שירי ילדות

מ ש כ י ת

New member
שירי ילדות

מומנה יא מומנה שיחנא ועזוזנה וזהו, לא זוכרת ת'המשך משהו על הזבוב שהפריע לכולם...

טאKילה

New member
אני זוכרת משהו כמו...

חגוגש יא מגוגש.. זה היה חריזה עם צביטות קטנות ביד, כמו סבתא בישלה דייסה
לא זוכרת את ההמשך. ואת מומנה יא מומנה אני גם זוכרת, אך לא את ההמשך
יפההההההה משכית

וואי טאקוש נכון..../images/Emo6.gif

סבא שלי היה שר. חגוגש יא מגוגש..וואין קאנת אל בארחה..והיה צובט אותנו ביד..ובסוף היה שואל אותנו משהו..כמו שתי אפשרויות..שהיינו בוחרים..היה מוסיף משפט לזה.. וואי איזה מגניב החזרתם אותי המון שנים אחורה.. אני אשאל את אמא שלי מה פרוש השיר הזה..

ת מי

New member
היה משו אחר לגירסת סבתא בישלה.....

גם הבן שלי זכה לחריזה הזאת עם הצביטות... אהבנו את זה.. אבל גירסת סבתא בישלה דייסה היה משו כמו "לוליה לוליה עמלאצ'...לא זוכרת ת'שאר

AdamSthlm

New member
מומנה יא מומנה - הגירסה המלאה

מומנה יא מומנה שייחנא ווא עזוזנה ווא אל דבאן ספופ ספופ ווא (שם של מישהו) עלא כפוף ווא (שם של מישהו אחר) מל ורה ילחס פל בול ולחרא. נו, זה לא בדיוק שירת רחל, ביאליק או נעמי שמר אבל ביקשתם. היו דברים פשוטים שצוחקים מהם, לא משוכללים ולא מורכבים. לעומתם, תפתחו שירשור של פיתגמים - חבל לכם על הזמן. אין כמו יהדות לוב מבחינת פיתגמים. אל חוש- חוש בונא, ואלנאס יעארכונה....

טאKילה

New member
AdamSthlm ברוך הבא../images/Emo140.gif

יש שירשור פתגמים, קדימה נפתח עוד אחד כי הקודם ירד לארכיון.

AdamSthlm

New member
תודה טאKילה ורחליהאחת1

אני אשתדל לתת את החלק שלי לשרשור. שמתי לב שהפורום מאוכלס ברובו על ידי המין היפה, וזה לא מפתיע כי היו אלה הנשים של לוב שהיו, ועדיין דומיננטיות. אלה שמשכו את העגלה, אלה ששמרו על המסורת ואיחדו את המשפחה. אין כמוכן הנשים של טריפולי. ראה ערך 'בושאיף' עליה השלום וזאטובה. פתגמים של לוב שכתבתי באתר המצורף באנגלית

יו ADAM נכנסתי לאתר שלך וזה

עשה לי מה זה טוב בלב אני עדיין זוכרת את הדודות הסבתא וכולם כך ממש עם הלבוש הזה שלהם כשהם הגיעו ארצה לבית ליד שם נולדה רחלי אחותי

ת מי

New member
עוד יסתבר שהורינו הכירו...

גם הורי היו במעברת בית ליד כשנתיים, ומשם להרצליה

adamsthlm

אוי אוי הזכרת לי את סבתא שלי שהיתה שרה לאחי כשהיה קטן היתה יושבת על הרצפה ואחי היה מתפס על הגב שלה והיא שרה

hrabba

New member
חגוגש יא מגוגש

פין בתשי אל ברח פי שנבו שלחה כן מה קלישי מין שפח ומין נפח קמי ידק ינפשח קוקלה אולה עסבנה בוקר טוב

bigi100

New member
אני סבא שלי שיבדל לחיים ארוכים ב"ה

אומר כל יום שבת חרבבוש מה הפרוש?

יההההההההההה ביגי

אני גם זוכרת את המילה הזו חריבבוש אבל לא יודעת מה המשמעו רגע רחלי אחותי תכנס היא בטוח יודעת

לא זכור לי

לא זכור לי המילה הזאת כניראה התחלתי להיות סנילית חחחחחחחחחחחחחחחח

טאKילה

New member
היה שיר נזכרתי...

ז'א ז'אצ' אשקון יאחאב אל ז'יצ'. מרימים על הגב ושרים. ז'א ז'אצ' אשקון יאחאב אל ז'יצ'

yafyafit

New member
דאעדיש דאעדיש...../images/Emo79.gif

בעלי מספר שהוא זוכר את סבתו ז"ל מנענעת תינוקות בשיר שנשמע כמו "נד-נד" ומתחיל במילים: דאעדיש דעדיש... יש לזה עוד המשך שהוא יגדל למעשים טובים או משהו דומה

טאKילה

New member
דאעדיש דאעדיש צ'אכבר או צ'אעיש../images/Emo6.gif

זה שיר ששרו בצעדיו הראשונים של התינוק. אוך להתרפק על נוסטלגיה שעושה געגוג אל האין.

ת מי

New member
אוחחחח כמה התרפקות נוסטלגית......

לא מעט שורות פה מחזירות אותי אל געגוע האין... מרגשות, מצמררות, עם התרפקות לילדות מופלאה......

למעלה