שירת הסירנה

שירת הסירנה

אני מניחה שכולכם כבר קראתם אותו, אבל אם לא, אז רוצו לקרוא!!! ספר מדהים של עירית לינור והוא כל-כך מעניין בגלל כל המלחמה הזאת כי הוא מספר על התקופה של מלחמת המפרץ. אני קוראת אותו עכשיו. אני אשמח לקבל תגובות.

Boojie

New member
"מדהים"? אה.

יש הרבה שמות שהייתי עשויה לכנות בהם את "שירת הסירנה. "נחמד", "משעשע", "מהנה", "קריאה נעימה לערב עצל", אבל "מדהים" ממש לא נכנסת אצלי לרשימה. ספר סביר, מהנה לקריאה, עם עומק מינימלי ומסרים פשטניים. תיאור התקופה מוצלח, זה כן.

Arana

Well-known member
מנהל
איזה פלאשבק...

הישר ל-91'! ספר מאוד חמוד, שנון ומבדר. אני מסכימה עם בוג'י ש"מדהים" לא בדיוק מתאים, אבל אני מאוד נהניתי ממנו. גם הסרט היה לא רע, ולהבדיל מהרבה סרטים שמבוססים על ספרים, לא החריב את הספר... אם הסגנון של עירית לינור מוצא חן בעיניך, כדאי לך לקרוא את "הבלונדינית הסודית". גם כן שנון ומצחיק מאוד. את "שתי שלגיות" לא קראתי, אבל אמרו לי שהוא טוב מאוד.

Princess Grace

New member
שתי שלגיות ממש טוב!

אם אהבת את שירת הסירנה (גם אני, היא כ"כ שנונה הלינור הזו!!) אז בטוח תאהבי את שתי שלגיות , אולי יותר אפילו... הספר האהוב עליי בעברית ותקשיבו, אנשים, זה מאוד מאוד לא יפה להתנשא. בסדר, אני בת 15, בסדר, לא קראתי את "בעקבות הזמן האבוד" של פרוסט (אני ברשימת המתנה!!!) או ספרים של מארקס, אבל זו אל סיבה להתייחס אליי בזלזול, כן, אני חדשה פה, אבל טיפה כבוד, אני לא מבקשת יותר. כי כן, גם אני קוראת אוסטר וחבר מרעיו. אבל אני לא מנפנפת ב"ידע הרב" שלי כל שניה במטרה להסתכל על אנשים מלמעלה. נ.ב בוג'י (או איך שלא קוראים לך...) דווקא אני מעדיפה ספרי מקור של סופרים ישראלים, כמו עירית לינור למשל, ש"שירת הסירנה" שלה, כ"כ ישראלית שזה עושה אותך גאה!. נ.ב 2 מקווה שלא ימחקו את ההודעה שלי, כי באמת הנושא הזה מציק לי נורא מאז שהגעתי לפה, כי נורא שמחתי למצוא פורום שאפשר לדון בו, ולקבל המלצות טובות.. ואז התחילו להתנשא מעליי. זה שיש לי דעה שונה, זה לא אומר שאני בורה. על טעם וריח אין להתווכח.

behemot

New member
אין שום כוונה להתנשא - רק להביע דעה

את שירת הסירנה אהבתי (כמו שבוג'י ניסחה נכון גם מבחינתי) שתי שלגיות ניראה לי הרבה פחות טוב... גם אני אוהב ספרות ישראלית - ההיזדמנות הכי טובה לקרוא בקלות בשפת המקור של הספר... ואגב - את פול אוסטר אני לא סובל

Boojie

New member
יקירתי, יש לך בעייה של הבנת הנקרא.

