שירשור

זיהוי עכבישים

אני מנסה לזהות עכביש שמצאתי בחדרי לפני כמה שבועות. מדובר על עכביש שחור, עם פס אדום על גבו וכמה נקודות אדומות בצידי גופו. דומה מאוד לאלמנה שחורה, אבל הצבע האדום על הגב ולא על הבטן. מישהו מכיר את הנ"ל? או אולי אתרים לזיהוי עכבישים?

MyFkID

New member
עזרה בזיהוי

שלום, זכיתי היום לביקור של אורח לא קרוא. לדעתי זה נדל ארסי, האם אני צודק? אם כן, מה הוא עלול לעשות לבני אדם וכיצד? אם לא, במי מדובר? ובכלל - האם יש דרך למנוע משכמותו להיכנס הביתה? * הערה: לפני שפתחתי את התמונה לא ראיתי שהרגליים שלו צהובות, הוא נראה חום-אדמדם.

זיהוי נכון זה נדל ארסי

עקיצה מכאיבה היא מה שתקבל אם תגע בו. צריך להקפיד לאטום את הרווחים מתחת לדלתות, משם הם לרוב נכנסים.

MyFkID

New member
לגבי העקיצה המכאיבה...

איך בדיוק הוא עוקץ? מה צריך לעשות במקרה של עקיצה כזו? נכנסו לבית שלי כבר כמה דומים, אבל הרבה יותר דקים, בעלי רגליים כתומות. האם גם הם ארסיים (אם התיאור מספיק)? תודה.

naja

New member
זה נראה כמו כדורית אדומה.

קרוב משפחה של האלמנה השחורה אבל לא מסוכן. יש לך תמונה יותר מפוקסת?

ניסיון נוסף

האכות של המצלמה שלי לא משהו, אבל אולי זה יתן קצת יותר מידע: צורת הגוף ממש כמו של אלמנה שחורה. על הגב פס אדום\כתום עם סימנים שניראים כמו חצים, וקצת אדום\כתום מסביב לגב. אם אכן מדובר בכדורית אדומה, האם הוא לא נושך בכלל? או שהערס פשוט לא קטלני? מה זמן החיים של עכביש כזה ומה הוא אוכל? תודה.

naja

New member
כל העכבישים ארסיים.

לכדורית יש ארס חלש ולא מסוכן לאדם. אני מאמין שעכבישה בוגרת מסוגלת לחיות חספר שנים. המזון-בעיקר חרקים ופרוקיי רגליים קטנים.

uncle litchi

New member
לדעתי אלמנה שחורה

לכדורית האדומה יותר אדום, וציור יותר גדול ובולט, הכדורית גם יותר פחוסה... אבל התמונות גם לא משהו...

naja

New member
הדוגמא מזכירה לי אלמנה צעירה, אבל..

...העכביש נראה בוגר.

gallop28

New member
אכן נקרא סרטן

אך אינו ממשפחת הסרטנים אלא קרוב משפחה של העכבישנים גרים במים רדודים של חופים בצפון אמריקה ודרום מזרח אסיה באביב יוצאים מהים בכדי להזדווג

למעלה