שירשור הלהקה שלי

שירשור הלהקה שלי

בחודש הבא נציין את יום הולדתו הראשון של הפורום (מי שיודע מתי והוא לא גנוווב מקבל פרס
). לכבוד יום ההולדת, מידיי שבוע, עד החודש הבא, אני אפתח שרשור מיוחד, שמטרתו לצאת קצת מהמבנה של הפורום ולאפשר לכל אחד לכתוב על משהו שהוא אוהב במיוחד. לפתיחה ולאור טורניר הלהקות שמאיים להגיע אלינו בקרוב, אני פותח בשרשור "הלהקה שלי", ומבקש שכל אחד יכתוב כמה מילים (כמה שאתם רוצים) על להקה שאתם אוהבים במיוחד או כזאת שלדעתכם מתעלמים ממנה בפורום (כמובן רצוי שתיהיה זו להקה שעונה על נושא הפורום, לצורך העניין זוזו מוסא ולהקתו לא נחשבים.

ThePiper

New member
10/8/02?

משהו על לד זפלין יבוא מיד. הייתי רוצה לכתוב גם על ודגג כי לדעתי מתעלמים ממנה בפורום.

ThePiper

New member
הלהקה שלי (קשה לנחש מי זאת, הא)

קצת רקע: אחרי שהיארדבירדס התפרקו בשנת 67', החליט אחד מחבריה, ג'ימי פייג', להקים להקה חדשה שתיקרא "the new yeardbirds". אך השם המוזר לד זפלין בא להם בעקבות הערה מרושעת של קית' מון (מתופף המי האגדי ומי שלא יודע זאת שיתבייש:), "היארדבירדס החדשים ימריאו כמו צפלין מעופרת" (led עיוות של lead). אחרי שינויי הרכב רבים נוצר ההרכב הסופי: Robert Plant- הפרונטמן של הלהקה, ידוע בעיקר בגלל הקול הנפלא שלו הנשמע כמו יללה מוזרה (ראו: מנצח טורניר הזמרים). בולט בבמה בעיקר בגלל התסרוקת הנפלאה שלו (שנראית בערך כמו התסרוקת של זהבה). Jimmy Page- אחד הגיטריסטים הטובים ביותר אי פעם, אם לא הכי טוב (ראו מקום שני בטורניר הגיטריסטים, עוול אם תשאלו אותי). תחת אצבעותיו הזריזות נכתבו סולואים כגון: סטיירוויי טו הוון, הארטברייקר, דייזד אנד קונפיוזד ועוד רבים וטובים אחרים... ידוע גם בזכות חיבתו למוזיקה עממית ולשטן. ערך גם את כל אלבומי הזפ. ג'ון פול ג'ונס- הבסיסט/קלידן/גיטריסט שלא כ"כ בולט בבמה, אבל הוא האחראי לעוצמה העמוקה של הלדז, לקצב הנפלא ביחד עם התופים, לאורגן המצמרר בנו קוורטר. אולי הוא שקט, אבל אל תזלזלו באיש שמאחורי הקלעים. ג'ון "בונזו" בונהאם- דברים טובים שומרים לסוף, אז מה לא נאמר על הלוייתן? על כורת היערות האימתני הזה? איש המערות המזוקן? שותה הוודקה עד למיתה (
