שירת הניבלונגים.

שירת הניבלונגים.

אני מכירה את סיפור הרקע, היורשים המפוקפקים של התכנים והדמויות, וכמו כן את היורש המוסיקלי של הסאגה. הייתי מבקשת לדעת מה מקורה, והאם הדמויות (זיג, הילדה) מופיעות בעוד... סיפורים עתיקים כלשהם? בכלל, אשמח לדעת כל פריט מידי, כי זה מעניין אותי מאוד.

קוכולין

New member
אני לא מבין בדיוק למה את מתכוונת

אם כוונתך לעיבוד של ואגנר, הרי בוודאי שהוא נסמך על מיתוס עתיק. אני יודע שהמיתוס קיים הן בגירסתו הסקנדינבית והן בגרסתו הגרמנית. יש הבדלי עלילה והשמות שונים. בגירסה הגרמנית, למשל, קוראים לגיבור הראשי זיגפריד, ואילו בגירסה הסקנדינבית סיגורד. יש גרסאות שונות עם סוף שונה לסיפור. נראה לי שתוכלי למצוא את היצירה, לפחות בגירסתה הגרמנית, בספריות אקדמיות תחת הכותרת Niebelungenlied. אני די בטוח שיש גם תרגום לעברית, אולי תחת הכותרת "שירת הניבלונגים". נדמה לי שראיתי פעם תרגום כזה במכון גיתה בתל אביב. הכי בטוח יהיה לשאול אותם, ברגע שתיפתח הספריה מחדש באמצע ספטמבר. הכתובת שלהם היא ויצמן 4, בית אסיה, תל אביב.

לא לזאת התכוונתי, חביבי. ../images/Emo13.gif

יש ברשותי את התרגום לעברית, אפילו תרגום מדוקדק מאוד - אם משווים אותו לתרגומים אחרים שלא התבצעו בצורה שהם משמרים את השירה, ואת הניחוח העתיק שלה. בכל אופן - התכוונתי לדברים מתי נכתב, מה המקור שלו, הבדלים עמוקים בגרסאות... דברים שכאלה.

למעלה