שירשור פירושים.

AlanisJunkie

New member
היי נועה, ברוכה הבאה! עשית בחירה...

ממש אחלה כשהחלטת להצטרף אלינו. קבלי
. יש לך פירוש מעניין. שוב, אני ממש נהנה לקרוא את הפירושים האלה. לדן, הפורום שקט עכשיו???? בכלל לא! תראה אילו שירשורים ענקיים!!! זה עדיף על מיליון הודעות בעלות 2 שירשורים. הלוואי שהפורום ימשיך כך לעד!

לדעתי הוא די שקט

אני מתגעגע (ולא רק אני ממה שהבנתי) לימים של נושאים הרבה הרבה יותר ריצניים (לא שפרשנות זה לא נושא רציני)

AlanisJunkie

New member
דן, מה קורה? אתה לא רואה שהפורום...

ממש אחלה? עד לפני שבוע אני וג´אנק כבר חשבנו שזהו, הפורום משמים. אבל השבוע יש שירשורים ממש מדהימים! השבוע יש כמה מין השירשורים הטובים ביותר בתולדות הפורום. בכלל, לדעתי השירשור המדהים הזה, של הפירושים, הוא אחד המרשימים ביותר שראיתי! שוב, הלוואי שהפורום ימשיך ככה. אני זוכר את ההודעות של פעם, איזה שיר אהוב ואיזה שיר שנוא, די, זה נמאס. לא חושב?

אולי אתה ככה זוכר את ההודעות של פעם

אבל אני ממש לא! אני זוכר הודעות על נושאים ריצניים עם חבר´ה רציניים ואני בטוח שיש פה כמה שיסכימו איתי

AlanisJunkie

New member
דוגמאות בבקשה...

ולא דוגמא ספציפית. אני זוכר טוב מאוד את ההודעות שהיו עד היום, הן לא היו סתמיות, בכלל לא, אבל הן בכלל לא יותר טובות או שונות מההודעות שהיום אנו רואים בפורום. אמיל האחלה עדיין מעדכן אותנו בידיעות, מדי פעם מישהו שואל שאלה מצחיקה, מישהו אחר כותב משהו מעניין. שום דבר לא השתנה, חוץ מחברי הפורום, שחלקם הולכים וחלקם חוזרים, אבל בכל מצב הם תמיד מעניינים.

j u n k

New member
יוסי- בעלי

אני מסכימה עם דן! מסכימה איתו כל כך, אני מתגעגעת לשיחות המעמיקות שהיו לנו בפורום, מתגעגעת לאינדוידואליזם שהיה לכל אחד, ולפניות האישיות שכל אחד קיבל, עכשיו הכל כ"כ המוני ההודעה שלי שקשורה לאלאניס תיבלע עם הודעה שקשורה לאיזה סרט שכולם משום מה המליצו עליו... (איך זה הגיע בכלל לפורום אל תשאל אותי) רק חווה דעה..

Rוית

New member
גם אני לא יודעת איך הנושא הזה הגיע

לפה, אבל אם הוא כבר פה- אבל אני ממש לא מבינה אותכם, (לא בנושא של מה שאתם אומרים, זה מובן לגמרה, אבל בנושא של
) אם אתם רוצים שיהיו דיונים כמו פעם, תפתחו כאלה דיונים! אמרתי את זה כבר באיסיקיו לאנשים מסויימים ואני אומרת את זה פה שוב-אם אתם לא תפתחו הודעה על נושא שמעניין אותכם ועל נושא שאתם רוצים לפתח בו דיון-אף אחד לא יפתח הודעה עם הנושא הזה, אז אל תשבו בצד ותשאלו למה אין כאלה דיונים-תפתחו כאלה דיונים... אני לא באה לצעוק, או לפסול אותכם או משהו כזה חס וחלילה, אני מאוד מכבדת את מה שאתם אומרים ואני בצורה זו או אחרת ובמידה זו או אחרת מבינה ומסכימה עם זה, אני פשוט אומרת מה לדעתי אפשר לעשות..

j u n k

New member
רוית עם כל הכבוד...

