שירשור טרמפים:

kogawa

New member
שירשור טרמפים:

מה הטרמפ הכי משוגע שהיה לכם בטיול? מתנדב להתחיל בציטוט מתשובה שעניתי לפני שבועיים: "...ביפן, כשעמדתי לטרמפ בכיוון אחד, ונהג מהכיוון השני הסתובב ולקח אותי 3 שעות בכיוון המנוגד למטרת חפצו. כמו כן היו לי מקרים שבטרמפ הציעו לי לישון בלילה אצלם, ולמחרת דאגו לי לטרמפ המשך. לא היה לי טרמפ שלא קנו לי שתיה, ובהרבה מקרים גם ארוחה במסעדה, ואירוח בלילה כולל יציאה לבילוי על חשבונם, ואפילו אירגנו קרב שוורים במיוחד בעבור הטרמפיסט שלהם. הבעיה היתה איך נפתרים מהקרציות האלו שבכניסה לעיר לא נתנו לי לרדת בגן הציבורי להקמת אוהל לשינת לילה, אלא התעקשו לקחת אותי למטרה מוגדרת - תחנת רכבת או כתובת שתמיד לא היתה לי. הטרמפ המשוגע ביותר היה לי מהאי הוקיידו דרך מעבורת של 50 ק"מ ועד טוקיו, 1600 ק"מ שכולם (כולל מעבורת, אוכל ושתיה) על חשבון הנהג, שהביא אותי 200 מטר מהמלון שלי בטוקיו".

יצאתי מדעתי

תכף אשוב. זה מה שאפשר להגיד על הטרמפ ההזוי שלקחתי בזימבבווה. לא זוכרת בדיוק מאיפה נסעתי ולאן(אם אשתדל בטוח אזכר אבל זה לא חשוב לסיפור),יצאתי מאיזו אכסניה במזרח זימ' ולא ממש היתה תחבורה ציבורית. בקרבת מקום היתה תחנת דלק והחלטתי לנסות לתפוס טרמפ עם מישהו שיעצור לתדלק. הגיע מכונית עם שלושה !!! גברים מקומיים ולא בדיוק ברור מה עבר לי בראש, אבל שאלתי אותם אם הם נוסעים לשם ואם אפשר להצטרף, הם שמחו להזמין אותי להצטרף אליהם ויצאנו לדרך.באמצע הדרך נפל לי האסימון שאולי עשיתי טעות, אבל אז היה מאוחר מידי לברוח. במהלך הנסיעה הנהג פגע באיזו חיה ומיד אחר כך נעצר בחרקה, מישהו פתח את הדלת ורץ החוצה. אחרי כמה דקות חזר עם החיה המתה בידיו וחיך על פניו ובישר בשמחה שהיום תהיה ארוחת ערב נפלאה
. לא עבר זמן רב והגענו לעיר, החברה הורידו אותי קרוב לאכסניה שאליה רציתי להגיע ונסעו בעודם מנופפים לי מהחלון. מיותר לציין שנשמתי לרווחה : ) עוד טרמפ מטורף היה במלאווי ואני בטוחה שכבר היה לנו שירשור כזה פעם, אולי כדאי למצוא אותו בארכיון, הסיפור על מלאווי שם.

kogawa

New member
אירן רבותי, אירן..

60 קילומטר ממינכן עמדתי לטרמפ לפני טיסה לארץ, ורציתי להגיע רק לשם כשעצרה לי משאית. אחרי ה-"איח נישט פלאגן אלמן" וברור שפה מוסכמת אמר לי הנהג שהוא יצא מספרד, והוא נוסע לאירן, ואני יכול להמשיך איתו ליגוסלביה או טורקיה, או איפה שהכי קרוב לי למטרתי הסופית. דוקא התאים לי תורקיה אבל הכרטיס היה כבר מוזמן ונאלצתי להפרד ממנו במינכן.