)? אחד המתופפים הכי טובים שאני מכירה, בונזו התמזג בצורה מושלמת עם הצליל של הזפ, התיפוף הקצבי והנפלא שלו הפך אותו למתופף המושלם עבור הלהקה, ראו: מקום ראשון בסקר מתופפים קטן שערכנו. אז בהחלט לא רע למישהו שהתחיל לנגן על סירים ומחבתות. ואיך אפשר שלא להזכיר את הצלע החמישית בלהקה (שלצערי זאת לא אני
), המנהל האגדי פיטר גראנט, שאחראי כמעט ברובה להצלחה של לד זפלין. אז מה אני אוהבת בלד זפלין? בערך הכל, אבל תנו לי לפרט. קצת קשה לתאר את התחושות שמקבלים כשמקשיבים למוזיקה האהובה עליך, קודם כל זה הקצב הנפלא שיש במוזיקה שלהם. אף להקה לא מצליחה לתת לי בגרוב כמו שהלדז עושים, בכל פעם שמתנגן שיר שלהם אני מתחילה להשתגע, לא יודעת אם יש לזה קשר לקצב אבל ככ כיף להשתולל לצלילי האוקיאנוס. דבר שני זאת העוצמה, ואני לא מתכוונת מבחינת דציבלים. המוזיקה שלהם מעבירה מין תנודות מוזרות באוויר שמהפנטות את המאזין ומאלצות אותו להשאר ולהקשיב (או שאלה לחשי השטן). דבר שלישי, זאת המוזיקה הנפלאה והמרגשת בשירים כמו: ת'אנק יו, טאנג'רין, היי היי וואט קן איי דו ודומיהם. הגיטרה האקוסטית הנפלאה, המנדולינה, השירה הרכה של פלאנט. ומצד שני יש לנו את המוזיקה הכסחנית של שירים כמו: טראמפלד אנדרפוט, דה אושן, דה למון סונג הבלוזי מעט. פייג' פורט על המיתרים בלי רחמים, בוהאם מכה בתוף עד זוב דם (והיו דברים מעולם), ג'ונס נותן ליווי בבס או באורגן ופלאנט צווח וצורח כמו שרק הוא יודע לעשות. מצד שלישי, יש את הצד המיסטי של הלהקה, שבא לידי ביטוי בשירים כמו דה באטל אוף אוורמור, אכילס לסט סטאנד, ראמבל און ועוד... הצד אולי הקטן ביותר, אך האהוב עלי מכל. עוד כמה צדדים פחות בולטים הם: הרגאיי, קאנטרי, פאנק ואת הבלוז הכנסתי תחת קטגורית הכסחני. דבר רביעי, היא הוירטואוזיות (יהיו כמה שיתנגדו להגדרה)ובו בזמן הרגש שהם מכניסים במוזיקה הנותנים הנאה מירבית בכל צליל. שירים כמו: ברון יר אור, אכילס לאסט סטאנד ועוד רבים וטובים אחרים. דבר חמישי, האישיות הכובשת של חברי הלהקה (כן קראתם נכון) והמיסתורין סביבה, השמועות על הכשפים, הסירוב שלה להתראיין, הסמלים המוזרים... בווווו! בקיצור, אני יכולה לשבת כאן כל היום ולברבר עד כמה שהלהקה מדהימה וכמה שאני אוהבת אותם (ואני ממש אוהבת אותם!), על כמה שהמוזיקה שלהם נפלאה, על הסגנון היחודי שהם פיתחו וכו'....... אז אני מקווה שהבנתם מההסברים הדלים שלי למה לד זפלין היא הלהקה האהובה עלי, אם לא הבנתם, תקנו את האלבומים שלהם ותקשיבו טוב טוב.

