שירת האדם 4 מתקרב...

hearing

New member
שירת האדם 4 מתקרב...

בינואר הקרוב ייערך שוב שירת האדם, בפעם הרביעית. כזכור, זהו ערב בו נפגשים כבדי שמיעה ושומעים יחד לשיר בציבור. נשמח לקבל מכם דעות על שירים מועדפים/אהובים לשירה בציבור. את ההמלצות ניתן לכתוב כאן בפורום. בברכה, עידו ג

0ne Man

New member
למה שלא נארגן תחרות כתיבת שירים

בין כל לקויי השמיעה, והשירים שיעלו בסקר כהטובים ביותר, ייבחרו לשיחה בציבור בערב שירת האדם? אם הרעיון נראה לך, אני מוכן לארגן תחרות כתיבת שירים נושאת פרסים בין הגולשים. אני לא כל כך מתמצא בשירים, ולכן לא מסוגל להמליץ על שירים מועדפים לשירה בציבור...

כיסוף

New member
ראשית כל

תפריד בין תחרות שירים לבין שירה בציבור. שירה בציבור זה שירים ששרים אותם והם ידועים ואהובים על רוב אוהבי הז'אנר הזה. יש ערבי שירה בציבור שמוקדשים למלחינים ולכותבי (כמו שייקה פייקוב
שירים, יש ערבי שירה בציבור של כל מיני כאלה שעוסקים בזה: שרהל'ה שרון, גבי ברלין, עינת שרוף, ויסלחו לי כל אותם שעוסקים באותם ערבי שירה כאלה ששכחתי את שמם כרגע. השירים האלה מועלים על שירונים בדרך כלל. מה שאתה מתכוון לתחרות זה שירה יוצרת של אנשים שזה תחביב שלהם ולפעמים השירים שלהם זוכים להלחנה וכאלה.

להירנג שלום

רוצה המלצתי?? אני אכתוב כעת ,זאת הצעה שלי ..ומקווה שתיקח ברצינות לפני כחודשים הבאתי לכאן שיר מתוגרגם בעברית שאותה תירגמה catty היא גולשת בפורום נוער ליקויי שמיעה.ואף מועמדת להיות מנהלת פורום נוער ליקיי שמיעה אז מה דעתך לקחת את השיר ותבקש ממנה אישור .שתאשר לך לשיר את השיר שהיא תירגמה (בסכום סמלי או בהתנדבות .מה שתסכמו) שם של השיר זה אתן לך קישור שבו יש גם אנגלית וגם בעברית שיר של חרשים לשיקולך ומקווה שתהיה לך פעילות מוצלחת

0ne Man

New member
זה רעיון נחמד, אני בעד

ולמי שלא מבין אנגלית, יש את התירגום של השיר בעברית ברשימת המאמרים של הפורום.

כיסוף

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

בתור איזה שיר זה יופיע בערב שירה בציבור? קטעים רצים איתכם

../images/Emo12.gif../images/Emo9.gif../images/Emo4.gifלכיסוף .שתי דברים

דבר ראשון אני שם לב שאת נורא מומחית בכתיבה שירים ומכירה בתך אי ספור שירים אני שם לב שאת הכנת רשימה תרי סר שירים ממש כל כבוד לך אני מכיר מעט למשל פרפר נחמד דבר שני זה בעברית ולא באנגלית ולא באיידיש ולאישי .תודה לך על תמיכתך

milford

New member
זכויות יוצרים

לדעתי צריך לברר אם אין פה בעיה של זכויות יוצרים - ברגע ששרים את השיר בצבור ובנוסף גם מבקשים תשלום = אפילו סמלי - יש כאן פתח להפרת זכויות יוצרים. שווה לבדוק לפני שנכנסים לבעיה בעניין הזה

0ne Man

New member
אני קראתי פעם על בעל אולם חתונות

שארגון הזמרים הארצי הגיש נגדו תביעה משפטית על הפרת זכויות יוצרים של הזמרים. באולם היו מושמעים שירים של אומנים שונים מהארץ, ובעל האולם לא טרח לשלם תמלוגים לארגון הזמרים, ועל כך נתבע במשפט, וגם הפסיד. בעיקרון כל אולם, שבו מושמעים שירים של זמרים, חייב בתשלום תמלוגים לארגון הזמרים הארצי.

כיסוף

New member
אוקיי

אבל אותם רשימת זמרים שציינתי ועוסקים בערבי שירה בציבור ובטח אחד מהם יזמינו כמו בשנה דאז (גבי ברלין) כבר מיומנים בעניין. וחוצה מזה שזמר או להקה שעוסקים בערבי בידור יש חוזה בין המזמין לבין המוזמן. ועוד דבר נדמה לי שהזמרים הנחשבים בז'אנר הזה חברים באקו"ם. בערבי שירה שרים את כל הרפרטואר של כל הזמרים והזמרות והלהקות הצבאיות ולהקות זמר .

על איזה הפרת זכויות יוצרים

אני כתבתי שהירנג יכול לגשת ולבקש אישור מלא ולא סתם לקחת שיר לשיר אם היא תסכים אז למה לא אבל אם את מדברת על גריסה מקורית בעניין באנגלית שאותה לחן שיר בשנת 1971 .את זה אני לא יודע . איפשר לברר

כיסוף

New member
לא דיברו על השיר הזה חסוי

אלא בכלל. על השמעת שירים
השיר שהבאת לא מתאים לשירה בציבור אלא אם כן יתנו במה לקריאת השיר וזהו.

milford

New member
דווקא דיברתי על השיר באנגלית

כתבתי על השיר באנגלית שאם היא רוצה לשיר אותו ולבקש תשלום גם סימלי ועצם השימוש בשיר באולם - כלומר בציבור רחב ולא בבית - זה דורש ברור אם אין פה עניין של זכויות יוצרים

את זה תפני ל CATTY

היא פה .זה היה לפני כשנתיים ואם את חוששת שזה יוביל לתביעה ענקית כמו שעשים בקאזה .עד ממולץ לוותר

milford

New member
לא מדובר בתביעת ענק

והגבתי לכיסוף שכתבה שאני לא צודקת וגם החליטה שדברתי על השירונים - שם אין בעיה באמת ורציתי להבהיר שדברתי רק על השיר באנגלית ואני כתבתי את מה שאני חושבת לגבי מה שיעשו עם המידע , אם בכלל יחליטו לעשות את זה אז אני משאירה את זה לטפולם של הנוגעים בדבר.

שאלי את catty

אני באמת לא מבין בזכיות יוצרים אלא מה ששמעתי על קאזה היא זאת שתגרמה אולי בקשה אישור או סתם לשם התנדבות ללא ידעתם

למעלה