1L

New member
סיפורי ניו זילנד

משך כארבע חודשים התניידתי ברחבי ניו-זילנד על בסיס טרמפים. בחלק מהמקרים, עם מטיילים אחרים שפגשתי וחלק עם מקומיים - אין ספק שזו אחת הדרכים המוצלחות יותר לטיול שם (חסכוני, הזדמנות לפגוש ולהכיר מקרוב את המקומיים ותמיד חוייתי - שם, בניגוד למקומות אחרים בעולם זה גם יחסית בטוח והתיאוריות ארוכות). ארבעה סיפורי טרמפים שלא אשכח (מתוך המוני סיפורים כאלה): חלק א'- הכי נחמד או: הכל יחסי טאופו (Taupo) היא ללא ספק אחת הערים המרכזיות באי הצפוני ובכלל מבחינת ריכוז אטרקציות ובהתאם כמות מטיילים ואף על פי-כן נראה שהתנועה ביציאה הדרומית ממנה שבה עמדתי היתה קצת דלילה באותו בוקר. לא חיכיתי יותר מידי זמן כשאני מחזיק את הקרטון שלי עליו כתבתי Turangi, שמה של העיר הקרובה (52 ק"מ...) בדרכי להיום כשעצר לידי רכב גדול ממנו בצבץ ראשו של גבר בגיל העמידה בכובע בוקרים מהסוג שחובשים לראשם יותר אנשים שבטוחים שהם בוקרים מאשר בוקרים אמיתיים. כרגיל התפתחה שיחה על הא ועל דא, במתכונת בה אני כבר יחסית מתורגל (שאלות התעניינות מנומסות) ובהמשך הדרך כשסיפרתי לו שאני מכוון להגיע היום לעיירה National Park (מי אמר שהם לא יצירתיים בשמות?) הוא הציע להוריד אותי שם למרות שמדובר בסטייה של לפחות 60 ק"מ מבחינתו. אבל קיווים (הכינוי הניו-זילנדי למקומיים עצמם) לא ממהרים. ובכלל, מה זה עוד 60 ק"מ פחות 60 ק"מ? ניסיתי באמת לסרב כי בכל זאת, לפחות בעיני ישראלי, תוספת של 120 ק"מ לנסיעה מתוכננת זה אפעס קצת סטייה מהדרך אבל הוא התעקש והציע (ובכך הקדים אותי) - "כשאנחנו מגיעים, אני מביא אותך עד לאן שאתה צריך ואתה קונה לי המבורגר" איך יכולתי לסרב? שעה ומשהו של סיפורים על משפחתו ואנחנו מגיעים לאחד המקומות היותר נידחים בניו-זילנד - עיירה עם שם גרוע כשהטלפון הציבורי היחידי בה נמצא בתחנת הדלק היחידה בה שמשמשת גם כמכולת וסניף דואר. כמנהגי הזמנתי לעצמי מקום באחת האכסניות שם שהסתברה להיות בשיפוצים וריקה לא רק ממטיילים (למה אני לא מופתע) כי אם גם מבעלת הבית שטרחה להשאיר פתק עם מספר טלפון אליו הייתי צריך להתקשר כדי לבשר לה שהגעתי וגם להנחות אותי בסיור. הבחור חיכה לי ברכבו כשהודעתי לו שאני מעדיף לנטוש את אכסניית הרפאים הזו לטובת אחת אחרת אך לא לפני שאממש את הבטחתי: בפאב הסמוך התיישבנו לארוחת צהריים משובחת (המבורגר ובירה - מה יכול להיות רע) שגם אחריה הוא התעקש להביא אותי לפתחה של האכסניה בה בחרתי, מרחק 50 מ' מהפאב...

1L

New member
התמונה שברחה

* Aotearoa הוא שמה של ניו-זילנד בשפתם של המאורים (ילידי האי) ופירושו: "ארץ הענן הארוך הלבן" (או משהו דומה...)

1L

New member
חלק ב- זמן ההמתנה הכי ארוך או:

