"שירת ההארה"

lightflake

New member
זה ממש אנטי-בודהה

דווקא כן, זה ממש

ובדיוק הבודהה. ההיפך כמובן ממה שאתה מדמיין שהוא הבודהה, בהתאם לתפישותיך השגויות. אבל כמובן שלא אמשיך את הדיון איתך. זה פשוט מייגע ויותר מכך, בלתי מועיל בכלל. מי שהדברים הללו מדברים אל ליבו רק יהנה וירוויח, ומי שלא - פשוט יכול להמשיך הלאה. אתה יותר ממוזמן כמובן, להמשיך הלאה. לילה טוב לך

lightflake

New member
משום מה יש לבודהיסטים בארץ קטע כזה

לנסות למצוא כל תירוץ אפשרי לזה שבעצם אי אפשר באמת להגיע להארה (לפחות לא בגלגול הזה) ושאין באמת מצב מושלם ללא כעס וללא יגון וללא סבל... זה אולי טוב לערבי שירה בציבור ומפגשי תרבות לגיל הזהב אבל זה לא מה שבודהה הצביע עליו, מצטער שנטי.

neophile

New member
נראה לי שאתה מעריך את הדעה של עצמך יותר מדי

אולי תפסיק להתקרצץ ?

אפשר לחשוב שכל פוסט כאן צריך לעבור את אישורך ואם המואר לא מסכים אז בוודאי שהוא לא טועה

lightflake

New member
אם זה מציק לכם ומעדיפים שאשתוק

אני יעשה את זה בכיף, רק תגידו

neophile

New member
הפורום הוא בשביל לערוך דיונים

כמו כן צריך לכבד את פותח השירשור במה שרלוונטי למה שהוא רוצה לדון עליו .
אני חושב שהגבולות הם ברורים ולא צריך להיות פולניה

lightflake

New member
אני מבין את מהות ההערה

זה נראה כאילו אני טרול שחושב שרק הוא צודק
מצד שני, אני באמת בטוח שאני צודק

וזה ממש נראה מבזה לדבר כאילו בשם אחד המורים הגדולים שחוללו מהפכה עולמית, תראה עד היום איזו השפעה יש לבודהה לגבי כל מי שמחפש אמת, ופה אנשים הופכים את בודהה לליצן החצר ומעוותים את דבריו, אז מה יותר הגיוני מלהביע את זה כאן בפורום שעוסק בנושא הזה?
מה אני אמור פשוט להתעלם מזה ?
המיינד פשוט לוקח כל דבר והופך את זה איך שבא לו שיתאים לראיית עולם שמצומצמת שלו, זה פשוט חורה, מי אתה חושב אמור להביע את העמדה הזו ?

הרי אני לא סתם מבטל כל מה ששנטי כותב, באמת שבאתי להקשיב ולהנות (חשבתי שזה יהיה על הייקואים בכלל) אבל אז בדקה 10 בערך הוא זרק את ההערה הטפשית הזו על זה שממילא אף אחד פה לא יגיע להארה .... זאת ממש מחשבה מזיקה שצריך לעקור מהשורש כי כל עוד אדם מאמין בה אז באמת אין לו סיכוי להתעורר.

neophile

New member
היה מספיק פוסט אחד כדי להביע את זה

פוסט אחד רלוונטי, אל תציף ...זה לא צ'ט - זה בנימה כללית

ובנימה אישית - אף אחד לא מינה אותך לשומר השער של ההארה או משהו כזה חוץ מאתה עצמך וכמובן שאף אחד לא מחוייב לכבד את ההתיימרות והיהירות שלך ואם יש משהו מזיק - זה בוודאי זה .

neophile

New member
תראה איזה בלגן נהיה מהשירשור הזה

אתה מרוצה שאף אחד אחר לא ישתתף בדיון , שסגרת אותו לפני שהוא התחיל ?

להביע את דעתך בפוסט אחד ממוקד שאולי יקבל תגובה ואולי לא - זה בסדר. להיות טרול מעצבן שהורס שירשורים - זה לא .

lightflake

New member
איזה מגזימן אתה, אפשר עדיין להגיב לסרטון

לא צריך להכנס לפאניקה, ולא כתבתי מלא הודעות, רק הודעה ותגובות, את ממש מגזים ידידי, זה שהדיון הוא לא רק שושנים וורדים זה משהו אחר, יש פה ויכוח מהותי כלשהו אז ככה זה נראה

neophile

New member
על הוויכוח הזה לא יקום ויפול העולם

זה שאתה הגעת למסקנות מסוימות לא אומר שאחרים יגיעו לאותן מסקנות למרות שאתה נורא רוצה שכן ... תכבד אחרים ותן להם לשפוט בעצמם .

