שירי מחאה...

פייל

New member
שירי מחאה...

שלום, אני מחפשת שירי מחאה למיניהם בסגנון בוב דילן, ג'ואן באאז ובוב מארלי. לא עקרוני סוג המוסיקה והתקופה. ובאותה הזדמנות, עד כמה אתם חושבים יש למוסיקה השפעה על נושאים חברתיים- פולטיים שונים? אגב, אני חדשה בפורום. מקווה להנות...

hells bells

New member
John Lennon - Working Class Hero

שיר המחאה היפה ביותר שאני מכיר. As soon as you're born they make you feel small By giving you no time instead of it all Till the pain is so big you feel nothing at all A working class hero is something to be They hurt you at home and they hit you at school They hate you if you're clever and they despise a fool Till you're so fucking crazy you can't follow their rules A working class hero is something to be When they've tortured and scared you for twenty-odd years Then they expect you to pick a career When you can't really function you're so full of fear A working class hero is something to be Keep you doped with religion and sex and TV And you think you're so clever and classless and free But you're still fucking peasants as far as I can see A working class hero is something to be There's room at the top they're telling you still But first you must learn how to smile as you kill If you want to be like the folks on the hill A working class hero is something to be If you want to be a hero well just follow me

הי פייל ../images/Emo24.gif

ברוכה הבאה... טוב אני כנראה ועדת הקבלה הרישמית היום... אז ככה, כמעט כל אומן רוק שפעל בין 1966 ל 1970 עסק בדרך זו אחרת במחאה, מחאה נגד מלחמת ויטאנם, נגד הפרת זכויות אזרח, דיכוי מיני ודיכוי חברתי, או סתם נגד הממסד, בתקופה ההיא נראה היה שכל התרבות הפופלרית מגוייסת למען מטרה אחת: לשנות את פני החברה, והחברה אכן השתנתה ללא הכר, אם בוחנים את העולם של שנות השביעים לעומת העולם של שנות החמישים רואים שלמהפכנים של שנות השישים הייתה השפעה מהותית על העולם. ברור שלא רק למוסיקה הייתה השפעה המוסיקה השפיעה על והופשעה מהוגי דעות, פוליטקאים, עיתונאים ואומנים אחרים, והכל ביחד הביא לשינוי למוסיקה הפופלרית בגלל היותה נגישה יותר מרוב דרכי הביטוי ופעמים רבות גם קלה יותר להבנה יכלה לנסח את המחאה בצורה המנונית שתדבר להמון אנשים ובהקשר זה אזכיר את Blowin' in the Wind ו Masters of War של דילן ואת White Rabbit של Jefferson Airplane, שהיו סמלים של מהפכת שנות השישים, לא פחות ואולי אפילו יותר ממנהיגים כמו מרטין לותר קינג, מלקום X, המועמד לנשיאות מגוורן, או הפילוסוף טימוטי לירי. השירים האלו לכשעצם לא היו יכולים לגרום למהפכה אבל בהקשר התרבותי/ היסטורי של שנות השישים הם בהחלט היו הדלק שגרם לה להמשיך לנוע והפסוטרים שגיסו את החילים למהפכה, במובנים רבים הם הפכו את המהפכה ל cool כמו שאמר פעם מרצה שלי באוניברסיטה: השאלה המרכזית שלנו בשנות השישים הייתה, מי תיהייה ה date שלי למהפכה?. אחרי שנות השישים כשהעולם עזב את הלהט המכני לטובת דברים אחרים, יותר אישיים ופחות חברתיים גם להקות שניסו ליצור טקסטים מהפכנים (כמו למשל פינק פלוייד, זכו אולי להצלחה מסחרית אבל לא היו עוד גדל וסמל למהפכה כללית, ואלבומיהם נותרו כמוסיקה טובה עם מילים מעניינות ולא יותר. באופן כללי נדמה לי ששירי מחאה יכולים לשנות משהו בתוך אווירה של מחאה, הם לא יכולים לייצר מהפכה יש מאיין.

פינק פלויד אינם מחאתיים

כן סליחה פינק פלויד אני יודעת שניסיתם עשיתם את החומה וכל זה הראתם ילדים נטחנים במטחנת בשר אבל אתם לא מהפכניים תקשיבו למוזיקה תקשיבו לצלילים שלכם ממודרים מסודרים 'נקיים' תקחו דוגמא מג'ים מוריסון כן ההוא השמן המת הסקסי האלכוהוליסט הסקסי בטירוף תקשיבו למוסיקה של מוריסון תלמדו ממנו מה זה מהפכני תשמעו את הצלילים שלו הוא איבד שליטה לגמרי אולי בגלל זה הוא טבע באמבטיה או מת מסמים או מת כמו שאנשים שלא שמים לב מתים אבל מחוסר צומת הלב והמטורללות שלו הוא יצר מוזיקה גדולה מה קוראים היום בפורום 'פסיכדילית' אז כן שימו לב פינק פלויד יצירתיות לא רק נמדדת בזה שאתם יכולים לצטט סיסמאות נגד ביצפר כי המוזיקה שלכם כל כך מסודרת הייתי משווה אותה לפקידים שמסדרים מחסן מוריסון איבד שליטה תלמדו ממנו הוא כל כך איבד שליטה שהוא שתה והוא השמין והוא זיין והוא מת בדרך מרוב שהוא איבד שליטה אבל סתכלו אותו על הבמה איזה אנרגיות לא כמו המקובעות שלכם

nute kram

New member
פינק פלויד לא מחאתיים?!?

מאיפה הבאת את זה? (את בת נכון?) בטח שהם מחאתיים, או לפחות רק ווטרס מחאתי. אם הם לא מחאתיים, מה שהם כן, אז מה בדיוק הרעיון מאחורי dark side? זה לא אלבום מחאתי? וanimals? גם הוא לא מחאתי? פינק פלויד הם מהלהקות היותר בקורתיות, מחאתיות ומהפכניות שאני מכיר הרבה מאוד יצירות שלהם הן אנטי קפיטליסטיות ואנטי מערכת. ודרך אגב אתה לא חייב אנרגיות בשביל להיות מהפכני ומוכשר.

סוף סוף ג'ואן באזניקית../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

ג'ואן באז המקסימה היא דבר איזוטרי שאף אחד לא מכיר היא מקסימה
היא מקסימה
היא מקסימה

LeiaOrgana

New member
Taxman

ג'ורג' הריסון כתב כמה שירי מחאה בזמנו..למשל Taxman מהאלבום Revolver מוחה על הממשל הבריטי החמדני דאז. גם השיר Piggies מהאלבום הלבן מוחה על החמדנות של בני המעמד החברתי הגבוה. לא יודעת אם לשירים מסוג זה הייתה כוונתך,אבל בהחלט שווה
Taxman (Harrison) Let me tell you how it will be There's one for you, nineteen for me 'Cause I'm the taxman, yeah, I'm the taxman Should five per cent appear too small Be thankful I don't take it all 'Cause I'm the taxman, yeah I'm the taxman If you drive a car, I'll tax the street, If you try to sit, I'll tax your seat. If you get too cold I'll tax the heat, If you take a walk, I'll tax your feet. Don't ask me what I want it for If you don't want to pay some more 'Cause I'm the taxman, yeah, I'm the taxman Now my advice for those who die Declare the pennies on your eyes 'Cause I'm the taxman, yeah, I'm the taxman And you're working for no one but me.

Wonder goat

New member
בובי

בובי היה אחד מזמרי המחאה הגדולים ביותר bob dylan-hurricane והוא גם אחד מהשירים הכי גדולים שלו,יש לו עוד מלא שירי מחאה

למעלה