אנחנו פותחים נושאים מאוד מעניינים, העניין הוא ההתםפתחוךת שלהם ולא מה הם.

moriss

New member
אני מסכים\לא מסכים עם דן- זה לא סקר

זאת רק הדעה שלי, כי מצד אחד הפורום עכשיו ממש (יומיים אחרונים) קצת יבש, אמנם יש את הפירושים, אבל גם הם מגיעים במינון של פירוש אחת ליומיים, וחוץ מזה יש רק ברוכים הבאים (דרך אגב, ברוך הבא
לכל מי שהצטרף ביומיים האחרונים ולא הספקתי להגיד לו תיהנו מהפורום). אבל מצד שני נעלבתי מזה שהוא חושב שכל החברים החדשים בפורום (כולל אני
) לא רציניים, אני מאוד רציני, (תגידו, עוד לא יצא מהאופנה להגיד שאתה רציני, נכון? לא כי כשלהיות טמבל יחזור לאופנה תגידו לי שאני יוכל לחזור לעצמי,O.K ?) טוב אני ממש לא רציני אז אל תקחו את ההודעה הזאת ברצינות, (חוץ מהקטע הרציני שכתבתי ברצינות) (אני מה זה עייף) אם אתם קוראים את ההודעה הזאת, סימן שלחצתי על שלח ומאוחר מדי לתקן את הטעות הנוראה שעשיתי....... שמישהוא יפסיק אותי

פירוש ל- hand in my pocket

לפי דעתי השיר הכי קל של אלאניס. לא צריך מילון בשביל לתרגם אותו בכלל, אז לכל אלה שאלה שלא הבינו את השיר (ואני ממש מרחם אליהם אם יש כאלה...) אז. השיר מדבר כללית על אלאניס, כל מה שחיובי אצלה "נהרס" על ידי משהו שלילי- הדברים שמדובר בשיר הם דברים יומיומיים. לדוגמא: "אני ענייה אבל מיוחדת..." ,"אני עייפה אבל ממשיכה לעבוד" (מראה על חריצות או על מטרה להשיג משהו.), "אני כאן אבל ממש לא נמצאת" (כלומר אני נוחחת אבל לא חשובה, אף אחד לא מחשיב אותי), "אני אמיצה אבל חר# של תרנגול" (כלומר אני אמיצה נורא אבל בנאדם חר@ ולא ישמש את האמיצות שלי למטרות חיוביות.). הפזמון: יש לי יד בכיס והשנייה מנגנת בפסנתר, מעיפה סיגריה, עושה שלום, נותנת כיף, מסמנת למונית. הפירוש שלי לפזמון שאני ממש ממש לא בטוח בו והוא סתם השארה שלי היא שאלאניס (כן, שוב... איזו מסכנה) הייתה במערכת יחסים עם מישהו. הוא היה רק נח ולא עושה כלום (שזה מחזק את הפירוש הממש מצוין של זה שפירש את "וויק אפ") - שהוא היד שבכיס. בניגוד אליו, אלאניס השקיעה, ניסתה ועשתה הכל בקשר - אלאניס היא היד הפעילה. עוד לא ממש "חקרתי" את השיר לעומק לכן אני לא ממש להסביר את הקשר של הפעולות של היד לבין המציאות - רק מה שנראה לי הגיוני זה שבקטע שהיא מעיפה סיגריה במציאות היא דוחה אנשים שהתחילו איתה למען הקשר. הקשר בבתים לבין הפזמון לדעתי פשוט: אלאניס שעשתה הכל בקשר וניסתה לא תוכל להמשיך לעד כי גם לה (אתם חושבים?) יש חסרונות. טוב, אני בטוח שאף אחד לא ממש חשב כמוני, ואולי הפירוש לא נראה לכם ממש נכון - אבל קישרתי בין הפירוש שלי לבין שאר הפירושים שלי לשירים שבאלבום JLP, וזה היה נשמע לי הכי הגיוני. נ.ב. אם לא ידעתם אז "הנד אין מיי פוקט" אמור היה להיות הפתיח של העונה הראשונה של "דוסון קריק" (למרות שלפי דעתי השיר ממש לא מתאים - הפזמון של איירוניק מתאים יותר, דונט יו טינק?)