צחוק הגורל. באמת שאנשים טובים ונחמדים בניו-זילנד. אפילו אם אתה לא מקומי, אתה סופג את האווירה וכמו שנאמר "ברומא- התנהג כרומאי". למעשה, גם אם על פניו נראה שטרמפיסטים לא נפוצים עד כדי כך, התושבים רגילים לכך ולרוב שמחים לעזור. זו הסיבה שבד"כ באמת שאפילו אני לבדי (בלי יותר מידי מחשוף) לא נזקקתי להמתין זמן רב מידי (גם אם כישראלי חסר-סבלנות רעננתי את מאגר הקללות שלי בעברית, אנגלית ושפות אחרות שמעולם לא ידעתי מידי יום או יומיים) ואת המקומות שאליהם רציתי להגיע אך ויתרתי עליהם בשל בעיית טרמפים אני יכול לספור על כף יד אחת. את הטרמפ הראשון מתוך העיר Timaru הצלחנו לתפוס, ר' ואני, די במהירות ואפילו עם זוג מטיילים שפגשתי מספר פעמים קודם לכן וממש שמחתי לפגוש שוב עכשיו. אולם אותה יד הגורל של הבוקר הסתברה במהלך אותו היום להיות שייכת ללא אחר מאשר אותו מרפי מקולל. הגענו לעיירה קטנה ואפורה לצד הדרך הראשית שנושאת את השם האירוני מאוד Pleasant Point. ככל שעבר הזמן ניסינו להחליף משמרות בהנפת היד, התייעצות עם אנשי המוסך הסמוך ואפילו התקדמות וחזרה של כק"מ (משנה מקום משנה מזל?...) אך אף אחת מהמכוניות לא ניאותה לעצור. האטרקציה היחידה שחלפה על פנינו במין גיחוך של הגורל היתה שיירת מכוניות ענתיקות (תחביב נפוץ בניו זילנד) אשר יצאה מהעיירה, בכיוון ההפוך... שלוש שעות תמימות ומורטות עצבים חלפו להן עד שלמקום הגיע גם טרמפיסט נוסף - ללא ספק, אחת הצרות הצרורות עבור טרמפיסטים. שוחחנו מעט אך הוא היה מאוד לא אדיב וניסה להתרחק מאיתנו ככל האפשר כאילו חשש שהנאחס שלנו ידבוק בו. לאחר כחצי שעה עצר ואן גדול עמוס ילדים מעצבנים והטרמפיסט הצעיר מיהר להדחק בו. אנחנו שחשבנו שסופסוף נגאל מיסורי ההמתנה מצאנו את עצמנו מתחננים לנהג שידחוס גם אותנו המיואשים, אבל הוא התנצל מאוד ובעיקר איחל בהצלחה. אם כן, סף היאוש הוגדר מחדש לכש- ר', שרק כמה ימים קודם נחתה בכרייסטצ'רץ' והתלהבה ממש לשמוע שאני מטייל בטרמפים עד שהעזה להצטרף אלי, החליטה לתפוס תנומה בשולי הכביש, אך הללויה - הישועה הגיעה! בחור נחמד שרחמיו כנראה נכמרו על שני הטרמפיסטים המסכנים עצר לנו ואסף אותנו איתו. הוא סיפר שהוא בדיוק בדרך לפאב הסמוך שב- Cave, ספק עיירה ספק שני בתים ופאב. איתו נסענו עוד כ- 30 או 40 ק"מ מתוך המאה שיעדנו לעצמנו לאותו יום עד אותו חור ונפרדנו ממנו כשאנחנו אסירי תודה. "בהצלחה!" הוא קרא אלינו "אני בטוח שתסתדרו. מקסימום, אם לא הולך - אני אביא אתכם עד לאן שאתם צריכים". "אה, שטויות - יהיה בסדר, תודה!" הגבנו בפולניות ישראלית טיפוסית והתמקמנו לטובת תפיסת הטרמפ הבא. שעת צהריים מאוחרת ואנחנו כבר נעשים רעבים. כשהדילמה היא אם להכנס לפאב כדי לאכול או לחכות ליד הכביש שמא נפספס את הטרמפ שלנו (לאור אירועי היום) כמובן שהעדפנו להתבסס על האוכל היחידי שהיה לנו - שאריות משתי אריזות של עשריות Cookie Time (עוגיות שוקולד-צ'יפס ענקיות וטעימות) שאותן חיסלנו ונותרנו רעבים... עוד כשעתיים נוקפות ואני מחליט להכנס לפאב כדי לשאול אם יש באזור אכסניה, קמפינג, מלון או משהו דומה ואני זוכה לגיחוך מצד הברמן שמבהיר לי שבאמת אין שום דבר למעט הפאב הזה באזור הקרוב. שעת אחר הצהריים ומתחיל להיות אפילו קר ממה שציפינו כשאני שם לב שמהפאב יוצאת חבורת אנשים מחופשים בכל מיני תלבושות מוזרות ואיפור מוגזם. זמן לא רב אח"כ יוצא גם הבחור שלנו -ג'ק, ג'ון או שם דומה אחר שאני לא זוכר - ואנחנו מסתערים עליו והוא מחייך וזוכר את הבטחתו. הקלה רצינית כשאנחנו נכנסים למכונית גם אם לא לגמרי נוח לנו שהוא עושה עבורנו כזו סטייה מדרכו הביתה. הוא מספר על המשפחה והילדים, מתפעל איתנו מהנוף וגם מספר שיש לו חוות איילים שאנחנו מוכרחים לבקר בה בהזדמנות (מן הסתם גם לוקחים טלפון וכתובת). כשהוא עוצר להשתין בעוד איזו עיירה שכוחת-אל ר' ואני מתאמצים לחשוב כיצד ניתן לגמול לו. תשלום סמלי בד"כ יוצר סיטואציה לא נעימה והזמנה לבירה זה כנראה לא הדבר הכי חכם לעשות כשהבחור שתוי ועוד צריך לנהוג לא מעט ולכן אנחנו מזמינים לארוחת ערב ביעד שלנו, Lake Tekapo. כצפוי קשה לו לסרב וכשאנחנו מגיעים שוב יושבים על צ'יפס, סטייק או המבורגר ו... קנקן גדול של בירה...

