שירשור פסח.

MAYA20

New member
שירשור פסח.

אוקי. אז יש לנו חג בתחילת האביב, בא נחשוב יחד איך היה אפשר להמציא חג נחמד יותר לתקופה זו. אתחיל: ראשית היתי משאירה את הנקיון, אבל בלי ההחמרות המטורפות של רדיפה אחרי פרורי לחם. שנית במקום מצות היתי מסדרת ארוחה משפחתית עם פירות האביב (בחיק הטבע בשמש ואם אין שמש טובה אז בסלון) שלישית היתי ממשיכה עם החופש של השבועיים כי זה נותן כח להמשיך וגם זמן לנצל את מזג האוויר הטוב. טוב... תמשיכו אתם.

ב ר ו ר

New member
ואןלי זה היה הרעיון הראשוני

לחג הזה? ופשוט שינו אותו בתוספות מחמצנות משהו.

ידו בכל

New member
בספרות הקדומה זה חג חקלאי

בספרות הפחות עתיקה כמו בספר כוהנים העיקר בו זה הפולחן.

דתילוני

New member
אני הייתי משאיר את הניקיון

דרך אגב, ההחמרות המטורפות הם על פירורי אבק, לא לחם, מי שמחמיר עד הסוף הם החזונישניקים שבודקים אם נכנס חמץ בנר גם בארונות שלא פתחו אותם במשך כל השנה. מצות אפשר לתת כלחם המיוחד של ארוחת החג, לא יותר. איזה חופש של שבועיים? לי יש חופש רק של 11 ימים, וגם זה רק כי בקשתי, אם לא היה לי חופש רק של 8 ימים.

ב6/5 זה קורה. אני נרשמתי. ואת/ה?

ידו בכל

New member
ניקיון ?

דווקא את זה להשאיר ? אני זוכר את הטירוף וכבר אחרי פורים מוציאים את כל הספרים ודופקים אותם. בליל הסדר כולם עייפים מהניקיון והבישולים וכמובן שאת עיקר המחיר שילמו הנשים. לגבי חופש אני בהחלט בעד אבל חופש של שבועים יש רק לתלמידים וסטודנטים. לגבי איך חג צריך להיות בשבילי, אז לשנות את התפיסה של החג. חג אמור להיות משהו שעושה כייף (משורש חגיגה) ומה שלא עושה כייף למחוק.

דתילוני

New member
אפשר לנקות גם בלי טירוף

הרעיון הוא להגיע לחג עם בית נקי יותר מהרגיל בלי הלכלוך של כל החורף לא צריך לנקות ארונות שלא פותחים אותם, לא צריך לנקות פעמיים, גם קודם וגם ממש לפני בדיקת חמץ לא צריך לנקות בעצמך, אפשר להביא רומנייה, בלי לחשוש שא"א לסמוך עליה בגלל "משהו חמץ"

ב6/5 זה קורה. אני נרשמתי. ואת/ה?

ידו בכל

New member
בית נקי זה אחלה

רק שאני עצלן. אולי במיסגרת החג החדש שאנחנו יוצרים ניקיון זה יהיה רשות ? רק מי שרוצה ?

יעלוש2

New member
אחרי החורף

לא יזיק איזה ניקיון טוב לבית,וגם האוירה גורמת למרץ רב

המחיר שלמי רק הנשים ?

גמני שלמתי ואיזה מחיר?! לשאלת מאיה20 אני בעד חציה לה' , וחציה לכם (לנו) (לשון התלמוד במסכת ביצה פרק שני )

פילומלה

New member
תקנות חג הפסח, חסידות קוק(אין)

בפרוש עלינו חג הפסח, תיקנו את התקנות הבאות: 1. את הניקיון נסמל בכך שכולם יעשו פווווו נגד האבק, והמהדרין יתקעו נוצה בשטריימל ויקשטו בפירות העונה, יחזיקו נר ביד וישרפו ברחשים. 2. מצווה לקצר את קריאת ההגדה, וכל המקצר בסיפור יציאת מצריים הרי זה משובח. 3. את ארבעת כוסיות היין נשתה בזו אחר זו. 4. עם המצות נאכיל ציפורים, שמסמלות את המן(שליו) שירד מן השמיים, עאלקקקקקקק. 5.את חציית ים-סוף נשחזר כל שנה. חג שמח וכשר!

