שירשור שאלות

Kenshinkan

New member
שירשור שאלות

לאור הזעם הרב המופנה כלפי, אני פותח שירשור שאלות למורה שלי. מי שהביט באתר (www.RyukyuKenpo.org) ורוצה לשאול או שסתם רוצה לשאול: נא לשרשר שאלות באנגלית, ובשפה מכובדת. הבןאדם: דוד נתן עלה לארץ ב- 1987. בגיל 17 הוא נכנס ל- special forces של צבא ארה"ב ובזמן מלחמת ויאטנאם שירת בקוריאה שם למד Tang Soo Do כשנתיים, עד שחזר לארה"ב. בארה"ב הוא לא מצא א"ל קוריאניות (שנות ה- 60) והתחיל ללמוד קנפו סיני ואוקינאווה קובודו בסמינרים של Bill Maroon. כמו כן הוא ניסה אייקידו וטאי צ'י צ'ואן סגנון צ'ן. ב- 1976 דוד וחבריו הביאו את Seiyu Oyata לארה"ב ומאז דוד למד איתו כל יום, באופן פרטי ובקבוצות במשך 10 שנים עד שעלה לארץ. במהלך 10 השנים האלה הוא התחרה בקרבות פתוחים של Bogu Kumite (מגע מלא פתוח לכל השיטות) והיה אלוף ארה"ב במשקל כבד עד לפרישתו ב- 1982. דוד מחזיק ב: דאן 9 ריוקיו קנפו קובוג'וצו, דאן 6 ג'וג'וצו, דאן 5 האפקידו. השירשור יסגר בערב שבת, בעזה"ית אשלח לו במוצאי שבת. בעז

ש מים

New member
אין מה לכתוב לו.

הדברים שכתובים באתר (בכל הנוגע לאמנויות ושיטות לחימה אחרות, ובעיקר בכל הנוגע לקרב-מגע הישראלי) מביישות את כותבן. זו בעיה שלו וזה כרטיס הביקור שלו. שום רקורד כתוב, מפואר ככל שיהיה, לא יכסה את התמונה הזו. בהצלחה לך!

CountDust

New member
אתה מפספס את הנקודה

זה לא עניין של אי הבנה, או שאלות ותהיות. הנקודה היא זו: לגיטימי לחלוטין שלכל אדם, לכל אומן לחימה ובודאי לכל מורה תהיה דעה כזו או אחרת על אומנויות אחרות. מותר לו לחשוב מה שהוא רוצה. מותר לו לחשוב שקרב מגע היא שיטה גרועה ששורדת מסיבות פוליטיות, שאייקידו היא דאיטו-ריו מדולל ובלתי יעיל וכיוב'. כמובן שמותר לו לחשוב שהשיטה שלו הכי טובה (אני מניח שרוב אומני הלחימה חושבים שהשיטה שלהם הכי טובה, אחרת היו עוסקים בשיטה אחרת...). הבעיה מתחילה כשהוא מפרסם את אותן הדעות ומטיף אותן לתלמידיו ולקוראי האתר. אין שום טעם לשאול אותו שאלות או להתוכח על העובדות (שכן אז נחזור להוכחות באותות ובמופתים איזה שיטה יותר טובה מהשניה...). אתה יכול להעביר למורה שלך מסר שאם הוא כותב את דעותיו באתר, מציג אותן כאינפורמציה אוביקטיבית ובונה את הדברים באופן שכל תכליתו להבהיר ששיטתו היא הטובה ביותר ושאר השיטות הן גרועות (אפילו אם הוא באמת חושב כך), אל לו ולך להתפלא שהדבר מעורר את זעמם של אחרים.

neko

New member
אכן, גם לי הנושא חורה,

ודווקא דיברתי איתו פעם

קאוס

New member
חבל על הזמן -

הנאמר באתר מצביע על העומד בראשה, על רוח הדברים ועל התכנים של אלה שעומדים מאחורי המילים האלה. לא היתי מבזבז רגע על אנשים ירודים מהסוג הזה. כפי שאתם מתיחסים לעמיתים שלכם כך ראוי שיתיחסו אליכם. איני מחובבי "גיא קרב מגע" אבל הפעם הוא אמר את אשר על ליבי.

למעלה