moriss

New member
אמיל, למה אני כל הזמן

חולק על הפירושים שלך? מה יש לי? אתה מוכן להסביר לי? זו ממש חוצפה מצידי! תתביש לי! טוב, נרגעתי! עכשיו הפירוש: אני לא מצאתי פירוש יותר טוב מזה (לא שיש לי משהו נגד הפירוש של אמיל, אני פשוט לא התחברתי אליו, כי אני לא חושב שהשיר ממש מדבר על אלאניס) לא כמו שאמרת, אמיל ידידי, לדעתי השיר הזה קשה מאוד להבנה, לא מבחינת המילים אלא מבחינת מה שאלאניס מנסה להגיד בו, וזה מה שאני חושב: אני חושב שמה שאלאניס מנסה להגיד זה שאנשים תמיד מסיקים מסקנות חפוזות על אנשים אחרים על פי דפוסי התנהגות מסוימים, לדוגמא: I´m poor but I´m kind זה שאני אדיבה, לא בהכרח אומר שאני עשירה. I´m sad but I´m laughing העובדה שאני צוחקת עכשיו, לא אומרת שאני מאושרת. (הבנתם את הרעיון, תמשיכו בעצמכם...) בקשר ל chickens**t זה כינוי אמריקאי לפחדן.(אתה בטח מבין איך זה מתקשר לשאר המשפט) בקשר לפזמון- יד אחת בכיס והשניה...(נותנת כיף\ מסמנת למונית) אני לא ממש מבין מה הקשר, אבל המצאתי קשר, כדי שיתאים לפירוש של השיר, אולי היא מתכוונת להגיד שכמו שהיא יכולה לעשות שני דברים שונים עם הידיים, כך היא יכולה לחייך ולהיות עצובה אני יודע, אני יודע, זה נשמע מטומטם, אבל אם יש לכם עוד הסבר ליד אחת בכיס והיד השניה... והוא מתאים לשאר הפירוש שלי, אני אשמח לשמוע!

j u n k

New member
גם אני לא מסכימה איתך- אמיל

דבר ראשון, למה אתה מרחם על אנשים שלא מבינים את השיר? הרי אני חושבת שאתה נתת את הפירוש הכי שטחי שיכול להיות על השיר הזה...לדעתי השיר הזה בכלל מדבר על אופטימיזם, BUT I´M ... למצוא את הבהיר בכל חלק חשוך, סוגי התנהגות ואופי אצל בני אדם, אם אתה כזה אני כזאת וזה הגיוון שלנו על פני האדמה, מה שהופך את העולם למעניין.

ג´אנק לא הבנת אותי...

התכוונתי שאני "מרחם" על אנשים שלא יכלו לתרגם אותו, אולי המסר לא ממש מובן אבל המילים ממש ממש קלות, ותודי בזה. לא ככה?

symptoms

New member
המשך פירוש ל AIRW

לפי מה שאני יודעת אסטלה היא דמות מספר שהייתה מנצלת את הגברים שאיתם יצאה ואז זורקת אותם ומכאן המשפט I´m like Estella I like to reel it in and then spit it out (אני כמו אסטלה אני אוהבת לגלגל את זה ואז לזרוק) נ.ב שמתם
שכל מי שפירש שיר עד עכשיו עשה את זה רק משירים מJLP או SFIJ לפי דעתי זה בגלל שהשיר ב URS פשוט קלים להבנה ואין בהם איזה משמעות נסתרת או עומק כמו בשירים הקודמים (לפחות לא ברובם
) וזה מה שהופך את האלבום הזה ליותר קל לשמיעה אבל גם קצת פוגע ברמה הכללית שלו אבל זאת רק דעתי
והבי סיידס עדיין מדהימים ומזכירים את אלאניס של פעם
לא שאלאניס של עכשיו רעה אבל בכל זאת...

AdiBaba

New member
אמיל, טעית בגדול. הפירוש הוא...

זה בכלל לא קשור למערכת יחסים. השיר הזה נכתב כתוצאה מהרגשה של ניכור וזרות שאלאניס הרגישה שהיא עזבה את קנדה ועברה לאל.איי. מצד אחד יש בה צד אחד שמאד אוהב לחשוף את עצמו ומצד שני יש לה צד שאוהב "לשמור את היד בכיס". שהיא עבדה קשה בסטודיו, היא ידעה שאחרי יום עבודה היא חוזרת לחיים האישיים שלה. היא אמרה אז שחלק ממנה היא תמיד שומרת קרוב אליה, וחלק אחר היא משקיעה בעבודה, לא בעצמה. על זה פחות או יותר השיר. אם היה לי כח הייתי מעתיקה את הקטע מהספר של קאונטין, והייתם מבינים יותר, אבל תאלצו להסתפק בתרגום הקלוקל שלי.