תקראי שוב את ההודעה שלי, ותחפשי בה טוב טוב את ההתנשאות. אני מבטיחה לך שהיא לא שם, אלא בראש שלך. אני מצטערת, אבל "שירת הסירנה" הוא לא ספר מדהים. אני מחבבת את הספר הזה, וקראתי אותו כבר הרבה יותר פעמים מכפי שאת קראת אותו (וגם את "שתי שלגיות". וגם את "הבלונדינית הסודית". אפילו את "הסנדלרית" קראתי כמה פעמים. היחיד שלא קראתי היה "בנות בראון", ולפי הביקורות עליו נראה שיקח זמן עד שאני אקרא אותו). אבל לא משנה כמה גאווה לאומית יש לך, זה לא ספר מדהים. מצטערת. ותאמיני לי, בתור מישהי שפרסמה ספר משל עצמה, ושנמצאת בצוות המקימים והאחראים לכתב עת שנועד בגלוי ובפה מלא לעודד סיפורי מקור, לא חסרה לי זיקה לספרות המקומית או רצון לעודד אותה. זה עדיין לא אומר שכל ספר מקומי הוא "מדהים". רחוק מזה. _____________________________ אה, כן, ולפני שמישהו קופץ עלי עם "זה עניין של טעם" - יש גבול לפוסט-מודרניזם. לא משנה כמה פעמים מישהו יגיד ש"שירת הסירנה" הוא ספר מדהים (או דגול מרבבה, או נשגב מאלף, או מה שתרצו), אני לא אקבל את זה, בדיוק כמו שאני לא אקבל טענות שרם אורן הוא סופר טוב. אולי אין בעולם הזה אמיתות מוחלטות, אבל חייבות להיות כמה נקודות מוצא סבירות.

behemot

New member
לא חושב שמישהו טוען שרם אורן סופר

טוב... השם שלו פשוט מתאים למחבר רבי מכר (כמו שכתב דאגלס אדאמס...)

דוסטו

New member
כמה אנרגיה על כתבלבית שנונה

לינור לא סופרת (חוץ מאשר את הכסף בדרך לבנק). וספרות מקור ? יש מספיק באיכויות שונות כאשר לינור מגרדת את תחתית הסולם.

neta2

New member
"שירת הסירנה".. ספר לטיסה

מצוין לנסיעות, מעביר אחלה את הזמן. לא יותר מזה. ואני לא מתנשאת, אז אל תקראו לי סנובית
לינור היא באמת לא הסופרת העברית שאני מדרגת אותה בין הטובות, וכן גם ספריה. יש הרבבבבבבבבה יותר טוב מזה בשפתנו העברית.

Princess Grace

New member
שיהיה.

טוב, זא אני מצטערת אבל זה מכוון לכמה אנשים מאוד מסויימים בפורום זה. א) אני לא באתי לפה כדי להוריד לכם את האייקיו. ב) מישהו פה אמר רם אורן? תעשו לי טובה!!!!!! בדיוק כמו נעמי רגן ויוכי ברנדס. ג) לא אמרתי שאני מעריכה את עירית לינור כסופרת המוכשרת ביותר בעולם, בסה"כ, אמרתי שאני אוהבת את סגנון הכתיבה שלה (שכנראה מתאים לרמתי השכלית הנמוכה והרדודה), ושמה שהיא כותבת, מאוד נגע לי, ומאוד הזדהתי איתו. ד) ואם זו (כמה תגובות פה למעלה) לא התנשאות לשמה, תזכירו לי מהי התנשאות?? ה) אני לא באה לחנך פה אנשים לתרבות דיבור וכתיבה, בסופו של דבר אני בת 15 וחלקכם (כמו שראיתי..) באוניברסיטה, אבל "הבנת הנקרא" שלי מצויינת, וכשאני רואה איך מזלזלים פה באנשים בלי שום הכרות מוקדמת איתם, או לפחות בירור נוסף. ודבר אחרון: סלדתם מעירית לינור (למען השם- השוותם אותה לרם אורן.) אז מה דעתכם על אתגר קרת? עוד סופר שאני מאוד אוהבת, כמובן, ספריו מאלצים אותי לאמץ את מוחי הרבה יותר מעירית לינור, אבל, בסופו של דבר, משניהם אני נהנת, מההומור של לינור ומהאירוניה של קרת. אני יכולה כבר לנחש כמה תגובות.