Le Fay

New member
פיקניק עם געפילטע פיש לא משו, בגלל

הנמלים. הייתי מזיזה את הסיוד לחול המועד (שבוע חופשה מספיק להזיז, לסייד ולהחזיר הכל למקום בלי לחץ) ומשאירה את הפאנלים לל"ג בעומר, אחרי שנגמר האבק מהפריחה והחמסינים של העונה. מהאוכל מקדשת את הביצים הקשות, הגעפילטע והמרק, מספיק לכל בנאדם שפוי, לצד פרק אחד מההגדה (מריצים קטעים) וחצי תריסר שירים (לפחות גיטרה אחת); ובצהריים של החג הראשון שולחת את כולם החוצה לקטוף חרציות ולמלא סלסלות קש בכתמים עזים של צהוב (זה לזכר בני עמנו שנקטפו באיבם לבנות ארמונות במדבר). בתור סמל היציאה לחירות: בארוחת ערב החג מותר לילדים לקום מתי שמתחשק להם ולצאת לשחק קלאס או חבל או שלוש מקלות או כל השלושה, מה שמפנה בינתיים את חדר השינה ופרטיות לקשישים כמוני. אה: אסור באיסור חמור להזמין יותר מתריסר מסובין, ולא להתקרב לכיור לפני מוצאי החג.

MAYA20

New member
אנשים! לא הבנת את הרעיון!!!

אני אמשיך לתת דוגמאות בתקווה שאבהיר את עצמי (דבר שקורה אגב רק לעיתים נדירות, אז תנמיכו ציפיות) מנהגים: 1) אכילת שסק 2) אכילת מאכלים המכילים ענבים טריות 3) הבאת צרור פרחים רעננים למשפחה 4) ריקוד מיוחד בשדה לחוג את בא האביב וכ"ו לא התכוונתי לשום קשר לפסח. התכוונתי למנהגים נחמדים שאפשר לנהוג לכבוד בא האביב וכך לחוג את תקופה זו של השנה.

