שירשור הטיפים הגדול

Mei11

New member
שירשור הטיפים הגדול

הקיץ בדרך ועימו עונת הטיולים. יש עלייה מידי שנה במספר המטיילים לסין, וכמו שאתם רואים, מתחילים להרגיש את זה גם בפורום. אז בואו נחסוך לנו ולמטיילים הפוטנציאלים זמן ומאמץ ונרכז את כל מה שצריך לדעת לפני שנוסעים לסין... הנה כמה טיפים שלי: כמו שכתבתי בשרשור אחר - השיחון של לונלי פלנט הוא שיחון מצוין, ובכל מקרה כדאי מאד לקחת שיחון כלשהו. זו דרך התקשורת הפשוטה ביותר למי שלא יודע סינית - מראים את המשפט בשיחון למי שרוצים (כי רוב הסינים יודעים לקרא ולכתוב) ומקווים שהוא ידע איך לעזור. כשצריך לקנות כרטיסי רכבת כדאי לבקש לפני כן ממשהו (נשמה טובה בתחנת הרכבת, פקיד במלון) שיכתוב לכם את היעד אליו אתם רוצים להגיע, תאריך, סוג הכרטיס (מושב רך/ קשה, דרגש רך /קשה) ולהגיע למוכרי הכרטיסים עם המון המון סבלנות... יש לכם עוד טיפים?

happydog23

New member
לפני שאתם נוסעים תקראו חומר על סין -

לא חסרים מקורות כמו www.lametayel.com או www.lonelyplanet.com - וגבשו דעה לגבי אופי הטיול (תרמילאים, עסקים, טיול רגיל), סוג המקומות בהם אתם מעוניינים לבקר (טבע ונוף, מקדשים, קניונים ושווקים...) ולכמה זמן הטיול. אחרי שיש לכם מושג בסיסי וקצת מיקוד לגבי התכנון שלכם נשמח לעזור בכל שאלה. לעומת זאת שאלות בסגנון - לאן כדאי לנסוע בסין? או האם קר או חם בסין? בהחלט לא יתקבלו בברכה - סין היא מקום מאוד גדול עם גיוון גדול בין המקומות ולשאול שאלות כאלה זה לא רציני. כמה טיפים כלליים: 1. כמו שנאמר קודם - שיחון! 2. לגברים - להביא דאודורנט לכל תקופת הטיול (אין ברוב המקומות בסין), לנשים - מוצרי "הגיינה נשית"... 3. לצמחונים - סין היא לא הודו, המושג צמחונות לא ממש קיים בסין. אין בעיה להזמין מנות של ירקות במסעדות, אבל קחו בחשבון שלרוב הן באו במגע עם מוצר מהחי איפשהו בדרך (מה שנקרא - לא ראיתי לא שמעתי). 4. לרוב אין ממש צורך להביא אוהל וגזיה/בנזיניה (אלא אם כן אתם ממש בקטע של טרקים שכוחי אל), שק"ש - תלוי באיזה עונה אתם מטיילים ובהעדפה אישית. אם אתם הולכים לישון בגסטהאוסים אז מספיק להביא סדין. 5. שקעים - כשאתם מגיעים תקנו מפצל אוניברסלי בסופר מקומי כלשהו - זה עולה גרושים ומשמש גם כמתאם לשקעים המקומיים. 6. סבלנות! גם אנשים שחיים שם שנים עדיין נתקלים בבעיות של חוסר הבנה והבדלי תרבות - נסו (זה קשה, כולם בפורום יודעים את זה מנסיון) לקחת את הקצרים בתקשורת בראש טוב ולא יותר מדי ברצינות.

fef24

New member
../images/Emo60.gifויזה ומקום לישון

הדבר הראשון זה טיפ לארץ: אפשר לבקש ויזה להמון זמן, זה לא מזיק. אני קיבלתי בלי בעיה (רק חמישים שקל יותר) ויזה ל- 60 יום. הבעיה? הטיול היה ל- 65. הפיתרון, בנאלי ככל שיהיה, פשוט לבקש ויזה ליותר מזמן הטיול. למרות שזה בטח לא לכולם, אבל אפשר ויזה ל- 90 יום, אני סתם הייתי צריך לברוח להונג קונג (לא צריך להונג קונג ויזה), וכמה שהיא נחמדה (אם כי אחרי טיול ארוך בסין קשה להסתגלות) הייתי מעדיף לבלות יותר זמן ביאנגשואו. הטיפ השני גם הוא בנאלי, אבל קריטי, ויעיד על זה הניסיון המר שלי בעיר לא רחוקה מבייג'ינג (אוף, אני מתחיל לשכוח שמות של מקומות), טיאנג'ין. היה לי ניסיון מר שיכולתי למנוע בבירור מוקדם. אה, ומשהו קטן, אם אף אחד לא נוסע למקום מסוים, עם כל הסלידה מהעדר שנוסע לאותם מקומות כמו כולם, יש מצב שיש לזה סיבה, לא משנה כמה הלונלי יהלל את אותו מקום. וטיבט נחמדה, אבל אני מצטער שלא ירדתי לדרום יונאן, אז בזמן קצוב, נראה לי באנה עדיפה.