The Small Faces

הלהקה שבחרתי לכתוב עליה היא (כמו שאפשר להבין מהכותרת) The Small Faces חברים: Steve Marriott 30/01/47- 20/04/91 (שירה מפוחית וגיטרה) Ian McLagan 12/5/45 קלידים Ronnie Lane 1/4/46- 4/6/97 באס ושירה Kenney Jones 16/9/48 תופים. אלבומים: The Small Faces 1966 There Are But Four Small Faces 1968 Ogden's Nut Gone Flake 1968 Playmates 1977 78 in the Shade ה small faces היו אחת מלהקות הסיקסטיס הגדולות ביותר, באמצע וסוף שנות השישים הם היו הלהקה שייצגה טוב יותר מכל להקה קבוצת צעירים חדשה שהשתלטה על לונדון והפכה את העיר האפרורית למקום שמח קצת יותר ה mods. ה mods היו ילדי הסיקסטיס האמתיים, הם היו קלילים והתעסקו במה שחשוב באמת בחיים, מוסיקה, סקס, בגדים יפים (רצוי עם צווארון למעלה) ומי הדילר הכי זול בעיר, הלהקות הותיקות, הסטונס המי והביטלס כתבו שירים על המודס (המי אפילו כתבו את הימנון המודס האולטימטיבי: My Generation) אבל הפאסייס הייתה הלהקה הכי גדולה שחבריה היו מודס. תחילת הלהקה בפגישה אקראית בין סטיב מאריוט, שלאחר קריירה כושלת קצרה כילד פלא התחיל לעבוד בחנות מוסיקה (מה שקורים היום חנות דיסקים ופעם קראו לזה חנות תקליטים), לבין הבאסיסט רוני ליין, השנים הכירו זה את זה מסנצנת הרוק המקומית, אך לא דיברו מעולם, החיבור בינהם היה מיידי ותוך זמן קצר הזמיין ליין את מאריוט לנגן עם להקתו החלוצים ( the Pioneers). החיבור עם "החלוצים" לא היה כל כך טוב והלהקה זכתה לסדרה של כשלונות מפוארים בהופעותיה במודעני הרוק של לונדון, השניים החליטו לקחת איתם את המתופף Kenney Jones בן ה 16 והשלושה הקימו להקה עצמאית, כעט כל מה שהיה חסר היה קלידן. הקלידן שהם מצאו היה מוד צעיד בשם, Jimmy Winston, שאומנם לא היה קלידן גדול, אבל לאחיו היה van מה שעזר לחברה לסחוב ציוד להופעות ויותר חשוב להוריו של ווינסטון היה פאב, בו יכלה הלהקה להופיע ולהתאמן. הרביעיה החדשה התחילה לעשות בסצנת המוסיקה של לונדון, אך עדיין הייתה חסרה שם, המונח face, היה איש חשוב בסלאנג של המודס ובדיחה של מוכרת בחנות שקראה לחברי הלהקה small faces, בגלל גובהם הנמוך משהו. באוגוסט 65 נכנסה הלקה לראשונה לאולפן והקליטה את הסינגל הראשון שלה: "What'cha Gonna Do About It", שהגיע עד המקום ה 14 במצעדים, אחרי הקלטה פרש הקלידן ווינסטון, ובמקומו הצטרף ללהקה קלידן חדש Ian McLagen. כמה חודשים מאוחר יותר כבר הוציאו החברים את אלבומם הראשון (the small faces) שכמו כל שאר אלבומיהם הצליח מאוד בבריטניה אבל לא הצליח לחצות את האוקינוס, האלבום מושפע מאוד מרית'ם אנד בלוז וסול, ומזכיר במידה רבה את האלבומים הראשונים של הסטונס והמי, כשבעיקר במה שקשור לשירה אין למאריוט מה להתבייש מול דאלטרי וג'אגר. אלבומם השני, There Are But Four Small Faces, שיצא ב 1967 כבר היה להיט ענק, השיר Itchycoo Park, אולי אחד משירי הפסיכדליה הגדולים בהיסטוריה הפך כמעט עם צאתו להימנון של קייץ האהבה באנגליה ונראה היה שהפאסייס, שסוף סוף הצליחו להכניס שיר למצעד האמרקאני עם Itchycoo Park, הם בדרכם להפוך לאחד מלהקות הגדולות של התקופה. אלבומם השלישי Ogden's Nut Gone Flake, שנחשב לאחת מיצורות המופת של עידן הפסיכדליה, מיצב אותם סופית במרכז הבמה המוסיקאלית של שנות השישים, שירים כמו "Rene" "Afterglow (of Your Love)" "Song of a Baker." וכמובן הלהיט הגדול של האלבום: Lazy Sunday הפכו אותו לאחד האלבומים הגדולים של 1968. ההצלחה הגדולה פירקה את הלהקה, מאריוט, חבר לפיטר פרמטון והקים את Humble Pie בעוד שאר החברים, המשיכו לנגן תחת השם the faces וצרפו אליהם את רוד סטויארט ורון ווד. בסוף שנות השבעים הלקה התאחדה מחדש ויצרה שני אלבומים: Playmates ו 78 in the Shade אבל זה ממש לא היה זה והלהקה התפרקה סופית

LadyG

New member
ואם הייתי צריכה לבחור שיר אחד

שמצליח להעביר את תחושת הסיקסטיס, את הפסיכדליה, את לונדון הנפלאה של שנות ה- 60, זה היה ללא שום ספק Itchycoo Park . כל פעם מחדש, כשאני שומעת את השיר אני עוצמת עיניים ואני שם עם הצבעים, הצלילים והריחות . Over Bridges of Sighs To rest my eyes in shades of green Under Dreaming Spires To Itchycoo Park, that's where I've been What did you do there? - I got high What did you feel there? - Well I cried But why the tears there? - I'll tell you why - yyyyy It's all to beautiful, It's all to beautiful It's all to beautiful, It's all to beautiful