דוסטו

New member
את אכן בגיל המתאים לקרת

קופירייטר חכמולוגי, מיועד לבני 14-24 צפונבונים, שמיצה את עצמו מזמן. הספר הראשון שלו היה אכן אחר והיווה איזה ציפיה למשהו חדש. אבל מאז הוא מדשדש באותה שלולית רדודה. ניחשת נכון ? שיהיה. נתגבר. ואני לא חושב שעירית לינור טובה כהוא זה מרם אורן. ההבדל ביניהם שרם אורן כפי שהוא מצהיר קבל עם ועדה מספק לקורא כמה שעות קלילות של נחת וללינור יש פרטנזיות לא מבוססות וללא קבלות להיות סופרת.

Boojie

New member
הרמה של אתגר קרת מאד לא אחידה.

יש לו הברקות נהדרות ויש לו סיפורים שהם נורא סתם. לטעמי, יש לו יותר סתם מאשר הברקות, אבל כשיש לו הברקות, הוא נהדר. ולא, לא אמרת שאת אוהבת את סגנון הכתיבה של לינור. אמרת שהספר שלה "מדהים". התואר הזה פשוט לא מתאים, מה אני אעשה לך, ולא משנה בת כמה את. את רוצה לקרוא לזה "התנשאות"? מה 'כפת לי. אם נורא בא לך, אני מוכנה להיות מתנשאת. בכיף.

Rivendell

New member
לנעלבת ולמתנשאים ../images/Emo3.gif

אני חושבת שהגיע הזמן להזכיר שוב שבכל זאת אלו רק ספרים, וזו רק רשת האינטרנט. הכי לא המקום לקחת ללב. באמת אין ממה להיעלב פה! שאלת שאלה, אנשים ענו לך. יש אנשים (ויש כאן דיי הרבה כאלה) שספרים עבורם זה דבר מאוד חשוב ויש להם דעות מאוד נחרצות. הם לא אמרו ש*את* שטחית, רדודה וכו', אלא ציינו שהספרים האלה לא לטעמם (במילים קצת יותר חריפות). אפ'חד לא "נושם לרווחה" שאת עוזבת, ולהיפך. חבל לי אישית מאוד שמישהו עוזב פורום בנושא שנוגע לליבו בשל סיבה כזאת. צריך לדעת "לסנן" תגובות - אם תתעלמי רגע מזה שאולי קצת העליבו את הספרים האלה, ותקשיבי לתוכן ולהמלצות, כולם יצאו נשכרים ומאושרים. שב"ש לכולם

Princess Grace

New member
אני לא נעלבתי זה מקומם אותי פשוט.

גם דיבתי על זה עם תותי, במסרים, והגענו למסקנה, שאנחנו באמת רוצות לקבל תגובות על מה שאנחנו כותבות, וזה נורא כיף לראות שמישהו מתייחס, אבל אתם צריכים להבין שאולי אנחנו לא יודעות הכל ולא מבינות הכל, (ואני מרשה לעצמי לדבר בשם שתיינו
) אבל באמת חשוב לנו לקבל תגובות בונות. לא נראה חכם עירית לינור, תפנו למשהו בסגנון שמוצא חן בעיניכם, אבל אל תקטלו ותגרמו למבוכה, כי זה נורא לא נעים, באנו לכאן כדי להתדיין על משהו שאנחנו אוהבות, ספרים, ולא באנו להציק לכם בבורותנו ולקבל כאלה תגובות. אז שאף אחד לא יגיד שלא ניסית. שבת שלום לכולם.

Boojie

New member
אף'חד כאן לא יודע הכל.

