שירת התקווה

שירת התקווה

האם אתם מרגישים מוזר לשיר את התקווה כאשר אתם בחו"ל. בכל טקסי הזכרון לזכרם של האסטרונאוטים שמתי לב שנראה לי די מזוייף לשיר את התקווה עם המילים "להיות עם חופשי בארצנו", נראה לי קצת מתחסד לשיר את זה כאשר אני בחרתי לחיות בחו"ל.

קשקה

New member
דוקא לא נראה לי מתחסד ...

אמנם הפעם היחידה שזכיתי לשיר את ההמנון בחו"ל היה במשחק של הפועל ת"א בפרמה(שנה שעברה),אבל-אתה הלא חלק מעם ,חופשי,ואמנם אתה לא בארצך אבל לעם הזה,יש,תודה לאל,ארץ.תרצה לא תרצה-אתה שייך לשם! חוץ מזה-התקווה-זה הלא ההמנון,לא? אז עם איזה המנון תזדהה אם לא עם זה??? קשקה

אני בת

למה כולם מתבלבלים??
לי עדיין נראה קצת מוזר לשיר את המילים הללו כאשר מבחירה אני לא בארץ.

az ma

New member
אז מה דעתך להוסיף ת'פרט החשוב

הזה בפרטים האישיים. יכול לחסוך לך קצת עוגמת נפש...

stardustit

New member
מעתה אמרו סטארדאסטית

זהו שמי החדש, וגם באנגלית, כך שגם כאשר אני נמצאת במחשב בלי עברית אוכל לכתוב.

בדיוק כמו שאת אומרת

את נמצאת היכן שאת נמצאת מ-ב-ח-י-ר-ה. זו המשמעות של "עם חופשי" וחופש אמיתי.

אויש .. הנקודה הכואבת שלי

אכן במשך כל שנות שהותי בקנדה , אין אני מצטרפת לשירת השורה הכל כך לא מתאימה לדעתי "להיות עם חופשי בארצנו". אתה צודק נראה בפירוש לא מתאים. ובכלל שמתם לב שנוסח ההמנון הלאומי שלנו הופך בפי יהודי הגולה למן ניגון שכזה. אין נחישות בשירת המילים. השורות מתגלגלות ומתעגלות..

Gefen

New member
אוחח אני מצטרפת ועוד איך

ל"להיות עם חופשי בארצינו" בדיוק כפי שאני שרה בגאון ניחר את "ארץ שנאהב היא לנו אם ואב ארץ של העם ארץ לעולם, ארץ בה נולדנו ארץ בה נחיה יהיה מה שיהיה".....
מה שמוזר היה לי, זה ש"באוסטרליה דיי" שנחגג כאן לפני כמה ימים, ב-27 בינואר, עמדתי עם כל האוסטרלים (שלא זזו יש לאמר) והקשבתי להמנון האוסטרלי בפעם הראשונה. ראיתי את הדגל האוסטרלי והקשבתי להמנון שלהם ובלב שרתי בעברית "להיות עם חופשי בארצינו ארץ ציון ירושלים".. מה לעשות, מקרה אבוד אני, ידוע...
גפן

גם את השיר הזה הוצאתי מרשימת השירים

שלי. עם כל הכבוד זה נורא נורא חורה לראות אולם שלם ארבע מאות איש בערב שירה בטורונטו שרים בדבקות"ארץ בה נולדנו ארץ בה נחיה יהיה מה שיהיה" חולני.

טל ר

New member
דווקא התקווה

אם נעבור על המילים של התקווה (לפחות אלו ששרים, זה שיר עם עוד הרבה בתים לא מוכרים), נראה שדווקא הוא מתאים יותר לגלות. בשיר, "להיות עם חופשי בארצנו" זה לא משהו שאנו עושים עכשיו, אלא משהו ש"עוד לא אבדה תקוותנו" לעשות. אם את מקווה להיות "עם חופשי בארצנו", אז השיר הזה בדיוק בשבילך. טל.

stardustit

New member
זה היה מתאים לגלות

אולי לולא היתה כבר מדינה. עתה כבר יש עם בציון, ואנחנו, תושבי חו"ל, בחרנו שלא לגור שם. לכן צורם לי המשפט הזה. בעצם לא צורם, כי התקווה מאוד יפה ובעלת מילים מרגשות, אבל לי נראה צבוע לשיר זאת כאשר אני בחו"ל. ולגבי מה שזו מקנדה כתבה (סליחה, מיד אבדוק את השם!) ממש הצחיק אותי - אולם מלא יורדים מטורנטו השרים ברגש ארץ בה נחיה יהיה מה שיהיה". ממש אפשר לעשות מזה פרודיה.