LadyG

New member
From the Beginning

אז זה לא שלא מדברים כאן על ELP, אבל משום מה מדברים עליהם מעט. הכל התחיל ב- 1969, בפילמור ווסט. ה- Nice עם קית אמרסון מנגנים וכן גם King Crimson עם סולנם הנפלא גרג לייק. שם נוצר הקליק הגדול בין שני וירטואוזים. אמרסון נגן קלידים בחסד וגרג לייק, הסולן האגדי של הקרימזון ובסיסט לא רע. האודישנים למציאת מתופף כללו גם את מיטש מיטשל מה- Experience, שמשום מה לא עבר את הרף של אמרסון. לבסוף נבחר קרל פאלמר, מתופפה לשעבר של Atomic Rooster. 1970 – אלבום הבכורה Emerson, Lake & Palmer זוכה להצלחה אדירה. אלבום יפהפה שנחתם ב- Lucky Man, שהלחין גרג לייק. אמרסון משך לכיוונים הקלאסיים ולג'ז והושפע רבות ממלחינים קלאסיים כמו: מוסורגסקי (אליו עוד נגיע) בארטוק ועוד.כך בא לעולם האלבום השני Tarkus. השנה היא 71 והיצירה טארקוס משתרעת על צד שלם (זוכרים...תקליטים...שני צדדים). היצירה טארקוס יצרה צליל מיוחד שיהפוך לצילי המזהה של ELP בעיקר בגלל השימוש שעשה אמרסון בסינטיסיזרים. שנת 72 היתה שנה מוצלחת לשלישייה. הלהקה מוציאה את אלבומם השלישי Triliogy הכולל את From the beginning (שוב לייק במיטבו) ואת Trilogy ובנוסף את האלבום Pictures at an Exhabition – אלבום מהופעה חיה שכולו עיבוד ל"תמונות בתערוכה" של מוסורגסקי. יכול להיות שמוסורגסקי התהפך בקברו, אבל אני פשוט אוהבת את מה שעשו השלשה ליצירה שלו, The Hut of Babayaga מעולם לא נשמע טוב יותר. השיא הגיע ב- 1973. Brain salad Surgery הגיח לאויר העולם. לאלבום זה מגיע מאמר נפרד, אז רק כאזכור: היצירה הגדולה Karn Evil 9 בעלת 3 בחלקים ובה יוצא החוצה פרץ כשרונו של אמרסון. אורגן ה"האמונד" שלו נשמע הכי טוב שאפשר וקרל פאלמר פשוט מפליא ביכולת התיפוף שלו. לאלבום עטיפה יפהפיה, שכל מי שמכיר אותה בגרסת הדיסק, פשוט פספס את העטיפה הנפתחת עם התמונה הנהדרת. אחת העטיפות היפות ביותר של עולם הרוק. אחריו מגיע אלבום ההופעה החיה ladies & gentlemen (Welcome back my friends to the show that never ends) . אלבום הופעה מעולה. ואח"כ באה הירידה והפירוק וניסיון האיחוד המחודש ויציאה למסע הופעות ענק ב- 1991. האם הם ראוותנים
גרנדיוזים
בומבסטיים
הכל נכון במידה זו או אחרת. אבל הם ה- Super Group הראשון של הרוק המתקדם, כל השלשה מוכשרים ברמות לא חוקיות, יצרו יצירה מקורית ראויה וגם ציטוט משפטים מוסיקליים מיוצרים קלאסיים, נעשתה בצורה יוצאת דופן. אני בטוחה שרובכם מכירים את ELP בצורה כזו או אחרת, אבל אם במקרה ישנם בינינו כאלה שטרם הספיקו...קחו ליד את אחד האלבומים הראשונים. נכונה לכם חוויה אדירה.

