שירשור סרטים מישהו?

• פותח הנושא chti
  • פורסם בתאריך

chti

New member
שירשור סרטים מישהו?

לרגל קאן, או לרגל העובדה שלא הייתי בקולנוע מזה חודשיים או פשוט לרגל העובדה שאין אפחד במשרד- למישהו יש המלצות חמות? ואם כבר אנחנו בעניין סרטים, מישהו ראה במקרה את The Brown Bunny של וינסנט גאלו? (אחרי שראינו את הפרצוף של סביניון בכל ערוץ בימים האחרונים, פתאום נזכרתי...)

ciccio

New member
אני אני

אבל אין לי ממש חידוש אמיתי אני רק רוצה לומר שהומו שכמוני הכנתי לעצמי מרתון מחזות זמר קטן וראיתי את פנטום האופרה, שהגעתי למסקנה, אנדרו לויד וובר יודע לכתוב מוזיקה אני אתן לו את זה,היא גם יכולה לפרוט על מיתרי הלב... אבל טים רייס? טים רייס, ווט דה פאק המילים הפושטיות האלו, בעצם לא פושטיות מילים שרוצות להשמע גבוהות אבל הן כל כך לא. טוב וחוצמזה היה משעמם. אחר כך אברתי לקלאסיקה של הקלאסיקות, צלילי המוזיקה... אוי השלמות... השלמות... השלמות! איך יש פנינות כאלו שנשמרות ולא ינוס ליחן לעולם? בשלב מסוים העברתי בדי וי די את התרגום לאיטלקית סתם לראות איך תורגמו השירים... אללי... אבא של טים רייס בא לתרגם לאיטלקית... לא תאמן הזילות והפשטות המכוערת של המילים באטלקית, וחוסר הקונטקסט לטקסט המקורי. וינסנט גאלו, זה לא קיבל ביקורות זוועה בקאן כשהוא הוצג? אגב, סופסוף ראיתי את בופאלו66... לא עד כדי כך נפלתי.

chti

New member
אם כבר מחזות זמר

אני כולי מתרגשת- היום יצא לאקרנים הסרט החדש של אנדרה אונורה, שירי אהבה, מחזה זמר שכולו מחווה לנובל וואג הצרפתי ובכיכובו של לואי גרל המ-א-מ-ם!!! גררררררר גרל! כל הביקורות כאן מתעלפות ממנו ומהסרט, ולא מעט אומרים שהוא הולך לקחת את הפאלם ד'ור. אנחנו נלך לראות ביום שבת (מחזיק אצבעות). גאלו אכן נקטל בקאן אז, כנראה בגלל הסצינה האחרונה שנראת מצוצה לגמרי (ולא מהאצבע). אנחנו דווקא מאד נהננו. בופאלו נחמד, אבל אכן לא מפיל.

ciccio

New member
ז'ה נה קונה פה

ויותר יפה לומר ז'ה נה כונפה! לא מכיר, סורי... אני בהאטה קולנעית... מצד שני, לא אשמתי שמייצרים קקי לאחרונה! אגב אתם שם בסורפת, האחרון שלכם שראיתי היה הסרט של אלן רנה שאין לי שמץ של מושג איך הוא נקרא במקור, באיטלקית הוא נקרא לבבות. זה גם עם לאורה מורנטה שדי עולה לי על העצבים. בכל אופן, רנה כבודו במקומו מונח, אבל שישמור אותי האל הייתי על סף חיתוך ורידים. אה בעצם, גם מדעי החלום היה זוועה... מה קורה לכם שם? למה אנייס ז'ואי לא שומעים ממנה?

chti

New member
מה שנכון

בהחלט לא סרט מרנין, מאוד מרשים אבל די מדכדך. ואכן קשה לי לחשוב על סרט צרפתי שממש הפיל אותנו לאחרונה. האמת שאני מצפה בכליון לחדש של קלאפיש (פריז), ולראות את הסרט המדובר מלמעלה וחוץ מזה לא קרה הרבה לאחרונה. ז'אואי נראה לי כבר לא ממש מעניינת אף אחד עם ההצדטקויות שלה וההתנשאות שלה, והיא החליטה לפני שנתיים שהיא גם זמרת ומאז לא ראינו אותה על המסך. מה אצלכם? יש אקשן?

ciccio

New member
אקשן?

לא ממש ידוע לי על איזה משהו מיוחד שמעניין אותי. האמת קשה ליפול לאחרונה מהקולנוע האיטלקי. מי שעושים דברים טובים ומעניינים הם באמת אנשים עם ותק רציני וגם, לא תמיד מצליח להם. ויש דור צעיר יותר, שעדיין לא הרשים אותי מדי... מה לעשות מה לעשות... שאני יפה כזאת , שיפה כמוני אין! העונות הקולנעיות בדרך כלל מתוזמנות עם הפסטיבלים, נדמה לי שבקאן אין ייצוג רציני לאיטלקים, קרוב לוודאי שיהיו לי יותר חדשות כשיגיע פסטיבל וונציה. קלאפיש זה הבובות הרוסיות? אני לא יודע, אתה הרבית בשבחיו ולא ברור לי על מה ולמה. רנה, עזוב לא מרנין, זה לא הנושא, אלא הטיפול, המונוטוני, העמוק, המאוד פנימי. נכון, זה רנה וצריך להיות במצב רוח הנכון להכנס אליו, ולהבין אותו לא מספיקה רק הצפייה... אבל זה דורש עצבים שכנראה לא היו לי. ז'אואי בהתנשאויות? אני לא יודע... לא מכיר אישית, כן וידוע לי שהיא מזמרת, אני חושב שההכשרה שלה במקור היא כזמרת לירית.

chti

New member
תגיד, את אסיה ארג'נטו אוהבים אצלכם?