symptoms

New member
פירוש ל OFFER

טוב אנשושים החלטתי להפיג קצת את השיעמום וגם לעשות משהו מועיל (
) ולפרש את אחד הביי סיידים האהובים עלי שבפעם הראשונה ששעמתי אותו נדהמתי ובמשך איזה שבוע לא יכולתי לעבור יום בלי לשמוע אותו פעם אחת לפחות- OFFER אבל תתחשבו בשעה המאוחרת בערך ובדיכאון הפרה סקולי (הדיכאון לפני שחוזרים לבית ספר
) כשאתם קוראים את הפירוש... טוב אז נתחיל who who am I to be blue look at my family and fortune look at my friends and my house המילים ממש פשוטות אז לא נעסוק בתרגום אלא במשמעות המשוערת אז לדעתי הבית והשיר בכלל מדבר על הציפיות שיש לאחרים מאלאניס או יותר נכון מה שהיא חושבת שהם מצפים ממנה והיא חושבת איך היא יכולה להתלונן ולהיות עצובה (BLUE) עם החברים והכסף והבית והמשפחה שיש לה ובאיזה זכות היא בכלל יכולה לעלות את זה על געתה עם כל האושר והעושר שנפל בחלקה who who am I to feel deadened who am I to feel spent look at my health and my money המשך של הבית הקודם ושוב היא שואלת באיזה זכות היא מרגישה כהה (כלומר קפואה חסרת חיים במובן מסוים) ומבוזבזת כאשר היא בריאה ועם כסף (רב יש לציין) and where where do I go to feel good why do I still look outside me when clearly I´ve seen it won´t work כאן היא בעצם פונה בשאלות מה היא עושה כדי להרגיש טוב מדוע היא מסתכלת מחוצה לה כאשר היא ראתה שזה לא עובד כלומר מדוע היא מחפשת את האושר והשקט סביבה בדברים שאנשים אחרים עושים ולא בעצמה בתוכה ולפי דעתי יש גם בשיר הזה ובמשפט הזה במיוחד קריצה ל PI (I´ve spent so long firmly looking outside me) והשיר הזה גם יצא כחלק מהסינגל של PI is it my calling to keep on when I´m unable and is it my job to be selfless extraordinaire and my generosity has me disabled by this my sense of duty to offer הפזמון שבו בעצם אלאניס שואלת האם היא צריכה להמשיך גם כשהיא לא יכולה יותר האם היא חייבת להיות לא אנוכית בצורה יוצאת מהכלל היא אומרת שהנדיבות שלה בעצם גרמה לליקוי בה שהיא חושבת כל הזמן שהיא חייבת להציע דברים ולחשוב על אחרים לפני עצמה and why why do I feel so ungrateful me who is far beyond survival me who see life as an oyster עעשיו אלאניס אחרי הפזמון שבו היא בעצם מבטאת את רגשותיה ושואלת מדוע היא צריכה להיות כל כך נדיבה וכו כו והאם היא לא יכולה להיות קצת אנוכית חוזרת לשאול למה היא ככה ולא יכולה לחשוב על אנשים אחרים מדוע היא מרגישה כפיות תודה למרות שהיא רחוקה מהישרדות כלומר יש לה הרבה יותר מהמינימלי הדרוש כדי לשרוד ולראיה היא רואה את החיים כצדפה סמל סטטוס לעשירים and how how dare I rest on my laurels how dare I ignore an outstretched hand how dare I ignore a third world country כאן אלאניס שואלת איך היא מעיזה לנוח על זרי הדפנה של הצלחתה ולא לחלוק אותה לא לעזור ולהתעלמם מיד מושטת לעזרה ולהתעלם מארצות עולם שלישי כאשר ארצות עולם שלישי זה הניגוד לחייה של אלאניס שהם חיים בתנאים הרבה פחות טובים ממנה ( ולמרות שכולנו יודעים שאלאניס כן עוזרת...) who who am I to be woo ולבסוף אלאניס שואלת איך היא מעיזה להיות כזאת פחדנית אני לא חושבת שהשיר מדבר על אלאניס בצור הפשוטה אלא יותר בצורה המטפורית של רגשות אשם ( לא בהכרח מוצדקים) שיש לה בגלל הצלחתה ולעומת זה הסבל של אנשים אחרים בעולם ולכן היא חשה צורך לחלוק את המזל שנפל בחלקה טוב אז זהו להפעם מקווה שלא השתעממתם יותר מדי
לילה טוב לכולם תודה לכל מי שקורא ותודה לכ מי שלא (קצת גניבה מאלאניס מה יש?!
)

אני דווקא חשבתי שאנד אין מי פקט

זה על זה שבילדותה היא היתה מדחיקה את הרגשות האמתיים שלה כי ככה ציפו ממנה שהיא תתנהג ורק עם החברים המממש ממש קרובים שלה היא היתה באמת מתנהגת בטבעיות אבל "היי" כול אחד והפירוש שלו זה היופי בשירים של אלאניס שכול אחד מבין אותו אחרות (או רוצה) ואמיל אני לא חושב שאתב צריך לרחם על אף אחד

למעלה