GnomeBubble

New member
עוד כמה טיפים אקראיים

1. שימוש בתנועות ידיים מקדם את התקשורת בהרבה, אבל קחו בחשבון שיש גם תנועות ידיים שאצל הסינים יש להן משמעות שונה. הסינים גם סופרים אחרת עם האצבעות, ככה שכדי להתמקח על מחירים כדי לקחת אתכם מחשבון כיס פשוט וזול (אפשר לקנות אחד בסין במשהו כמו 10 קוואי). 2. טרמפים - יש מקומות שאפשר להגיע אליהם רק ככה (אחרת עדיף כבר לקחת אוטובוס), אבל קחו בחשבון שבדרך-כלל טרמפים עולים כסף. זה לא תמיד עובד ככה, אבל גם סינים נוהגים לשלם תמורת טרמפים (למרות שסביר להניח שהם יצאו במחיר טוב יותר ממכם
). 3. מדריך לסין - קחו איתכם מדריך טוב ועדכני כמו לונלי פלאנט או ראף גאייד. מומלץ לא לקחת את הלונלי פלאנט בעברית, כי הגרסה העברית תמיד נמצאת קצת מאחורה בכל מה שקשור לעדכניות. דברים בסין משתנים בקצב רצחני, ותמצאו שאפילו בגרסה אנגלית שיצאה לפני חודשיים יש הרבה מאוד מידע שהוא out-of-date. אם בחרתם לקחת לולנלי פלאנט, תלמדו מהנסיון של נועה, ותדאגו לתלוש את המפה של טאיוואן.
4. כרטיסי אוטובוס בדרך כלל כדאי לקנות בקופה, כי בדרך כלל יש מקומות שמורים (מצויינים על הכרטיס). 5. אוהלים ושקי שינה הם חובה רק אם מתכוונים לעשות טרקים כבדים באיזורים נידחים. ברוב המקומות, גם אם אין גסטהאוס, אפשר להתארח בבתים מקומיים (כדי לתת תשלום, או מתנה אם המארחים מתנגדים). אפשר לקנות (ואולי גם להשכיר) אוהלים ושקי שינה גם בסין, אם כי כמובן שהאיכות תהיה פחות טובה. 6. אוכל: כדאי שתלמדו את המנות הבסיסיות ותדעו מראש כבר מה אתם אוהבים. אל תפחדו להתנסות (אלא אם אתם צמחונים כמוני
), ברוב המקומות בסין לא דוחפים לך ג'וקים, נחשים ו/או כלבים לצלחת בלי שתבקש. אבל אם אתם שומרי כשרות, וול, אתם בבעייה רצינית - כי כמו שעמית אמר, אף אחד לא יכול לערוב לכם שמה שאתם אוכלים לא נגע בבשר, ובמיוחד בבשר חזיר. חוץ מזה, שתי מנות שישראלים בדרך כלל אוהבים: 番茄鸡蛋 - ביצה ועגבניה מטוגנות, הגרסה הסינית לשקשוקה 番茄土豆 - עגבניה ותפוח אדמה. פשוט וקל. אל תשאלו אותי לגבי בשר... 7. קפה אינטרנט - יש הרבה בתי קפה אינטרנט מקומיים וזולים. בערים גדולות הם בדרך כלל יהיו מוחבאים בקומה שניה או שלישית באיזה בניין עלוב. המחיר הסטנדרטי הוא 2 קוואי לשעה (או ככה לפחות זה היה כשאני הייתי בסין). צריך להתרגל לחפש את השלט ל-Wangba 网吧 בזמן שמטיילים, ולזכור איפה ראיתם אותו. המחשבים בסינית כמובן, אבל גם ברוב הגסטהאוסים שגובים פי 2 עד 5 זה היה ככה.

guanyin

New member
ROUGH GUIDE!!!

החרימו לי את הROUGH GUIDE!!! הטיפ הכי חשוב: באתר למטייל, בפורום אסיה יש שאלות נפוצות על סין, קיראו והפנימו! חוצמזה - היואן הסיני עולה ביחס לדולר כל הזמן, וגם המחירים ביואנים עולים, לכן אל תסתמכו על מה שאנשים שילמו לפני שנתיים שלש, קחו בחשבון תקציב יותר גבוה! העליה הכי גדולה והכי מרגיזה - בכניסה לאתרי תיירות. אגב אתרי תיירות - מסכימה עם FEF לגבי טיינג'ין, אבל יש מקומות קסומים שהוזכרו בלונלי במילה וחצי, ואולי ב3 מילים במדריכים אחרים (לפעמים בכלל לא), זרים לא מגיעים לשם, וחבל שכך... אין לי מושג מה זה תפ"א ועגבניות, אבל בקונמינג יש עגבניות מוקפצות עם גבינת עיזים - מעולה!!! ישראלידות למי שמחפש יש ביאנגשו, סונגפאן ובבייג'ינג בLEO2 ובFAR EAST HOSTEL. מי שלא בעניין, ישקיע וימצא מקומות הרבה יותר מיוחדים, ואוירה הרבה יותר בין לאומית! זהו לכרגע, נראה לי. יומטוב!