מה גם שכבר התדיינתם בנושא הזה ושנטידווה לא מעוניין להתדיין איתך יותר בנושא , זה לא סיבה לעשות דווקא ולהתגרות , אתה צריך גם לכבד את זה .

ברגע שאתה מציף סתם יש שירשורים מהותיים שנדחקים , שירשורים שיש בהם השתתפות רחבה של הפורום ולא רק דיאלוגים שלך עם אחרים .

lightflake

New member
אין פה שום "הצפה" (כתיבת הרבה הודעות חדשות)

כך שאין קשר לדחיקת שרשורים אחרים
בוא נכנס למציאות שניה טוב ?

יש פה לדעתי ויכוח מהותי וחשוב במיוחד לפורום מדיטציה , אם עליו יקום ויפול העולם? אני משער שלא, (במיוחד כי העולם הוא אשליה
)

תקשיב, אחרי ה10 דקות (הדי משעממות לטעמי בלי קשר למשפט שעצבן אותי) אמרתי, טוב, אולי זה המרצה הזה ספציפי, עברתי להרצאה השניה שם של יובל אידו טל שהשם צלצל לי מוכר כי אם אני לא טועה הוא תרגם ספר הייקואים שרציתי לרכוש, ונחש מה? כל ההרצאה שלו מוקדשת ממש לאותו קונספט אנטי-בודהה, זה ממש מפליא בעיני האובססיביות של אנשים שמחשיבים עצמם בדרך הבודהיסטים לצאת כנגד הדברים הכי בסיסיים שבודהה לימד (לטעמי, להבנתי, לדעתי, אני לא הדלאי למה או סמכות כלשהי בתחום), אבל מה לא רלוונטי בזה ? למה לא להעלות את זה פה ?

lightflake

New member
ועוד הערה קטנה, אל תשכח שהדברים "נשמעים"

שונה כשזה כתוב בצורה מסויימת, וכל אחד קורא את הדברים בצורה שונה, זה יכול להשמע כמו איזה קרב תרנגולים על פני המסך, אבל זה לא שאני יושב פה ומורט את שערותי מראשי, אני יושב עם כוס קפה ונהנה מכל רגע
(כן יש פה איזושהי הנאת-אגו אני מניח, להיות הילד הזה שבא עם המחט ומפוצץ את הבלון, כלומר ההנאה שבלהציק לאנשים שעיצבו לעצמם את האשליה בצורה נוחה מדי... זה יותר בין נרגני
לשובבי
מאשר זדוני
)

neophile

New member
אני לא חושב שאתה נמצא בעמדה לשפוט

אם מישהו עיצב לעצמו את האשליה בצורה נוחה מדי . אתה מניח הרבה יותר מדי ..

lightflake

New member
אני לא מאמין שלהגיע להארה זה כזה בשמיים

מאוד אפשרי ומאוד ייתכן, אם זה לא היה ככה, כל הלימוד של בודהה הוא ממש אכזריות, להגיד לאנשים שהחיים הם סבל בלי יכולת להשתחרר זה אכזרי, כל היופי זה שהוא ישב על התחת והשתחרר ואת זה הוא ניסה להעביר הלאה, אולי זו גם אשמתו שהוא דיבר יותר מדי אבל צריך לזכור שזה לא כמו היום שהיו אמצעים להעביר ידע מאחד לשני בהרבה צורות, הידע הזה עבר בדרשות שהוא נתן וכל פעם הוא נדד והגיע למקום חדש ודיבר לאותם אנשים שבאו לשמוע, כל דרשה כזו הייתה שלמה בפני עצמה, אני לא בטוח בכלל שהוא התכוון שמישהו ילמד את כל הדרשות ביחד וינסה להבין מהם משהו כי זה עודף מידע שיוצר בלבול (ראה מה נוצר מהבודהיזם או בכל דת אחרת שהתחילה עם אדם שהעורר והמשיכה לדיוני תיאולוגיה אינסופיים שלא מביאים אף אחד להתעוררות)

למעלה