הביטלס של הסבנטיס

אם יש להקה שיכולה להחשב כיורשת האמיתית של הביטלס בשנות השביעים לדעתי זו ELP, נכון לא היה בהם טיפה מהקלילות של ארבעת המופלאים, והם גם לא ייצרו את המאניה הביטלסית הידוע, אבל במשך יותר מחצי עשור הם שלטו בעולם המוסיקה כמו שרק הביטלס שלטו לפניהם, הם גם קבעו סטנדרטים מוסיקאלים לעשור כולו, למעשה אין פרוג בלי ELP, נכון פריפ והקרימזונים היו לפניהם, אבל במשך רוב הזמן אמרסון לייק ופאלמר היו פני הפרוג עבור העולם כולו. וקשה נפל הפרוג והתרסק, ELP נפלו קשה מכולם, בתוך חודשים ספורים הם עברו מהלהקה הכי גדולה בעולם (שזכתה במשך 4 שנים ברציפות בתואר להקת השנה בכל מגזין שבחר דבר כזה) לסמל לאנכרוניזם ודינוזאוריות פסולים, מה שמוזר הוא שהיום, כשיש מין ראנסאנס של פרוג וכשאנשים חדשים מגלים מחדש את המוסיקה האיכותית הישנה אמרסון לייק ופאלמר המופלאים נשארים מאחור כמו הסבתא הסנילית או הדודה המשוגעת שמתביישים להראות לשכנים, אולי הם ניסו יותר מידיי עפו רחוק מידיי?

giloni

New member
הנה לכם אחת להתחלה (ולא ה Strawbs)!

Curved Air איפה שהו התפספסה לנו הלהקה הזו. לא היו הרבה להקות רוק שזכו לסולנית. אלה שכן, תמיד נטו למוסיקה עם נגיעות של פולק, בארוק והרבה סימפוניה. את Renaissance של אני האסלאם כולם מכירים. את הגלגול הראשון שלהם, עם ג'ין ראלף (האחות של הסולן הבלתי מוערך של ה Yard Birds) פחות מכירים. כך גם חלפה לה הלהקה התוססת והמרעננת, שבחרה לעצמה שם אסוציאטיבי כמו "אוויר חטוב" ולא לחינם. בלהקה הזו חברו להם יחד סולנית מדהימה Sonja Christina, זמרת פולק במקור שהיתה אמורה להיות חלק מהגל שיצר את פיירפורט, סטיליי וסטרובס (והיא באמת בילתה כמה חודשים עם להקתי האהובה אחרי שסאנדי דני פרשה כדי להצטרף לפירפורט); קלידן וירטואוז עם השכלה קלאסית אמיתית (ולא רק עד גיל שמונה כמו חלק לר קטן מקלידני הרוק הגדולים) עם שם מוזר Francis Monkman כנר וירטואז Darill Way ועוד כמה חברים שישלימו את יחידת הקצב. לא נלאה אתכם בסקירת האלבומים או בדירוגם. רק נספר כי הדיבורים על רוק מתקדם כשילוב של מוסיקה קלאסית עם מוסיקת רוק, לא יכולים להיות מובנים טוב יותר כשמאזינים ללהקה הזו. השימוש שעושה מונקמן במוג הוא המיוחד ביותר מכל הקלידים. לא סתם וירטואוזיות אלא נגינה קלאסית של ממש. רק תקשיבו מה הוא עושה לויואלדי באלבומים הראשונים שלהם. בהמשך, חלו שינויים פרסונאליים, חברים באו והלכו (כריסטינה היפה נשארה) ביניהם, בחור בן 17 בשם Eddy Jobson שהפך לאחד מאמני הרוק החשובים של שלהי שנות השבעים וניגן עם רוקסי מיוזיק, ג'ת'רו טאל, פראנק זאפפה וכמובן בלהקה שייסד, UK שזכאית להודעה נפרדת בת'רד הזה. כמו כן, ניגן באלבומים האחרונים גם Stewart Copeland המתופף הידוע שייסד את Police ואף זכה לשאת לאישה את הנסיכה כריסטינה. אולי, בהזדמנות, ניתן סקירה על Phantasmagoria או על Second Album המופלאים. בינתיים, רק שתזכרו שהיתה פעם להקה כזו. יקי

LadyG

New member
מהלהקות היותר אהובות עלי

Second Album ו- Phantasmagoria מופלאים. אני אוהבת גם את הראשון Air Conditioning. יהיה נחמד מאוד לקרוא סקירה על אחד מהם.