GnomeBubble

New member
באמת? אז למה אני תמיד מתבלבל?!

לונלי פלנט it is! והמחירים בכניסה לאתרי תיירות עולים בלי שום פרופורציה לעלייה בשער היואן... לפעמים זה יכול לעלות בפי 4 תוך שנה!

guanyin

New member
הייתי משרשרת לך את טופס ההחרמה

אבל כתוב שם בשם הספר רק <<CHINA>>. סינים... אז אולי עדיף במקום לתלוש את המפה של טאיוואן, לתלוש את הדף של הכריכה איפה שמופיעה המילה "סין"!

GnomeBubble

New member
אולי עדיף לקנות לונלי פלאנט וזהו ../images/Emo6.gif

או שאולי זה היה קורה לי גם הלונלי? פשוט לשלי היו ממילא קרועים שני שליש מהדפים

filination

New member
מתי החרימו לך את הRough Guide?

אולי פיספסתי את זה בפורום. אתה יכול לספר שוב בקצרה את האירוע - איפה, מתי, למה וכו'?

guanyin

New member
תבדוק באתר

filination... מישהוא גנב לי שם זכויות יוצרים על השרשור!!!

נועיק

New member
אוטובוס לילה

לשים את כל המטען בתא המטען, את הדברים היקרים הקטנים (מצלמה, טלפון) - מתחת לכרית יש תא קטן - הכל שם. את הכסף והמסמכים - על הגוף. לא להשאיר שום דבר גלוי, לרדת לשירותים עם כל הציוד היקר. נו, אתם יכולים להבין שגנבו לי לפני שהחכמתי ככה..... חוץ מזה הנסיעה נוחה, חוסך כסף ומגיעים בדרך כלל לפי לוח הזמנים (אלא אם יש תיקונים בכביש כמו שהיה לי באחת מהנסיעות). נחמד לקנות אוכל באמצע הלילה בתחנה, אבל בחושך שווה להזהר עם מה שקונים - ללכת על בטוח.

renjintso

New member
וכמה משלי

א. מה שעמית אמר, בעיקר בעניין הסבלנות. ב. מגבונים לחים, שיהיו איתכם תמיד בתיק הקטן, בשלוף. לנסיעות רכבת כדאי לעלות עם כפכפים ומגבת קטנה. ג. בנוסף לשיחון, פנקס קטן שבו תרשמו (או תבקשו ממישהו שירשום עבורכם) מלים חדשות ושימושיות ושמות של מנות שאהבתם כדי שתוכלו להזמין אותן שוב. ד. גלויות של ישראל, כסף קטן ישראלי (או של מדינות אחרות שנשאר לכם מטיולים קודמים), קמעות קטנים מהארץ כמו הגמלים שמוכרים בחנויות תיירים, אלה כולם שוברי קרח נהדרים שיקנו לכם הרבה הזמנות לבתים פרטיים ובכלל פרצופים ידידותיים. תוכלו גם להראות תמונות של הבית שלכם ובני המשפחה. גם למי שלא מעשן מומולץ להיות תמיד עם קופסת סיגריות כדי לחלק. ה. לשמור על ראש פתוח, לא להתקבע על מקום מסוים ולא לנסות לדחוס הרבה מדי בזמן קצר. ו. סבלנות, סבלנות, ואז עוד קצת סבלנות.

yaelisam

New member
בקשר לסבלנות- משפט חשוב מאד:

משהו שלמדתי כבר בשבועות הראשונים שלי בסין, לפני שנתיים:
"In china you need only three things: Patience, Keep patience, Keep the F*%^$ing patience."​
אחת הפנינים של קני, הבעלים של הפאב הכי ותיק בשנחאי.

yaelisam

New member
אבל להשתדל להיות ליד חלון

כי המיטות שלמעלה באמצע- אין לך בהן שום אחיזה בכלום (חוץ מאיזה מעקה בגודל של מילימטר), ואני מצאתי את עצמי על אוטובוס כזה כ- 20 שעות, בלי לישון או לנוח לרגע- כי כל הזמן הייתי עסוקה בלהחזיק את עצמי שאני לא אפול...

guanyin

New member
יש רמקולים גם במרכז האוטובוס

אל דאגה... חוצמזה - חוץ מעניין הריח, אני מעדיפה את המיטה למטה, גם הבחילה שם פחות קשה...

GnomeBubble

New member
נכון

ולפעמים גם בסוף. החוכמה היא להיות במרחק המקסימלי מהרמקולים. או פשוט להביא אטמי אוזניים מאוד חזקים? אני פשוט הייתי מעדיף לוותר על אוטובוס סליפר וזהו. עם כל הטלוויזיה המעצבנת הזאת היו מקרים שהצלחתי לישון יותר טוב באוטובוס יום. אח"כ מגיעים בלילה ליעד ויש קצת ג'ט-לג, אז מעבירים את כל הלילה באינטרנט קפה וכותבים בקומונת סין... שהפכה עם הזמן לפורום כמובן

למעלה