1L

New member
חלק ג' - הכי מפחיד או: מאצ'ו במבחן

יש בהחלט משהו מאתגר בלתפוס טרמפים. כשיורד גשם שוטף זה רק מוסיף לאתגר אבל מי כמוני, גבר ישראלי שיכנע בגלל זה. אז נכון, לא חיכיתי יותר מידי בתחנת האוטובוס ביציאה מ Rotorua אבל קשה לי לסרב כששלוש נערות מזמינות אותי להצטרף אליהן. הן נוסעות פחות או יותר לאן שאני צריך, או לצורך העניין - יורידו אותי ב Taupo, בסה"כ נסיעה של 80 ק"מ ואין לי מה להתלונן. מרבית השיחה במהלך הנסיעה היא בין שלוש הנערות המאוריות שמסתברות למעשה להיות בנות 14 וחששות מסויימים מתעוררים אצלי כשאני מתחיל להבין שלאף אחת אין ממש רשיון נהיגה. אז גבר גבר אבל כשהגשם הופך להיות מבול שוטף שלא רואים עשרה מטרים קדימה מה שלא בדיוק מדאיג את הבנות, השקול שברכב מתחיל להיות קצת מוטרד. כמו בדרך כלל, אני יודע פחות או יותר מה הדרך שאנחנו אמורים לסוע בוודאי כשהפעם מדובר על דרך ראשית וגדולה, אבל הן משתדלות להרגיע אותי שזה רק קיצור דרך קטן שהן עושות... אני מודה שהשתדלתי לשמור על קור רוח כשהן עצרו בצד כדי להתחלף בנהיגה ולתת הזדמנות גם לזו מביניהן שלא לגמרי מגיעה גם להגה וגם לדוושות, אבל אחת מהן תופסת פיקוד ומנסה לחקות מורה נהיגה שפגשה פעם, או שזה היה אבא שלה?... אבל אין ספק שמה שלא הורג - מחשל, חשבתי לעצמי עד שאחת מהן פתחה את תא הכפפות כדי להראות לי את הסכין הענקית שהן מחזיקות שם למקרה שיפגשו בכל מיני טיפוסים מפוקפקים. בלעתי רוק והתאמצתי לחשוב מחשבות טובות. איכשהו הזמן עבר ומצאתי את עצמי יורד מהרכב ב Taupo. פתאום הפציעה השמש, השמיים התבהרו ואני מוכן להשבע שגם הציפורים סביבי התחילו לצייץ.

