שירי איאן אנדרסון

The West Star

New member
שירי איאן אנדרסון

באלבומים כמו אקואלאנג ומינסטראל אין דה גאלרי יש שירים רק של איאן [וונדריג אלוד,צ'יפ די רטורן,וון וויט דאק,רקווים] האם האלבומי סולו של איאן הם כמו השירים הללו? היכן יש כאלו? אומן דומה?

עמית ע

New member
ג'תרו טאל = איאן אנדרסון

אנדרסון הוא המנהיג הבלתי מעורער של להקת ג'תרו טאל. הוא כותב המילים והלחנים, הוא נמצא תמיד בפרונט בהופעות, חברי הלהקה מתחלפים כולם חוץ ממנו. הלהקה ביצעה בתחילת הדרך כמה שירים של חבר הלהקה, הגיטריסט מיק אברהמס, באלבום הראשון This Was. אחרי זמן קצר אברהמס עזב להקים להקה משלו. את המילים לקטע ההומוריסטי/מוסיקלי The Hare who Lost His Spectacles מן האלבום Passion Play כתב הבסיסט ג'פרי המונד, והלחן לקטע Elegy מן האלבום Stormwatch אשר נכתב ע"י חבר הלהקה דאז דיוויד פאלמר. מאלבומי הסולו שלו אני מכיר רק את Rupi's Dance - בהחלט בסגנון של ג'תרו טאל, אולי קצת יותר לכיוון הפולק ופחות לכיוון הרוק. יש מספר להקות שהושפעו מג'תרו טאל ונשמעות דומה - הידועה ביותר היא Horslips האירית. אמן שמאד השפיע על אנדרסון הוא Roy Harper.

The West Star

New member
ושירים דומים לשירים שהזכרתי

[כמתנה לאבא שלי אני מחפש] וחשבתי שאולי באלבומי הסולו שלו יהיו כאלה שירים. אגב, רוי הרפר, זה האדם שלד זפלין [לד זפלין 3] הקדישו לו שיר?

sopermen1

New member
../images/Emo45.gif גם אני מחפש שירים דומים כמו

woundring aloud ו- cheap day return התמכרתי אליהם ואני צריך עוד

רוי הרפר הוא גם זה ששר את

have a cigar באלבום של פינק פלויד wish you were here.בכלל הרפר הוא אומן מאוד מוערך בסצנת הרוק הבריטית והמון אומנים גדולים רוכשים לו כבוד רב,למשל,באחד האלבומים הטובים שלו-hq-מנגנים ג'ון פול ג'ונס(הבסיסט של לד זפלין),דיויד גילמור(פינק פלויד-שגם כותב את דעתו על רוי ועל האלבום בחוברת המצורפת),ביל ברופורד(מתופף יס וקינג קרימזון ועוד מליון הרכבים) ועוד כמה חברה טובים.הסגנון של רוי הוא יותר בלוז רוק וגם המון אלבומים מלודיים שבהם מככבים רק גיטרות אקוסטיות.

למעלה