שירשור שאלות 5.7.03

reapeleg

New member
התחממות האקלים ניכרת בעיקר בלילה ??

אני עובר על ממוצעי טמפרטורה של ארצנו כפי שמופיעים בספרו של גולדרייך (מצטט פירסום של השמ"ט מ1983) אני מציין שמדובר במדידות מהארץ אחרת לא הייתם מזהים: טמפ. מינימום ממוצעת לחודש יוני: נהריה - 17.6 בית דגן - 17.1 באר-שבע - 16.7 טמפ מינימום ממוצעת לחודש יולי(גם אוגוסט מאד דומה!): נהריה - 20.2 בית דגן - 19.3 באר-שבע - 18.5 ירושלים - 18.7 זו טמפרטורה ממוצעת - כלומר צריכים להיות לא מעט ימים עם טמפרטורה נמוכה יותר בחודשים הללו.. משהו זוכר מתי נתקל בטמפרטורות כאלה בעונה זו של השנה?? לפי המדידות שלי בתל-אביב ב 3 שנים האחרונות הטמפרטורות גבוהות בכ 4 מעלות (!!) מאלה שמופיעות כאן (נהריה לשם השוואה). כך גם לגבי שאר המקומות להוציא אולי את ירושלים שם הפער מעט יותר קטן אבל עדין משמעותי מאד. גם בטמפ המקסימום יש סטיה של כ 2 - 1.5 מעלות. נראה שהפרסום של השמט מבוסס על ממוצעים משנים קודמות. עדין עליה כל כך ניכרת בטמפרטורת בפרק זמן כל כך קצר ודווקא בלילה היא תופעה מעניינת ועד כמה שאני יודע לא מוסברת. האם ידוע לכם או שיש בידכם השערה לתופעה הזו? (על תגידו "אפקט חממה" זה לא הסבר מספיק טוב. לאפקט הזה מיוחסת עליה של 0.8 מ"צ בסה"כ בכל ה 120 (אמרו היום בערוץ הראשון). ואם בכל זאת אפקט חממה למה ההתחממות אינה אחידה ובעלת סטיות כל כך גדולות על פני כד"א ולמה העליה אינה אחידה בכל שעות היממה??

מישהו אולי יודע מהו לחץ האוויר

הנמוך ביותר שנמדד בערבות האפיק הפרסי כלומר מתי הוא הכי התעמק ומה הלחץ שנמדד אותו זמן תודה מראש אביב

katdavid

New member
ערב טוב לכולם!!!-שאלה (בפנים)

מכירים את האתר של ערוץ מזג האויר הבינ"ל www.weather.com ??? עד כמה אמינים שם הדיווחים השוטפים על הטמפרטורות במקומות השונים כאן אצלנו בישראל? למשל בשעה 17:50 מדדו בת"א 30 מ"צ עם 70% לחות שלטענתם מרגיש כמו 35 מ"צ...

שאלת טירון:

מה זה מפת 850 , ואיך מקישים מזה על הטמפ' באותו איזור? לינק להסבר יספק בהחלט, אם זה כבר נשאל 1000 פעמים

nahoond

New member
מזג האויר ב- 29.11.02

הי האם משהוא יכול לעזור לי במידע כיצד/היכן ניתן לאתר מה היו נתוני מזג האויר בארץ בתאריך 29.11.02 ? בתודה dan

amit talll

New member
פורום מזג האוויר בישראל ובעולם נפתח

היום בוואלה הכתובת http://clubs.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=club/club_index&forum_id=4437&desc=1

reapeleg

New member
סכוי לקביעת שיא חום לחודש יולי??

אם כבר חם לפחות שיהיה הכי חם ! שיאי החם בחודש יולי בתחנות שונות בארץ (עפ"י גולדרייך מצטט את השמ"ט 1983): נהריה 39.4 1978 תל אביב 37.4 1995 (עם 80% לחות???) לוד 39.1 1978 הר כנען 39 1956 רמת דויד 44 1965 ירושלים 41 1988 בית שמש 40 1924 באר שבע 42 1924 דפנה 43 1956 טבריה 46.1 1945 סדום 48.8 1945 (שיא ארצי לחודש יולי) אילת 47 1956 מענין שלא מדובר בארוע אחד אלא במספר ארועים שונים שכל אחד מהם השפיע במיוחד על אזור אחר בארץ. כמו כן רב הארועים אינם מהשנים האחרונות להן מיוחסת קיצוניות מז"א..

בועז ד

New member
תשובה..

ל-nahoond שלום: ב-29.11.02 שרר מזג אוויר מעונן חלקית בדר"כ וטמפ נוחות,בערב החל גשם בעיקר בצפון ב-30 בחודש ירדו גשמים בצפון ובמרכז בועז

nahoond

New member
ארכיון מזג אויר

הי בועז תודה על תשובתך. באיזה אתר ניתן לקבל מידע בנוגע למזג האויר בשנה האחרונה תודה דן

nahoond

New member
מזג אויר

הי בועז תודה על תשובתך. לא רציתי להציק אך למעשה חיפשתי את מזג האויר בלילה שבין 28 ל 29 לנובמבר. תודה

סלול

New member
יש אתר כזה מתחילת מאי 2003-"תן דוח"

אם אתה צריך עוד נתונים מתאריכים בעבר, אז אתה יכול להכנס לתן דוח ולבדוק, ובאותה הזדמנות אני רוצה להודות לכל חברי הפורום שבזכותם אפשר לבדוק מה היו הטמפרטורות בכל הימים - כי הם אלו שמדווחים! אז

noam12345

New member
למה לא../images/Emo35.gif

מדובר במדידות. למה שלא יהיו אמינות? לא צריך להשמיץ סתם. אני מניח שיש להם תחנות מקומיות ובאמצעותן המדידות מתבצעות. אני מסכים שהתחזיות שם ובמקומות אחרים אינן אמינות.

למעלה