שירי משחק

אדמתי

New member
שירי משחק

שלום לכולן אני גרה בחו"ל והפורום פשוט נפלא קיבלתי כאן כולכך הרבה תשובות שעזרו לי ורציתי לדעת האם משהי מכירה אתר בו אוכל למצוא שירי משחק לילדים כמו לדוגמא: אצבע בפה ז ה לא יפה כך אמר הדוד רופא או מהר מהר אבא שלי שוטר הלך למשטרה הביא לי חברה אלה שירים שחברים שבאו לבקר אותנו שרו לביתי והיא לא מפסיקה לדקלם אותם ולי אין מושג מהיכן הם צצו בטוח לא מהספרים שאני מכירה ביתי בת שנתיים וחצי ואני פשוט לא זוכרת שירים מהסוג הזה אבל הם קלילים ונחמדים ומשעשעים וכן סיפורים למשל כמו אליעזר והגזר במבי אני לא רוצה לספר לה סיפורים באנגלית\ תודה

לא אתר אלא ספר

"דגדוגים" של דתיה בן-דור. מאוד מאוד אהוב על יערה, עם שירי משחק חמודים. אולי תוכלי להזמין מאתר ישראלי או לבקש שישלחו לך...?

לוליייה

New member
צב

צב, צב, צב צא צא צא לא רוצה ולא רוצה. אתן לך פרח. לא רוצה! תטוס לירח. לא רוצה! נשיקה על המצח וגם על הפה. צא, צא, צא אני מיד יוצא.

לאה_מ

New member
את הדקלומים שציטטת גם אני לא מכירה

אבל הנה כמה אתרים שאולי יעזרו:

נעה גל

New member
השירים הספציפיים שציינת מופיעים

בספר שנקרא "ילדות קלה" - שירי ילדים, שירי עם ושירי רחוב ליקט וערך אורי סלע בהוצאת מסדה. הספר יצא לאור בשנת 1974, קשה לי להאמין שהוא עדין קיים בחנויות (גם בתקופת הילדות שלנו, אני הייתי היחידה שהיה לה את הספר הזה
). אפשר לנסות לפנות להוצאת מסדה ולשאול אותם.

zimes

New member
את לא היחידה ../images/Emo13.gif

אבל זה ממש לא ספר-חובה

zimes

New member
ענין אישי שלי

כילדה, בהחלט נהנתי ממנו. (אוף. עכשיו אני רוצה למצוא אותו אצל הורי, ולבדוק מה גרם לי להרגשה שהביאה אותי לכתוב שהוא לא ספר-חובה).

alboran

New member
לא מכיר את הספר, אבל

הציטוטים למעלה ממש לא עושים חשק...
יש גם לא מעט דיסקים של שירי משחק - כמה מהם מאוגדים על ידי קלסיקלטת (פצפונים?), למרות שגם על האיכות שלהם ניתן להתווכח...

נעה גל

New member
הלווווו.... שירי רחוב? מוכר?

הנה עוד שתי דוגמיות (ואני משתמשת בהם די הרבה עם הילדים שלי - מה? לא כולם?) למה? למה כובע. איזה כובע? כובע ים. איזה ים? ים המלח. איזה מלח? מלח בישול. איזה בישול? בישול מרק. איזה מרק? מרק עוף.. היו היו שלושה יפונים: יק, יק צידרק, יק צידרק דיצדורני היו היו שלוש יפוניות: ציפה, ציפה דריפה, ציפה דריפה ימפמפוני הם התחתנו: יק עם ציפה יק צידרק עם ציפה דריפה יק צידרק צידרוני עם ציפה דריפה ימפמפוני נולדו להם ילדים: ליק וציפה - שח ליק צידרק וציפה דריפה - שח שחמט ליק צידרק צידרוני וציפה דריפה ימפמפוני - שח שחמט שחמוני ואחרון חביב מהפנתאון המשפחתי שלנו הי וִיווֹ! הי וַווֹ! הי וִיווֹ וַווֹ ווּ! הי לֶפטי בֵּפטי בּולָה בּולָה בּפטי צ'ינגלֶה מינגלֶה לוּף לוּף לוּף!

כשהיינו ילדים היה לנו תקליט

של להקת "האחים והאחיות" שנקרא "זלמן יש לו מכנסיים" עם שירי רחוב מקסימים, בעיבודים מעולים. לא יודעת אם אפשר להשיג את זה היום. אולי על דיסק? אולי בחנויות יד שניה בארץ? אולי באיזה בוידעם? משם לקוח אחד השירים האהובים עלינו: סוסלונגה סוסלונגה אלווינגה אלווינגה אלווי אלווי סיגנזה אהווייי איי דידי גנזה וכו' וכו' וגו' (חבל שאתם לא יכולים לשמוע אותי שרה את זה
או אולי מזל?

למעלה