סער בדישי 3. מה שאת אוהבת / מאיר גולדברג בביצוע גלי עטרי (נשיקות
וסליחה על ההתפרצות
)

פרח7

New member
השיר - מה שאת אוהבת ששרה גלי עטרי,

הוא שיר שאני אוהבת במיוחד. הוא לא נשמע לי כמו שיר לילדות אלא יותר שיר לנשים שיר העצמה אישי נשי.

זואיzoe

New member
זה ממש שיר לילדה

איך את חווה את זה כשיר לאשה?? גם בקילפ של השיר יש מלא ילדות

פרח7

New member
כי לילדה שלי לא הייתי יכולה לשיר

"תעשי כל מה שאת חושבת שיהיה לך טוב..." ואז לחייב אותה לעשות שיעורי בית למרות שסביר להניח שזה בניגוד למה שהיא חושבת שיעשה לה טוב... סתאאאאאאם

זואיzoe

New member
אני דווקא הבנתי את זה

לעשות מה שיעשה לה טוב, נניח.אם היא רוצה חוג קראטה למרות שכל הבנות בבלט, אז שתלך עם מה שהיא מאמינה בו בלי להיות תלויה בתכתיבי החברה..כלומר, זה מה שעלה לי בראש כששמעתי את המשפט הזה

נעמי שמר: שיר נולד

חלק מהשיר: בן נולד הקשיבו בן נולד הלילה בן הלילה נולד בן נולד הקשיבו בן נולד הלילה בן הלילה נולד ןאף על פי שזה עוד לילה ועוד פניו מכוערים תראו שמשכמו ומעלה יגדל מכל הבחורים אולי הבן שלי יבנה ערים אולי הבן שלי יכתב שירים דבר אחד ידוע לפחות – שאת השם שלי הוא לא יתן למחות לא – לא – לא – בן נולד –

dify

New member
אולי למישהו/י יש בת מוצלחת?

קוראת וממש מתעצבנת מכל מילה. ושוב אני אסתקרן- יש איזשהי נציגות אחת לשירים כאלו לבנות?! כן, פרח7 הביאה שירי ערש שמושרים לבת (לתינוקת כמובן.. לא לילדה...) אבל גם בשיר שפונה לילדה אף אחד לא מספר כמה היא מדהימה ונפלאה וטובה בכל מעשה שהיא עושה. אז אחרי כל השירים על הבנים המוצלחים שלנו, יש גם איזה בת מוצלחת?

טוב, לא מפורט אם היא מוצלחת...

חלק מהשיר:- ד"ש מאבא / ביצוע: יפה ירקוני מילים: משה צורי "לך מיכל ילדה שלי אצייר במיכחולי שיר חיבה לך אזמר ואחזור מהר, מהר שיר חיבה לך אזמר ואחזור מהר, מהר. אתגעגע, לא אבוש ילדתי בת השלוש רחוקה את, אני כאן יעבור חיש קל הזמן" עכשיו קצת יותר טוב? למרות שלא מפורט עד כמה היא מוצלחת.. היא בטח מוצלחת אם מתגעגעים אליה..

למעלה