שירשור גניבות

duduzaar02

New member
שירשור גניבות

בעיקבות מכת הגניבות שיש לאחרונה (האמת שגם לא לאחרונה אבל אני אישית שמעתי רק בחודש האחרון על 3 מקרי גניבת קטנועים בתל אביב ורמת גן וגם העובדה שזה מכבר קניתי קטנוע חדש לא מוסיפה לשקט הנפשי שלי) אני פותח בזאת שירשור שבו כל אחד שנגנב לו קטנוע בשנים האחרונות יספר בתמצית: העיר ממנה נגנב; מקום סגור/פתוח; גלוי/מוסתר; חשוך/מואר; סוג ושנת הקטנוע; אמצעי המיגון (אחד או יותר) שלא עמדו בפני הגנב (שרשרת/חוליות/מנעול דיסק/אזעקה/כיסוי)- אפשר גם שם המותג; קשירה לגלגל קידמי/אחורי/שלדה; שעת הגניבה; וכל תובנה אחרת שלמדתם על בשרכם. לא בטוח שיש חוקיות בדברים האלו אבל אולי אפשר יהיה ללמוד סטטיסטית מנסיונם העגום של אחרים, כל אחד עד כמה נסיבות הקטנוע הפרטי שלו מזמינות גניבה ואיך על דרך השלילה אפשר אולי לצמצם את הסיכויים.

osoldier

New member
שורה תחתונה...

...מי שרוצה לגנוב יגנוב לא משנה איפה תינעל ועם איזה מיגון... הבדואים פה בדרום באים עם מיכל אציטלן וחמצן (ברנר) ומתיכים הכל וגונבים מה שבא להם. בטוח שמן הסתם ילדים יגנבו מה שקל בשביל לעשות סיבוב וכאלה דברים.. ואז מן הסתם אם זה לא קשור במקום נטוש יש יותר סיכוי.. תחשוב פשוט בהגיון.. אבל אם רוצים לגנוב קטנוע מסויים, כלומר אם למשל יש קטנוע חדש שהגנב חפץ בו הוא יגנוב ויהי מה. אז הכי טוב זה למגן כמה שאפשר לוקוות לטוב :)

ShakaZ

New member
עוד חצי שנה נגמר לי

הביטוח המקיף על ההונדה ג'אז ואני שוקל בכובד ראש אם לחדש אותו... לא הגיוני שאני משלם כמו סמי-טריילר כשבפועל אני תופס עשירית משטח הכביש שלו (סתם לצורך ההשוואה). כרגע אני מצוייד בשני מנעולים, אזעקה וחניון תת=קרקעי עם שער חשמלי... אבל מה קרוה כשחונים בחוץ? המצב מלחיץ אבל נראה לי שהכלי הספציפי הזה לא הכי גניב בגלל שהוא יחסית נדיר וקשה להיפטר ממנו בלי ליצור עניין כלשהו... מעניין לדעת.. מה רוב אנשי הפורום עושים? מקיף\מנעולים ומתפללים\מכניסים לבתים?

e-shfiyut

New member
אני לא אוהבת לעבוד קשה....

אני עשיתי מקיף, ואני שמה את המנעול שהם דורשים... וזהו. מי שרוצה לגנוב יגנוב, ולכן אני מעדיפה להיות מכוסה מאשר להתעסק כל יום חצי שעה בקשירות וכיסויים. הקטנוע שלי קשור בשרשרת אחת טובה ועמוד של הבניין מתחת לבית.

deri2005

New member
אני מסכים. עשיתי מקיף מלא...

יצא עוד 140 בחודש (+ הוצאה חד פעמית על אזעקה) כלומר זה הבדל של 1000 שקל לשנה מלעשות רק צד ג' ויש לך "חצי" שקט נפשי

deri2005

New member
הרי ה"דפיקה" האמיתית היא בביטוח חובה

4100 ש"ח - כאילו דא ! 11 שקל ליום בחישוב שנתי :)

למעלה