Tomer 123

New member
הבחירה שלי

קודם כל, אני שמח לבשר על חזרתי לפורום אחרי טיול של 6 ימים, עכשיו אפשר לנשום לרווחה
...... הבחירה שלי הם הלהקה האחת והיחידה.....פינק פלויד! חברי הלהקה: סיד בארט - גיטרה ושירה: המנהיג הראשון של הלהקה. היה הכוח והמניע באלבום הראשון של הלהקה, אבל שימוש יתר ב LSD גרם ללהקה 'להפריש' אותו משורותיה, מה שהפך אותו למיתוס טראגי של עולם הרוק. ההעפה לוותה ברגשות אשם שהתבטאו מאוחר יותר באחד מאלבומי המופת של הלהקה, wish you were here. דיוויד גילמור - גיטרה ושירה: אחרי העפתו של בארט, גויס גילמור כדי להחליף אותו. בעיני, אחד הגיטריסטים הגדולים של עולם הרוק. אמנם הוא לא הנדריקס, פייג', בלקמור או קלפטון, אבל הנגינה המופלאה שלו תמיד עושה את העבודה. רוג'ר ווטרס - בס ושירה: הזמר העיקרי של הלהקה אחרי בארט, וה'אשם' העיקרי בתזוזתה של הלהקה מהרוק המתקדם לכיוון אלבומים כמו The Wall או Animals, כשעם השתלטותו על החומר הלחנים הפסיקו להיות משמעותיים, והחלו להיות יותר כלים להעברת המילים. ריצ'רד רייט - קלידים וקולות: המוסיקאי הרציני ביותר בלהקה. הקלידן המיומן והמוכשר, שמעולם לא הצליח להיות כותב או מלחין מוצלח, היה מאז ומתמיד איש קטן ופגוע, עם אגו קטן והרבה הרבה מירמור, בעיקר אחרי התמכרותו לקוקאין, שגרמה להעפתו מהלהקה ע"י ווטרס. ניק מייסון - תופים: הוא מעולם לא למד תיפוף באופן רציני, וגם לא התייחס לעצמו ככה, ואכן נשאר תמיד הצד חסר הרצינות בלהקה, או כמו שווטרס אמר, "מתופף הפלייבוי שלנו". את פינק פלויד הקים סיד בארט ב 1966. בארט, ווטרס, וויט ומייסון היו חלק מהסצינה הלונדונית-פסיכדלית, שגעשה באותן שנים. האלבום הראשון, The Piper at the Gates of Dawn, היה מהאלבומים הפסיכדליים החשובים של אנגליה, שלא נופל גם מ Sgt. Pepper. אחרי העפתו של בארט והצטרפותו של גילמור, חיפשה הלהקה את צלילה, ו השנים הבאות היו שנים של חיפוש דרך מוסיקלי, עם Saucerful Of Secrets, More, Ummagumma ולאחר מכן, בצליל יותר מגובש עם Atom Heart Mother, Meddle ו Obscured by Clouds. החיפושים תמו עם Dark Side of the Moon, אלבום הקונספט המופתי שהיה שיאה היצירתי של הלהקה.אלבום שדיבר על תאוות הכסף, הזמן שאוזל, ביקורת על פוליטיקה והכנסייה וכד', וזכה לביקורות מעולות כמו גם להצלחה מסחרית גדולה. Wish You Were Here המשיך את הקו של קודמו, ואף העצים את הגעגועים לסיד בארט, בייחוד בשיר הנושא הידוע. תנועת הפאנק שהתעוררה ב 1976, גרמה ללהקה לשנות כיוון, בעיקר בהשפעת ווטרס, והקליטה כעבור שנה את Animals, שהיה הרבה יותר רוקי ומחובר למציאות המוסיקלית של אז. The Wall, שיצא ב 1979, היה אחד האלבומים הידועים ביותר של הלהקה. אופרת רוק, שהשתרעה על גבי אלבום כפול, וגיבורה היה ההיתוך בין דמויותיהם של ווטרס ובארט, 'פינק'. ילד שנולד לחיים ללא אבא, שגודל עם מערכת חינוך מאכזבת וחיים רקובים. כל אלה הופכים אותו לבסוף למנהיג פאשיסטי-גזעני. ב 1982 הוציאה הלהקה את The Final Cut, אלבום אנטי מלחמתי שבו השתלט ווטרס לגמרי על החומר. בשנים שלאחר מכן גססה את הלהקה עד התפרקותה הסופית והלא רשמית בסוף שנות ה 80. אז לאיזה סגנון בעצם משתייכת פינק פלויד? רבים שואלים, תוהים ולא מבינים. האם זה פרוגרסיב? פסיכדליה? פאנק? אולי סתם רוק'נרול? לדעתי, פינק פלויד היא בראש ובראשונה פרוגרסיבית. האלבום הראשון שלה היה אמנם פסיכדלי, אך גם הוא מסמל את תחילת הרוק המתקדם. האלבומים הבאים, גם אם הם לא הוגדרו ככה, היו רוק פרוגרסיבי מוקדם (במיוחד Ummagumma, Meddleו Atom Heart Mother), עד ל"צד האפל", שהיווה את השיא. כך שהתקופה המכרעת והמשמעותית ביותר של הלהקה היתה מתקדמת. מה אני אוהב בהם? פשוט הכל. את השילוב עם הפשטות והמורכבות, הטירוף והשפיות, שילוב החיים האישיים של החברים במוסיקה, ההפקה, הנגינה, הסאונד, השירה, המילים, הלחנים, האלבומים, הכל! לשמוע את פינק פלויד זה כמו בשבילי לעוף למקום אחר...

