שירשור ציוד

תלוי במבנה גוף של הילד - לדעתי גיל שלוש

בת 4 שלי - ממוצעת (גובה ומשקל) לובשת מידה 8-10 בת כמעט שנתיים לובשת מידה 2 בקשר לבגדי יד שנייה - אנחנו מקבלים ובכייף מקבלת מדודה שלי הרבה בגדים - רובם בגדים "יפים" ולא בגדי גן מחברה מקבלת מעט בגדי גן שבדר"כ משמשים אותי לרזרבה באשר לחברתך - כשעולה השיחה של הבגדים - פשוט תגידי לה שאם אין לה למי להעביר במשפחה - את תשמחי לקבל אצלנו בין הבנות בעבודה עוברים הרבה בגדים מאחת לשניה - מי שלא צריכה מביאה ומי שצריכה לוקחת באשר לבגדי יד שניה לקנות נראה לי מיותר - מאחר והיום בשווקים אפשר למצוא בגדים חדשים במחירים שווים לכל נפש אני קונה את רוב בגדי הגן של הבנות בהאנגר ובקני - לא יותר מ 20-30 ש"ח לחליפה

שיבא2

New member
אם אין ברירה- קונים

ולא חייבים לקנות בקדס הכל אפשר בשווקים באזרים ליום יום לגן. זה יותר זול ואגב קדס, קניתי לבת שלי בגדים בקדס, חולצה מידה 5, וזה טוב עליה והיא בת שנתיים ותישע (טיפה גדול, אבל לא נורא).

פלגיה

New member
../images/Emo2.gif קיבלת מידה 5?

את יודעת כמה אני מחפשת את המידה הזאת? זה מתאים לגיל 3 או 3 וחצי (תלוי בילד) אני מקבלת בגדים יד שניה מכל מי שמביא לי בגדים שנראים טוב (לא קרועים ובלי כתמים) ולא גר בסביבה הקרובה אלי (כי לא נעים שילד יגיד "הי אלה היו המכנסיים שלי"). אני אף פעם לא מבקשת, אבל הרבה שכנים של אימא שלי מעבירים דרכה "כי יש לבת שלך המון ילדים"

gallish

New member
אני שמחה לקבל בגדים יד שניה

כמובן רק כאלה שבמצב טוב.... פעם הייתי מקבלת יותר, היום הרבה פחות (אולי בגלל שהילדים גדלו..) קצת מגיסתי, קצת מחברה, אני לא מבקשת. לא כי לא רוצה להיראות "קבצנית" אלא כי אני יודעת שיש כאלה שלא מתאים להם להעביר בגדים או ששומרים אותם ולא רוצה להעמיד אותם במבוכה. אבל כמו שאמרתי, לאחרונה אני כבר כמעט לא מקבלת...

אוהבת בגדים יד 2

גם לעצמי (קונה בחניות יד 2 לא מעט) וגם לילדים. ממי? ממי שרק נותן, מבני דודים, מחברים, מהבת של הבוס, טלטל אוטוטו בתשש גם אוהבת ללכת עם בגדים שהיו של הבת דודה הנערצת עליה. אנחנו מעבירים הלאה לחברות טובות

מאוד תלוי בילד.

אבל בממוצע לגיל 3.5-4. שלי לובש מידה 2-3 והוא עוד מעט בן שלוש.. ולנו אין ממי לקבל או לבקש
הגדול לובש רק חדש,והקטן חצי מאחיו וחצי חדש..

n o a p

New member
את שואלת על בנים או בנות?

כי הבת שלי בת כמעט שש ויש לה לא מעט בגדים מקדס מידה 5 שטובים עליה..כמובן שעכשיו כשקונים לה קדס זה מידה 6 אבל בגלל שהיא מאוד רזה אז מידה 5 טוב לה בהיקפים. הבן שלי בן כמעט שלוש והוא מידה 4 קדס. יד שניה? לא יודעת ממי מקבלים, אם הייתי בארץ הייתי שמחה להעביר יש לי מלא. (אולי הגיוני לקבל מאחים שלך או ממשפחה קרובה, לא בטוח שלאנשים רחוקים יותר יהיה נעים לשאול אותך אם את רוצה, אני יודעת על עצמי שבחיים לא הייתי שואלת חברות אם הם רוצות ממני בגדים).

יש פערים גדולים בין מותגים

הבן שלי בן 3 וחצי ודי גדול לגילו - לובש מידה 3 או 4 בחליפות של לירם שנמכרות בקדס, מידה 4 של קדס, מידה 4/5 של סולוג, מידה 3 או 4 של פוקס (4 קצת גדול)

י י ל י

New member
רק הבת שלי בת שנה ותשעה חודשים לובשת מידה 6??

כאילו הקטינו את כל הבגדים ומידה 6 של השנה זו המידה שטובה לה בהרבה חברות. אולי מידה 6 של עכשיו זו לא אותה מידה כמו של שנים שעברו...

כן.

סתם
אבל האמת היא שהגזרות של הבנות קטנות יותר
כבר מגיל שנה הן צריכות צמוד, וחשוף בבטן, וגופיות עם צ'ופצ'יקים כאלה של חזיה כדי למתוח/לקצר מסתבר
... הבן שלי גבוה מבת הדודה שלו בראש ושוקל אולי 5 ק"ג יותר ממנה, וכשקניתי לו מידה 2 בשילב, לה קניתי 3 והיה צפוף - חליפות פוטר בזמנו.. השבוע היא הקיאה בנסיעה והלבשנו לה חליפה קצרה של מתן שהייתה באוטו - קטנה מהמידה שהיא לובשת בדרך כלל (וטובה על מתן) והיה לה גדול...

י י ל י

New member
אשכרה ככה

ואני לא אוהבת להלביש לה צמוד או גופיות. ולמה צריך להיות פתח בגב מעל הטיץ? למה הגב של ילדה בת שנתיים צריך להציץ?? אני קונה לה מידה 6 של החליפות של 30 ש"ח וזה ממש מתאים לה, נקווה שיהיה טוב עד סוף הקיץ.

דינהלה1

New member
עונה לשושן לגבי ביגוד יד2

אם את מתביישת לבקש ממכרים תנסי להשיג דרך הפורומים באנטרנט, זה יותר קל כשלא מכירים. חוץ מזה הילדים גדלים כל כך מהר שאני חושבת שכל הורה כמעט מבין את התסכול שמשקיעים בביגוד ואחרי 4-5 חודשים זה כבר קטן...אם את רואה מישהי שיש לה ביגוד שווה ויש לך פחות או יותר רמת שיחה טובה איתה כדאי לתפוס אומץ ולבקש בצורה קלילה ולפי התשובה שלה תביני לאן נושבת הרוח...תתפלאי אבל לי עצמי יצא לדבר עם אמהות בשכונה והסתבר לי שרבות מהן מעבירות ומקבלות ביגוד וצעצועים בעצמן. מישהי אפילו התנצלה בפני שהיא כבר העבירה לקרובי משפחה ואין לה לתת לי...האמת שאני עצמי מעבירה ביגוד הלאה והסתבר לי שכשנותנים אז גם יותר נוח גם לקבל...

p i n o k y o

New member
זה מאוד תלוי בילד ובקצב גדילתו

בני, למשל, בן שנתיים ו-8 חודשים ולובש מידה שמונה או עשר, תלוי בפירמה. קחי תמיד בחשבון שצריך מידה אחת יותר, כי בגדים נוטים להתכווץ או להתקצר, ברמה זו או אחרת, אחרי מס' כביסות גם בשלושים מעלות... לצערי.

למעלה