למי שרואה את עצמו ישראלי,

זה דבר טבעי ביותר לשיר את ההמנון, להניף את הדגל הישראלי, לקרוא ספרים ועיתונים בעברית, להקשיב לחדשות מישראל, להקשיב לשירים עבריים, לאכול אוכל ישראלי, לחפש חברים מישראל, לכתוב בפורום ישראלים...ועוד... לחיות בחו"ל אבל להרגיש בארץ. מה שממש לא טבעי, הוא להשבע כל בוקר לדגל האמריקאי, עם היד מוצלבת על הלב ולשיר את הההמנון האמריקאי. לחגוג את החגים האמריקאים, ולדבר עברית אמריקאית. ממש התפלצתי כשהילדה שלי שרה בהופעה עם כל הילדים שירי כריסטמס . כאן הקונטקסט נראה לי ממש ממש לא לעניין. ולסיום, כל אחד רשאי לחשוב ולעשות כראות עיניו, אבל אולי קצת כדאי ללמוד מאזרחי ארצות אחרות מעט כבוד, ואהבה למולדת, קצת פטריוטיות. פגשתי כאן אנשים מכל העולם, והם לא מתביישים בדגל שלהם או בהמנון. ראיתי את דגלי סקוטלנד , שבדיה ואחרים מונפים בגאווה בבתים.

mosheFromUS

New member
I agree but

Sorry I can read hebrew but can't type - I just wanted to add that if we choose to live outside Israel than no wonder our children will have a mixed identity. They want to fit in here this is their real life and we miss the life and friends we had when we were in Israel. Well, this is and will not be Israel so we need to deal with this reality. Much like my parents learned it when they made Alia when I was a child.

Yaniv-DC

New member
ב-ד-י-ו-ק-!

אני רק נזכר פתאום איך כשהגיע גל העלייה הגדול מרוסיה, כולם התרגזו שהם שומרים על התרבות שלהם, מדברים בשפה שלהם, מבצעים את המנהגים שלהם, ובכלל, "לא מתערבבים", לא רואים את עצמם כ"חלק מאיתנו" (שלא לדבר על שכולם מנקים או זונות). אז נכון שאולי הדור הראשון המהגר עדיין קשור בכל נימיו לארץ ולמנהגים, אבל הילדים כבר לא ממש ישראלים... הקטנים שבהם (אמרנו גן?) חיים חלק ניכר (ובגיל הזה שנה אחת היא אחוז נכבד מהחיים...) בניכר, והישראליות שכל כך מדברת אלינו לא כל כך מדברת אליהם.

אין צורך להתנצל על האנגלית..../images/Emo8.gif

יש הבדל הבין לבוא לישראל מרוסיה לבין השהות שלנו פה, עכשיו. הילדות שלי יודעות שהן ישראליות ולא אמריקאיות. זה מה שאני חושרת ואומרת להן. זה מה שגם אומרים שאר הזרים לילדיהם. לא איבדנו את השהות שלנו פה , למרות שההשפעה האמריקאית חזקה מאד, מטבע הדברים.(אנחנו נוספת). אנחנו משתלבים יפה בסביבה האמריקאית, אבל יחד עם שאת שומרים על הזרות(במובן היפה), והישראליות שלנו.זה לא קל, אבל בכל זאת אנחנו לא נעשנו אמריקאים .

mosheFromUS

New member
I have 3 kids and ...

I have 3 kids two of them speak Hebrew and English (the 3rd one is just a baby)I have to be honset in that I don't know when and if we are going back so why not help them be Americans This is where they live now and this is their home more than Israel is. If your plans and situation is defferant than you are absolutely right in teaching them that they are Israeli first but not sure how much of it will be relevant if you have no near future plans to go back. Just my two cents.

גם לנו אין תאריך חזרה מוגדר

אבל איני רואה את עתידנו פה. ממש לא הייתי רוצה שילדי יהיו אמריקאים, גם לו היינו מחליטים להשאר כאן.

Guy K

New member
יש לי שאלה אלייך,

בעצם הסיבה שבגללה את לא מעוניינת שילדייך ירגישו אמריקאים היא בגלל שאת לא חושבת שתישארי בארה"ב..?

למעלה