TheFly

New member
ה להקה

RUSH אחת הלהקות המוזכרות כאן לעיתים ברפרוף ומיד ממשיכים הלאה ולא בצדק ,כיוון שיש כאן חיבה יתירה לבריטים ולאמריקאים לא נותר לי לשער שזה כנראה כיוון שהם קנדים
. חברי הלהקה גדי לי – בס ושירה , אלכס ליפסון – גיטרות , ניל פירט – תופים , מה שנקרא טריו ועוד איזה טריו , רק תפתחו את אזניים ותאזינו למה שניתן לעשות בשלושה. פעילותם נמשכת ללא הפסקה , מריבות או פירוקים ואיחודים מחדש כבר למעלה משלושה עשורים והיד עוד נטוייה ,תשאלו את האמריקאים והקנדים ,לכל הופעה אוזלים הכרטיסים בן רגע. אלבומים מומלצים מתוך עשרות האלבומים שהוציאה הלהקה Caress of Steel| סדגש | עליו כבר כתבתי בעבר ברשימת המאה אם אני לא טועה , 2112| סדגש | אלבום קונספט המציג תמונה עגומה של החיים בעתיד תחת שליטת העליונות הטכנולוגית שגם עליו כבר נכתב לא זוכר כרגע ע"י מי מחברי הפורום. A Farewell to Kings עם קסנדו המופלא לא זה של טרבולטה+ניוטון ג'ון. מיותר לדבר על אלבומי ההופעה החיה פשוט מפליא לאיזו רמה ניתן לתרגם את עבודת האולפן לבמה. תנסו.

קיר קמט

New member
נכון שאתם תסלחו לי שאני אכתוב

רק ביום שלישי ? מה לעשות שאני לא מכיר את ההיסטוריה של הלהקה שבראש שלי מספיק טוב... ולתרגם דברים לוקח זמן שאין לי היום ומחר

מפתיעות אותי...

שתי להקות שלא מופיעות כאן באופן מוזר, והן הביטלס והביץ' בויס. אבקש שמישהו יסכם עליהן, משום שאני ידוע ברחבי העולם בחוש הכתיבה המצויין שלי.

כל אחד כותב על מה שהוא רוצה

יכול להיות שהחברה לא חושבים שיש צורך באיזכור נוסף, או שסתם פרח מזכרונם, בכל מקרה, אשמח (ואני בטוח שגם שאר החברה ישמחו) אם תכתוב על שתי הלהקות המופלאות הללו.

Tomer 123

New member
אני בדעה הראשונה

הכי רציתי לכתוב על הביטלס, אבל הזכרנו אותם באמת ה-מ-ו-ן שכבר אין צורך. בעניין הביץ' בויז, האמת היא שהתלבטתי בינם לבין הפלוידים, ובסוף בחרתי באפשרות השנייה...

למעלה