תעזבי אותך מרומנטיזציה.
לשניה לא עשיתי רומנטיזציה כאן. ראשית, אני בהחלט מאמינה שאותו חייל בא לזיין ולא לעשות צדקה. זה מה שעושים אצל זונה. בדיוק כמו שאצל מורה פרטית באים כדי ללמוד, אצל רופאה באים כדי להתרפא, ואצל מסז´יסטית באים כדי לקבל מסאז´. אז לא, אני לא חושבת שהוא הלך לשם כדי לשוחח על שיקספיר. שנית, אני לא חושבת שכל הזונות מאושרות. וכרגע אני מתייחסת רק לזונות שעוסקות בזה מרצונן ולא לאלו שנמכרו כשפחות. מצד שני, אני גם לא חושבת שכל עובדות הניקיון מאושרות. וגם לא כל הפועלות במפעלים. וכן, אני מסכימה שהרבה זונות משתמשות בסמים, אם כי כיוון הסיבתיות אינו בהכרח שהן מתחילות לעסוק בזנות ועוברות לסמים, למעשה, לפי הסטטיסטיקות שאני קראתי, זה להיפך. הן מתמכרות לסמים ויורדות לזנות כדי לממן אותם. ולמה לזנות? כי זה מקצוע יחסית קל (וב"קל" אני מתכוונת שלרוב הנרקומניות זה קל יותר מאשר לשדוד בנקים או לפרוץ מכוניות), שמכניס סכומים גדולים יחסית של כסף, ודרישות הקבלה אליו מינימליות. אני רוצה להדגיש שמאד מאד מאד עצוב לי שמרבית הגברים שבאים לזונות עושים מהן אובייקטיפיקציה כל כך חזקה שהם לא מסוגלים להבחין במצוקה הנוראה של האשה שהם מזיינים. מצד שני, שיעור ההתאבדויות בקרב רופאי השיניים הוא הגבוה ביותר מקרב כלל המקצועות, ולא זכור לי שייחסתי יותר מדי תשומת לב למצב רוחו של רופא השיניים שלי בפעם האחרונה שהייתי אצלו. בהחלט ייתכן שהוא היה מדוכא ואומלל, ובחלק גדול מהזמן הפרצוף שלו היה כמה סנטימטרים מהפרצוף שלי והידיים שלו חיטטו לי בתוך הפה, אבל פייר - לא ממש עניין אותי באותו רגע מה מצב הרוח שלו. לא בשביל זה שילמתי לו. כך שקשה לי להאשים אנשים שבאים לזונה ולא מתייחסים למצב הרוח שלה. אז נכון, בעולם מושלם כולנו היינו נורא נורא אכפתיים כלפי כל אחינו בני האדם, ומתייחסים לכל אדם במצוקה סביבנו. למרבה הצער, המציאות שונה, לכמעט אף אדם (חוץ מנאמר, לאמא תרזה ז"ל, או אולי למהטמה גנדי) אין אנרגיה להבחין בסבלו של כל אדם ואדם בסביבתם, ואנחנו שומרים את האמפתיה שלנו לקרובים אלינו, כמו משפחה, חברים קרובים וכדומה. וגם אצלם לא תמיד אנחנו מבחינים בדברים האיומים שקורים לנו מתחת לאף (וכל מי שאדם שקרוב אליו התאבד אי פעם מכיר את הקטע הזה של "איך לא שמנו לב שהמצב היה כל כך נורא ואיך לא עשינו משהו כדי לעצור את זה?"). והכי הכי חשוב: מי שהיה צריך למנוע מאותו סרסור מנוול - שיישרף בגהינום אמן - לנצל את אותה בחורה הוא לא חייל שהגיע כדי להשתמש בשירותיה. המשטרה היתה צריכה לעשות את זה. המשטרה של המדינה שאנחנו חיים בה ושמתיימרת להיות מדינה נאורה, ובכל זאת מתקיים בה סחר אדם במימדים מפחידים. אותה משטרה שהיום מסתפקת בלעצור את הזונות ולשחרר בערבות את הסרסורים/סוחרי עבדים, ובקושי לעשות להם נו נו נו - היא זו שזה היה התפקיד שלה. לא איזה חייל אקראי בחופשה.