שירשור חדש!!

liaD15

New member
היי היי!!

אני מבקש כולם הציעו רק 20-30 אגורות ואני חשבתי באותו זמן לזרוק את שרוך מהגג של הקניון
אז הייתי מוכן להוציא עליו כ"כ הרבה כסף וחוצמיזה הוא לא הסכים אחרי זה לעסקה והוא מכחיש שאני הבעלים שלו!!!

tamarhp

New member
בערך...

את הצעת אגורה, אני שקל, וליעד 2.5 ואני ניהלתי את המכירה...

mayakol

New member
אם זה לא היה נופל על המפגש פורום

ואם זו באמת הייתה החתונה שלך (על מה אני מדברת?! את צעירונת!
) האמיני לי שהייתי מגיעה!

lali37

New member
לדעתי...

זה נכון שבגיל 15 קשה לדעת אם זה אהבה אמיתית ברור שיש מקרים יוצאי דופן!!!! ואתם יכולים לתת לי פול דוגמאות וגם לי יש כמה אבל בגיל 15 רב האנשים בכלל לא יודעים מה זה אהבה אמיתית...

טוב...

ב"ה דעתי בכלל עד גיל 18 ז"א סוף שמינית לא היית אומרת שבכלל צריך זוגות ... (למרות שכבר כמעט טרפו אותי חברות שלי על העניין בטענה שאין לך חבר אז את לא יודעת מה את אומרת או עוד לא היה לך חבר אז את לא יודעת מה זה ואני והבנתי למה זה קרה כי סוגים שונים של חברות דתיות יותר ודתיות פחות ........) למה בכלל צריך בגיל (17-18) הזה כדי להגיד שיש חבר/ה ???.....

mayakol

New member
אתם מתייחסים לעניין

של אהבה כמשהו מאוד נשלט. ואהבה היא לא דבר שאפשר לשלוט בו או לכוון אותו... לא מתכננים להתאהב! וברגע שזה קורה, ונראה לי שלהרבה מהזוגות שהם חברים זה היה המצב, הם צריכים לבחור בין פרידה מוחלטת לבין חברות, ולפעמים כאן נוצרת הבעיה. צריך לבחון כל מקרה לגופו. יש את הפרמטר של הגיל, של הבשלות הנפשית של בני הזוג, של ההבנה שלהם את המערכת של החברות ואת המטרה שלה- נישואין בסופו של דבר באם המערכת הזו תעלה יפה.

tamarhp

New member
את צודקת

אבל התורה מחנכת אותנו לשלוט על היצרים שלנו. ולמרות שזה מאד מאד מאד קשה, אנחנו צריכים ללמוד איך לעשות את זה.

mayakol

New member
ואיך זה סותר את מה שאמרתי?

לא הצדקתי חברויות ל"פריקת היצר"... דיברתי על חברות למטרת נישואין עתידית ותו לא.

tamarhp

New member
לא, רק

התייחסתי למשפט: "ואהבה היא לא דבר שאפשר לשלוט בו או לכוון אותו"

lali37

New member
נכון

אבל יש בגילאים האלה כזה קטע שאני אוהבת אותו והוא אוהב אותה וברור שיש מקרים יוצאי דופן (ואני אפילו מכירה כמה
) אבל הרבה פעמים זה בכלל לא אהבה אמיתית.....

לדעתי...

אהבה יכולה להתחילמגיל 9-10 אבל ברור שזאת לא תיהיה ממש אהבה מתחת לגיל 15 מעל גיל 15 זה בכלל לא משנה חברות בגיל שלנו לדעתי זה לגיטימי ביותר! *דרך אגב שקראתי תגובה של מישהו פה הבנתי מדבריו שאסור להיות חבר של מישהי אלה רק אם זה למטרת נישואין. זה בכלל נכון?! בכל אופן לי לא ניראה, קורה שהקשר ניתק....

lali37

New member
כן זה נכון..

נכון שקשר ניתק אבל זה קשר שהיה למטרות נישואין! הקשר התחיל בכוונה שאולי הזוג ינשא בסוף.. אבל מה?! זה לא הלך... קורה...

אני לא בא להוסיף על ההלכה

אבל אני יכול להיות חבר של מישהי בגיל צעיר ולהגיד אולי אני ינשא לך בעוד כמה שנים....
(סתאם, בצחוק מי שרוצה להיתחתן שיחכה לגיל 17) נ.ב מגיל 17 מותר להיתחתן לפי התורה או המדינה?

beckham17

New member
זה הייתי אני...

מותר שהקשר יינתק! אבל אסור לבוא בגישה זה סתם קשר ל"כייף", למרות שזה באמת כייף! זה הקטע, חברות זה בשביל לחפש. וזה לצורך נישואין בלבד. ברור שלא תמיד מוצאים בפעם הראשונה... וברור שמותר להפרד! אבל אסור שהחברות מתחילתה תהיה בלי קשר לצורך הנישואין...

למעלה