כאן היא פשוט כוכבת על. 8 ימים של קאן, כל יום יצא לי לראות אותה בטלויזיה. מה שכן, היא טראשית להפליא. ואתה יודע מה, כשאני חופר בארכיון הזכרונות המעופש שלי, הסרט האחרון (ולא רק הצרפתי) שבאמת הצליח לרגש אותי היה Cléo from 5 to 7 של אנייס ורדה. ישן טיחו, אבל כשרואים את כל הסרטים ה 'LOW KEY' האמריקאים של היום בהם לא קורה ממש הרבה והכל מתנהל כאילו בעצלתיים עם כמה בדיחות פה ושם, אפשר להבין שהצרפתים עשו את זה ממזמן, עם הרבה יותר שארם ויופי. אגב, יש אחים כהן חדש- זה רק אני, או שכבר לא מתרגשים? מה שכן, החדש של ואן סנט נראה מעניין.

ciccio

New member
לא עד כדי כך אוהבים, אבל

אני מאמין שכל מי שתשאל ידע מיהי... אז ככה, היא בת של במאי סרטי אימה אבל גור כזה של שנות השבעים שמונים, משהו קאלטי לחלוטין, ואמא שלה שחקנית בסרטי האבא, איפושהו באמצע שנות השמונים גם היא שחקה בסרטים של אבא שלה, היא הייתה נשואה או חברה הרבה זמן של מנהיג להקה מפורסמת פה... הקיצר מוכרת אממה, היא תמיד הייתה והצדיקה את הלוק שלה בתור הילדה הרעה, מופרעת כזו... בתור שחקנית, אני יודע... חוזרת על השטאנצים שלה ולא שחקנית המאה, הבנתי שהיא גם התחילה לביים אבל גם לא ברוב הצלחה... מה שכן, אני לא יודע איפה היא חייה אבל נראה שהיא עובדת יותר מחוץ לאיטליה. כן, מה שהאמריקאים גילו עכשיו, טוב הם לא גילו אבל זה נהיה יותר פופולרי היום, אתם ידעתם כבר מזמן. לגבי קאן, זה אצלכם אז זה יותר מורגש מפה... לא כל כך מדברים על קאן, אני לפחות לא עוקב. קראתי על האחים כהן ואומרים שהוא מבטיח, קראתי גם על ואן סנט ואומרים שהוא חוזר על עצמו מדי.

bulllli

New member
רגע, אז אני הומו מקולקל?

מחזות זמר זה משעמםםםםםםםםםם. חוץ מרוקי...

ciccio

New member
על טעם וריח

אין מה להתווכח... בילדותי העשוקה אני אהבתי מאוד מחזות זמר וגם אירוויזיונים, זה לא היה קשור להומו או לא, פשוט נהנתי מהם. בהתבגרותי העשוקה התרחקתי משניהם כי עניינו אותי דברים אחרים ומשלהי בגרותי, העשוקה גם היא, חזרתי אליהם בנוסטלגיה... 30 יאמרו כולם זה עדיין צעיר אבל זה כבר גיל שיש לך בו נוסטלגיות. ואגב הומו מקולקל נראה לי זה אחד שנמשך לנשים. אתה לא עושה לי רושם של הומו פגום.

chti

New member
אויש אויש אויש שאני אמות!!!

איזה סרט שאני ראיתי עכשיו, אני מתה! סרט כזה בא באמת פעם בחיים, מסוג הסרטים שאחרי 20 דקות אתה פתאום קולט שאתה צופה במשהו שעומד להיות סרט קאלט אל מותי. שירי אהבה של כריסטוף אונורה, עליו כתבתי כאן למעלה, הוא ללא ספק ה-סרט של צרפת שנות האלפיים. יש בו הכל ובמידה מדוייקת - צחקנו, בכינו, התרגשנו ונהננו מכל רגע. פריז נראת בו כל כך סקסית, צעירה ורב תרבותית, ויותר מכך- היא נראית אותה פריז רומנטית עליה כולם שרים. הסיפור ממש נוגע ללב (ואני לא הולך לספר, מי שרוצה לראות אני ממליץ ללכת מבלי לדעת על מה הסרט), השחקנים, אוי השחקנים- לואי גארל הולך להיות הדבר הבא ללא ספק, וכל השאר נפלאים לא פחות (מדהים כמה שמאסטרויאני מזכירה את אבא הרבה יותר מאשר את אמא), השירים כל אחד במקום ומוסיפים כל כך הרבה וסגנון הצילום פשוט גדול- לוקח המון מהנובל וואג הצרפתי הקלאסי המופלא ומשנה/מתאים/מפתח אותו כך שהוא יתאים לשנת 2007. והיה כל כך כיף לראות סרט צרפתי שסוף סוף מדבר על נושאים פשוטים כביכול מחיי היום יום, על הדור הצעיר של היום, על צרפת של היום ועושה את זה בפשטות ובכנות שרק הופכים את הסרט ליצירת מופת אמיתית בת זמננו. איי שאני אמות. רק נקודה אחת אני אוסיף, מבלי לומר שום דבר על תוכן הסרט- הסיפור בהחלט מצדיק את העובדה שכתבתי את ההודעה הנ"ל דווקא כאן בפורום הנ"ל, גם אם זה לא ממש רלוונטי להודעה ולסרט (במידה מסויימת). בקיצור- מי שיכול, רוצו לראות!!!

למעלה