בחיי. אבל מה אני אעשה, ספרים שבעיניי הם זבל, אני אקטול, וספרים שבעיניי הם ביסלי (טעים ונחמד, אבל לא באמת מזין, ועירית לינור עונה להגדרה הזו, לטעמי) אני אתייחס אליהם בהתאם. או שאת מעוניינת שיהיה מותר לאנשים להביע בפורום רק דעות חיוביות? בשביל זה את באה לפורום? תקני לך תוכי, שיגיד לך "כן, את צודקת", וזה יספיק לך, לא? בפורום, מה לעשות, יהיו גם דעות שתואמות את הדעה שלך וגם דעות שנוגדות אותה. ובמקום להעלב, את צריכה ללמוד לקבל את זה. ואם אנשים אומרים לך ש"מדהים" הוא לא שם תואר מתאים לספר של עירית לינור, אז במקום לחשוב שהאנשים האלה אומרים לך שאת טיפשה או משהו כזה, עדיף שתביני מזה שהם פשוט אומרים לך ש"מדהים" הוא לא שם תואר מתאים לספר של עירית לינור, הווה אומר - דעה לגבי עירית לינור ולא לגבייך.

דוסטו

New member
באגי- רק למה את משתוללת כאשר מכנים

ספרות מד"ב ואת הספרים שלך כביסלי ?

Boojie

New member
לשאלה שלך יש ארבעה חלקים:

א. קוראים לי בוג'י ולא "באגי", כמו שלך קוראים דוסטו ולא "אוויל משריש", אם כי הפיתוי גדול, אני מודה. ב. אני לא משתוללת, אני מגיבה בהתאם, שזה אומר להסביר למי שטעה בדרך זו למה הוא טעה. ג. מי שמגדיר ספרות מד"ב "ביסלי", אין לו מושג מה זה ספרות מד"ב, לא קרא מד"ב איכותי, או שהוא סתם טיפש חסר מושג באופן כללי. תבחר. ד. עד היום כתבתי רק ספר אחד, תודה על המחמאה בכך שכתבת "ספרים" ונקווה שהיא תתגשם מתישהו. ומבחינתי, מי שרוצה להגדיר אותו "ביסלי" מוזמן. עניין של טעם.

באמת דיברנו על זה במסרים

והגענו למסקנות הללו, שפרינסס גרייס הציגה בצורה הכי מתאימה. אני בהחלט מסכימה עם זה. כל מה שרצינו זה לשוחח עם אנשים שקוראים ספרים (ויש מעט כאלה, במיוחד בגילנו - 15 ו-16). ומהתגובות שלכם קיבלנו הרגשה שאנחנו לא בסדר, או לא חכמות מספיק ולא קוראות ספרים ראויים לקריאה. שיהיה לכולם ערב נעים.

תותי ופרינסס חמודות:

עצם זה שאתן קוראות ספרים כבר מכניס אתכן למועדון הזה ובכבוד! אני מכירה אנשים חביבים וטובים שעד התבגרותם קראו ספר אחד - "הכדורגלנים הצעירים" ו/או את סדרת "דני דין" בלבד. זה לא הופך אותם לבזויים. אתן בוודאי טובות ומוצלחות, אבל מותר לאנשים כאן לומר את דעתם על הספרים שקראתן. אחרת אין בכך משום דיון. עליכן לזכור כי ספר שאנחנו קוראים משפיע עלינו מכל מיני כיוונים: הגיל שלנו, החינוך שקיבלנו, מצב הרוח בזמן הקריאה, דמיון למשהו מוכר/אהוב/שנוא ועוד. כך שעירית לינור היא בדיוק מה שהייתן צריכות באותה נקודת זמן. וזה נפלא. עכשיו שווה לבדוק ולחפש, האם בפורום הזה תוכלו לקבל המלצות על ספרים אחרים - טובים, מרתקים, מעצבנים, מפחידים... אני קראתי לפני מספר חודשים ספר, שקיבלתי עליו המלצה מאדם הנחשב בעיני מומחה בספרות. מאוד לא אהבתי את הספר, היו בו גם נקודות מגעילות ממש, אבל קראתי אותו בנאמנות עד הסוף. אני שמחה שקראתי אותו והוא העשיר אותי, למרות שלא אהבתי אותו. גם זה קורה לנו. בכל מקרה, המשיכו לקרוא עוד, קבלו המלצות ולא תמיד אתן צריכות להסכים עם מה שנאמר - בוודאי שיש לכן דעה משלכן.

למעלה