1L

New member
הכי ישראלי או: הכי ישראלי

זוג מטיילים ישראלים שפגשתי כמה וכמה פעמים באורח בלתי-מוסבר וכך הפכו למעשה לחברים אמיתיים הורידו אותי ביציאה המזרחית של Greymouth - הפרידה קשה אבל אנחנו יודעים שנפגש בעוד זמן, שוב באמצע הדרך אך בכיוון ההפוך. השלט כבר מוכן ואני מתמקם לי בנקודה מתאימה לעצירת טרמפ. זמן קצר אחר-כך מופיע בחור נוסף, טרמפיסט גם הוא. שיחה קצרה לתיאום עמדות והוא מתחיל להתרחק ממני כדי להגדיל את סיכוייו לתפוס טרמפ, גם הוא מצוייד בשלט דומה. מידי פעם אני מביט מעבר לכתף כדי לראות מה שלומו אך אחרי פחות מחצי שעה אני שם לב שכנראה הבחור עוד יותר קצר-רוח ממה שחשבתי והוא החליט להשיל את מכנסיו. אין ספק שזה ימשוך את תשומת לב הנהגים אבל אני לא בטוח שזה יגרום להם לעצור לו. הוא פותח את התרמיל ומוציא חצאית סקוטית אותה הוא לובש. הבחור כנראה בונה על סולידריות לאומית או סתם רחמים אבל נראה שהמזל שלו לא בדיוק איתו. למעשה, לא חולף זמן רב עד שמכונית עוצרת דווקא לידי בחריקת בלמים. מהר מאוד מאשרים הנהג ואני שהסולידריות הלאומית דווקא בצד שלי, מה שלא עוצר מבעד הסקוטי הלחוץ לרוץ ולנסות להדחף גם הוא למכונית. הפעם, דווקא הרחמים משחקים לו ושנינו עולים לרכב. א' שלא חוסך בסיפורים, אך נמנע מלעשות זאת באנגלית גם לטובת התייר, מגלה שהוא קיבוצניק שבדרך למסיבה מטורפת בKaikoura ומזמין אותי להצטרף. אני לא ממהר להסכים אך עלי להחליט על היעד שלי, איפשהו על הדרך וכך אני מוצא את עצמי מטיל מטבע כדי להחליט איפה להזרק. בעודנו נוסעים דרך הLewis Pass, דרך יפה לכל הדעות (שם חדי העין יבחינו בערוץ נחל שזכה לשם Dawson Creek), אני שומע סיפורים על המבורגר אגדי (חמש קומות לטענתו) שמחכה לי אי שם בהמשך הטיול וגם בקשה (שלא נענתה) להחזיר מפתח ששכח אצלו לאכסניה שבה התארח. כמובן מחליפים סיפורים והמלצות מהטיול עד כה וכנראה שמפה לשם גם הסקוטי הספיק לרדת איפשהו בדרך אבל מה ששבר אותי ממש לא היתה ההתפעלות חסרת המעצורים של הבחור מטרקטורים על פניהם חלפנו (מסוג הדברים שעירוניים לא יבינו למרות שאני מנסה לגלות בקיאות כשאני שולף את המושג ג'ון דיר), אלא שבנקודה מסויימת ללא התראה הוא החליט לעצור בצד הדרך. יצא מהרכב בעודו קורא לי, "בוא בוא - אתה חייב לראות!". אנחנו מתקדמים לעבר טרקטור גדול והוא לא מפסיק לא-להאמין, ניגש אל בחור שהיה עסוק בשלו לא רחוק מהטרקטור וביקש ממנו להכנס. חוסר העניין שלי התחלף במבוכה כשהבחור הקיווי לא הבין מה רוצים ממנו. כך או אחרת, א' מטפס אל הקבינה מה שיגרור עוד לפחות שעה של התרשמויות, דיווחים והשוואות לטרקטורים אחרים, ואני משתדל להתקרב למכונית החונה בתקווה שאף אחד לא יסיק שאני קשור אליו. בערך שעה מאוחר יותר, אחרי קצת הסתבכויות בעיירה יפה ויוקרתית כנראה (Hanmer Springs) וכמעט כהרגלי אני מוצא את עצמי יושב באיזו מסעדה ביתית על המבורגר-אננס (אל תתווכחו - זה טעים!), פאנטה ובחור ישראלי רעב שהפסיק לדבר על טרקטורים רק בגלל שהוא עסוק בהמבורגר וצ'יפס משלו.

lorats

New member
מאוד אהבנו את הסיפורים שלך

וזה מאוד עורר בנו חשק לנסוע כבר עכשיו!!! תודה:)