לא שלי, אבל נחמד

מתחילים בשירים, כאלה שלא צריך בשבילם שירון (מלאו אסמינו בר, שיר אביב, שמחה רבה וכו')
אב או אם הסדר קוראים את "לספר את הסיפור", סיפור חסידי קצר מאת ש"י עגנון, ומישהו אחר קורא קטע קצר על יציאת מצרים והחירות האישית שלנו, של הבעש"ט.
עוברים על סימני הסדר (קדש, ורחץ, כרפס..... עד הלל ונרצה), ומסבירים שהם יהוו את אבני הדרך בהגדה שנקרא הערב. בהמשך, כשמגיע תורו של כל סימן, יינתן ההסבר לקיומו.
קדש - מקדשים על כוס ראשונה (הקידוש המסורתי או הגרסה שלכם), ואח"כ מברך אחד המסובים ברכה שהכין מראש, לכוס זו, שהיא אצלנו כוס האביב
ורחץ - שניים מהילדים היותר גדולים עוברים בין המסובים, אחד עם קערת מים ואחד עם מגבת, לנטילת ידיים.
כוס מרים - מוזגים כוס מים המוקדשת למרים הנביאה, אחות משה. מברכים, מספרים את האגדה על באר מרים, שרים שירי מים (שאבתם מים בששון, אל המעיין...)
קערת הפסח - מציגים את הקערה ומסבירים בקצרה על כל אחד ממרכיביה (מצה, זרוע, ביצה וכו')
כרפס - ילד או שניים (אחרים, אם יש הרבה...) מעבירים בסבב צלחת ירקות ורוטב מלוח כלשהו, לשמירה על העירנות והקלה על הרעב...
יחץ - מכינים את המצה המיועדת לאפיקומן, על פי האופן שבוחרים (שוברים לחלקים כמספר הילדים / הילדים מחביאים / מחביאים לילדים ועוד). שרים "הא לחמא עניא"
מגיד - הקושיות ["מה נשתנה"] (כאן, או בכל שיר אחר, כדאי לשלב נגינה, בעיקר אם יש ילדים מנגנים). סיפור ההגדה (תקציר תמציתי מאד שיש לבחור מראש מתוך הקטע שבין שמות א, ח' ועד שמות ט"ו). באמצע משלבים את האגדה על המלאכים שהצילו את התינוקות שהושלכו ליאור, שרים את "שלח את עמי", נותנים לילד בגיל המתאים לקרוא ולהסביר על 10 המכות, וקוראים את אגדת משה והים.
כוס שניה - מישהו אחר מכין ברכה, אצלנו זו כוס החירות. קוראים (או שרים...) את "למדני אלוהי" של לאה גולדברג. החירות שלי: כל אחד מוציא חפץ (או מספר עליו, אם לא ניתן להביאו) שמסמל בשבילו חירות, ומסביר בקצרה (ובהתאמה לקהל...)
סיפור ארבעת האחים, שרים את "ארבעה אחים", 'פסח, מצה ומרור' עפ"י רבן גמליאל.
רחצה - אגדת החירות [קטע מקורי על ההיא שעמדה, וניקתה, ושטפה, ובישלה...], שרים "והיא שעמדה"
מצה - מברכים על המצה ונותנים לטעום. שווה להביא לקטע הזה מצה שהילדים אפו בבוקר בטאבון שבחצר, או מצה שמורה.
כוס שלישית - כנ"ל, והפעם - כוס היצירה.
מרור - טקס ביעור מרורים. מכינים מראש פתקים וכלי כתיבה, מעבירים וכל אחד רושם על פתקו משהו שהוא רוצה להיפטר ממנו, לוותר עליו או לשחרר אותו. אוספים הכל בכלי מתאים ושורפים (במרפסת או על אדן החלון, בפיקוח ילד בוגר או מבוגר אחראי. לא בגלל סכנת השריפה אלא כדי לוודא שלא יקראו את הפתקים...)
כורך - שרים: דומם שטה, עבדים היינו, אחד מי יודע...
שולחן עורך - אומרים, אבל עוד לא אוכלים...
צפון - מיישמים את מה שהכנתם קודם עם האפיקומן
כוס רביעית - כנ"ל, כוס האהבה
ברך - 'פרוש רחמיך', גרסה שלנו כקונטרה ל"שפוך חמתך" שלא נכנס אלינו הביתה...
כוס לאליהו הנביא, שרים "אליהו הנביא"
הלל - הסיפור "אשתי אהובתי, בואי ונרקוד" (של פנחס שדה, על הבעש"ט), שרים: שיר למעלות, יהי הכל שייך לכל, עוד יבוא שלום עלינו
נרצה - חסל סידור פסח...
עד שמארגנים את האוכל, או אחריו עד שמפנים, או לפני הקפה, הילדים מציגים את הגרסה שלהם לחד-גדיא, שעליה עבדו אחרי הצהריים, כשההורים שתו קפה ודיברו על דברים משעממים... >ספל חמאה מצרפת לינק למקור<

rigoletto111

New member
רעיון נחמד, אבל...

לא נוצרת באמצע איזו תחושה שזה נראה כמו טקס בגן ילדים? בעיקר ב"דומם שטה" וגם בכתיבת המרורים? אותי זה היה מבאס.

Le Fay

New member
אסור לשמור מה שאוהבת?../images/Emo12.gif

כלומר, את מרק העוף ואת "חד-גדיא" ו"די דיינו" (ישלי דוקא ביצוע מגניב א-קאפלה עם גיטרה חשמלית ותופים שמצטרפים אחר כך, שהקליטו השבוע כמה חבר'ה מעירוני ד'). כשלעצמי מתחפפת לבוםבמלה בבוקר החג, שם יהיו טקסים אחרים (פולחן שמש ומים).

מוטלה1

New member
שיר לחג

אם כבר שיר אקטואלי לחג ולמצב, חד גדיא של חוה אלברשטיין ובקשה, האם מישהו יכול להכניס את המילים לאינטרנט?

למעלה