Moran Tamar

New member
אמנם אי אפשר להתעלות על תיאור יפן-

אבל אתרום את חלקי (-: בטיול תרמילים בסקוטלנד התבססנו, חברתי ואני, על טרמפים. באחד הראשונים הסיע אותנו בחור צעיר בואן של שיפוצניקים, ובעודו שועט ב120 קמ"ש במישורים גילגל סיגריה בשתי ידיו בעודו מכוון את הרכב עם המרפקים. הוא הוריד אותנו לפני הכניסה לעיירה אליה היה מכוון כדי שהבוס שלו לא יתפוס אותו נותן טרמפ אסור ברכב חברה... הודינו לו אף יותר כשגילינו את זה.. ובליבנו סלחנו לו על השיוט המדאיג משהו. אבל שום דבר לא התעלה על הטרמפ מאגם לוך נס, עם האיש בחליפת העסקים, שהכניס את התיקים שלנו לתא מטען מלא ארגזי פטל (במכונית יוקרה, לא טנדר חלילה). בפיתולים החדים מעל צוקים יפיפיים המשקיפים לאגם, הצצנו מהמושב האחורי אל לוח המכוונים ונרגענו לראות רק 90... עד שנזכרנו שוב שמדובר ב90 מייל - 130 קמ"ש... מידי פעם חתך הנהג לנתיב הנגדי על מנת לא להאט - מיותר לציין שהנסיעה בצד שמאל של הכביש לא סייעה יתר על המידה לראות מי נוסע מולו. מהרווח לרגליים מתחת למושב הקדמי כלב רועים מבוהל נעץ בנו עיניים מתחננות, ובהן ראינו את השתקפות רגשותינו ממש - אני אישית ניסיתי להיזכר בפרקי תהילים או קדיש, מה שיתאים יותר.. לאחר חצי שעה שבה הספקנו לחזות מספר פעמים את מותינו עתידי בלהבות בתחתית הוואדי, ירדנו שלמות אך רועדות בצומת, ולתדהמתנו כל הפטל בתא המטען נשאר שלם על אף שהייתו במהירות המתקרבת למהירות הקול.

Moran Tamar

New member
ועוד שני זכרונות חמים מאותו טיול:

הראשון, עם נהג שסיפר לנו שמאז שטייל בישראל ונתנו לו טרמפים בשפע הוא מקפיד לעצור לטרמפיסטים, וכששמע שאנחנו מישראל התרגש מאוד. והשני, בחוף המערבי, הרוח שוקטת ולפתע עולים ענני ברחשים - המידג' הידועים לשמצה. נכנסים לעיניים, לאף, לחולצה ונושכים, המנייאקים הקטנים האלו. אנחנו מכסות את האף והפה בצעיפים ומנסות לתפוס טרמפ למרות התכנון המקורי ללכת עד החניון, כי קשה לנשום כבר. הנהגים רואים מרחוק את שתי הטיילות המחופשות לאיראניות, ולא עוצרים מאימת הברחשים.. עד שואן שנסע מקודם בכיוון ההפוך, עשה סיבוב ועצר. הדלת נפתחה בחטף, ואישה צועקת לנו: "מהר! כנסו פנימה!" בפנים - אמא הולנדית ואבא אנגלי צעירים, עם חמישה ילדים; לא היה באמת מקום, אבל עשו לנו בכל זאת. האמא מזהירה את הילדים למעוך מהר את כל החרקים שנכנסו איתנו (זריזים כבר אמרתי?). הם לא יקדמו אותנו באופן משמעותי, אבל יביאו אותנו עד לחניון אחר בו נוכל לנוח ולהתרחץ מכל החרקים שאנו מרוחות בהם. טוב הלב האנושי הדהים אותי רבות בטיול ההוא - בהחלט הייתי מבינה אם הם היו מסמנים לנו שאין מקום...

sela v

New member
לי היה אוטו

אבל פעם אחת יצאתי לטרק קצר עם חבר. סוף הטרק היה מרחק של איזה שעתיים, שלוש מההתחלה, אבל זה לא היה מסלול מעגלי, וללכת חזרה על הכביש, זה היה סיבוב של עוד איזה 4-5 שעות הליכה, לכן תפסנו טרמפ עד לכביש ה"ראשי", ועוד אחד עם מישהו שהיה צלם, וששמע שאנו מישראל סיפר שהוא היה צלם של אחד העיתונים נדמה לי ה-Independent ברצועת עזה.

kogawa

New member
איך לא תפסתי טרמפ

ממש לפני החזרת סיני, טיילתי ברכב צבאי בדהב והסביבה, וביום האחרון יצאנו לנואבה, ומשם לאילת, ולאחר התרגעות לבאר שבע אליה הגענו בכדי להחזיר את האוטו, ועוד להספיק לתפוס אוטובוס בשעה 9 בערב לתל אביב. מכיוון שאני מאזור עפולה פיתוח, והאוטובוס האחרון יוצא ב-11 בלילה ועובר בגן-שמואל בדרכו (כך מסתבר) לתחנה סופית בלב זיכרון, וכלום לא יעיר אותי אחרי נסיעה ממושכת, עד שהנהג אילץ אותי להפסיק את שנתי ולזרוק אותי בלב זכרון הישנה בשעה 1 בבוקר. מסע מהיר בירידה לכיוון מילייק (ומי לעזאזל היה המלך הזה), והטרמפ הבא היה של צמד פורצים שנסע לרוקן דירה או עסק במגדל העמק - לפחות כך הבנתי משיחתם ומכלי העבודה שהעמיסו בטבעון. אבל עקב לוחות הזמנים העמוסים שלהם הורידו אותי בצומת נהלל - מספר קילומטרים מביתי, והשעה כבר 2 בבוקר, ועוד 40 דקות בהם עמדתי בקור מקפיא בצומת, ורק כדי לספור על אצבע אחת את מספר המכוניות שחלפו על פני בלי לעצור. נכון, מדהב לנהלל הגעתי בלי בעיות, ועוד מספר קילומטרים לפני, ומספר קילוגרמים מעלי, והשתכנעתי לפרוס שקש בשדה, ולהעביר בינות לשיחי האספסת את שארית שעות הלילה האחרונות לפני עלות השחר ומציאת הטרמפ בן מספר הדקות הביתה.

pureK

New member
אלטיזעכן!!

לי ולחבר עצרו אלטיזעכן קצת לפני כל הבלאגן בשטחים.. הם הביאו שלו קפה וסיגריות ערביות.. ובדרך הם נכנסו לטבריה למכור כצת.. וסוף סוף גליתי... ישנם כאלה עם מיקרופון ויש מתוחקמים שהקליטו קלטת... אז הם היו מהמתוחכמים... זה היה די מוזר..היה עוד אחד בפיקאפ מאחורה אני חבר ואמסטף של הנהג במבטים קשים... :)

jeshu

New member
ברוב המקומות שטיילתי בהם וגם בישראל גם המואזין במסגד זה רק רמקול עם קסטה למעלה על המגדל.

pureK

New member
אפרופו מואזין... ../images/Emo13.gif

אני גר בעכו.. ו.. בעכו יש ערבים ו.. איפה שיש ערבים יש.... מסגד.. כן כן... יש פה בעיר בחור אחד מחוק קצת הרבה מסמים פסיכאדלים... הוא יום אחד בלילה אכל כנראה סטירה מאיזה טריפ.. הלך בלילה למסגד והחליף קלטת לטראנס.. ו.. ב2:00 בלילה טראנס בכל עכו....... חוץ מזה שעשו עליו לינץ' קטן היה מאוד מצחיק...

jeshu

New member
משהו סיפר לי פעם שהם החליפו בעזה את המואזין בשלמה ארצי כשהם ערכו חיפוש במסגד.

שחרור1

New member
לא ישתווה לסיפורים פה, אבל...

זה על טרמפים בארץ.
אני בת שירות. צריכה להגיע לנס הרים.
קצת חננה.
מה שאומר- רק השנה התחלתי לתרגל את מיקום האצבע וזווית היד (ז'תומרת לתפוס טרמפים).
לבנות שירות יש נסיעות חינם כדי שלא יתפסו טרמפים. כדי להגיע למקום השירות שלי אני צריכה לתפוס אוטובוס שהתדירות שלו מאד נמוכה.
מה עושים כשמאחרים?
מגיעים לצומת להבים.
תופסים טרמפ לקסטינה. עוד אחד למסמיה. אוטובוס לצומת שמשון. טרמפ לבית שמש.
בבית שמש יורדים מהטרמפ ומופתעים לגלות חברה טובה
עם אוטובוס (פרטי ומלא בילדים) שמגיע עד נס הרים. עולים עליו. ואז מגיעים לנס הרים ושם מודיעים לכם שאתם צריכים לחזור דרומה לכפר סילבר... ככתוב: ה' ישמור. זה היה ממש כיף.
באמת.

למעלה